Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Merhaba arkadaşlar. Geçen sene evlendik ve bebek sahibi olmak istiyoruz. Eşim yurtdışında çalıştığı ve yanına gitmem imkanı olmadığı için 3 ayda bir izne gelebiliyor bu yüzden aşılama yaptırmaya karar verdik. Geçen hafta benim SMEAR testi ve hormon testi yapıldı. doktor eşimin adedimin ilk gününde gelmesi gerektiğini ve en az 10 gün burada olması gerektiğini söyledi. İlk günde eşimin sperm testi yapılır ve uygunsa aşılama yapılır dedi. Eşim mart ayında 14 günlük izin alabildi Anlamadığım şey şu eğer aşılama adetten 14. veya 15. günde yapılıyorsa eşimin 10 gün kalması nasıl yeterli olur?

Aşılamanın yapılacağı gün yumurtanın gelişimine göre değişir.Eşin adetin ilk gününde izine çıkarsa 10 günlük izin yeterli olmaz.16 gün izin alabilirse işiniz daha garanti olurYada eşin sperm tahlilini bulunduğu yerde yaptırsın aşılamaın yapılacağı günden iki gün önce elinde tahlil sonucuyla gelir yanına bu durumda 2-3 gün bile yeterli olur.İnşlalah hakkınızda hayırlısı olsun ilk aşılamada tutmasını dilerim.

Son düzenleme:
mrb kızlar hiç bir sorunumuz olmadıgı halde bebek sahibi olamıyoruz 2 yıldır her gittiim doktor psikolojik oldugunu hatta benim çok dogurgan oldugumu söylediler:) ama daha fazla sabrım kalmadı martta aşılama yaptırmayı düşünüyorum ancak 1 yıl önce hsg çektirdim ve çok canım yandı o zaman yaşadıgım acı yüzünden aşılamaya gidemyrm aranızda aşılama yaptıran arkadaşlara sesleniyorum çok canım yanar mı :)

Ben henüz aşılma yaptırmadım iğne aşamasındayım.Fakat yaptıran arkadaşlardan edindiğim bilgilere göre hiç can acıtan bir yöntem değilmiş.Korkmayın ve daha fazla ertelemeyin.Dr.lara kalsa daha yaşınız genç sorun yok olur vs. diyorlar ama beklemek istemiyorsanız martta yaptırın aşılamanızı.İnşallah ilk seferde tutar

mrb siz daha önce aşılama yaptırdınız mı?

çok teşekkür ederim cevabınız için umarım rabbim isteyen herkeze annelik duygusunu yaşatır... cesaretimi toplayıp martta gitmeye kararlıyım hsg işleminden sonra herseyden korkar oldum :)

mrb siz daha önce aşılama yaptırdınız mı?

çok teşekkür ederim cevabınız için umarım rabbim isteyen herkeze annelik duygusunu yaşatır... cesaretimi toplayıp martta gitmeye kararlıyım hsg işleminden sonra herseyden korkar oldum :)

Ben bu ay aşılama yaptıracağım kısmet olursa.Şuan iğnelere başladık.Bir sorun çıkmazsa pazartesi salı gibi aşılamam yapılmış olur.Korkma istersen internettende araştır aşılma ağrılı bir işlemmidir diye.Hsg nin bir çok kişiye göre ağrılı geçtiğini söyleyen var ama aşılamanın hiç ağrılı geçtiğini söyleyen duymadım.Korkma inaşşalah herşey gönlünce olsun

Son düzenleme:

Cevabın için teşekkür ederim.

kızlar bana acil 12 tane preglin lazım dünden beri aramadığımız eczane depo kalmadı ne olur bana yardımcı olun............................. özelime msj atarsanız sevinirim

arkadaşlar merhaba ben bişey danışmak istiyorum. benim rahim anomalim var.rahim filmi çekildim orda anlaşıldı.sonrasında klomen+ovitrelle ile 1 kez gebe kaldım 8 haftalık düşük oldu.sonrasında özelde 1 negatif aşılamam oldu.
benim sorum özelde yapılan aşılamalar tüp bebeğe geçerken sayılıyor mu?
ben istanbul anadolu yakasında medicine hospital(eski adıyla ne e hatun hastanesinde) tüp bebek ve infertilite bölümünde tedavi görüyorum.
geçen ay aşılama raporu çıkartmak için zeynep kamil e gittim.özel hastanenizin ssk ile anlaşması varsa aşılama raporunu ordan çıkartıp tedaviye orda devam edebilirsiniz dediler.zeynep kamil bana uzak olduğu için.ama ben okuyorum özelde yapılan aşılamar devlette geçerli olmuyor diyolar. ben anlamadım sizler deneyimlisiniz.
bi yerde okudum aşılama yapılırken verilen spermiogram işte yıkama işleminin bilgilerinin yazılı olduğu belge geçerli oluyomuş ama kimisi de kabul etmiyolar yazıyo.
yani bu işin doğrusu nedir?
zaten devlet 3000 doz karşılıyomuş onunla da ancak 2 aşılama yapılabiliyor.artık aşılamanın sayısı 2 ye mi indirildi tüp bebek için yoksa biz 3. aşılamayı cebimizden mi yaptırıcam?
şimdiden teşekkürler...

