- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #22.281
arkadaşlar aşılama için klomen kaçıncı gün başladınız?
arkadaşlarım merhaba ben dün akşam aşılama olum bugün 1günüm ve bugün ne ağrım nede hiç birşeyim var bu normalmi nezaman eğer olumluysa karın ağrıları falan başlar ya insanda hiç bir belirti olmayınca hamilelik yokmuş gibi geliyo insana bilgisi olan varmı bu konuda aşılama olupta tutan arkadaşlar yardımcı olun bana
canım kıyamam allah bidahakine nasip eder inşallah.biliyorum çok üzgünsün cok sinirlisin suanda insan umut ediyor bekliyor sonra her ay adet ol bekle bekle cok can sıkıcı gercektende.ben ilkini üniversite hastensinde yaptırdım iğneli olmadı.ikinci aşılamada özele gittim bende sorun yok hormonlarım düzgün ve tüplerim açık eşimde sorun var.o yüzden hapla yapıldı bu sefer 5 gün klomen içtim ve 2günde iğne vurndum menepor mu neydi öle bişi 18.5 oldu yumurtam ve catlatma vuruldum 38.saat aşılamam yapıldı.bizimde sperm değerleri düşük hareketlilik oranı düşük o yüzden 2.aşılamadan sonra tüp bebek diye konustuk doktorda öyle dedi.yaşımda 29 benim.düşünsene bu aşılamada 5 milyon sperm enjekte edildi.ilkinde 3 milyondu.yani bizim aşılamayla sansımız baya az.bide artık olmucak bişi için vuduma daha fazla hormon almak istemiyorum tekrar aşılama düşünmüyorum çok hayal kırıklığı oluyor zaten.tüp bebek düşünücez ama onada hiç hazır değilm insanın her seyi etkileniyor kendimi kötü hissediyorum muayene bile olmakk istemiyorum o bacaklarını ac yok ultrasona gir yok rahim filmi derken cok kötü oldum çok zormuş allah hepimize sabır versin bu yolda ve yardımıcımız olsun.sizde sorun neydi tatlım erkek sorunu yoksa daha deneyeblirsiniz ama cok düşükse bence aşılama zaman kaybı ve fazladan hormon alımı.
arkadaşlar merhaba 28 aralıkta ilk aşılamamı oldum daha önce klomen+ovitrelle ile mayıs ayında kendiliğimden gebe kalmıştım 8 haftalık düşük oldu.7ve 7 ay sonra ilk defa bu ay 18 mm yumurtam oldu çatlatma iğnesi oldum ve 54 milyon spermle aşılamam oldu.aslında bizde eşimde sorun yok çok şükür.sadece bende problem var yumurta rezervim az doğuştan tek yumurtalığım var o da dirençli iğne kullanıyorum büyümesi için.gebeliğimde yatarak geçicek erken doğum ve düşük riskim var malesef hep.işte biz de ilişki stresinden bir nebze de olsun kurtulmak için yaptırdık aşılama zaten ilaçlar dünya para bu kadar yaklaşmışken aşılama olsun şansımız artar belki dedik.gerçi normal gebelikle aynı şans ama olsun bir de böyle deneyelim dedik.bugün aşılamamın 8. günü biraz belirtilerim var ama ne desek boş.11 ocak test günüm.hamiş olan varmı aranızda belirgin belirtisi olan.dün ilk defa yani aşılamadan tam 1 hafta sonra adet olacak gibi hissettim. kasıklarım belim çok pis ağrıdı.normalde adet belirtilerim bu kadar erken başlamz.ayakta duramıyorum kalçama batıyor.anlat anlat bitmez yani.test günüm 11 ocak.
evet çok zor,artık bende hastanelerden bıktım,Allahım düşmanıma bile yaşatmasın,bende 23 yaşındayım,bende yumurtlama sorunu var ama klomeni günde bikere içiyorum,2 3 yumurtam oluşuyo,bizde ilk aşılamamızı yaptırdığımızda şok olduk,eşimin değerleri çok düşmüştü,yıkamadan sonra 3milyon kalmıstı,o aşılamayı saymıyorum,sonra eşimde varikosel çıktı,amelıyat oldu 4 ay önce,keçiboynuzu kürüde yaptım çok şükür şimdi yıkamadan sonra 50 milyon felan kalıyo ama olmayınca olmuyo işte,aslında bi zamanı var,naparsak boş,canım bence sen bu ayda olmazsan tüp bebeğe geç,hiç asılamayla vakit kaybetme
evet canım hayırlısı sayıya bakmıyor olmuyanıca olmuyo vakti saati var demekki.benim eşimde varilkosel çıkmadı daha dorus varmış ama cok hafif operasyonluk bişi değilmiş 2-3 doktora gittik hepsi aynı seyi dedi.bizim kullanmadığımız sey kalması yok proxseed yok keçiboynuzu pekmezi 4 ay boyunca keçibozynuzu kürü hiçbir sey fayda 1 senedir degerler aynı cıkıo yani hiçbir sey iyi gelmyor malesef.artık bizde tüp bebekte deniycez sansımızı.hayırlsı olsun canım bak ne güzel eşinin degerleride yükselmiş birdahakine sansınız yüksek aşılamayla bile yumurtlma problemide öneli değil ilaçlarla hallediyorlar nasıl olsa şansını denemeye devam et vazgecme.
benimde bugün 8.günüm tatlım önce panik yapma rahatla herkesin bünyesi farklı öle bişey olcak diye takılıp kalma yani bendede şuan hiçbişey yok bazı şeyler oldu göğüs şişmesi bel ağrısı kasık ağrısı ama ben bunları ilaçlara bağlıyorum bir yığın ilaç sokuyoruz vücudumuza ve bazen hamilelikle aynı etkileri yaratabiliyor.o yüzden sakin sakin 14.gününü bekle ki biliyorum çok zor ... hiçbişey belirti yaşamayıp hamiş kalan bisürü tanıdğım var yani bu işler belli olmuyor . umarım burda heyecanla bekleyen herkesin güzel haberlerini bir an önce alırız....
aşılama tüp bebeğin ön şartlarından biri olarak sayılıyor yani önce aşılama yapılıp sonuç alınamayanlarda tüp bebeğe geçiliyor.aşılama tüp bebeğe göre daha az maliyetli.birde aşılamada kadından yumurta toplanması gerekmezken tüp bebek için yumurta toplanıyor o da anestezi gerektirecek kadar ağrılı bir işlem...
canım ben iki kere aşılama yaptırdım,ikisindede bi hafta sonra yani 8.gün gögüslerim şiştı,bel ve kasık ağrım oldu,belirtilere hiç takılma dicem ama imkansız,cünkü bende cok düsünüyorum,çatlatma iğnesi hamilelik belirtisi yapabiliyo,benim geçen ay midem bulandı,başım döndü,uyuyodum sürekli,kesin hamileyim dedim ama adet oldum,başka şeylerle mesgul ol yoksa zaman bi türlü geçmiyo
arkadaşlar aşılamadan 12 .gün kan tahlili yaptırdım sonuç negatif..bugün 15.gün henüz adet olamadım ve aşırı akıntım var..aşılaman kaç gün sonra regl oldunuz
Sonuç yine bi hüsran
umudunu yitirme arkadaşım,bol bol dua et...
kaçıncı aşılamaydı senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?