arkadaşlar bugün transferin 14.günü.sonuç pozitif çok şükür.
dünden beri heyecanımı atamadım bi türlü.
yatarken kalbimin atışları kanepeyi sallıyor.
panik atak oldum heralde. 1-2 kilo kaldırınca bile çok korkuyorum.
tecrübeli arkadaşlar yalvarırım bişey söyleyin.
yani hamilemisin yarabbim ya çok güzel bi haber buu
tedaviye başladığım hastahaneyi aradım yarına randevu verdi ama yarın giriş yapılıp radyolojiden randevu alcakmışım .. kafam karıştı adetliyken mi yoksa normal günde mi çekiliyo rahim filmi
günaydın canım kızımız olcakmış çok sevindim sayfamızın prensesi eksikti oda tamamlandı inş sağlıkla gelir hayırlı olsun canımyandın sen bu kadar erkeğin içinde bi tane kız olcak
ayşecim gözünaydın geçmiş olsun canım tedavi sürecine başlıcaksan kesinlikle ağrı kesici kullanma biraz sabret canım inş çabuk biter sancıların öpüyorum canım
Benim dış gebelik olmadığı kesin çünkü keseyi gördük.Ama geç döllenme olabiliyormuş.Dr. geç döllenme ihtimalini göz ardı edince kesenin büyümediğini düşünüyor ve acele edip kürtaj diyebiliyor. O yüzden tek dr. la yetinmemek lazım arkadaşının yaptığı gibi. İnşallah sağlıkla kucağına alır bebeğini. Benimde tüp bebek tedavisinin ertesi ay olduğu için yumurtlama zamanımı bilmiyorum tedaviden sonra değişiyor.Dr. a göre ben adetin 21. günü falan yumurtlamışım...
kızlar bu sabah adetim söküldü ilginçtir aşılama günü lekelenmem oldu gecikir bu yüzden diye bekliyodum ama 27. günümde adet oldum. neyseki Allahtan heveslendirmedi birde test yapma sürecine girmedik o zaman daha çok yıkım oluyo. ama benim canım kocam dün akşam bile hiç mi ümit kalmadı artık başlıyor mu diye soruyo o bu aydan çok ümitliydi yumurtlamanın erken olması güzel büyümesi erken yapılması falan ama kısmet tabiki.demekki 1 kez gebe kaldım ya ne büyük mucizeymiş. 1 ayda yumurtlama olunca bile hamile kalma ihtimalin %20. biz yakalayamadık o %20 yi 3 aşılama ve arada doğal denediğimiz 1.5 yılda.
perşembe günü adetimin 3. gününde gidip başlıyorum tüp bebek raporu için işlemlere. zaten artık kurt gibi olduk sğreci de biliyorum sanırım 2 ayda çıkar. belki ekim adetimle birlikte başlayabilirim tüp bebeğe. bu sırada da hem raporumu çıkartıcam hem de dinlenmiş olurum. belki eylül de tatile gideriz eşimle.
sadece artık aşılama sürecini kapatmış olmamıza seviniyorum. ona da ben seviniyorum bakalım doktorum ne dicek. ben devlet hast. gidiyorum ya 3 aşılamamdan 2 tanesi yapıldı 1 i iptal edildi. ama tüp bebeğe geçebilmek için 2 aşılama olması kesinlikle şart. 3. sü hasta ve doktorun isteğine kalmış. yani ben de 2 aşılama oldum ikiside tutmadı. artık doktorla konuşup geçicem. hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar.
kızlar dün saat 11 de aşılamam yapıldı dr güzel geçti dedi...... bende hiç stres yoktu.. drm senin rahat olman bana yansıdı dedi bakalım 14 gün beni bekliyor bayram tatilinden sonrayı bekleyemem 12. gün test yaptırıcam(17.08.2012) allahım bu kez nasip eder inşallah .....
ercelfcim
çok üzüldüm canım bende senden çok ümitli idim bu ay... hayırlısı olsun demekten başka çare yok canım malesef..... bu imtihandan sabır ve şükürr ile,bebeğimiz kucağımızda çıkıcaz inşallah kendini çok üzme tatlım
mcan84
canım maşallah süphanallah seninde kızın oluyormuşrabbim kucağına aldığın günleride göstersin inşallah teyzeleri çok çok öper minnakını
merhaba arkadaslar, birsey danışmak ıstıyorum.Aşılamadan sonra oruc tutan var mı? bı sakıncası olur mu?:44: cuma ya da cumartesı 2.aşılamamı olacagım inş.
