Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sezeryan olucak canım normal deniyodu ama 40.haftası doldu alıncak malesef..hiç sorma ne güzel hazırlıklar yaptılar içim gitti acaba bende yapacakmıyım diye..herkes onun etrafında dönüyo kıskandım birazcık inşallah bizlerde en kısa zamanda bu günleri görürüz..
sen atma canım kendini bi yerlerden sakın ha benim avantajım yaşımın genç olması zaten ama pcolu olmakta çok zor canım yaa..dezavantajı çok adet düzensizliği sürekli var,kilo alıyosun veremiyosun kıllanma desen oda ayrı (allahtan bende o yok ama) çekiyorum işte yıllardır..allah daha beterini vermesin ne diyeyim..aşılamayla hamile kalacağımı sanmıyorum artık son defa deneyip tüpe geçicem bende..soğan kürünü yapmaya çalıştım ama kokusu tadı midemi bulandırdı devam edemedim..bu kistler doğuştan geliyomuş ve kimilerinde doğumla beraber yok oluyomuş kimilerinde de ölene kadar seninle..inşallah en yakın zamanda senden,benden ve diğer arkadaşlarımdan o güzel haberi alıcaz canım

insanın elinde olmuyor işte ama benim lucrinlede ilgisi yok, igne daha yerine bile ulşamamıştı hemen kendim vurdul ve ellerimi yıkamaya girdim wc ye 5 dk geçmedi aradan .En son böyle oldugunda tüp bebekteydik ve 480 olan e2 degrim 350 ye düşmüştü ve tedavi iptal olmuştu.Halbuki 1 gün sonra 500 ü g eçecek ve opu yapılcaktı

ah kuzum ya kıskanmakta yerden göge kadar haklısın benimde olmuştu bir keresinde kendimi çok silik hissetmiştim. Umarım bizimde o günlerimiz olur.
Bu arada bir arkadaşım var pko lu 3 aşılama dan sonra olmadı tüp denedi ilkinde tuttu. oğlu var 2,5 yaşında , adetleri sürekli düzensiz ama umursamıyor artık bir evladım var diyordu. ay adet olmamış doktora gitmiş söktürücü almak için doktor önce muayene edeyim demiş birde ne görsün hamile bebek hemde 3 aylık hiç hissetmemiş bile şimdi 9 ay oldu dogdu dogacak.Bu sefer kendiliğinden oldu.

mdacım lütfen artık geçmişi geçmişte bırakıp şimdiyle karşılaştırma tatlım... durumunu hemşireye anlatmışsın eğer ters bir durum görmüş olsalardı inan hemen sana geri dönüş yaparlardı tatlım..endişeni anlayabiliyorum ama yapmamaya gayert et canım .. biliyorsun bazen güzel gidecek tedavimizi sırf stressimizle etkileyebiliyoruz.. durumuuz o kadar hassas ki hemencik etkileniyorlar yumoşlarımız sağ olsunlar.. son tedavimin ortalarında yumoşlarımdan istenilen gelişimi yavaştı ama seninle hep bir önceki tedaviyi karşılaştırıyordum. o günkü ağlama krizimden sonra her şeyi oluruna bıraktım ve inan sonradan gelişmeyen yumoşlarım bile gelişim gösterdi .. benim sonum güzel olmadı inşallah seninki güzel olur inşallah..

canım yerden göğe haklısın kıskanmakla.. aslında kıskanmıyoruz; bizlerde bu kadar çok isterken ''NEDEN ''....
ama Allah'tan ümit kesilmez.. bir çok mucize hikayeler ... neden bizlerin başına gelmesin ki bu mucizelerden biri...
inşallah hayırlsıyla gün gelecek bebeklerimizin gazıydı,aşısıydı,cicileriydi sohbeti yapacaz...

haklısın canım dedim ya bazen insanın elinde olmuyor inanki bazen kendime bile kızıyorum dur diyorum beynime dur artık yorulmadınmı bu kadar şeyi düşünmekten diye . Ama takılmamak gerekli neticede herşey olacagına varıyor ve biz üzülüp stres yaptıgımızla kalıyoruz.

