hımmm bilmediğimiz daha çok şeyler var demekki. ben de doğum anı ayık olup o ana şahitlik etmeyi çok isterim ama sonra baş ağrısı çekeceksem bu hem bebeği hem beni çok etkiler. kimisinde aylarca sürebiliyormuş baş ağrısı. epidural benim bildiğim belden verilen anestezi işte değilmi? spinal nesi oluyor peki? bir de ameliyattan sonra da belinden hortumu çıkartmıyolar mı? ağrıları hissetmezsin tabi saat başı ilacı verince ama ya kayarsa o hortum hareketten vs..? felç olma riskinden hep korktum artık daha yaygın ama yine de insan bilemiyor.
ben göğüs kremi lansinoh u biliyorum. bir de mustela nın. senin kullandığın hangisi aklımda olsun ne olursa olsun göğsümün ucu da var aa yine de ben de doğuma 1 ay kala başlamak istiyorum kreme.
canım merhaba
nasılsınız bebısle
bu arada su memnun kaldıgın gogus ucu kremını soylermısın almak ıstıyorum
Amniyosentez hikayem...
Bir genetik ve bir prof. görüşmelerim sonucunda bu işlemin her işlem gibi bir riski olduğu riskin yüzdesi az olduğu ve başarılı yapılan her operasyonun riski daha da azalttığı,en önemlisi de tıp bazı sınır değerlere bakarak (benim için sınır 250 idi benim değerim 132 ) mutlaka yapılması gerekir der konuşmalarından sonra.
Önce bir ultrason muayenesi,kalp atışı vs.İki saniye içinde bebeğe en uzak noktanın blunması ve iğnenin girişi ve sıvıyla birlikte çıkışı.Bitttttiiiii :) Ardından tekrar bir ultrason kalp atışı muayenesi. '' Bebek sanırım uyuyor hiç istifini bile bozmadı '' cümlesiyle gülmemiz.2-3 gün dikkat etmem ve bir antibiyotik tedavisi hap olarak. Son dileği sağlıklı nesiller yetiştirmenizdileğimle,geçmiş olsun temennisi.
Erken doğum riskim olduğu için bir kıyak yapıp sizi çok strese sokmayalım biran öne alalım sonucunuzu jesti sanırım 1 hafta...
Sonuç inanıyorum ki iyi olacaktır.Benim her evladım her haliyle kabulüm lakin o özürlü olarak bir ömür sürdürmek ister mi??? işte bunun cavabı zor arkadaşlar...
Son olarak hayatın kendisi zaten kocaman bir risk değil mi??? :)
Amniyosentez hikayem...
Bir genetik ve bir prof. görüşmelerim sonucunda bu işlemin her işlem gibi bir riski olduğu riskin yüzdesi az olduğu ve başarılı yapılan her operasyonun riski daha da azalttığı,en önemlisi de tıp bazı sınır değerlere bakarak (benim için sınır 250 idi benim değerim 132 ) mutlaka yapılması gerekir der konuşmalarından sonra.
Önce bir ultrason muayenesi,kalp atışı vs.İki saniye içinde bebeğe en uzak noktanın blunması ve iğnenin girişi ve sıvıyla birlikte çıkışı.Bitttttiiiii :) Ardından tekrar bir ultrason kalp atışı muayenesi. '' Bebek sanırım uyuyor hiç istifini bile bozmadı '' cümlesiyle gülmemiz.2-3 gün dikkat etmem ve bir antibiyotik tedavisi hap olarak. Son dileği sağlıklı nesiller yetiştirmenizdileğimle,geçmiş olsun temennisi.
Erken doğum riskim olduğu için bir kıyak yapıp sizi çok strese sokmayalım biran öne alalım sonucunuzu jesti sanırım 1 hafta...
Sonuç inanıyorum ki iyi olacaktır.Benim her evladım her haliyle kabulüm lakin o özürlü olarak bir ömür sürdürmek ister mi??? işte bunun cavabı zor arkadaşlar...
