- 6 Haziran 2017
- 336
- 175
- 23
- 33
Canım bende kafama takıyordum benden sonra evlenen çoğu kişinin çocuğu oldu ben bir kere bile hamile kalamadım diye ağlıyordum sonra bi şey duydum “peygamber efendimize çocuğu olmayan birileri geliyor ne yapmamız gerek çocuğumuz olmuyor diye Cebrail a.s. onların hiç bir zaman çocuğu olmayacak buyurdu Allahım diyor. Sonra aile evlerine gidiyor düşün peygamber efendimiz çocuğunuz olmayacak dediği halde Ümit’lerini kesmiyorlar Allahtan sen ol dersen olur imkansız diye birşey yoktur o ki Meryem’in bile hamile kalmasını sağlayan sensin diye dua ediyorlar ve çocukları oluyor.. ümidini hiç kaybetme hep hayırlısını iste Allahım geciktiriyorsa güzelleştiriyordur ben aşılamaya başlayalı 3 ay oluyor ama her adet olduğumda kontrol edip öyle iğneleri veriyorlar ben adet olunca gittiğimde hep kistim çıktı hadiii bir sonraki aya kaldı 3 ay kistim oldu bi türlü geçmedi belki benim 3.aşılamam olucaktı ama 3ay sonra anca kistim gitti ve ilk aşılamamı sonunda olabildim gecikmesindede vardır bir hayır İnan kistin gitmiş bu ay başlayabiliriz dediklerinde muayene masasından kalkarken kaç kere şükür dedim hatırlamıyorum doktor sanki hamilesin demiş gibi sevindim yani gecikmesinde de vardır bir hayır dua et oruç tutuyorsan gece kalktığında 2rekat telafi namazı kıl İnan’a içim Huzurla doluyor sanki hamile kalmışım gibi hiç sorunum yokmuş gibi hissediyorum ve dua ederken kendim için değil isteyen herkes için dua ediyorum canımAmin canım benim her gün ağlamaktan boş boş gezmekten bıktım RABBiM kimseyi bununla sınamasın çok zor bazen diyorum ki ALLAHIM 1 tane daha yavrum olsun onu göreyim ondan sonra öyle öleyim neler çekiyoruz psikolojik olarak bitiğiz ne eve hayrım var be eşime ne de çocuğuma öyle dağıldım ki tüp bebeğe veya aşılamaya grçicez ama yine de anlamsız bir korku var içimde içimden bir ses uğraşma olmıycak diyor ama sonra sanki minik yavrumun anne benim için savaş diyor araftayım yani biz bu kadar zorluk çekerken hamike olduğunu öğrenip yavrusuna kıyanlara yada doğurup bir kenara atanlardan nefret ediyorummm inan şu an karşıma öğle biri çıksa direk alıp kendi yavrum gibi bakarım bu işlerle uğraştığımdan beri inan çevremdeki herkes hamile kaldı ne yalan söyleyim kıskanmıyor değilim keşke bende olsam diyorum hep çünkü hamile kalanların çoğunun 3.yada 4.çocuğu sevinmiyorlar bile kazayla oldu diyorlar bizler özene bezene yapıyoruz olmuyor olmuyor işte gülsem mi ağlasam mı RABBİM bu zor sınavdan geçerken bizlerin işlerini kolaylaştırsın lütfen bunu okuyan herkes birbiri için duayı eksik etmesin çünki kimin duasının kabul olacağı bilinmez keşke bir ışınlanma cihazı olsaydı da bundan on yıl sonrasına gitsek kimbilir belki on yıl sonra belki bizlerinden 3 veya 4 çocuğu olur belki de halan bazılarımız uğraşıyor oluruz aslında 2 seçenekde bi bakıma iyi ya umudunu kesip kaderim buymuş demek yada boşuna strese girmişim demek var en zoru da dediğim gibi araf da kalmak bazende aklıma padişahlar geliyor hani her cariye bir kez hünkarın odasına giriyormuş ya şehzade vermek için eşime diyorum sen padişah olsan mümkün değil ben sana 6 ,7 tane evlat veremezmişim eeeee geçmişte tüp bebek de yok offfff saçmaladımkusura bakma yaa fazla dolmuşum rahatladımm biraz ....
