Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Regl olmadigin surece ihtimalin var bence...dr.dedigi gibi bekle bence ve progestena devam et :))
Benimde pembe akintim var 9.gunum ama benim dr. Progestena devam dedi,regl olmadan kesin olmuyor canim :))

Kızlar Merhaba,
eşimle 1 yıldır çocuk istiyoruz ve korunmuyoruz.
Sonrasında bende yumurta gelişimi problemi olduğu ortaya çıktı ve 1 kez klomenle yumurta takibi yaptırdım. Klomenle 2 adet yumurtam gelişti 19 mm civarında. (Sonrasında çatlatma iğnesi ve 36 saat sonra ilişki) Fakat bu ay hamile kalamadım. Doktorum HSG çektirmemi söyledi. Dün HSG'mi çektirdim bir problem yokmuş. Doktorumu aradım. Reglinin 3. günü gel klomen yerine bu sefer iğneyle yumurtaları geliştirelim ve aşılama yapalım dedi. O da tutmazsa tüp bebeğe yönlendireceğim dedi. Çünkü zamanla çiftler umutsuzluğa kapılınca bunun daha olumsuz etkileri oluyormuş.
Ben henüz 26 yaşındayım ve henüz sadece 1 kere klomenli takip olduğu için bana süreç biraz hızlı geldi. Ama bir yandan da gerçekten umudumu yitirmek strese girmek istemiyorum aylarca deneyip.
Sizce ne yapmalıyım (( ?

Not: Bu arada eşimin sperm değerleri de süper değil. Yani sayı ve hareketlilik olarak fena değil, fakat morfoloji düşük. %1
(64milyon - %40 hareketli sanırım, tam hatırlamıyorum.)

Canım Dr un cok doğru söylemiş hic vakit kaybetme ben 4 yıllık evliyim 2 kere asilama yaptırdım sonuc sıfır birde kocaman kıstım oldu asilama bile zaman kaybı emin ol bu ey ikincisi ni yaptırmıştım simdi vücudum dinlensin diye beklicem bu ay tatlım hic bekleme Dr unu dinle seni üzmek istemem ama morfoloji cok etken benim esim %6 oldugu halde bizim olmadı yani gercekten bir bebek istiyorsan Dr un dobra dobra konuşmuş seni oyalamamış

hayirli olsun bebegin insallah saglicakla kucaginiza alirsiniz bebeginizi.

kızlar az önce doktorumun bulunduğu hastanenin tüp bebek merkezini(özel) aradım ve fiyat bilgisi sordum. aşılama 1800 TL + ilaçlar (200-300 TL) yani toplam 2100 TL civarına yapılıyormuş. Bu fiyatlar normal mi sizce? Bir de morfoloji sıkıntımız var daha önce de yazdığım gibi, sizce nasıl ilerlemem daha uygun olur?

Merhaba öncelikle,

Biz de 1 yıldır korunmuyoruz ama bebiş gelmedi, eşimde ve bende bilinen bir sorun yok, en son bu ay hsg çektirdim o da temiz çıktı. ben 2 ay denemiştim klomeni ve onunla da tutturamadık. sebepsiz infertilite gibi duruyor yani. Önümüzdeki ay için aşılama dedi doktorum, aslında sana yapmak istemiyorum ama stres yapıyorsun dedi. Çok haklı, artık eşimle yumurtlama zamanı ilişkiye girerken tedirgin olmaya başladık. Olmayacak beceremeyeceğiz stresinden tadı kaçtı herşeyin. Aşılamayı eşim de çok istedi, yani doktorun stres olunuyor derken haklı olabilir.

Fiyatlara gelirsek, bu yazdığın çok yüksek geldi bana. Ben doktorumun bulduğu klinik ve bir başka özel merkezle görüştüm ikisi de ilaçlar hariç 700-800 civarı fiyat verdiler. İlaçlarla 1000 liraya falan gelir sanıyorum. Sperm yıkama, aşılama işlemi ve yumurta takibi dahil sanıyorum. Siz iyice araştırın bu fiyatları. İnşallah hepimiz en kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz

Canım sırf meraktan soruyorum hangi hastane fiyat cok yüksek çünkü

Merhaba Çiçekler.
Bende Ayın 18 inde aşılama yaptırdım. bugün 8. günüm. ' gün önce yaptığım test ekte. Sizce hamile olabilir miyim. Yoksa İğne ve progestan ilacının etkisi olabilir mi. Tecrübelerinizden detek beklyiorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler

• $cenn.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 60

merhaba cnm bende beş yıldır drlardayım ve bende tüp tıkanıklığından dolayı tüp bebek yaptırdım dondurulmuşda denedim enson laproskopi oldum ve iki ay sonra ilk aşılama negatif. anlıyacağın baya bir tecrübe edindim. yaşımda 32 bir abla tavsiyesi olarak kabul et sakın hemen tüp bebek olayına geçme daha yaşın çok genç. inana bana bu öyle bir dertki karşındaki dr seni sadece para olarak görüyor aciz halimizden yararlanıyolar. başka dr bul araştır hemde uzun uzun araştır. tüp bebek garanti deyil asla bende tüp bebek yapmazken tüp beekle olucak diyordum hatta blastokist embiriyo olmasına rağmen tutmadı. tüp bebek şu an senin için en son seçenek. aşılama ya ve doğal yolla devam et ve sabırlı ol allah takdir ettiğinde olacaktır zaten. tüp bebek garanti değil ısrarla söylüyorum sonra drlar ikinci tutar denemeye devam derler drlara herşey kolaydır çünkü. ben çok pişmanım on milyar param gitti ama kucağım boş. daha gençsin devlet hastanesinde tedavi gör derim ssk varsa umudunu yitirmezsin meraketme senelinden geleni yap inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz onun yıkımı çok daha acı. tup bebek artık ticarat işine dönüşmüş milyarlar havada uçuşuyor sonuçta benim sana tavsiyem drunu değiştir. eeğine tez aamna kavuşursun inşallah.

merhaba kızlar bendeikinci aşılamamı yaptırıcam bana hastane tavsiye edbilirmidiniz. anadolu yakasındayım kadıköye kadar iyi bir hastane arıyorum. maltepe üniversitesi nde yaptıran varmı acaba veya oraya gitmiş. beş yıldır artıkyıldım ama başka çarem yok derdi veren allah dermanınıda vermiştir.ben elimden geleni yapayımda gerisi takdir allah kimsenişn kucağını boş boynunu bükük bırakmasın. birde arkadaşlar iğne raporu çıkaran varmı ssk mvar aa özelde yaptırmakistiyorum. yardımcı olursanız sevinirim

Bu yazıda aşılama, doktor tavsiyesi ve kimyasal düşük, beta hcg pozitif ama yine de hamile olmamam gibi enteresan konulardaki tecrübelerimi bulacaksınız.

merhaba aranıza yeni katıldım neredeyse 2 yıldır bebek istiyoruz ve olmuyor üstelik 2 negatifle sonuçlanan aşılamaya rağmen! bu süreçte yaşadıklarımı paylaşıp belki bir faydam olur diye uzun uzun yazıcam. okuyun yardımım olabilir. 30 yaşındayım, biraz polikistik overe yatkınlığım var ve biraz da hipotiroidim var, eşimin ise sperm sayısı ve hareketliliği çok az. Yani ne çok vahim durumdayız de ne de çok iyi. 1 yıl doğal yolla olmayınca dr dr gezdik, Ankara'nın en iyi denilen doktorlarına gittik. Gazinin Proflarından olan Onur Karabacak'ta karar kıldık aşılama yaptırmak için, ama ondan önce benden rahim filmi istedi. Ve ben çok acılı birşey olduğunu öğrenince Denge Laboratuarına gidip paraya kıydım ve hafif sakinleştirici alarak uyutuldum. O kadar eziyet+para boşa gitti ve ben 2 ay sıfır moral gezdim niye mi? Bana bu filmde gözüken sağ tüpün kapalı dedi! ben yıkıldım. Ama meğerse Onur Hoca dayamış ilacı, bağırsaklarıma kadar gitmiş, filmi de çekememiş üstelik bunu itiraf edemediği gibi bi de benim psikolojimi bozdu tüpün kapalı diyerek.(filmi Ankara'da 4 Profosör doktora götürdüm hepsi bu fil geçersiz dedi) neyse inandık tabi. Bana gayet ideal kiloda olmama rağmen sırf ailemde şeker hastalığı geçimişi var diye şeker hastalarının kullandığı glikofen verdi, prednol diye yine zararlı bir ilaç verdi ve yumurtlama sorunum olmadığı halde dayadı ilacı, puregon iğneden 200'le başlattı, bu kadar ilacla tabi vücudum inanılmaz şişti, çok sıkıntım oldu, daha önce aşılama yaptırmadığımız için ne dese ha dedik. Eşim sperm tahlilini denge'de verdi ve biz sefer tası gibi birşeyle Onur hocanın muayenesine götürdük, sonradan öğrendik ki öyle olmazmış elde götürülerek. 9 tane yumurtam oluşmuş! bu halde aşılama yapıldı. Zaten bırakın tutmasını 10 gün sonra çok şiddetli kanamam oldu tutmadı yani. sonraki ay kendiliğine bırakıp bir mucize olmasını bekledik ve üçgün süren hafif koyu renkte lekelenmelerim olunca, umut dünyası ya işte ay sanırım yerleşme kanaması dedim, nerdeee 3 gün sonra yine adet oldum, ama Onur hoca lekelenmelerim oldu diyince gel bi bakalım ya da bi kan testi ver demektense git Farlutal (adet söktürücü) al dedi. Ya hamileysem dedim ama kimin umrunda? Ben Onur Hocayı asla tavsiye etmiyorum, bize bu aşılama 1500' tlye mal oldu ve boş yere ben o ilaçların sıkıntısını çektim ayrıca o kadar para kazanan bir dr, ama aşılamanın yapıldığı odayı bi görseniz, hiç hijyen değil (zaten aşılamadan hemen sonraki ay enfeksiyon kaptım) eski eski örtüler, perdeler, ilkel aletler, sekreterine diyorum bu bezler ne zaman değişiyor işte haftada bir yıkanıyo dedi!!!! İşte ilk aşılama maceram böyle, Onur hocanın tek iyi yanı aradığımda hemen açmasıydı, bir de mizaç olarak kibar biriydi ama anlattığım sıkıntıları yaşadık.