kesinlikle :) bende şuan ayni halet-i ruhiyedeyim.. kendime cok kiziyorum... eşim bile "cocuk dusundugumuzden beri tadin-tuzun kalmadi, toparlan artik yeter" diyor.. bu guzelim yaslarimizi uzulerek kendimize zindan ediyoruz... gecen ay gelisen yumurtalarim, stresten oturu bu ay gelismedi klomen tedavisine ragmen.. bugun dr' daydim yine ve tedaviyi sonlandirdi gelismiyor diye... ama hayret bir sekilde uzulmedim.. uzulmekten de yoruldum cunku... Rabbim isteyen herkese nasip eder inşalla...
canim sana ozelden mesaj atamiyorum maalesef... 100 tane foruma mesaj atmaliymisim ozelden mesajlasmak icin ekim ayi'nda ilgilenicem inşalla elindeki ilacla.. eylul' de burada olmicam cunku, tedaviye ara vericem mecburen.

öyle canım ne yapalım derdimiz tek bu olsun allah başka dert vermesin.
tamam tatlım zaten son kullanma tarihine var bayagı haber bekliyorum

sağol canım evet çok şükür sistemik hastalık raporumun evraklarını teslim ettim 5 eylül de çıkacakmış sonrası kolay zaten ilaç raporu da 1 haftada çıkıyor. ekim adetimle başlicam zaten 5 ekim adet günüm ekim ayının başında bismillah diyeceğiz inşallah. ben hiç amh testi yaptırmadım. çok da korkuyorum yaptırmaktan :) benim adetin 3. günü yapılan hormon tahlillerim var onlar normal hep çok şükür. fsh prolaktin estradiol progesteren falan filan işte hepsi güzel. tüp bebeğe başlayınca da e2 bakılıyor. ben devlet hastanesine gidiyorum canım zeynep kamil e öyle ekstradan şeyleri pek istmeiyolar gerek görseler isterler elbette. belki yaşımdan dolayı olabilir mi bilemem.27 yaşındayım yada hormon tahlillerim normal diye istememiş olabilirler mi? şart mıdır illa bakılması bu teste canım?

canım zeynep kamilde yaptıracaksın tüp bebeğini galiba benim sorum şu alacak sana tüp bebek işlemi için ne kadar ücret alıyorlar bilgilendirisen sevinirim...

anladım kuzum, yok her yerde yapılmıyor banada daha hiç yapılmamıştı bende senin gibi korkumdan talep edememiştim. Ama son gittiğimde Memorial istedi ve yumurta oluşmamasını buna bagladılar. Seninde bir dönem yumurta olmamıştı aşılamanda hatırladıgım kadarıyla acaba dedim o zaman bakıldı mı diye. Her şeyin normal olmasınada ayrıca sevindim umarım herşey gönlünce olur.

Selam kızlar nasılsınız ben tesekur ederım guzel dıleklerınız ıcın bugun tam sıze yazıyordumkı kardesım aradı ıyı oldugunu duydum rahatladım kuzenımde ararsa dahada rhatlıycam tabı Rabbım hepımızın yardımcısı olsun gonlumuzun muradını versın ınsallah

canım zeynep kamilde yaptıracaksın tüp bebeğini galiba benim sorum şu alacak sana tüp bebek işlemi için ne kadar ücret alıyorlar bilgilendirisen sevinirim...

canım rapor çıkınca ilaçları devletten alıyorsun maksimum 1000 tl tutuyor yazdıkları ilaçlar ve adedine göre değişiyor tabiki. hastaneye de ilk deneme için 490 tl yatırıyorsun transfer olacağı gün. ikinci denemede de 390 tl.