Son olarak hayatın kendisi zaten kocaman bir risk değil mi??? :)
mavi,
senden gelen her guzel habere sukrediyorum. dualarimdasin inan umarim bu boyle bir surectir ve saglikla tamamlar bir daha da oglunla bir omur saglik sorunu nedir bilmezsin. allah yardimciniz olsun
çok sukur rabbıme ıyı olacak ıns canım nasıl sevındım anlatamam dualarım sızınle
Çok sevindim Mavicim inş. Çınar bebek dahada iyi olucak . Kendinede dikkat et. Güzel haberlerini bekliycez .
cnm çınarın tedaviye yanıt vermesine çok sevindim günden güne daha iyi olucak ve iyileşecek inşallah..kendine ve oğluna iyi bak haberdar et bize mutlaka..
Nasıl sevindim anlatamam.Hep senden güzel bir haber bekledim.Tanımıyorum ama çok üzülmüştüm yazdıklarına.Allaha dua ettim aklıma geldikçe Çınar bebek iyileşsin diye, acısını göstermesin size diye.İnşallah daha da iyi olacak.İyiki erken teşhis edildi, bak ilaçlar, tedaviler işe yarıyormuş. Çok geçmiş olsun tekrar.Tamamen geçeceği günler yakın olsun inşallah.
hepinizden allah razı olsun dualarınız için.oğlum neden böyle oldu bir türlu çözemedik hamilelikte bir tek sıkıntım bel fıtıgı ve sıcaklar olmuştu doğumdada problem yaşamamıştık demekki rabbim bizi böyle sınıyor.şimdi çınar geçirdiği spamzdan dolayı biraz gerilemişti gülüyo yiyo içiyi artık bişeyler dikkatını çekmeye başladı mesela bişeyi tutamıyo hala ama tedaviyle zmanla geri gelecek herşeyi buna inanamaya başladım diğer aynı aydaki cocuklari gördüğümde üzülmüyoda değilim ama benim oğlumda artık yapacak yavaş yavaş diyorum.onun gibi erken tyeşhis olan bir kaç anneyle konuştum şimdi onların cocukları herşeyi yapıyormuş zman lazım dedi bizim çocuklarımız özel sakın üzülme kıyaslama dedi biri okula gidiyor çok zekiymiş diğeride 2,5 yaşında canavar gibiymiş çok ümitlendim açıkcası inşallah oğlum dualrımız ve tedavilerle çok iyi olacak arkadaşlar...çok sevindim mavicim maşallah çınar bebeğe doktorlarımızdan da Allah razı olsun eksik etmesin rabbim. düzelecek inşallah ilaçları iyi gelecek büyüyünce hiçbirşeyi kalmaz inşallah canım.
mavicim çınarın tedaviye cevap vermesine çok sevindim.zaman her şeyin ilacı umarım çınarda zamanla eski sağlığına kavuşur...kızlar nasılsınız hamilelikler tedaviler nasıl gidiyor.bende oğlusumla uğrasıyorum cogunuz biliyorsunuz bir gelişme oldu geçen gün eeg si düzgün cıktı tedaviler işe yarıyor geçen ay spazm geçirmiştioda cok kötü bişey gelişimi etkiliyo hemen iğne tedavisiner cvp verdi çınarım normale dönmeye başladı zor günler geçiriyorum bu günler bitecek bir gün biliyorum....
hepinizi öpüyorum arkadaşlar yine ugramaya çalışacağım....
akreb umarım sonucun temiz çıkar.inşalah sağ sağlim kauşursun bebeğine...Teşekkür ederim kızlar.İnşaalah sağlıkla kucağımıza alırız hep birlikte.
Sıcaklar beni de çok yoruyor.O kadar çok su içiyorum ki sonra da yemek yiyemiyorum su içmkten.Ayaklarımda yanma ve ağrı oluyor.((
Mavi canım çok sevindim gelişmelere herşey düzelecek zor elbette ama elden ne gelir biraz sabır.