İkincisi: Yine Gazinin Proflarından Ahmet Erdem öncelikle ilk bahsettiğim drtan farkı paragöz olmaması, 2 görüşme yaptık hemen para da para demedi ztn aşılama ücreti çok uygun, ve kesinlikle işin uzmanı, yeni teknolojilere göre bilgilerini yenilemiş bir dr, Bize bir aşılama daha denenebilir dedi, tam aradasınız yaşınız da geç değil dedi. Tamam dedik, bu sefer az dozda puregon (100 lük) iğne vurdum,ve 5 yumurtam oldu, çatlatma iğnesi yaptım. oyüzden de çok sıkıntım olmadı başka da ilaç vermedi zaten, herşey yolunda gitti. gerçi eşimin 3 milyon spermi ve %50 hareketli olması çok umut verici değildi ama yine de ya nasip dedik. aşılama çok basit ve ağrısız yapıldı, ama doktorum en fazla 25 dk olunca tamam kalkabilirsin dedi ben daha yatmak istemiştim, eve geldik aşılamadan bir kaç saat sonra sonra ilk defa kanamam oldu o gün ve bir gün sonra ilişki önerdi doktorumuz, sonra da crinone vajinal jel kullandım test gününe kadar, evet her ay bir belirtim olurdu bu ayki hepsinden değişik ounca umutlandım. göğüslerim inanılmaz şişti,acıdı nasıl kaşındı anlatamam artık kaşımaktan yara yapıcaktım + her zaman adet öncesi çikolata isteyen ben ilk defa yiyemedim + hiç akıntım olmadı + ateşim hep normalden yüksekti+ uykum vardı hep + üşüme geliyodu zaten HAMİLEYMİŞİM!!!! aşılamadan 13 gün sonra kan testi 13 çıktı!!!! durun sevinmeyin malesef kimyasal düşük oldu!!!! (((( o 13 ü ekranda görünce sinir boşalması oldu ailecek, ağladık eşimle sarılarak birbirimize, inanamadık!!! benim bacaklarım öyle titredi bayılıcam sandım herkez şoka girdi, olumlu haber alınca tepkimiz bumu olmalıydı? gülememiştik, sevinememiştik, inanamamıştık, sanırım içimize doğmuş!!! ertesi gün kendimi hamile hissetmeye zorlayarak uyandım ama göğüslerim inmişti, sanki adet olduktan sonraki gibi, karnımda hafif ağrılarla birlikte foş diye somon rengi akıntım oldu, onu da yerleşme kanamasına yorduk çünkü ağrısızdı. sonra doktorum yarın tekrar test yaptır dedi yükselirse iki katına çıkarsa çok iyi dedi, içimde birşey olmayacak, sen yine hamile değilsin bu kadar kolay mı sandın diye çığlık atıyodu vee sonuç !!! koca bir SIFIR !!!! iki gün öce hamileyken nasıl olurda şimdi BETA HCG 0 OLUR ? Bunu bugün öğrendim ve herşey yalan, ne hamilelik belirtisi ne başka bişey. OLMUYOR! çevremde herkes ama herkes HAMİLEYİM diye müjde veriyo, teker teker ama ben yine değilim busefer bile.

