- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #22.721
evet daha önce aşılama yaptıran birinden moral almak daha etkili oluyor doğrusu.. Benimde çok yakın bi arkadaşım var,ilk aşılaması tuttu,bana çok umut verdi iyi hissetmem için..onun doktoruna gidiyorum bende..
Onunla yaşadığımız bütün süreç aynıydı.aynı şekilde onun ve eşinde de problem yoktu benimde aynı.. Ama onun tuttu benim tutmadı.. Işte bunu anlamıyorum ben,aklım almıyor inan...
Hiçbir sorun,bi anormallik yokken neden tutmaz neden?
fburak canım benim..inan benim anlaşılmaya ihtiyacım var zaten,birileri beni anlasın,iyi hissettirsin istiyorum ... keşke hemen düzelebilsem...ve dediğin gibi elden bişey gelse...ahh ah...
Emrivaki aynen canım yaa ne aşamalardan geçiyoruz neler yaşıyoruz birbiriiz bizler anlarız ancak...canım benim canı-ı gönlüden diyorum kiii;inşallah hayırlısıyla kavuşursun bebeğine....inşallahh.. dualarım bütün isteyenlerle zaten... belki olmuştur bu sefer,kaçıncı aşılamanki seni?
eternity deneyim mi diyorsun canım yaa?? onda da olmazsa ben iyice travma geçiririm sanki...korkuyorum:18: ya bakma bana ben normal insanlardan çok daha fazla inceyimde ondan böyle oluyor..amaannnn yaaa.... nolurdu sanki azcık boşveren bi insan olsaydımaminn aminn tabi Rabbim hayırlısını versinn...
canım rabbim nasip etmedikçe olmuyor vardir bir vakti zamanı sabır sadece...
Benim onceki gittiğim drlar ileri derecede pko olduğum icin tedavi ve asilamayi bana gereksiz ve zaman kaybı olarak gördü... 2 sene uğraştım gittim dr dan dr a...
En son bu dr umu buldum obana tedavi ve aşılama ile olur dedi ki ilk oğlum ilaç tedavisi ile oldu şimdikide bildiğin gibi asilama ile ... Yani olmaz denen oldu bide hatta tüp bebekle bile bir ihtimal olabilir diyolardi düşün yani...
Rabbim ol dedi oldu inşallah seninde vaktin zamanın gelmistir insallah bu sefer olur...
Zaten sebepsiz olduğu icin bukadar yipraniyorsun onuda anlıyorum canım hic bir sebep yok yinede olmuyor...
Bu tedaviler yardımcı hızlandırıcı tedaviler...
Yanlız şunu öğrendim ben dün 3 asilamadan sonradi gereksizmis mutlaka tüp bebeğe gecilmeliymis... Bunu bi arkadaşa dr söylemiş benim dr da bana 3 sefer deneyeceğiz demisti... Bence sende 3. Ye kadar denemelisin canim...
ınan okadar çok ki bizim gibi sorun yaşayan yanlız değilsin unutmaki bunlarda gecicek unutulacak melegini kucağına aldığın gün inşallah inancini hiç yitirme o gün mutlaka gelicek...
amiiin inşallah...tüm isteyenler tedaviyle uğraşanlar çabucak kavuşsa keşke...
Bu benim ikinci aşılamam. Ilki devlette olmuştu. Serephone kullanmıştım. Bunda iğne.
Ilkinde aşılama esnasında hiçbir ultrasondan olmamıştı.bunda ultrasonla beraber yapıldı. Iki işlem arasında çok fark var.
Ilkini 1 sene önce yaptırmıştım. Mecburen ara vermiştik biz.
şimdi -kısmetse dr un yönlendirmesiyle hareket edeceğim. Diğer gittiğim dr lardan değişik tedavi uyguluyor. Bilmiyorum güveniyorum ona...
Bende çok pimpirikliydim. 2 senedir uğraşınca pek kalmadı. Biraz daha rahatım. Sadece aşılama günü heyecan yaptım hatta.
O da sıkışık gelin demişlerdi. Eyvah dedim hem sıkışık hem o spekulum nasıl olacak diye evham yapmıştım
Hatta dedim hemşireye kaza olursa karışmamNeyseki bişey olmadı...