Bu arada benim de üçlü test sonucum geldi.132 de 1 risk var down sendorumu için dedi doktorum.Amniyosentez öneriyor.Çok kararsız ve üzgünüm.((
selam kızlar salı günü kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda bebeğim sağlıkla büyümeye devam ediyohatta hareketlerini gördük kıpır kıpırdı çok komikti 2hafta sonra 2li test için kontrolümüz var bakalım..bendeçok korkuyorum 2li testten inşallah temiz çıkar..buarada mevsimden dolayı alerjik öksürük başladı bende 1,5 haftadır geçmek bilmeyen kuru öksürüğüm var ne yaptıysam geçmedi doktora gittim ilaç aldım ama daha kullanmadım tereddütteyim bebeğe zarar verir diye..doktorum kullanabilirsin dedi ama ben yinede kararsız kaldım
mavicim çınarın tedaviye cevap vermesine çok sevindim.zaman her şeyin ilacı umarım çınarda zamanla eski sağlığına kavuşur...
akreb umarım sonucun temiz çıkar.inşalah sağ sağlim kauşursun bebeğine...
su perisi gelişmelere çok sevindim ama öksürük kötü olmuş.bence ilacını kullan ya da pekmez ye üzerine çok az karabiber ekip.öksürüğü keser.
Kızlaaaaaar amniyosentezimin hızlandırılmış sonucu geldiiiii.% 95 herşey normal asıl rapor 3 hafta sonra.Peki neden bu kadar erken bilgin oldu derseniz şöyle anlatayım doktorum amniyoyu tıp fakültesine gönderirken şöyle bir not aldı kağıda ACR ya ACP tam emin değililm kağıtlar eşimde doğrusunu akşam yazarım.Benim serklajım ve erken doğum riskim olduğu için hızlandırılmış ön tarama gibi bir şey yaptılar.Bunu beklemek bile erken doğuma sebeb olur dedi sağolsun.Ve şu mübarek günlerde benim yüzümü güldürdü.
Sizlerin inşaalah başına gelmez böyle bir durum lakin bilginiz olsun diye yazdım.Birde bu hızlandırılmış olan ikili üçlü dörtlü ve ultrason muayenesinin hepsinde risk varsa da şayet bu hızlandırılmışı yapıyorlarmış.
merhaba kızlar nasılsınız yazılanları okuyorum ama pek yazacak bişey bulamıyorum. göbek büyütmeye uğraşıyorum
bugün sağlık ocağında tetanoz aşımı oldum ve bebeğimin kalp atışlarını dinledim. çok güzel bir duygu görmüştüm ama hiç sesli dinlememiştim. Allah herkese yaşatsın bu güzel duyguyu.
Ağustos un ilk haftası da ayrıntılı ultrasona gidicez randevumuzu aldık. Şimdiki tek dileğim kızımın bütün organları tastamam olsun sağlıklı sıhhatli olsun. artık zaman daha çabuk geçiyor hissediyorum kuzumu 16. haftadan beri. oldukça hareketli. inşallah vakti saati geldiğinde kucağımıza alırız gülyüzünü görürüz. hepinizi öpüyorum.
kızlar merhaba...uzun zamandır yine pek görünmüyordum, ama arada girip okumaya çalıştım.
hamilelere bu sıcak günlerde kolaylıklar, tedaviye başlayan başlayacak olanlara sabır ve bol şans dilerim.
biliyorsunuz tedaviye başlayacaktım, son da söyleyeceğimi başta söyleyeyim ben de çok şükür Allah'ı ma hamileyim...Allah'ım bu mutluluğu devam ettirir inş, henüz çok yeni, tedirginliklerim var çok...size haber veremedim çünkü zor günler geçirdim, hala da çok iyi sayılmam ama bu günlerime şükür...
bu sefer memorialda denedik, çok aksilikler yaşadım çok acılarım oldu, hala da devam ediyor ama olsun diyorum, bazen acılardan ağladığım da oldu ama bebeğim benimle çok şükür dedim.
