- 25 Temmuz 2016
- 335
- 340
- 53
Rahim filmi cektirmedn miMerhaba hanımlar Allah su mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul etsin ve kulaklarımızı hayırlı sağlıklı efkârlarla doldursun ins .Ben de 2 gun sonra asilama yaptıracağım sağ tüp tikali sol açık ama 2 aydır yumurtalarım sag taraftan büyüyor solda bir şey yok doktorum bunun önemli olmadığını açık tupun yakalayabileceğini söylüyor ama ben emin değilim sizce de boşuna mı asilama yaptıracağım başına böyle br şey gelen oldu mu
tüpün olmadığı taraftan yumurtladığın aylarda aşılamada şansın diğer taraftan yumurtladığın zamanlara göre çok daha düşük olucaktır. o yüzden soldan yumurtladığında aşılama yaptırman daha iyi olur.Rahim filmi cektirmedn mi
doktor saat kaçta dediyse o zaman yaptır canım, emekleriniz heba olmasnGünaydın hanımlar. Bu ay ilk defa aşılama deneyeceğiz. Yarım saat önce çatlatma iğnesi vuruldum. Doktor yarın saat 2 de aşılama yapilacak dedi ama tam 36 saat olmuyor. Akşam 5 olsa diye sormuştuk (eşimin işi sebebiyle) o zaman geç olur 2-4 arası yapmamız lazım dedi. 36 saat dolmadan yaptiran varmi bir sorun olurmu?
Çektirdim sol açık sağ tikali ciktiRahim filmi cektirmedn mi
Bekledim ama hep sagdan yumurtluyorum doktora bugün de sordum şans azalmaz mi diye kesinlikle kabul etmiyor yumurta arkaya atılır hangi tup açıksa o yakalar yeterki sağlıklı yumurta ve sperm olsun diyortüpün olmadığı taraftan yumurtladığın aylarda aşılamada şansın diğer taraftan yumurtladığın zamanlara göre çok daha düşük olucaktır. o yüzden soldan yumurtladığında aşılama yaptırman daha iyi olur.
O zaman doktorunu gözden geçirebilirsin çünkü sağ taraftan yumurtladığında soldaki tüpün bu yumurtayı yakalayabilir ama ihtimal çok daha düşük. Çünkü yumurta çatladığında karın boşluğuna atılıyor ve en örneğin sağdan yumurtladın diyelim sağ tüpün ucuna yakın bi yerden karın boşluğuna atılıyor. Sağda tüpün yoksa tüp sol taraftaki tüp tarafından yakalanabilir ancak yumurtanın sağ taraftan sol tüpe seyahati esnasında yönünü kaybetme ihtimali oldukça yüksek. Bü yüzden tek tüple ve ters taraftan yumurtlama olduğunda şans düşüktür, istersen kaynak da gösterebilirim.Bekledim ama hep sagdan yumurtluyorum doktora bugün de sordum şans azalmaz mi diye kesinlikle kabul etmiyor yumurta arkaya atılır hangi tup açıksa o yakalar yeterki sağlıklı yumurta ve sperm olsun diyor
Var mı bununla ilgili bir kaynak cidden ben çok araştırdım bulamadım kadın o kadar ısrarlı anlatıyordu o kadar tip okumuş diyorum bir bildiği var herhalde ama eve gelince düşünüyorum bana da bu işte bir tuhaflik var gibi geliyorO zaman doktorunu gözden geçirebilirsin çünkü sağ taraftan yumurtladığında soldaki tüpün bu yumurtayı yakalayabilir ama ihtimal çok daha düşük. Çünkü yumurta çatladığında karın boşluğuna atılıyor ve en örneğin sağdan yumurtladın diyelim sağ tüpün ucuna yakın bi yerden karın boşluğuna atılıyor. Sağda tüpün yoksa tüp sol taraftaki tüp tarafından yakalanabilir ancak yumurtanın sağ taraftan sol tüpe seyahati esnasında yönünü kaybetme ihtimali oldukça yüksek. Bü yüzden tek tüple ve ters taraftan yumurtlama olduğunda şans düşüktür, istersen kaynak da gösterebilirim.