oruc problem yaratır mı dıye tedırgınım.
gözünaydın sudenaz.Allah sağ sağlim kucağına almayıda nasip etsin.mümkün olduğunca eğilip doğrulma kendini zorlayacak hareketler yapma ve bi yerlere uzanma.tabi ağır kaldırmaman da şart.beslenmene mümkün olduğunca özen göstermeyi sakın unutma....arkadaşlar bugün transferin 14.günü.sonuç pozitif çok şükür.
arkadaşlar çok sağolun teşekkür ederim. heyecanımı hafifletmek için bol bol dua okuyorum.
arkadaşlar çok sağolun teşekkür ederim. heyecanımı hafifletmek için bol bol dua okuyorum.
merhabalar arkadaslar.
eşimin sonuclarına bakar mısınız lütfen.nasıl sizce.
miktar 5 ml
ph 8,5
1.saatte hareketli sperm yüzdesi % 64
a hızlı ileri %2
b yavaş ileri hareketli %43
c yerinde hareketli %19
d hareketsiz %36
sperm yoğunluğu 21.500.000
normal morfoloji sperm yüzdesi 3
tedaviye başladığım hastahaneyi aradım yarına randevu verdi ama yarın giriş yapılıp radyolojiden randevu alcakmışım .. kafam karıştı adetliyken mi yoksa normal günde mi çekiliyo rahim filmi
Bir sorunu olduğunu sanmıyorum.Bu sabah konuştum.günlerdir surat asıyorum bişey olmuyo çünkü:)) Bu habere pek sevinmedin sen dedim. İşle ilgili bi gelişmeye bile bundan daha çok heyecanlanıyorsun dedim.Bana dedi ki; bu zaten istediğimiz ve beklediğimiz bir şeydi, zaten olacaktı o yüzden sevindim ama çok değil dedi.... Bu beni daha da sinirlendirdi.Zaten olacağından çok eminmiş, inanamadım dediklerine. Yada benmi çok hassaslaştım bilmiyorum.Biz 9 yıllık evliyiz.Sanırım iki kişilik bir hayata çok alıştık.Ha birde kedimiz var... Bugün terapistime gideyim bari, hamile kalınca sorun çıkacak bizde sanırım.Farklı bir sürece giriyoruz ve ilişkimiz bozulacak diye korkuyorum.
kızlar bu sabah adetim söküldü ilginçtir aşılama günü lekelenmem oldu gecikir bu yüzden diye bekliyodum ama 27. günümde adet oldum. neyseki Allahtan heveslendirmedi birde test yapma sürecine girmedik o zaman daha çok yıkım oluyo. ama benim canım kocam dün akşam bile hiç mi ümit kalmadı artık başlıyor mu diye soruyo o bu aydan çok ümitliydi yumurtlamanın erken olması güzel büyümesi erken yapılması falan ama kısmet tabiki.demekki 1 kez gebe kaldım ya ne büyük mucizeymiş. 1 ayda yumurtlama olunca bile hamile kalma ihtimalin %20. biz yakalayamadık o %20 yi 3 aşılama ve arada doğal denediğimiz 1.5 yılda.
perşembe günü adetimin 3. gününde gidip başlıyorum tüp bebek raporu için işlemlere. zaten artık kurt gibi olduk sğreci de biliyorum sanırım 2 ayda çıkar. belki ekim adetimle birlikte başlayabilirim tüp bebeğe. bu sırada da hem raporumu çıkartıcam hem de dinlenmiş olurum. belki eylül de tatile gideriz eşimle.
sadece artık aşılama sürecini kapatmış olmamıza seviniyorum. ona da ben seviniyorum bakalım doktorum ne dicek. ben devlet hast. gidiyorum ya 3 aşılamamdan 2 tanesi yapıldı 1 i iptal edildi. ama tüp bebeğe geçebilmek için 2 aşılama olması kesinlikle şart. 3. sü hasta ve doktorun isteğine kalmış. yani ben de 2 aşılama oldum ikiside tutmadı. artık doktorla konuşup geçicem. hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar.