Yumurtalarına baktığında istenilen boyuttaysa çatlatma iğnesi vurup aşılama yapabilir canımKızlar bir hafta önce doktora gittim yumurtalıklarima baktı bir hafta sonra gel eşin sperm testi versin dedi. Eşimin sperminde hız problemi vardi. Benimde yine yumurtama bakacaktır ne kadar büyümüş diye. Cuma günü bir hafta doluyor esimle gideceğiz. Bu ay seni hamile bırakacağım ya normal ya aşılama yoluyla dedi ama inanın anlamadım nasıl.olacak ? Cuma günü adetimin 12. Gunu. eşim sperm verecek hızına fln bakicak tekrar. Benimde yumurtama bakacak ama aşılama yapacaksan yumurtama uyarilmadi. Uyarilmadan nasıl aşılama yapacak ben hiç hap fln da kullanmadım buna ilişkinHiçbir şey anlamadım
Hsg tüpleri açık mı değil mi diye bakmak için rahime verilen ilaçlı sıvı hamile kalmaya yarayan birşey değil hiç bir sorunu olmayan sadeden tüpleri tıkalı olan insanlardan bu sıvı basınçlı verildiği için bazen tüpleri açabiliyor hamile kalıyorlar yani sadece tüpleri açtığı için hamile kalıyor diğer türlü bir etkisi yok canımHerkese hayırlı günler. Ben bir yıllık evliyim hiç korunmadik ama cocugumuz olmadı eşimde sperm hızında sorun vardı yuzde sifirdi hiz citf tarafli varikosel ameliyati oldu ameliyat olali beş ay oldu değerlerimiz ameliyat sonrası düzeldi.bende dün rahim filmi çektirdim tüpler açık çıktı çok şükür doktor birdaha ki ay asilama yapabiliriz dedi hgs hamileligi kolaylaştırır diyolar dedim o tüplerin de sorun olanlar için geçerli senin ki zaten açık bi etkisi olmaz dedi sizler de asilama dan önce hgs cektirmissiniz sizin doktorlariniz ne dedi hgs tüpler açık olsa bile etki edermi yoksa etkisi olmaz aşılamaya mi geçelim bizde kafamız karıştı iyice
Bazılarının doktoru da işe yarar kolaylaştırır hamileligi demiş açık olsa bile gerçekten tek doğru yok heralde bu konuda kısmet işi demek kiHsg tüpleri açık mı değil mi diye bakmak için rahime verilen ilaçlı sıvı hamile kalmaya yarayan birşey değil hiç bir sorunu olmayan sadeden tüpleri tıkalı olan insanlardan bu sıvı basınçlı verildiği için bazen tüpleri açabiliyor hamile kalıyorlar yani sadece tüpleri açtığı için hamile kalıyor diğer türlü bir etkisi yok canım
Yumurtalarına baktığında istenilen boyuttaysa çatlatma iğnesi vurup aşılama yapabilir canım
Bilmiyorum benim bildiğim bu çünkü yumurtaları etkileyen birşey değil hamile kalmayı sağladığını bu yüzden düşünmüyorum doktorum kapalı olanları açabildiği için normal gebelik yaşıyorlar hsg sayesinde değil demiştiBazılarının doktoru da işe yarar kolaylaştırır hamileligi demiş açık olsa bile gerçekten tek doğru yok heralde bu konuda kısmet işi demek ki
Bende de eşimde de sorun yoktu doktor eşime birşey vermedi bana iğneler verdi normal bilinen aşılama oldu sen bence doktoruna aynen bize sorduğun gibi sor böyle aşılama olan var mı bilmiyorum hiç duymadımCnm onu bende düşündüm ama metreküp doktor yorumlarını okuyunca iyice kafam karıştı. Bendeki yumurta ne kadar sağlıklı olursa olsun tedbir amacli yine de büyütüp olgunlaştıktan birşey kullanmak gerekiyormuş. Eğer kullanılmazsa tutma ihtimali çok aza iniyormus. Eşim ctesi günü verecek sperm testini ama bu testi sırf spermlerine bakmak için istedi aşılama yapmak için değil. Cuma adetin 12. Günü olacak aşılama direk o gün esimden alınan spermle hemen olabilecek birşey mi ? Ona da takviye birşey vermesi gerekmiyor muydu valla ben hiç bişi anlamadımNe bana ilaç verdi ne eşime. Ki eşimin sperm ve morfoloji sorunu var. Ya cuma cumartesiye kadar yumurtama çatlarsa dedim bişey olmaz dedi. Ben erken yumurtlayarak çünkü.