Amaaan sonu iyi olsunda hepsi unutuluyor
eveettt rabbim ol derse olur.. Ancak dua edeceğiz....allahın izniyle ben de 3 tane yaptıraımda olmazsa direk tüp bebek.. Artık napalım.. Hatta o bile olmasa microenjeksiyon varmış bide... Inancımızı yitirmeyelim yeter ki...inşallah geçer bu günler canım benimmm.....
Emrivaki canım ya, benim ilkti aşılamam, iğne kullanmıştım ama aşılama esnasında ultrason falan kullanmadılar... Dediğin gibi eğer ultrason olsa zaten daha etkili olurdu bencede....o lazım bana da...hakikaten yaaa hem sıkışık hem nasıl spekulum olmuş :) iyi kaza olmamış... Ahh ahh canım benim inşallah hayır olsunn yaaaaa
hayırlısı ollsun canim insallah aşılaman tutarda onlara gerek kalmaz...
Mikro enjeksiyon dediğin tüp bebek te gelinen en son nokta canim...
önceleri yumurta ile spermi bi ortama bırakıp kendi kendine dollenmesini bekliyorlardi şimdiki yöntemde yumurtaya spermi enjekte ediyorlar aynı şey yani tüp bebek te kullanılan yöntem mikro enjeksiyon...
şimdi bide daha ileri yöntemi var sperm takip sistemi 24 saat takibe aliyolar...
Bizim kibrista tup bebek labaratuarinda çalışan bi akrabamiz var ondan biliyorum biraz...
Benim aşılamam tutmasaydi bu yaz oradaydık hem tatil için hem bebis için gidecektik...
aaa ben bilmiyordum canımm yaaaaa.. öğrenmiş oldum valla.. Ben de duyuyorum da birilerinden sanıyorum ki ayrı bi yöntem..
Inşallah canımm dediğin gibi tutarda diğerlerine gerek kalmaz....
Ya ben ne yapsam umutlanamıyorum tekrar.....
canım nerden bileceksinki ben bi zaman neden tüp bebek diyolar acaba diye düşünür dururdum bilmediğimden öğrenince mantıklı geldi tabiki.. Mikro enjeksiyon yontemide zaten tüp bebeğin geliştirilmiş hali oluyor...
Benim kuzende eşinde sorun varmış tüp bebekle hamile kaldi ilk denemesinde bide dondurma hakkı varmış 5 yıl şimdi kizi 1.5 yaşında 3 yaşına gelince dondurulmuşunu deneyecekmis ... Malum tüp bebek masraflı işlem hazır döllenmiş oluyormus çözüp onu transfer ediyolarmis vs bunlar aklında bulunsun canım olduda tüp bebek olayına başlarsanız yumurta geliştirme toplama olayı masraflı oluyor bide yumurtayı anestezi altında topluyorlar mutlaka kaliteli olanları dondurmak mantıklı onlarda hazır taransfer yapılıyor bide şansta taze ile pek fark yokmuş zaten sağlıklı çözülürse taransfer oluyormus...
ınşallah bunlara hiç ihtiyacın kalmaz ama aklının bi köşesinde bulunsun bunlar lazım olursa diye...
aaa bunları aklımın bi köşesine yazmalıyım canım benimDünya hali belli olmaz,bakarsın ihtiyaç duyulur...
Peki bu dondurma olayını devlette yapıyormu ki,ne biliyim sanki uğraşmaz gibi devlet ama..?? Bilemedim..ama gerçekten mantıklı...ahh ahh canım benim inşallah hayırlısısyla tabi ihtiyaç kalmazda... Dua et nolurr.... Unutma beni dualarında hamilelerin duaları kabul olurmuş..Bütün hamilelerden isteğim bu...
Yani canım bunları bilmek şart değil ama bi tedavi sürecinden geçiyoruz bununda aşamalari var haliyle benim ilaçla ilkte oldu bu tedavimdede oldu düştü Malesef mecburen bi üst aşamaya geçtim çünkü 6. Klomen tedavimde düşük yaşadım... Bi üst aşama aşılama ama onuda 3 sefer deniyorlar sonra tüp aşaması var benimde tutacaginin bir garantisi yoktu ve ozaman tüp bebek araştırma olayına giristimki nasıl oluyor be oluyor vs gibisinden aşılama oldum ama hep sanki olmayacak tüp bebege gecicem düşüncem vardı... Inan ilk aşılamamdi ama niyeyse tutmayacak dedim kendimce 3 sefet denicektim şansımı sadece ama tüp bebek olayına kaymıştim baya baya...