bana genelde hep düşük dozla başladılar.doz arttırımı yapmadılar hiç desem yeridir. yarım rahimli olduğum için fazla tepki vermesi hep ikiz gebelik açısından riskli bir durum bende. 75 kullanmıştım hep iptal edilen aşılamamda. ilk aşılamamda 75 le başlayıp 112,5 la devam edilmişti sonra da aşılamam yapılmıştı. ikincisinde arttırmadan sabırla bekledik ama işlemedi tabiki. üçüncüsünde de 100 ile başladık yumurtlama oldu. ilacı köklesek daha da olur :) ama bilemiyorum direnç gösterdiği aylar oluyor tabiki. valla olmaz demem yani benim zaten rahim anomalim olduğu için zayıf sanırım yumurtalığım rezervin de az derseler hiç şaşırmam. ama en azından yumurta görüyoruz her zaman sadece 1 kez olmadı o da ilacın dozu düşük olduğu içindi sanırım. hormonların normal olması rezervin de normal olduğunu göstermez bence. herşeyin hayırlısı bakalım yaşayıp görücez. tüp öncesi aklıma takılan bazı şeyler var. kürtajdan sonra 1.5 yıl geçti hiç hamile kalamadım ben. tüpüm tıkanmış olabilir o önemli değil artık tüp bebekde ama rahim içine sıvı birikmesi yapabiliyormuş o da embriyonun tutunmasını engelliyormuş. sanırım yeni bir rahim filmi ve detaylı ultrason isteyeceğim.

arkadaşlar aranızda hiç rahimde sıvı birikmesi yaşayan oldu mu doktoru ultrason incelemesinde böyle bir şey söyleyen? kürtajdan sonra birdaha gebe kalamayan?
biraz araştırma yaptım. herne kadar tüp bebekte tüpe ihtiyaç olmasa da eğer tıkalı ise tüp rahim içine sıvı birikmesi yapıyormuş ve biriken bu sıvı da embriyunun tutunmasını engelliyormuş. tüp bebek öncesi detaylı bir muayne olmak sitiyorum gerekirse yeniden rahim filmi çektirmek. çünkü ben anladım ki artık bir sorun var. kürtajdan önce 2 ayda hamile kalan ben şimdi 3 aşılama ve aradaki doğal denenen aylarda 1.5 yıldır neden gebe kalamıyorum? zaten tek tüplüyüm. o tüpümde de yapışıklıklar vs.. varsa bu çok büyük bir engel zaten doğal yoldan olmamasına. hadi onu geçtim eğer rahimde sıvı birikmesi varsa tüp bebeğim de tutmaz bu yüzden çok tedirgin oldum

internette okudum hiçbir belirtisini taşımıyorum aslında ama doktorum birkeresinde sıvı birikmesi gib bişeyler demişti. çok üzerinde durmadı. bana bir akıl verirmisiniz. tüp bebek öncesi ne yapmam lazım benim?

slm kızlar nasılsınız topiğe giremiyorum fazla memleketteyim hergün bir yerde davetler falan takip edemiyorum haftaya allah nasip ederse evimize dönüyoruz.burda havalar çok güzel dönünce yine sıcaktan yapış yapış olacağız.biraz önce hastane ziyaretinden geldim yeni bir bebiş dünyaya geldi,ona bakarak hem kendime hemde sizler için dua ettim

canım benim ilk hamileligimden sonra histeroskopi yapılmıştı suyum erken geldigi için yapışıklık mikrop araştırması gibi bişey sorun çıkmadı şükür
ama başka dra gittigimde tüpler kürtajdan sonra kapanmış olabilir rahim filmi yapalım demişti ben zaten yıllardır hamile kalamayınca nasılolsa tüp deniycem diye yaptırmadım onu tüp bebege geçmiştim ama sen normal yolla hamile kalmışsın olamamasının sebebi buda olabilir sor bence bir dra tüp bebekte gerek görmüyorlar bu durumu sıvı birikmesinide bir şekilde rahim kalınlıgından falan tespit ediyorlardır buna takılma