Ya bir sürü şeyyy omuş ayrı kaldım kaçırdım. Okumakla bitiremedimmm.
NASILSINIZZZZZ?
günaydın kızlar günün en erken günaydını benden bu sabah ve haberler iyi değil. daha 25. günümdü ya dün akşamüstü çok hafif lekelenmem oldu 2-3 güne sökülür adetim tam işte 28 güne denk geliyor oda. hiç heveslenme dedi bana benimle dalga geçer gibi yine tutmadı.bu kadar erken beklemiyodum hevesim kursağımda kaldı eşim bile çok üzüldü ben çok ümitliydim bu sefer neden böyle oldu diyor. dün kayınvalidemleri aldım iftara sabahtan akşama kadar nerdeyse hep ayakta ve mutfaktaydım belim ağrıyodu hep zaten bacaklarıma vuruyodu fırsat buldukça dinlendim oturarak yaptım çoğu işimi hatta ara verip yattığım bile oldu ama 4 ten sonra baktım ki çok az da olsa gelmiş.bütüm ümitlerim suya düştü yine.akşam hissiz dim. herkes gittikten sonra söyledim eşime. dur bakalım daha erken dedi ya yavrum o normalde hemen tamam işte adet oluyosun tutmadı falan derdi o kadar inanmışki bu sefer olacağına ümidini kesmedi daha yani düşünün. gece uyumuşum rahatça ama sabah kalktım yine aklımda belim kasıklarım ağrıdı yataktan kalkarken gittim baktım bu sefer de yok gelen giden beyaza dönmüş akıntım. resmen oyun oynuyor benimle. eşimi geçirdim işe gitti. yattım tekrar uyuyacaktım. evi b..k götürüyo ama yatıyım dedim bugün yapmiyım temizlik. uyuyamadım baktım ki gözlerimden 2 damla yaş süzülüyor. ağlamicaktım güya. hissizdim akşam. gözümün önünden film şeridi gibi geçti yaşadıklarım.ilk başladığımız gün. ardından hamile kalışım ve kaybedişim sonrasında da 1.5 yıldır süre gelen sabırlı bekleyiş. hala bekliyorum giden meleğim geri gelecek diye her ay bekliyorum ve yediremiyorum kendime. insanlar kürtaj oluyor 3 ay sonra yeniden gebe kalıyor. kesin bir sorun var artık. tutacak olsa 17 lik yumurta da tutar. tüpüm tıkalı bence kürtaj sırasında yapışıklık oldu bişey yyada rahim içi sorunlu ben artık buna karar verdim. şuan kafamın içinde sorular dönüyor. histeroskopi hatta laparoskopi bile yaptırmayı düşünüyorum tüpe geçmeden önce belki de tekrar rahim filmi arkasından 3 ay ara.
bu durumda burdan taşınıp beni kimsenin tanımadığı bir yere gitmek istiyorum.ordaki insanlara da yalan söyleyip yeni evlendik 5 sene çocuk yapmicaz derim.
kızlar ben çok kötüyüm ara vermek istiyorum ama biryandan da çevre baskısı yüzünden hemen olsun istiyorum gerçi kimsenin bana baskı yaptığı yok ama soramasalar da kesinlikle olmadığını sorunlarımın olduğunu artık herkes tahmin ediyor.her karşılaştığım insanın kafasında aynı soru. ben kimseyi görmek istemiyorum. hernekadar anlayışlı olsalar da bu güne kadar kaynanam mesela hiç karışmadı gıkını bile çıkarmadı bazen sordu ama hep dua etti görümcem de keza öyle hep soruyor olacak diyor vs.. onların bile yüzüne bakmaya utanıyorum ben artık. dün akşam görümcem soracak diye ödüm koptu. yine tutmadı demek beni çok acıtacak. herkese.ben artık tükendim.
tek tesellim devlette 2 aşılamamın yapılmış olması ve artık tüp bebek raporunu almaya hak kazanmış olmam. amannn ne büyük zaferr.. başım göğe erdi ama hala çocuk yok ortada tüp bebek öncesi de dinlenmek istiyorum biraz zaten raporun çıkması 2 ayı bulur o sırada dinlenirim de doktorum hep soruyodu size histeroskopi yapmışmıydık diye hayır diyorum uterin anomalimden dolayı gerek var mı dedim bi gün şimlilik yok demişti belki de tüp bebek öncesi onu ister. o kadar çok merak ediyorum ki artık ne var bu rahmimde tüpümde bi çözümlense.
