Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Hayırlı olsun arkadaşım aşılaman tutmuş. 22 gün içinde kesede oluşuyor o yüzden senin doktor işini garantiye almak istemiştir:)) Gittinde minigin kesesini bile göre bilirsinP

merhaba arakadaşlar
bende bbek isteyenlerdenim. 3 . evlilik yıl dönümümüzü de gecirdik.
2 yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor 1 yıl korunduk diyebilirim.
gecen yıl 1 düşük yaptım
nerdeyse 1 olcak halen bebek yok.
yine klomen + igne tedavisi gecirdim malesef olmuyor.
daha fazla beklemek istemiyoruz

aşılamaya gecmek istiyoruz

üniversite hastanesinde yaptırmak istiyorum ama nerden başlıcamı bilmiyorum.

aşılama için ne zaman hastaneye gitmeliyim?
adetliyken mi?
daha önce 1 kez infertilite raporu almıştım

bilen varsa yardımcı olabilrse sevinirim.

aşılama adetın ıkıncı gunu ıgnelerle baslıyor ama senın ıcın bence erken gıtmen daha ıyı tahlıl falan yaptırırsın raporolayın var yınede sen bılırsın ama gıdınce zırt dıye baslamıyorlar

arkadaşlar merhaba bende aşılama olcam ancak doktor e2 testi istiyor sürekli, ve ben her gün 60 km yol gidip geliyorum kan vermek için, puregon iğne kullandım ve e2 değeri 2000 lerde. sizin aşılamanız nasıl oldu, bu hormon sizlerde kaç çıktı?

Aşılamaya kendiniz karar verebiliyo musunuz kızlar? yani 1 senedir çocuk olmuyo diyelim, herşey normal göründüğü için doktor henüz önermediyse bile kendi kendimize ben aşılama yaptırıcam deme şansımız var mı

ben 3 yıllık evlıyım yenı asılama olacagım bır yıldır doktor kontrolundeyım baska sorunlarım vardı ama doktor tahlıllere gore asılamaya gecmesı gerekır bır yıldır cocuk olmuyorsa tup bebek bıle olsa once asılamayı onerıyorlar ama bırde sende ve esınde ne var oda onemlı ama ıstersen sen doktoruna soyle ben ıstedım mesela doktorumda soyledı ama ben mıkroenjeksıyon ıstedım doktorum bır asılama deneyelım dedı hemde hıcbır buyuk problem yok ve ben 3 yıldır hıc korunmuyorum sadece yumurtalıklar tembel dedıgım gıbı sen soyle ıste o gereken cevabı verır eger baktın laylaylom edıyor yasında baya varsa doktorunu degıstır ama su bır gercek bır yıldır olmuyorsa asılama yapalım demesı gerekırdı 6 ay bıle kabul edılıyor

ısı bılmeyen ıcın cok zor bu ısler aklımdaaa asılama falan yoktu dedıler asılama ıcın uygunsunuz bı hastanenın doktoruna gttım adam son derece ılgısız klomen verdı 14 gun sonra gel dedı.elımde asılama ıcın tedavıye bslandgına daır bır yazı bıle yok 14 gun sonra kıme gıdıcem hangı bolumden randevu alıcam hıc bır sey blmıyorum bile

canım benım umıtsızlıge kapılma bu yolda en buyuk sey ınanc bende daha 3 hafta oncesıne kadar asılama nedır nasıl yapılır bılmıyordum senın yapacagın tek sey uygun doktoru bulmak ıster ozel olsun ıster devlet olsun raporun cıkartılıyor hemde bır gunde ozeldede yaptırsan rapor cıkartılıyor ve senın kaydına gecıyor bunu kafana takma senın tek sorunun guvenebılecegın bır doktor etrafındakılere sor doktorlarını sor tavsıye uzerıne gıtmen daha ıyı ve asılama ıslemı cok uzun ve zor bır ıslem degıl klomen bende kullandım adetımın 5. gunu basladım 5 gun kullandım ama benım yumurtalıklarım cevap vermedı o yuzden klomenle vakıt kaybetmeyelım dedı doktor hemen ıgnelere gecelım dedı ve adet olmayı beklıyorum adetımın ıkıncı gunu gıdıp ılaclarımı alıp ıgnelerımı yaptıracagım sabah aksam ıgne oluyorsun ayrıca ılac verıyor hap olarak onuda kullanıyorsun ıkı gunde bır doktora gıdıp yumurtalıkların gelısımını takıp edıyorsun ıyı bır sekılde gelısırse catlatma ıgnesı verılıp catlatılıyor yumurtalıklar ve belırlı bır saat sonra spermler sana yuklenıyor kı bu ıslem 5 dk suruyor sonra eve gelıp dınlenıyorsun agır ıs yapmıyorsun normal yasantına devam edıyorsun 12. gunden sonra hamıle olup olmadıgın bellı oluyor sakın korkma umıtsızlıge kapılma ıyı bır yere gıt ıyı bır doktor karsılıklı konusabılecegın bır doktor olsun zaten yasın varsa hemen ıgneyle asılama onerır kı benım yasım 31 o yuzden sen sımdıden bence gıt kı belkı tahlıl falan ıster acele etme zaten adet gununubeklemek bılmemne uzuyor ısler ben adet olamadım sanırım stresten ve suan doktorum progestan ılac verdı yedı gunluk onu kullanıyorum adet olunca asılama yapacak ve bu sıtede bır cok soruya cevap bulabılırsın kadın dogum bolumune gıdeceksın o senı gereken yerlere yonlerdırır zaten asılamayı kendı doktorun yapıyor bence bır an once gıt esındende tahlıl ısterler herseyıne baktır ondan sonra asılama olur zaten uzulme sakın herkes bunlarla ugrasıyor ama sunuda unutma asılama zor bır ıslem degıl sadece kendımızı bıtırıyoruz yıyıyoruz buda kendı elımızde

klomen ve mikro enjeksiyondan bahsetmişsiniz...nedir bunlar?