gözün aydın canım de senin adına sevindim hayılı tezkereleri olsun inş

mda başladın sanırım ignelere ay heyecan yaptım inş bukez olsun bu e2nedemek oluyor kızlar onu anlamadım? ya tutarsa diyip yaptırıyorum sanırım tüplerimi:26:
dün dr a gittim çok şükür parça falan yok dedi kanaman normal kesilecek dedi sanki kesiliyor gibi ay öldüm bu kandan hamile kaldım kürtaj oldum devam yani bazı kürtajdan sonra gelmiyor çogunun en az 3ay en fazla 6beklemek lazım dedi yapışıklık adet düzenlemesi için dogum kontrol ahpı ve bir hap verdi nefret ediyorum bu haptan ama bide gecikme vs yaşamayım kendine gelsin hormonlar daha bebegimin genetik sonucu gelmemiş bu zaten açıga çıkaracak herşeyi zaten beklemedeyim oof ne kötü

menemenlik kavanoza biber domates karışımı yaptım konserve bu kış deniycem inş iyi olursa yaparım yazın hormonsuz domateslerle birazda biber kızarttım koydum denemelerim bitmeyecek tabiki birazda dolamlık bibermi kurutsam diyorum bakcaz artık kendime terapi uyguluyorum böylece buyrun gelin yeriz kışın mis gibi

bu arada terapime sigara eklendi dayanamadım içtim gerisi geldi inş abartmam

mavi iyi tatiller sanada artık hava serinliyor okadar sıcak olmaz umarım hayırlı yolculuklar sanada sag salim dön evine

şu andan itibaren rahat olmaya çalış canım..inşallah bu sefer her şey yolunda gidecek ve hayırlısıyla güzel haberler ulaşatırcaksın bize.. çok öptüm seni..

merhaba Ranacım , senden haber almak çok güzel canım... e2 hormonun östrojen hormonunu simgeliyor... oluşan yumoşlarımızın kalitelerini değerlendiriyor diye biliyorum yanılmıyorsam...
bu arada doktor kontrolünde her şeyin normal olmasına sevindim ... inşallah bundan sonrasıda güzel olacak.. bende doğum kontrolü hapını hiç sevmiyorum ; ne kadar yan etkisi varsa hepsi mevcut oluyor bende ...tedavi sürecime yaklaştıkça o hapla giden kilolarımın geri geleceğini düşündükçe geriliyorum :) yeter ki sonu güzel olsun şişmeye de razıyım :))

ne güzel kafanı meşgul edecek meşaleler buluyorsun ... en güzeli yapıyorsun canım.. Allah ağzı tadıyla yemeyi nasip etsin... geçen sene bir arkadaşım hazırlayıp vermişti 2-3 karışım.. muhteşem oluyor.. senin kış hazırlığını yaptığını duymam iyi ben daha vakit var diye düşünüyordum.. bu hafta pazardan ben de fazla domates alayım girişeyim hazırlara :)

sigarayı abartmadan uzaklaşmayı çalış canım..
havalar burada serinlemiyor canım ... geçen hafta giden nem bu hafta katlanarak geri geldi maalesef
kendine yi davran ... sevgiyle kal arkadaşım..

ben de senin gibi nasılsa artık tüp bebek yapılacak diye birdaha çektirme gereği duymadım. ama ben rahim filminden 2 ay sonra hamile kaldım ve sonrasında kürtaj oldum. yeni diye istemediler.ama 1 kürtaj geçirdim. sonrasında 3 aşılama ve spontan denediğimiz aylar hiç sonuç vermeyince aklına takılıyor insanın. sıvı birikmesi ultrasonda belli oluyormuş sanırım detaylı bir ultrason isticem dotorumdan. isterse rahim filmi de çektiririm artık.smear testimde biraz enfeksiyon çıkmıştı ama bir engel teşkil etmez önemsiz o kadar olur dedi doktorum. kabul etmeyip yeniden örnek vermesini istedikleri hastalarda biliyorum. büyük bir sorun olsa yeniden ver derdi. zatten tutacaksa tutar bizler artık biraz kuruntu yapıyoruz.ama kolay da olmuyor tabi bizim gebe kalmamız. bakalım zaman daha neler göstericek bana. ilk tüp bebeğimin tutmamasından çok korkuyorum.bakalım aslında yeni bir rahim filmi çektirmem gerek ama buna gerçekten gerek var mı bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…