şaka gibi ya ben artık inanamıyorum ben nasıl hamile kalmışım hemde ilk ovulasyon ayımda şıp diye şimdi yaşadıklarıma bakınca rüya gibi ve birdaha sanırım hiç olmayacak. hastane çilesine devam.
BEN BU TOPİĞE KK DE GEZERKEN TESDÜFEN UĞRADIMMM :26::26:YAZDIKLARINI OKUDUMMM ÜZÜLDÜMEN ÇOKTA BEBEĞİNİ KAYBETMENE RABBİM BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY YAŞATMASIN İNŞŞŞ BEN 9 YILA YAKINDIR EVLİYİMMMM:26: VE EVLİLİĞİMİN İLK AYINDA EŞİMİN İNFERTİLTE OLDUĞUNU ÖĞRENDİKKK NE KADAR ÇOK ÇABALADIK NE KADAR ÇOK TEDAVİ OLDUKKK AMA OLMADIII EŞİM 2 YIL TEDAVİ OLDU :44:AMA SPERMLER ASLA İSTENEN (AŞILAMA YAPILACAK SEVİYEEYİ BİLE YAKALAYAMADIK)SEVİYEYE GELMEDİK DR ARTIK GİDİN TÜP BEBEK YAPTIRIN BAŞKA TÜRLÜ OLMAZ DEDİİİ GİTTİ K(ilk tüp bebek denyimindeki bütün cehaletimizle)DR KONUŞTUK MUAYENE OLDUM TAMAM SORUN YOK EŞİMDE ZATEN 1 MİLYON SPERM VAR ADET OL GEL YAPALIM DEDİİ GİTTİK:26: TEDAVİ BAŞLADII İĞNE İLAÇ VS OPU :44:BİR GÜN SONRA MERKEZ ARADI VE TOPLANAN 22 YUMOŞTAN 3 TANESİ İŞLEM GÖRDÜ 1 TANE EMBİRYO VAR AMA DURUMU PEK PARLAK DEĞİL DEDİİ HEMEN MERKEZE GİTTİM Kİİİ ORTALAMA 2 SAATLİK YOLL DR YAPACAK BİR ŞEY YOK DEDİİİ:44: AĞLAYA ZIRLAYA EVİME GELDİM 2. GÜN MERKEZ ARAI-DI VE EMBİYONUZ BÖLÜNMEYİ DURDU DEDİİİ BU ARADA ÇOK SIKITILI GÜNLER YAŞADIM:26: DEPRESYONA GİRDİMM (TEK SEBEBP BEBEK DEĞİLDİ EŞİMİN AİLESİYLEDE SORUNLARIMIZ VARDI)ANTİDEPRESLAR KULANDIMM MAF OLDUMMM ÇOK YIPRATIM KENDİMİ ..ARADAN BİR SÜRE GEÇTİ :26:YENİDEN AYNI MERKEZDE DENDİMM :26:BU DEFA DAHA AZ İLAÇ 12 YUMOŞ :44:5 İŞLEM GÖREN VE 1 EMBİYO 3. GÜN GEL TRANSFER YAPALIM DEDİLER GİTTİĞİMDE 1 GÜN ÖNCESİNDE BİR YUMOŞ DAHA DÖLENMŞ TRANSFER YAPILDI (O ZAMAN EMBİYODA SAYI YASAĞI YOKTU)EVE GELDİM HAYATIMDA İLK KEZ BEBEĞİMLE BU KADAR YAKINDIM BU KADAR İÇİ İÇE ONU GÖBÜŞÜMDE TAŞIDIĞIMA İNANAMADIM DR BANA VERDİĞİ İĞNEYİ YAPMAKTAN OTURAMIYORDUM :18:AMA HİÇ ÖNEMLİ DEĞİLDİİİ BİR BiRLİKTEYDİK YAA HER ŞEYE DEĞERDİİİİ HEP ELİM GÖBÜŞÜMDEEE LÜTFEN BeNİ BIRAKMA DİYORDUMM:26: ALLAHIM HAYIRLISYLA BENİ ANNE YAP DİYORDUMM 12. GÜN SONRAAA TEST GÜNÜ KAN VERDİMM :18:1 SAAT