- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #22.661
kızlar slm bende yeni katıldım aranıza bugün ilk aşılamamın 20 günü idrar testinde 2 kere net pozitif çıktı yarın doktor randevum var dua edin ne olur.milletin doktoru 15 gün çağırmış en geç benimki 22 gün sonra çağırdı sabırrr.
merhaba arakadaşlar
bende bbek isteyenlerdenim. 3 . evlilik yıl dönümümüzü de gecirdik.
2 yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor 1 yıl korunduk diyebilirim.
gecen yıl 1 düşük yaptım
nerdeyse 1 olcak halen bebek yok.
yine klomen + igne tedavisi gecirdim malesef olmuyor.
daha fazla beklemek istemiyoruz
aşılamaya gecmek istiyoruz
üniversite hastanesinde yaptırmak istiyorum ama nerden başlıcamı bilmiyorum.
aşılama için ne zaman hastaneye gitmeliyim?
adetliyken mi?
daha önce 1 kez infertilite raporu almıştım
bilen varsa yardımcı olabilrse sevinirim.
Aşılamaya kendiniz karar verebiliyo musunuz kızlar? yani 1 senedir çocuk olmuyo diyelim, herşey normal göründüğü için doktor henüz önermediyse bile kendi kendimize ben aşılama yaptırıcam deme şansımız var mı
ben 3 yıllık evlıyım yenı asılama olacagım bır yıldır doktor kontrolundeyım baska sorunlarım vardı ama doktor tahlıllere gore asılamaya gecmesı gerekır bır yıldır cocuk olmuyorsa tup bebek bıle olsa once asılamayı onerıyorlar ama bırde sende ve esınde ne var oda onemlı ama ıstersen sen doktoruna soyle ben ıstedım mesela doktorumda soyledı ama ben mıkroenjeksıyon ıstedım doktorum bır asılama deneyelım dedı hemde hıcbır buyuk problem yok ve ben 3 yıldır hıc korunmuyorum sadece yumurtalıklar tembel dedıgım gıbı sen soyle ıste o gereken cevabı verır eger baktın laylaylom edıyor yasında baya varsa doktorunu degıstır ama su bır gercek bır yıldır olmuyorsa asılama yapalım demesı gerekırdı 6 ay bıle kabul edılıyor
ısı bılmeyen ıcın cok zor bu ısler aklımdaaa asılama falan yoktu dedıler asılama ıcın uygunsunuz bı hastanenın doktoruna gttım adam son derece ılgısız klomen verdı 14 gun sonra gel dedı.elımde asılama ıcın tedavıye bslandgına daır bır yazı bıle yok 14 gun sonra kıme gıdıcem hangı bolumden randevu alıcam hıc bır sey blmıyorum bile
klomen ve mikro enjeksiyondan bahsetmişsiniz...nedir bunlar?
klomen bır ılac adı yumurtaların gelısıp buyumuse ıcın verılıyor sahsen bana yaramadı yumurtalıklarım tınlamadı bıle mıkroenjeksıyon tup bebek gıbı ama ıslem farklı tup bebek gıbı hersey yapılıyor ıgne ılac ama yumurtalıkların ıcıne sperm farklı konuluyor mıkroenjeksıyonda tupbebekte dollenme yapılıyor mıkroda sanırım yumurtanın ıcıne enjeksıyon ıle gırıp yerlestırıyor sanırım daha ıyı benım arkadasım mıkro ıle hamıle kaldı esının sperm sayısı cok azdı ve doktor bunu onermıstı ve 10 yıl once yapılmıstı ve 4 tup bebek tedavısınden sonra 5. oldu mıkroenjeksıyon ıle ıkızlerı
hmmmm... teşekkürler..... veeee bir soru daha :) beni en çok düşündüren konulardan biri daha... rahim filmi denen bir olay var ya, hiç çektirdiniz mi??? çektirenler çok acı verdiğini söylüyorlar dabu yöntemlere girişmeden önce, doktor, bu filmi çekiyor di mi önce ( siz tecrübeli gibisiniz bu konularda........:44:
ara ara giriyorum buraya, okuyup eski günlerimi haturlıyorum allahıma şükrediyorum, sizler için dua ediyorum.
geçen yıl şubat ayında aşılama yaptırdık. ilk denememizdi, allaha çok şükür gebe kaldım. kızım şu an 8 aylık, olmaz demeyin, ümidinizi yitirmeyin. herşey kader kısmet.kısmette var ise oluyor. bizim ikimizde de sorun vardı. ben de çikolata kisti(çikolata kisti ile gebelik imkansıza yakındır neredeyse bilirsiniz), eşimde de morfoloji sorunu vardı.
ankara başkent hastanesinde oldum aşılamayı. acı ağrı hiç bişey hissetmedim. yarım saat yattım, kalktım eve geldim. akşama misafir çağırdım, pasta börek yaptım kafam dağılsın diye. ama aşılamanın ertesi gününden itibaren göğüslerim sızladı, adet olacakmışım gibi ağrı çektim. ha oldum ha olucam diye pedle dolaştım durdum, ağladım zırladım. sonra 2 gün reglim gecikti, strestendir dedim. içime kurt düştü, gidip kan verdim, bHCG sonucum 691 çıktığında inanamamıştım. eşimle sarılıp ağladığımız anı unutamam. meleğim kızım şimdi 8 aylık içerde uyuyor. allah size de nasip etsin inşallah. sormak istedikleriniz olursa sorabilirsiniz...
arkadaşın yerine ben cevap verim bende 4 ay önce çektirdim evt acı hissediyosun ama dayanılmıcak gibi değil 1 dk biraz acı hissediyosun o kadarladaa kimse ölmez yani insanlar o acıyada dayanamıyosa hiç çocuk istemesinler doğumu nasıl yapcaklar sıkıntı yapma sakın biran önce git çektir üstelik rahim filmi çekildiği ay hamile kalma olasılığı artıyo ben kalmadım ama kalan bikaç kişi biliyorum doktorumda bana buunu söyledi.
teşekkür ederim cevap için... 2 kişi tanıyorum yaptıran, ''canımdan can gitti'' demişti biri. diğerine de dikiş falan atılmış sonrasında.... ne bilim, henüz gerek var denmedi ama, korkuyorum ben şimdiden... 1 dk. kadarsa iyi yine :) biraz rahatladım ya, sağol :) film için ilaç verildiğinde, hafif tıkalı tüpler açılıyomuş da, bu yüzdendir hamile kalma olasılığı,, bu tüplerin tıkalı olup olmadığı yalnız film çektirerek mi öğreniliyo acaba?
teşekkür ederim cevap için... 2 kişi tanıyorum yaptıran, ''canımdan can gitti'' demişti biri. diğerine de dikiş falan atılmış sonrasında.... ne bilim, henüz gerek var denmedi ama, korkuyorum ben şimdiden... 1 dk. kadarsa iyi yine :) biraz rahatladım ya, sağol :) film için ilaç verildiğinde, hafif tıkalı tüpler açılıyomuş da, bu yüzdendir hamile kalma olasılığı,, bu tüplerin tıkalı olup olmadığı yalnız film çektirerek mi öğreniliyo acaba?
sağolun kızlar yaa... en azından gerek kalırsa çok korkmama gerek yok diyebilirim artık..tabi en büyük sorun iyi bir doktor bulmak!!!!! bu arada diikiş atılan kişide çift rahim olayı çıkmış, sorun bu olabilir mi acaba diye merak ettim şimdi bak :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?