Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ilk aşılamad aokadar umtlanmıştımki olmayınca bir süre ara verim dedim aslında bir süre dediğimde 1 yıl ama ne bilim.bazende diyorum 2-3 aydan sonra yeni yılla birlikte deniyim.belki şans getirir diye ama artık hiç bir şekilde hiçbirşeyden umudum kalmadı. nedense içimende hiç bir şey yapmak gelmiyor artık

slm arkadaşlar aranızda yeniyim ben. bende 2 aşılama oldum ilki tutmadı ikini aşılamamı 15 gün önce oldum adetimin 27. günü dün beta hcg tahlili yaptırdım sonuç 0.64 adetim 2 gün geçti sizce hamilemiyimdir. fikir verirseniz çok mutlu olurum...

Hepimiz aynı gel-gitleri yaşıyoruz sanırım ama ben vücudum bu kadar programli çalışırken ara verirsem en bastan başlamaktan korkuyorum
Bence denemeye devam vazgeçmek yook...:)

benimde 3. aşılama yapıldı bugün 12. günü dün adet günümdü olmadım ama geçti ümit bağlamaya başladım yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba inşallah Rabbim gönlünün muradini verir
Bence 15.günü bekle test için bende bu ay ilk kez asilama yaptirdim olmadi
Geçen yıl normal yolla hamile kaldigimda adet öncesi kasık ve bel ağrısı vardı
ve adet gününe yakın yerleşme. kanaması oldu içime doğuyordu ama emin değildim annem
söyledi yerleşme kanaması olmasin diye :)
Birde asermemiydi bilmiyorum ama hamile oldugumu daha ogrenmeden canım incir falan çekiyordu
Herkeste farklı olabiliyor tabi belirtiler
Inşallah senin mutlu haberlerini aliriz aminnn:))

selam bayanlar, ben aranızda yeniyim. eşimde morfoloji %1 çıktı ve aşılama düşünüyoruz. fakat fiyatlar ve yapan merkezler ile ilgili bilgimiz yok.
yardımcı olabilir misiniz? (istanbulda oturuyoruz.)

teşekkürler şimdiden. allah herkese bol sabırlar versin..

canım merhaba.yazını görünce cevap yazmak istedim.ben özel hastaneye gidiyordum.ordaki doktorum aşılama için devlet hastanesini önerdi.aşılama ile zor ihtimal gebelik oluşur.şansın normal ilişkiye göre sadece yüzde 3 artar bunun için o kadar para ödemene gerek yok dedi.ğneler sperm yıkama falan 1400 ü buluyordu.bizde çapa infertilite klinigine başladık.hem iğneleri devlet karşılayacak hem de 2 defa iğneli aşılama (klomenle yapılan kabul edilmiyor) yapılıp negatif sonuç alınınca devlet tüp bebek hakkı veriyor sana.tüp bebek diyip geçme inanılmaz maliyetli....aşılamada kullanılan iğnelerin tanesi 370 tl...belki 3 belki 10 kutu kullanman gerekcek.ucu açık yani.bilgilendireyim dedim.belki morfolojiniz düşük olduğu için aşılama yapılmadan direk tüp bebek raporu bile verilebilir size

Kizlar merhaba bugün regl oldum nihayet yarın hastane maratonu başlıyor :)
Bu ay daha bi rahat hissediyorum kendimi hayirlara vesile olur insallah
Sevgiler...

merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 senedir evliyim ve çocuğum olmuyor bende pko eşimdede oligospermi var doktorumuz aşılama olmadan şansımızın çok düşük olduğunu söyledi bizde aşılama yapmaya karar verdik ve klomen kullanarak benim yumurtalarımın gelişimi sağlayıp çatlatma iğnesi ile çatlatıp aşılamayı yapacaktık ancak benim yumurtalarımı klomen fazlaca geliştirip kendisi çatladığından aşılama yapamadık şimdi benim danışmak istediğim konu şudur ki özel klinikte klomen ve benzeri haplar ile yapılan aşılamanın tüp bebek raporu için birşey teşkil etmeyeceğini duydum yani bebek olmaması halinde devlet destekli tüp bebek yaptırabilmek için tekrar aşılama olmak gerekiyormuş(iğneli yöntemlerle)sizce boşamı vakit kaybediyorum.acaba direkt tüp bebek merkezinemi gitsem aşılma yapılması için o şekilde olursa eğer aşılama içinde devlet desteği alabiliyor muyum? bunun yolu yordamı nedir? bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar.

aynen dedigin gibi canım.devletten tüp bebek hakkı elde etmek istiyorsan devlet hastanesi yada üniversite hastanesinde iğneyle yapılmış 2 negatif aşılaman olması gerekiyor.bende özele gidiyordum artık bıraktım.çapaya başladım.benim de eşimde oligospermi var.eşinin degerleri nasıl çıktı senin?yazabilirmisin?morfoloji ileri hız sayı falan?