Böyle hiç destekleyici ilaç kullanmadan ha diye aşılama yapılan var mı aranızda ?
Ne deyim artık hepimizin hakkında hayırlısı olsunBilmiyorum benim bildiğim bu çünkü yumurtaları etkileyen birşey değil hamile kalmayı sağladığını bu yüzden düşünmüyorum doktorum kapalı olanları açabildiği için normal gebelik yaşıyorlar hsg sayesinde değil demişti
Canım selam benim bugün 14.gün kasıklarımda çok rahatsız edici değil ama yine de ara ara kasıklarda hafif batma oluyor adet mi olucam diye korkuyorum sizde de oldu mu öyleCanım bende az yumurtlama oluyor ben 2.çocuk için uğraşıyorum ben evleneli 12 yıl oldu bir tane oğlum var 11 yaşında doğal yolla gebe kaldım ama 2.bizi uğraştırıyor yani yaşım 33 fazla ara verdim izmir de aruh bey var tafsiye ederim yengem 1 ay da gebe kaldı 40 yıllık hekim bence direk ona gidin ben memlekette olsam direk ona giderdim ama sonuçda doktorlarda vesile RABBİM ol dedikden sonra olmazlar olur benimde fsh falan gayet iyi ama geçen hafta amh biraz düşük çıktı sonuç 0.88 kafam çok karışık yani ...dilerim hakkımızda ne hayırlıysa o olsun ....
Canım bende kafama takıyordum benden sonra evlenen çoğu kişinin çocuğu oldu ben bir kere bile hamile kalamadım diye ağlıyordum sonra bi şey duydum “peygamber efendimize çocuğu olmayan birileri geliyor ne yapmamız gerek çocuğumuz olmuyor diye Cebrail a.s. onların hiç bir zaman çocuğu olmayacak buyurdu Allahım diyor. Sonra aile evlerine gidiyor düşün peygamber efendimiz çocuğunuz olmayacak dediği halde Ümit’lerini kesmiyorlar Allahtan sen ol dersen olur imkansız diye birşey yoktur o ki Meryem’in bile hamile kalmasını sağlayan sensin diye dua ediyorlar ve çocukları oluyor.. ümidini hiç kaybetme hep hayırlısını iste Allahım geciktiriyorsa güzelleştiriyordur ben aşılamaya başlayalı 3 ay oluyor ama her adet olduğumda kontrol edip öyle iğneleri veriyorlar ben adet olunca gittiğimde hep kistim çıktı hadiii bir sonraki aya kaldı 3 ay kistim oldu bi türlü geçmedi belki benim 3.aşılamam olucaktı ama 3ay sonra anca kistim gitti ve ilk aşılamamı sonunda olabildim gecikmesindede vardır bir hayır İnan kistin gitmiş bu ay başlayabiliriz dediklerinde muayene masasından kalkarken kaç kere şükür dedim hatırlamıyorum doktor sanki hamilesin demiş gibi sevindim yani gecikmesinde de vardır bir hayır dua et oruç tutuyorsan gece kalktığında 2rekat telafi namazı kıl İnan’a içim Huzurla doluyor sanki hamile kalmışım gibi hiç sorunum yokmuş gibi hissediyorum ve dua ederken kendim için değil isteyen herkes için dua ediyorum canım
Canım ben daha aşılama veya başka bir şeye başlamadım adet olmayı bekliyorum ama doğal yolla oğluma hamileyken bende de kasık batmaları olmuştu rahim genişliyor demişti doktorum inşallah hamişsindir zaten erken gebelik testinden yapsan çıkar bence sonuçda 14 gün olmuş regl günün ne zaman dı...Canım selam benim bugün 14.gün kasıklarımda çok rahatsız edici değil ama yine de ara ara kasıklarda hafif batma oluyor adet mi olucam diye korkuyorum sizde de oldu mu öyle
Canım benim adetlerim düzensiz geçen Mayıs’ın 12 sinde olmuştum. Valla test günüm yaklaştıkça korkuyorum doktor öyle mi söylemişti sana rahim genişliyor diye inş öyledir vallaCanım ben daha aşılama veya başka bir şeye başlamadım adet olmayı bekliyorum ama doğal yolla oğluma hamileyken bende de kasık batmaları olmuştu rahim genişliyor demişti doktorum inşallah hamişsindir zaten erken gebelik testinden yapsan çıkar bence sonuçda 14 gün olmuş regl günün ne zaman dı...
