Aşılama Aşılama yaptıran hanımların paylaşım alanı...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Rahim filmi cektirmedn mi

Günaydın hanımlar. Bu ay ilk defa aşılama deneyeceğiz. Yarım saat önce çatlatma iğnesi vuruldum. Doktor yarın saat 2 de aşılama yapilacak dedi ama tam 36 saat olmuyor. Akşam 5 olsa diye sormuştuk (eşimin işi sebebiyle) o zaman geç olur 2-4 arası yapmamız lazım dedi. 36 saat dolmadan yaptiran varmi bir sorun olurmu?

doktor saat kaçta dediyse o zaman yaptır canım, emekleriniz heba olmasn

Bekledim ama hep sagdan yumurtluyorum doktora bugün de sordum şans azalmaz mi diye kesinlikle kabul etmiyor yumurta arkaya atılır hangi tup açıksa o yakalar yeterki sağlıklı yumurta ve sperm olsun diyor

Bekledim ama hep sagdan yumurtluyorum doktora bugün de sordum şans azalmaz mi diye kesinlikle kabul etmiyor yumurta arkaya atılır hangi tup açıksa o yakalar yeterki sağlıklı yumurta ve sperm olsun diyor
O zaman doktorunu gözden geçirebilirsin çünkü sağ taraftan yumurtladığında soldaki tüpün bu yumurtayı yakalayabilir ama ihtimal çok daha düşük. Çünkü yumurta çatladığında karın boşluğuna atılıyor ve en örneğin sağdan yumurtladın diyelim sağ tüpün ucuna yakın bi yerden karın boşluğuna atılıyor. Sağda tüpün yoksa tüp sol taraftaki tüp tarafından yakalanabilir ancak yumurtanın sağ taraftan sol tüpe seyahati esnasında yönünü kaybetme ihtimali oldukça yüksek. Bü yüzden tek tüple ve ters taraftan yumurtlama olduğunda şans düşüktür, istersen kaynak da gösterebilirim.

Var mı bununla ilgili bir kaynak cidden ben çok araştırdım bulamadım kadın o kadar ısrarlı anlatıyordu o kadar tip okumuş diyorum bir bildiği var herhalde ama eve gelince düşünüyorum bana da bu işte bir tuhaflik var gibi geliyor

https://ic.steadyhealth.com/chances-of-getting-pregnant-with-one-fallopian-tube

makaleler de var bu konu ile ilgili ama bulamadım şuan. ingilizce biliyorsanız bulmaya çalışayım. gönderdiğim linkte hamilelik ihtimalinin %50 azaldığını söylüyor. bazı araştırmalar yumurtanın ters taraftaki tüp tarafından da yakalanabildiğini bu yüzden hamilelik ihtimalinin %30 civarında düştüğünü söylüyor. yani sonuç olarak ters taraftan yumurtladığınızda şansınız daha düşük.

Teşekkürler ben başka doktora randevu aldim bakalım doçent doktor o ne diyecek ona gore karar vereceğim bu ay için

Amin şimdi doktordan geldim o da bambaşka seyler soyledi evet ihtimal vardır ama iki tupu de açık olana göre azdır dedi bir de hsg sonucuna baktı ve rahimde polip olabilir suluultrason cekelim varsa histereskopi dedi diğer doktor hiç böyle dememişti ayrıca hsg raporuna göre rahim temiz görülüyor her gittiğim doktor kafamı hepten karıştırıyor hayırlısı nasip kismet

Adetten ne kadar sonra gittin adete yakinsan eğer gelişen adet kani da polip gibi görünebilir 3. Ultrasonumda polipten emin oldu dr um önce dollenmemis yumurta kiste dönüşmüş olabilir dedi sonra adet kani olabilir dedi temizlendikten sonra gittim hala o parca var bu kesin polip dedi operasyon ile aldı aynı anda rahim filmi de çekmişti

Benim ultrasonda hiçbir şey gözükmüyor sadece hsg de hava kabarcığı gibi iki üç tane yuvarlak şekiller var bunlar polip olabilir bakmak gerek dedi

ihtimal tabi ki var. ama tek tüpü olan kişiyle iki tüpü de açık olan kişinin ihtimalinin aynı olduğunu söylemek doğru değil.
sulu ultrasonu hiç duymadım. yanlış bilgi vermiş olmayayım ama bence araştırın. alternatifiniz varsa bir doktora daha sorup öyle yaptırabilirsiniz sulu ultrasonu

Mrb kızlar yarın aşılama yapılacak yanlız 1mayısda ilk ıgnemı vuruldum 4.gün muayeneye gittim yumurtalar erken büyümüş 20.4cm olmuş doktor olumsuz konuştu kızlar dedıkı erken büyümesi yumurtaları olumsuz etkiler dedi rahim ıcı iyi dedi ama bu arada tek yumurta oluşmuş kızlar benim gibi olup ta aşılama tutan varmı ya bu arada ben 22gunde bı adet oluyom bununda etkisi var galiba aşılama tutmaz DİE çok korkuyorum

Aşılama ile mı hamile kaldım cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…