SONRA SONUÇ NEGATİFFF MERKEZE GİTTİM DR ŞAŞKIN 1. KALİTEDE EMBİYOR İDİ NEDEN TUTMADI anlamadım dedi HİSTERESKOPİ YAPALIM DEDİ:44: YAPILDI HİÇ BİR ŞEY ÇIKMADI:44: AMH TESTİ YAPILDI 2.95 ÇIKTI :44:.... ARADAN BİRAZ ZAMAN GEÇTİİ YENİ BİR MERKEZ:26: YENİ BİR DENEME :26:20 YUMOŞ TRANSFER GÜNÜ :18 R KARŞISINA ALDI BENİ BAK BU EMBİRYO ÇÖP BUNU BEN SANA TRANFER EDEMEM:26: BU NE BENİM MESLEK AHLAKIMA NEDE NEDE İNSANLIK AHLAKIMA SIĞMAZ DEDİ GİT EVE BİR SONRAKİ AY DENEYELİM DEDİ BOYUNUMU BÜKTÜMM EVİME GELDİMMM 1 AY SONRA YENİDEN GİTTİMM :26:YENİDEN DENEDİK :44:BU SEFER 1 EMBİYO OLDUUUU DR BÜTÜN SEVGİSİYLE DUALRIYLA TRANSFERİMİ YAPTIII 10. GÜN SONRA KAN TESTİ :18:SONUÇ NE GATİFFFFF ADETİM GELDİ GİTTİM DR BİRAZ ARA VERELİM DEDİİİ:26: ARA VERDİK SONRA GİTTİM DR KONUŞTUMMM:26: NATUREL DENEYELİM DEDİKK:26: DENDİK TEK YUMURTA AMA BOŞ BİR YUMURTAAA:44: YİNE EVİMİZE DÖNDÜK UUMUTLARIMIZ BIRAKARA ARKAMIZDAAA BİRAZ ARA VERİP TEKRAR DENEMEK İÇİN BİİR SÜRE SONRA YENİ BİR MERKEZE GİTTİK GÖRÜŞMEYE GÖRÜŞME İYİ GEÇTİ DR EŞİMDEN VE BENDE BAZI TESTLER İSTEDİİ:18: EŞİMKİLERİ HEMEN YAPTIRDIKK :26:BEN ADETİMİ BEKLEDİMM EŞİMİN SONUÇLARINI ALMAK İÇİN HAS GİTTİM:26: SONUÇLARA BAKTIM Kİİİİ EŞİMİN PROLAKTİNİ 20 OLMASI GEREKİRKEN 470 HEMEN BİR BEYİN TOMOSU İSTEYELİM DEDİM DR BİRAZ GÖNÜLSÜZ İSTEDİİ :44:BEYİNDE BİR ŞEYLER GÖRÜLDÜ ARKASINDAN MR VE BEYİNDE HİPOFİZ BEZİNE YAKIN YERDE 5 CM BİR KİTE ORTAYA ÇIKTI HEMEN ADANAYA ÜNVERS GİTTİK:26: KİTLE ALINDI:26: AMA YENİLEDİ ÜZERİNE EŞİMİN HORMONLARI BOZULDUUU YAŞAM KALİTESİ DÜŞTÜ TAM 18 AYDIR EVDE ÇALIŞAMIYORRR :26:AMA BEN HEM EŞİMİN ŞU ANKİ DURUMUNA ŞÜKREDİYORUM :44 DR BU AMELYATN SAĞ ÇIKMAYA BİLİR DEDMİŞTİ)HEMDE İNFERTİLİTEYE ŞÜKREDİYORUM:44: YILARCA NEREDEN BENİ BULDU DEDİĞİM İNFERTİLİTE SAYESİNDE EŞİMİN BEYİNDE Kİ KİTLE TESPİT EDİLDİİİ ....... GÜZEL ARAKADAŞIMMM BENCEDE HSG ÇEKTİRMELİ HİSTERESKOPİ YAPTIRMALISINN HATA AKLINA TAKILAN NE VARSA MUTLAKA YAPTIRMALISINNN VE İÇİN RAHAT OLARAK BAŞLAMALISIN TEDVAİNEEE İNŞŞŞŞŞ BU SEFER BEBEĞİN SENİ BULURR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?