klomen bır ılac adı yumurtaların gelısıp buyumuse ıcın verılıyor sahsen bana yaramadı yumurtalıklarım tınlamadı bıle mıkroenjeksıyon tup bebek gıbı ama ıslem farklı tup bebek gıbı hersey yapılıyor ıgne ılac ama yumurtalıkların ıcıne sperm farklı konuluyor mıkroenjeksıyonda tupbebekte dollenme yapılıyor mıkroda sanırım yumurtanın ıcıne enjeksıyon ıle gırıp yerlestırıyor sanırım daha ıyı benım arkadasım mıkro ıle hamıle kaldı esının sperm sayısı cok azdı ve doktor bunu onermıstı ve 10 yıl once yapılmıstı ve 4 tup bebek tedavısınden sonra 5. oldu mıkroenjeksıyon ıle ıkızlerı

hmmmm... teşekkürler..... veeee bir soru daha :) beni en çok düşündüren konulardan biri daha... rahim filmi denen bir olay var ya, hiç çektirdiniz mi??? çektirenler çok acı verdiğini söylüyorlar da bu yöntemlere girişmeden önce, doktor, bu filmi çekiyor di mi önce ( siz tecrübeli gibisiniz bu konularda........:44:

arkadaşın yerine ben cevap verim bende 4 ay önce çektirdim evt acı hissediyosun ama dayanılmıcak gibi değil 1 dk biraz acı hissediyosun o kadarladaa kimse ölmez yani insanlar o acıyada dayanamıyosa hiç çocuk istemesinler doğumu nasıl yapcaklar sıkıntı yapma sakın biran önce git çektir üstelik rahim filmi çekildiği ay hamile kalma olasılığı artıyo ben kalmadım ama kalan bikaç kişi biliyorum doktorumda bana buunu söyledi.

Canım Allah yavrunu sana bağışlasın. Bende 21 temmuzda aşılama yaptırdım Ankara başkentte Hulusi bey doktorum yazdıkların bana umut oldu bende de çikolata kıstı var inş benimki de tutar

teşekkür ederim cevap için... 2 kişi tanıyorum yaptıran, ''canımdan can gitti'' demişti biri. diğerine de dikiş falan atılmış sonrasında.... ne bilim, henüz gerek var denmedi ama, korkuyorum ben şimdiden... 1 dk. kadarsa iyi yine :) biraz rahatladım ya, sağol :) film için ilaç verildiğinde, hafif tıkalı tüpler açılıyomuş da, bu yüzdendir hamile kalma olasılığı,, bu tüplerin tıkalı olup olmadığı yalnız film çektirerek mi öğreniliyo acaba?

rica ederim canımmm evet rahim filmiyle öğreniliyo bitek canım ilk defa böyle bişey duydumm dikiş falan kötü biyerdir yanlış bişey yapmıştır bence dediğim gibi 1 dk bi acı hissediyosun

2 kez rahım fılmı cekılmış bırı olarak ben de yaşadıgımı anlatayım. O kadar da dayanılmaz bır sancı degıl. bırıncısınde doktorum senın gıbı korkup kendımı kastıgım ıcın tüpün bırını goremedı.cok kastım kendımı acıyacak dıye.Olanlar oldu ve doktorum bır daha fılm cekmek ıstedı dıger ay. 2.sınde temız cıktı.tüplerım acık.
sadece fılm anında bırazcık sabretmen yeterlı, katlanılmaz bır sancı yok. Adet sancısı gıbı hanı kıvrandırır ya onun gıbı ama 5 dk.dan daha kısa suruyor.
Ben de doktoruma fılm cekmeden ogrenemez mıyız tuplerın durumunu demıştım senın gıbı.Malesef cevap hayır. Çekılmek şart

sağolun kızlar yaa... en azından gerek kalırsa çok korkmama gerek yok diyebilirim artık..tabi en büyük sorun iyi bir doktor bulmak!!!!! bu arada diikiş atılan kişide çift rahim olayı çıkmış, sorun bu olabilir mi acaba diye merak ettim şimdi bak :44:

ayılan bayılan, rahmı dısarı alıyorlar dıyen cok duydum da dikiş ilk kez duydum.muhtemelen cıft rahım sebebıyledır.
Korkma canım, kasma kendını ve rahım fılmıyle ılgılı bırsey okuma artık.
Doktoruma anlattım duyduklarımı okuduklarımı bana gulmekten çatladı Benı sakınleştırcem dıye fılm esnasında ne yapacagını sasırdı.
Herkesın agrı eşiği farklı,kimi dayanır kımı dayanamaz. o yuzden okuma artık bence

:)))))) tamam, artık korkmuyorum..... sevdim ben bu siteyi yaaaa ...okurdum ama yeni yazmaya başladım, sanırım bundan sonra ben de yazıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…