Evet canım öyle demişti zaten bende de o batmalar olduğu zaman kalbim hıxlı hızlı atmaya başlamıştı ben hamileyim demiştim ve aynende öyle oldu oğluşum benimleymiş zaten hamilelik belirtileri arasında kasık da kramp (batma)göğüslerde dolgunluk hassasiyet akıntı sarı veya yumurta akı kıvamında oluyor tabiki ilk belirti adrt gecikmesi ama zaten adet belirtisi ve hamilelik belirteleri hemen hemen aynı adet olucam diye üzülme ama hamileyim diyede fazla kaptırma canım sonra atlatman daha zor olur rahat ol başja şeylerle uğraş gez dolaş benim gibi temizliğe vurCanım benim adetlerim düzensiz geçen Mayıs’ın 12 sinde olmuştum. Valla test günüm yaklaştıkça korkuyorum doktor öyle mi söylemişti sana rahim genişliyor diye inş öyledir valla
Demiştim dimi sana hadi tamamına erdirsin ALLAHIM inşallahKizlarrrrrr bugün bol ağlamalı bi gün evde test yaptım silik çizgi kanda yaptırdım 136 cuma tekrar vericem böyle yazmayı ne kadar çok bekledim bliomsnz rabbim devamını getirir ins
Evet 2. Keseyi kalp atışını görmeden inanamam:)Demiştim dimi sana hadi tamamına erdirsin ALLAHIM inşallahikinci denemeydi diğmi canım...
Aşılama yapma sebebiniz neydi acaba.... Gözünuz aydın bu arada :)Evet 2. Keseyi kalp atışını görmeden inanamam:)
Doktorum 18 gün sonra yap dedi canım yani pazara denk geliyor ama herkes 12.gündem itibaren yapıyor test bende cuma günü kan testi vermek istiyorum haftasonunu beklemeyim diye inş hayırlısıyla tutmuşturEvet canım öyle demişti zaten bende de o batmalar olduğu zaman kalbim hıxlı hızlı atmaya başlamıştı ben hamileyim demiştim ve aynende öyle oldu oğluşum benimleymiş zaten hamilelik belirtileri arasında kasık da kramp (batma)göğüslerde dolgunluk hassasiyet akıntı sarı veya yumurta akı kıvamında oluyor tabiki ilk belirti adrt gecikmesi ama zaten adet belirtisi ve hamilelik belirteleri hemen hemen aynı adet olucam diye üzülme ama hamileyim diyede fazla kaptırma canım sonra atlatman daha zor olur rahat ol başja şeylerle uğraş gez dolaş benim gibi temizliğe vurtest günün ne zaman canım..
Aaa ciddi misin kaçıncı gününde yaptın canım benim de 15.günüm ama test yapmaya korkuyorum bugün hafif kaşık ağrım oldu adet mi olucam diye korktum valla sende de oldu mu öyle kasıklarda bende yapsam mı acaba test gözün aydın canımKizlarrrrrr bugün bol ağlamalı bi gün evde test yaptım silik çizgi kanda yaptırdım 136 cuma tekrar vericem böyle yazmayı ne kadar çok bekledim bliomsnz rabbim devamını getirir ins
Bence tutmuşsa ki inşallah tutmuştur yarın bile yapsan çıkar hassas idrar testleri ile yaparsan daha iyi olur bence hadi bakalım hayılı haberlerini ver bizlere canımDoktorum 18 gün sonra yap dedi canım yani pazara denk geliyor ama herkes 12.gündem itibaren yapıyor test bende cuma günü kan testi vermek istiyorum haftasonunu beklemeyim diye inş hayırlısıyla tutmuştur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?