Teşekkürler ben başka doktora randevu aldim bakalım doçent doktor o ne diyecek ona gore karar vereceğim bu ay içinhttps://ic.steadyhealth.com/chances-of-getting-pregnant-with-one-fallopian-tube
makaleler de var bu konu ile ilgili ama bulamadım şuan. ingilizce biliyorsanız bulmaya çalışayım. gönderdiğim linkte hamilelik ihtimalinin %50 azaldığını söylüyor. bazı araştırmalar yumurtanın ters taraftaki tüp tarafından da yakalanabildiğini bu yüzden hamilelik ihtimalinin %30 civarında düştüğünü söylüyor. yani sonuç olarak ters taraftan yumurtladığınızda şansınız daha düşük.
Rabbim şifa versin inşallah yaa Hayırlı evlatlar versin inşallah hepimize cok dua ediyorumTeşekkürler ben başka doktora randevu aldim bakalım doçent doktor o ne diyecek ona gore karar vereceğim bu ay için
Adetten ne kadar sonra gittin adete yakinsan eğer gelişen adet kani da polip gibi görünebilir 3. Ultrasonumda polipten emin oldu dr um önce dollenmemis yumurta kiste dönüşmüş olabilir dedi sonra adet kani olabilir dedi temizlendikten sonra gittim hala o parca var bu kesin polip dedi operasyon ile aldı aynı anda rahim filmi de çekmiştiAmin şimdi doktordan geldim o da bambaşka seyler soyledi evet ihtimal vardır ama iki tupu de açık olana göre azdır dedi bir de hsg sonucuna baktı ve rahimde polip olabilir suluultrason cekelim varsa histereskopi dedi diğer doktor hiç böyle dememişti ayrıca hsg raporuna göre rahim temiz görülüyor her gittiğim doktor kafamı hepten karıştırıyor hayırlısı nasip kismet
Benim ultrasonda hiçbir şey gözükmüyor sadece hsg de hava kabarcığı gibi iki üç tane yuvarlak şekiller var bunlar polip olabilir bakmak gerek dediAdetten ne kadar sonra gittin adete yakinsan eğer gelişen adet kani da polip gibi görünebilir 3. Ultrasonumda polipten emin oldu dr um önce dollenmemis yumurta kiste dönüşmüş olabilir dedi sonra adet kani olabilir dedi temizlendikten sonra gittim hala o parca var bu kesin polip dedi operasyon ile aldı aynı anda rahim filmi de çekmişti
ihtimal tabi ki var. ama tek tüpü olan kişiyle iki tüpü de açık olan kişinin ihtimalinin aynı olduğunu söylemek doğru değil.Amin şimdi doktordan geldim o da bambaşka seyler soyledi evet ihtimal vardır ama iki tupu de açık olana göre azdır dedi bir de hsg sonucuna baktı ve rahimde polip olabilir suluultrason cekelim varsa histereskopi dedi diğer doktor hiç böyle dememişti ayrıca hsg raporuna göre rahim temiz görülüyor her gittiğim doktor kafamı hepten karıştırıyor hayırlısı nasip kismet
Benim polip histeroskopi de çıktı normal vajinal ultrasonda hiçbirsey yoktuBen de anlamıyorum o kadar vajinal ultrasona giriyorum belli olmaz mı orda polip
Aşılama ile mı hamile kaldım cnmRabbim sağ salim kucağina almayi nasip etsin insallah. Bir sorum olacakti asilamada esinin degerleri nasildi peki sayisi haraketliligi felan ? Bende pazartesi oldum aşilama 2.asilamam bu bende yumurta tembelligi var esimde de biraz haraket sorunu cevaplarsan cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?