Bu süreçte jolly'nin verdiği destek ve dualar için ne desem az gelir. Allah'ım ona kızı ve eşiyle sağlıklı bir hayat nasip etsin inşallah.
İnşallah bu topikte herkes bir gün bu mutluluğu yaşar, dualarım hepimizle...Ve diğer arkadaşlar sizlerin de duaları için ayrıca teşekkürler:)
Şimdi bu kasık ağrıları normal mi yaaa...Bir de burası kese+kalp atısını aynı güne veriyor daha 20 gün var, biraz geç verdiler. başka doktora gideyim diyorum. sizlerin tavsiye edebileceğiniz doktor var mı? bayramda 5 saatlik yola çıkmayı planlıyoruz eşimin ailesinin yanına, bir şey olmaz sanırım, ama denize girmem ayaklarımı ıslatırım diyorum...kimileri giriyormuşta ben bilemedim...
gozun aydin allah tamamina erdirsin. ben kalbinden once keseyi gormeye gitmistim eger sabretmek istemiyorsan git gor tadini cikar. kasik agrilari cok normal ozellikle ilk 2 ay ben 17 haftaligim zaman zaman agri cekiyorum cok daha siddetli ceken de var bu seni korkutmasin baska bi sikayet eslik etmedigi surece:)
tatil konusunda da tup bebek olunca farkli bisey derler mi bilmiyorum doktoruna mutlaka sor ama bana 12. haftadan sonra deniz havuz serbest demisti doktor
tebrik ederim insallah bu topikte herkes hamile kalicak ben cok inaniyorum uguruna
kizlar nasilsiniz yeniden tedaviye baslayan oldu mu?
superim bebekle alistiniz mi birbirinize? bebisko sen de durumlar nasil calismalara devam mi?
bu arada su keciboynuzu kurunu ihmal etmeyin daha once de yazdim yine hatirlatayim ben cok inaniyorum onun ise yaradigina. tabi allahtan hayirlisi
operim hepinizi
kızlar merhaba...uzun zamandır yine pek görünmüyordum, ama arada girip okumaya çalıştım.
hamilelere bu sıcak günlerde kolaylıklar, tedaviye başlayan başlayacak olanlara sabır ve bol şans dilerim.
biliyorsunuz tedaviye başlayacaktım, son da söyleyeceğimi başta söyleyeyim ben de çok şükür Allah'ı ma hamileyim...Allah'ım bu mutluluğu devam ettirir inş, henüz çok yeni, tedirginliklerim var çok...size haber veremedim çünkü zor günler geçirdim, hala da çok iyi sayılmam ama bu günlerime şükür...
bu sefer memorialda denedik, çok aksilikler yaşadım çok acılarım oldu, hala da devam ediyor ama olsun diyorum, bazen acılardan ağladığım da oldu ama bebeğim benimle çok şükür dedim.
Bu süreçte jolly'nin verdiği destek ve dualar için ne desem az gelir. Allah'ım ona kızı ve eşiyle sağlıklı bir hayat nasip etsin inşallah.
İnşallah bu topikte herkes bir gün bu mutluluğu yaşar, dualarım hepimizle...Ve diğer arkadaşlar sizlerin de duaları için ayrıca teşekkürler:)
Şimdi bu kasık ağrıları normal mi yaaa...Bir de burası kese+kalp atısını aynı güne veriyor daha 20 gün var, biraz geç verdiler. başka doktora gideyim diyorum. sizlerin tavsiye edebileceğiniz doktor var mı? bayramda 5 saatlik yola çıkmayı planlıyoruz eşimin ailesinin yanına, bir şey olmaz sanırım, ama denize girmem ayaklarımı ıslatırım diyorum...kimileri giriyormuşta ben bilemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?