- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #23.041
kızlar benim size sormak istediğim bir şey var. Bende 1. aşılamamı yaptırdım ve 10. gün kanda beta-hcg yaptırdım sonuç negatifacaba erken mi yaptırdım bugün 13. gün tekrarlasam mı ve dr bana progestan vermişti. kullanmaya devam etsem mi yoksa bıraksam mı? ne yapsam aslında Dr.umu aradım çok az konuşan biri testi sizce erken mi yaptım tekrarlayayım mı diye sordu ama cevap olarak haftasonuna kadar bekleyelim adet olmazsan haftasonuna haberleşelim dedi.
Kızlar Merhaba,
eşimle 1 yıldır çocuk istiyoruz ve korunmuyoruz.
Sonrasında bende yumurta gelişimi problemi olduğu ortaya çıktı ve 1 kez klomenle yumurta takibi yaptırdım. Klomenle 2 adet yumurtam gelişti 19 mm civarında. (Sonrasında çatlatma iğnesi ve 36 saat sonra ilişki) Fakat bu ay hamile kalamadım. Doktorum HSG çektirmemi söyledi. Dün HSG'mi çektirdim bir problem yokmuş. Doktorumu aradım. Reglinin 3. günü gel klomen yerine bu sefer iğneyle yumurtaları geliştirelim ve aşılama yapalım dedi. O da tutmazsa tüp bebeğe yönlendireceğim dedi. Çünkü zamanla çiftler umutsuzluğa kapılınca bunun daha olumsuz etkileri oluyormuş.
Ben henüz 26 yaşındayım ve henüz sadece 1 kere klomenli takip olduğu için bana süreç biraz hızlı geldi. Ama bir yandan da gerçekten umudumu yitirmek strese girmek istemiyorum aylarca deneyip.
Sizce ne yapmalıyım(( ?
Not: Bu arada eşimin sperm değerleri de süper değil. Yani sayı ve hareketlilik olarak fena değil, fakat morfoloji düşük. %1
(64milyon - %40 hareketli sanırım, tam hatırlamıyorum.)
selam kızlar...
ben 2. aşılamada pozitifi gördüm...umudunuzu yitirmeyin...sakın belirti aramayın...yazılanların hiçbiri bana olmadı...
yarın test tekrarlanacak..inş..değerim düzenli artar....
tam emin olmadan hamileyim diyemiyorum ama pozitifi görmek bile çok güzel bir duygu...
canım bana da 2 seferde de ne jel ne fitil verdi...bu sefer sordum gerek yok dedi senin değerlerin iyi ihtiyacın yok dedi...bende ısrarcı olmadım..pozitifi görünce kullanmaya başladım fitil..bence gebelik yoksa kullanmanın anlamı yok fazladan hormon....
kızlar az önce doktorumun bulunduğu hastanenin tüp bebek merkezini(özel) aradım ve fiyat bilgisi sordum. aşılama 1800 TL + ilaçlar (200-300 TL) yani toplam 2100 TL civarına yapılıyormuş. Bu fiyatlar normal mi sizce? Bir de morfoloji sıkıntımız var daha önce de yazdığım gibi, sizce nasıl ilerlemem daha uygun olur?
Anladım cnm bakalım pazartesi günü kontrole gidecegim ozaman sorar ögrenirim jel i tabi tutup tutmadıgıda belli değil tutmazsada sormaya gerek kalmaz sanırım
kızlar az önce doktorumun bulunduğu hastanenin tüp bebek merkezini(özel) aradım ve fiyat bilgisi sordum. aşılama 1800 TL + ilaçlar (200-300 TL) yani toplam 2100 TL civarına yapılıyormuş. Bu fiyatlar normal mi sizce? Bir de morfoloji sıkıntımız var daha önce de yazdığım gibi, sizce nasıl ilerlemem daha uygun olur?
Canım sırf meraktan soruyorum hangi hastane fiyat cok yüksek çünkü
Canım sırf meraktan soruyorum hangi hastane fiyat cok yüksek çünkü
Kızlar Merhaba,
eşimle 1 yıldır çocuk istiyoruz ve korunmuyoruz.