Ama sadece merkezlerin işleyişini az çok biliyorum devlete karşı alerjim var benim önceleri hastalıktan bitsemde dr a gitmezdim karşıdan reçete yazan dr lar yuzunden Belki değişmiştir o sistem saatlerce sıra beklemelrr falan zaten hastasın daha beter olup donuyorsun onun yerine evde yatmayı tercih ettim hep...
Evlendigimde eşimin şirketi özel sigorta yaptırdı banada düşün aliskanlik olmuş hala hastayssm evde yatıyorum kolay kolay girmiyorum dr'a çok mecbur kalmazsam...
O yüzden inan devletin işleyişini hiç bilmiyorum tüp bebek bölümleri var ama hic merakedip arastirmadim inanki...
Bizim akraba var demiştim ya kibrista tüp bebek merkezinde labaratuarda çalışıyor zaten oraya gidecektim yazın bide bi kaç merkez burda araştırmistim meraktan...
Bak burda zeynep kamilde falan tüp bebek tedavisi görenler var onlara sorabilirsiniz canım en azından ön atastirma olur senin için ...
Inşallah sende aşılamandan sonuç alirsinda hicmi hiç bu bilgilere ihtiyaç duymazsin...
Herzaman dualarimda yer var canım benim gibi tedavi gören bebek isteyenleti unutmuyorum canım...
Bide haberlerde yok bebeğini doğurmuş şuraya atmış vs haberlerini duyunca rabbim isteyenlere arayanlara nasip et diyorum...
Hele gecengun kanımı donduran bir haber vardı ünv. Iki genç beraber yaşıyorlarmis kız hamile kalıyor aldırma zamanı geçiyor doğumu evde yapıyor erkek arkadaşı yardım ediyor bebek dogunca bogup çöpe atıyorlar bide yakalanıp itiraf ediyolar suçlarını... Kanım dondu resmen içim parçalandi biz nekadar uğraşıyoruz ona sahip olmak icin oysa onlar gözünü kırpmadan kiyiyorlar bide anne babası yani tabi onlara anne baba denirse Malesef..
2. aşılamam da maalesef negatif.
yalnız bu kez adetim garip oluyor. hiç ağrı yok ve çok az. test yaptım ama negatif bişey yok yani.
progestan kullanmıştım ondan dolayı sanırım...
1 ay ara vereyim dedim ama diğer ay da tam bayrama denk gelecek tedavi yine olamayacak.
2 ay ara oluyor. şimdi dr a gidecek gücüm de yok moralimde yok...
Allahım bizlerede hayırlı evlatlar nasip eylesin...
Üzülme herşeyde bir hayir vardır mutkaka ... Gönül isterki herkezin aşılamadı tutsun kimse ugrasmasin ama Malesef öyle olmuyor bazen...2. aşılamam da maalesef negatif.
yalnız bu kez adetim garip oluyor. hiç ağrı yok ve çok az. test yaptım ama negatif bişey yok yani.
progestan kullanmıştım ondan dolayı sanırım...
1 ay ara vereyim dedim ama diğer ay da tam bayrama denk gelecek tedavi yine olamayacak.
2 ay ara oluyor. şimdi dr a gidecek gücüm de yok moralimde yok...
Allahım bizlerede hayırlı evlatlar nasip eylesin...
fburak Canım benim evet gerçekten insanın kanı donuyor valla...Allah korusun yaa...
evet şimdi benimde ilk aşılama tutmayınca otomatik olarak sanki diğerleri de tutmayacak gibi geliyor ve bende kaydım sanki tüp bebeğe.. olsun da hayırlsıyla inşallahh...