Canım Merhaba Cevabını Yeni Okudum Şuan İşteyim Ve Eşimin Sonuçları Yanımda Değil Ama En Kısa Zamanda Sana Yazıcam.Benim Sormak İstediğim Birşey Daha Var Bu Yapılan Tüm Testleri (Hormon,Simir Vs.) Birdaha İstiyorlarmı Bizden Yoksa Direkt Aşılama Talebi İle Gidebiliyor muyuz?Devlet Hastanesine. Bu Arada Cevabın İçin Çok Sağol Akşam Eşimin Sonuçlarını Yazmaya Çalışıcam.

Bu Arada Yumurtam klomenle gelişip Doktor Mudahale Etmeden çatlamıştı Biliyorsun Birde Çatlamak Üzere 2 Tane daha Yumurtam Vardı Doktor İlişki Önerdi Tabi Bize.Şuan Hamile Olma Olasılığımda Var Fakat En Kötüyü Düşünerek araştırıyorum Bu Konuyu.Belki Hiç Gerek Kalmayacak Böyle Şeylere:) ama İnsan hamile olduğuna İhtimal Veremiyor tabi Yinede Ümit Etmekten Alıkoyamıyorum Bazen.Hamilelik Belirtilerine Bakıyorum Karında Şişlik Adet Sancısı Falan Bilmiyorum Olur mu Olur:) birde böbreklerim ağrıyor ara ara ya çok fena üşüttüm yada hamileyim

5 yıl boyunca hormon tedavileri, klomenler, çatlatma iğneleri, aşılamalar derken son çare tüp bebek yapmaya karar vermiştik. her uygulama sonrası günlerce yatıp sonra da hayalkırıklığına uğramak çok kötüydü. iyi bir üniversite hastanesine gittik ve eşime varikosel ameliyatı önerildi, onun için ameliyat günü aldık. bu arada ben de ilaçlarımı yazdırdım, ameliyat sonrası iğnelere başlayacaktık. regl dönemim gecikmişti ama öyle çok hayalkırıklığına uğramıştım ki, hormonal dengem bozuldu ya da kist oluştu herhalde diyerek üzerinde durmamıştım. kontrol için gittiğim zaman öğrendim hamile olduğumu, 9 haftalıktı ve doktor ultrasonda gösterdiği halde inanmayıp bir de kan testi yapılsın demiştim. profesörüm bana infertilite raporu verdiği zaman ben hamileymişim :)) şunu anladım ki, nasılsa tüp bebek yapacağız diye yolumuzu çizince rahatlığına kavuşunca ne stres kalmış hayatımda ne bişey. rahatlıktan hamile kaldım yani... sonra aradan 5 yıl daha geçti, nasılsa çocuğumuz olmuyor diye regl dönemi takibi yok tabi, adam gibi korunma da yok... ben tam kızımı büyüttüm, sosyal hayatım süper derken öyle bir rahatlamışım ki, bu kez 8 haftalık hamileyken gitmişim doktora.

yani arkadaşlar biliyorum stres topuna dönüşüyoruz aşılamalar, tüp bebekler falan ama en önemli faktör hayatımızdan stresi çıkarabilmekmiş... hepinize kolay gelsin, inşallah rabbim hayırlısıyla dualarınızı gerçekleştirsin...

kesinlikle katılıyorum mesela köy yerlerinden nden kadınlar çok doğum yapıyor uğraşları çok tarla bağ bahçe ev daha çok uğraşıyorlar düşünmüyorlar ve doğuruyorlar. Annemde tvde izlemiş dr söylemiş stres olursa asla olmaz demiş. Öyle yapmak lazım. ama elde de olmuyor. Bende kasım ya da aralık aşılamaya geçicem. Hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…