Sonrasında bende yumurta gelişimi problemi olduğu ortaya çıktı ve 1 kez klomenle yumurta takibi yaptırdım. Klomenle 2 adet yumurtam gelişti 19 mm civarında. (Sonrasında çatlatma iğnesi ve 36 saat sonra ilişki) Fakat bu ay hamile kalamadım. Doktorum HSG çektirmemi söyledi. Dün HSG'mi çektirdim bir problem yokmuş. Doktorumu aradım. Reglinin 3. günü gel klomen yerine bu sefer iğneyle yumurtaları geliştirelim ve aşılama yapalım dedi. O da tutmazsa tüp bebeğe yönlendireceğim dedi. Çünkü zamanla çiftler umutsuzluğa kapılınca bunun daha olumsuz etkileri oluyormuş.
Ben henüz 26 yaşındayım ve henüz sadece 1 kere klomenli takip olduğu için bana süreç biraz hızlı geldi. Ama bir yandan da gerçekten umudumu yitirmek strese girmek istemiyorum aylarca deneyip.
Sizce ne yapmalıyım(( ?
Not: Bu arada eşimin sperm değerleri de süper değil. Yani sayı ve hareketlilik olarak fena değil, fakat morfoloji düşük. %1
(64milyon - %40 hareketli sanırım, tam hatırlamıyorum.)
asya hayat 01.02.2013 1.aşılama
hacer34
zeynep
huldzar 04.02.2013 2. aşılama
atalan 01.02.2013 1.aşılama
miskamber 01.02.2013 1. aşılama rabbim yardımız olsunnn
merhaba cnm bende beş yıldır drlardayım ve bende tüp tıkanıklığından dolayı tüp bebek yaptırdım dondurulmuşda denedim enson laproskopi oldum ve iki ay sonra ilk aşılama negatif. anlıyacağın baya bir tecrübe edindim. yaşımda 32 bir abla tavsiyesi olarak kabul et sakın hemen tüp bebek olayına geçme daha yaşın çok genç. inana bana bu öyle bir dertki karşındaki dr seni sadece para olarak görüyor aciz halimizden yararlanıyolar. başka dr bul araştır hemde uzun uzun araştır. tüp bebek garanti deyil asla bende tüp bebek yapmazken tüp beekle olucak diyordum hatta blastokist embiriyo olmasına rağmen tutmadı. tüp bebek şu an senin için en son seçenek. aşılama ya ve doğal yolla devam et ve sabırlı ol allah takdir ettiğinde olacaktır zaten. tüp bebek garanti değil ısrarla söylüyorum sonra drlar ikinci tutar denemeye devam derler drlara herşey kolaydır çünkü. ben çok pişmanım on milyar param gitti ama kucağım boş. daha gençsin devlet hastanesinde tedavi gör derim ssk varsa umudunu yitirmezsin meraketme senelinden geleni yap inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz onun yıkımı çok daha acı. tup bebek artık ticarat işine dönüşmüş milyarlar havada uçuşuyor sonuçta benim sana tavsiyem drunu değiştir. eeğine tez aamna kavuşursun inşallah.
Merhaba Çiçekler.
Bende Ayın 18 inde aşılama yaptırdım. bugün 8. günüm. ' gün önce yaptığım test ekte. Sizce hamile olabilir miyim. Yoksa İğne ve progestan ilacının etkisi olabilir mi. Tecrübelerinizden detek beklyiorum. Şimdiden teşekkür ederim.
öncelikle çok teşekkürler içten tavsiyeleriniz için. devlet hastanesini önermenizin nedeni nedir acaba? genelde oraya gidenler hep şikayetçi ve özele dönüyorlar o nedenle sormak istedim.
tüp bebek için ben de erken olduğunu düşünüyorum.öncelikle aşılama önerir misiniz yoksa doğal yolla bir süre devam ettikten sonra mı deneyelim?
tekrar teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?