canım merhaba nasılsın seni aralık ayında aşılama yaptıranlar topiğinden hatırlıyorum beraber beklemiştik hatırlarsan senin de negatif oldu demek(( ben aşılama sonrası 5 gün gecikmeyle ağrılı bir adet oldum sonra da folikül kisti oldu 1 ay bekledim bu ay da kendim istemedim gitmek.bat ım 13 mart sonrasında aşılama raporumu çıkartabilirsem zeynep kamil de aşılama denicem inşallah.yani devlette devam etmekten yanayım.sen devlette mi yaptırıyosun aşılamanı.hangi iğneyi kullanıyosun eğer devlette yaptırıyosan aşılama raporu çıkarttın mı? iğnelere ne kadar ödüyosun beni bilgilendirirmisin canım..

üzüldüm canım ya allah gayret kuvvet versin sabır versin ama asla bırakma kendini bidaha dene bidaha bidaha bidaha.

merhaba canım burda da rastladım sana bilgi almak için bakıyordum merak ediyorum özelde yapılan aşılamalar devlette geçerli oluyor mu? çoğu insan geçmiyor devlet kabul etmiyor diyor. ama bana zeynep kamil de hasta haklası bölümünde danıştığım kişi tedavi gördüğünüz özel hastanenin ssk ile anlaşması varsa aşılama raporunuzu ordan çıkartıp tedaviye orda devam edebilirsiniz demişti. e madem aşılama raporu çıkıyor özelde devlet 3000 doz iğneyi karşılıyor o zaman yapılan aşılamanın da geçerli olması gerekmiyor mu benim kafam karıştı.
aşılama raporu için raporu nerde çıkarttıysan tedaviye orda devam etmek zorundasın ama tüp bebek için mesela zeynep kamil de raporun çıktı raporunu eline aldıktan sonra istediğin tüp bebek merkezine gitmekte özgürsünüz dedi bilgi veren adam. bilgin olsun senin de canım.ama aşılamalarımı özelde mi devlette mi yaptırsam bilemiyorum hala karasızım.

kızlar günaydınnn 2.aşılamam yapıldı hatta bugün 9.günüm...kan tahlili istedi doktorum gene heyecan ön safhada...klomen iğne tedavisi sonucu 8 yumurtam gelişti bu kez...doktorum çok umutlu..bu gittiğim doktor başka...yy kalbim heyecndan durmasa iidir..göğüslerim çok büyüdü..gazım var birde iştahım çok açıldı artık hamileliktenmi yoksa psikolojikmi bilemedim.progeston kllanıyorum ve acaip baş dönmelerim oluyo..akşama tahlil olucam benim için dua edinn rabbim hayırlısını versin..inşallah.

umarım güzel sonuçlarla gelirsin fakat 9. gün çok erken bence umarım bişeyler çıkar ortalama olarak...

iyide 9.gün ne tahliili istediki doktorun.çok erken değilmi.inşallah sonucun olumlu olur.bende 2.aşılama süürecindeyim.inşallah bu defada eli boş çevirmez rabbim bizleri...

döllenmeden 7 12 gün sonra çıkar diye biliyorum doktora gittim aşılamadan 3 gün sonra renkli ultrasonla altan baktı 2 tane yalancı kesecik gördü..bu hamilelik şansını arttırır dedi..ve bunun üzerine öne aldı kan tahlilimi..ya ben hiç yalancı kesecik gibi bişi duymadım siz duydunuzmu daha önce arkadaşlar..adetin 3 .günü gitmemin sebebi kanama yaşadım lekelenme şeklinde o yüzden..oda girişim küçük olduğu için kanama yaşadığımı söledi doktorum

bugun tekrardan gittim kan tahlili icin..ve bu durumu telrardan sordum doktoruma..sansini arttirir dedi bende ultrasonla bakalim dedim oda simdi bakip kafamizi karistirmayalim dedi kanda neyse cikar dedi..hahirli indallah bebegim gelmistir Yaradanim isteyen herkese versin kimseyi evlat hasretihle yakmasin i nsallah

arkadaşlar tahlil sonucumualdımm hamileyimmmmm değerim 4 çıktı..adet günüm gelmedş diye sanırım..doktor laboratuvarla anlaşma diye negatif 1.2 nın altındakiler negatif oluyo dedi..şimdi bekliyorum ilacıma devam...kızlar dualarınızı esirgemeyin nolursunuz aşılamanın 9.gunu tahlil oldum

ay canım maşallah.çok sevindim.inşallah sağ salim kucağına almak nasip olur.sende bize dua et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…