Emrivaki canım benim öncelikle geçmiş olsun.. biliyorsun ben de daha yakın zamanda olumsuz sonuç almış biriyimsende beni telkin ediyordun hatırlasana.. unutma yani önce moral şart.bek ben topladım kendimi biraz biraz.. aşılamadan sonra benimde adetim ağrısız olmuştu normalde çok kötü olurum ben yatak döşek yatarım ama öyle olmamıştı..
sanırım seninle aşağı yukarı aynı zamanda doktora gitcezve bakarsın aşılamamız da aynı zamanda olur..bende ekimde düşünüyorum ama bayramı bende düşünüyorum ..dur bakalım şimdiden üzülme hele bi 2. adetimiz olsun.. hem bisüre dinlenmek iyi gelir insana.. psikoljik açıdan ne zaman hazır olursak o zaman gideriz bizde... varya eşim bugün iş için şehir dışına gitti yarın akşam gelicek ama dün-bugün benim tam ovulasyon zamanım takvime göre..kaçırıyoruz yanii,sormaaaaaa
fburak Canım benim evet gerçekten insanın kanı donuyor valla...Allah korusun yaa...
evet şimdi benimde ilk aşılama tutmayınca otomatik olarak sanki diğerleri de tutmayacak gibi geliyor ve bende kaydım sanki tüp bebeğe.. olsun da hayırlsıyla inşallahh...
Emrivaki canım benim öncelikle geçmiş olsun.. biliyorsun ben de daha yakın zamanda olumsuz sonuç almış biriyimsende beni telkin ediyordun hatırlasana.. unutma yani önce moral şart.bek ben topladım kendimi biraz biraz.. aşılamadan sonra benimde adetim ağrısız olmuştu normalde çok kötü olurum ben yatak döşek yatarım ama öyle olmamıştı..
sanırım seninle aşağı yukarı aynı zamanda doktora gitcezve bakarsın aşılamamız da aynı zamanda olur..bende ekimde düşünüyorum ama bayramı bende düşünüyorum ..dur bakalım şimdiden üzülme hele bi 2. adetimiz olsun.. hem bisüre dinlenmek iyi gelir insana.. psikoljik açıdan ne zaman hazır olursak o zaman gideriz bizde... varya eşim bugün iş için şehir dışına gitti yarın akşam gelicek ama dün-bugün benim tam ovulasyon zamanım takvime göre..kaçırıyoruz yanii,sormaaaaaa
Üzülme herşeyde bir hayir vardır mutkaka ... Gönül isterki herkezin aşılamadı tutsun kimse ugrasmasin ama Malesef öyle olmuyor bazen...
Durmak yok yıkmak yok çalısmalara devam hız kesmeden...
Ben ilk oglumdada bundada tedavimi hiç aksatmadim dr bi ay ara verdi oda düşük yaptigimda ben hiç ara vermedim kendim her adetimde her hüsran yikintinin ardından bi umutla biti verdim dr'un kapısında hep dedim tüpe kadar yolu var...
Çok şükür emeklerimin karşıliginida aldım...
Biliyorum insan üzülüyor yıkılıyor kolay degil farkındayım ama pes etmek yok...
evet hatırlıyorum tabi ki daha 1 hafta öncesine kadar ben sana diyodum
ama adet psikolojisi çok farklı. 3 gün ne yaparsan yap bi yıkım oluyor. rüya görmüştüm bir de ayın 19.da.
hastaneye gitmişim kan vermeye umutsuz bir şekilde kapının üstünde kocaman 21 yazıyor.
dr da bana test tarihi olarak ayın 21. ini vermişti. ama benim o tarihte lekelenme başladı...
aslında 1 ay ara versem diyordum ama bayrama denk gelicek diğer ay. yine iğne verirse yaptıramam. bu tedaviyi sadece eşim biliyor.
söylemiyorum kimseye. çekindiğimden değil ama. olmayınca sonra onların üzüntüleri teselli etmeye çalışmaları beni
daha fazla üzüyor yıpratıyor. bunun da yükü var üzerimde. kimseye belli etmemeye çalışıyorum güçlü görünüyorum.
biz daha önce ovulasyon günlerine denk geliyor diye bayrama tatile gitmediğimiz olmuştu...
halbuki olacağı varsa oluyormuş zaten.
öyle tabi ki ne aşılama ne tüp garanti...ama maalesef umut bağlıyor insan. 1 ay dinlenmek istememin bir diğer sebebi de ev taşıdım
dr umdan baya uzağa. hem onun yorgunluğu hem de negatifiin.
belki bayram üstü filan demem giderim. şu adet bi geçsin de psikolojisi çok fenasağlıklı düşündürmüyor.
ne güzel maşallah emeklerinizin karşılığını vermiş Rabbim. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.
bizimde boynumuzu büktürmesin inşallah.
arkadaşlar gonal f kullananlar bana fiyatlarından bahsedermisiniz ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?