Şimdi bu haberi ben bugün aldım ve sanırım yine yoğun bir kanamam olucak, doktorum öyle dedi. ama bu kimyasal düşük bence, bebeğim tutunamadı. ama hala karnım ağrımıyo, adet olcak gibi değilim sadece başım çok ağrıyo ve tükendim yeniden BAŞLAMAYA GÜCÜM YOK! Tesadüfen öğrenen, endişesiz, dertsiz hamilelere imreniyorum, Allah'ıma çok inanıyorum ama bu mutluluğu da artık ben de yaşamak istiyorum. Kendimi daha kaç ay hamile hissedicem ve olamıcam bilmiyorum.İstemeyen insanaların bile hemen oluyo da neden neden demekten kendimi alamıyorum!!!

asya hayat 01.02.2013 1.aşılama
hacer34
zeynep
huldzar 04.02.2013 2. aşılama
atalan 01.02.2013 1.aşılama
miskamber 01.02.2013 1. aşılama rabbim yardımız olsunnn

merhaba asya hayat bende dün ilk aşılamamı oldum inşallah hayırlısıyla tutar beni de listeye eklermisin belki hatırlarsın diğer topiklerden de sohbetlerimiz oldu..

öncelikle çok teşekkürler içten tavsiyeleriniz için. devlet hastanesini önermenizin nedeni nedir acaba? genelde oraya gidenler hep şikayetçi ve özele dönüyorlar o nedenle sormak istedim.
tüp bebek için ben de erken olduğunu düşünüyorum.öncelikle aşılama önerir misiniz yoksa doğal yolla bir süre devam ettikten sonra mı deneyelim?
tekrar teşekkürler.

cnm çatlatma iğnesi vücuttaki hcg değerini artırıyor ve 10 gün vücuttan çıkmıyor dolasıyla 10 gün içinde yapılan testler yanıltıcı olabilir dilerim hamilesindir.bir kaç gün sonra tekrarla testi .

gec baktigim icin cvp yazamadim ksra bskma cnm. devlet hastanesini oneriyorum cunku ben yillardir ozellerde de cok bir fark goremedim. bide tabi bu isin para kismi var ssk n varsa en azindan ilaclar falan ucuza gelir ama devlette cok kalabalik ve ilgi yok haliyle. insanin psikolojisini bizuyorlar. asilama yi devlette ysptirirsan ilaclari devlet oduyor yuzde yirmsini. ozelde cebinden veriyosun batiyorsun vsllahi. ama bence sen asilama dene devlet istemiyosan ozelde iyi bir dr bulup asilama yaptir bakarsin ilki tutar bitee gider. bebisin i koyarsin karnina. ama dedigim gibi bi yolun uzun yada kisa mi olucagini allah bilir. ozelde ku asilama devlette gecmiyor tupe gerek kalirsa devlet rapor vermez. oyuzden devleti tercih et dedim cnm. bende ikinci asilam icin hastane arastiriyorum ama cok incelicem ilgilli bir dr bulcam tabi oyle dr yok ama bir umut.zaman hizla geciyor tedavune baslamani iy bir dr bularak. adam gibi dr kalmamis cnm aramak lazim ben aricam paramla rezil olmak daha beter.tedaviye gerek kalmadan hamis kalirsin insallah ama asilam yaptirmani oneririm. stres yapma bol bol dua et...

selam arkadaşlar.1 martta 1. aşılamam oldu.lina da.34 yaşındayım.2 yıldır korunmuyorum.bu zaman içinde neler neler yedim içtim.soğan kürü,incir kürü,hayıt,bal polen karışımı,olmadı...adetim çok düzenlidir.doktora gittiğimde fsh değerim 9,10,12 civarları çıkıyor.artık fsh mi ölçtürmüyorum bile.sadece dua ediyorum.aşılamamı mine doktor yaptı.2 gün üstüste oldu.eşimin spermleri çok iyi değil.25 milyon spermden % 7 hareketli çıktı o da aşılama oldu.dua ile neler olmaz ki.hep rabbimin yaratma ayetlerini okuyorum,ısrarla dua ediyorum.bize de ver rabbim diyorum.umreye giden arkadaşlarıma kendimin ve çocuğu olmayanların isimlerini gönderiyorum.dua istiyorum onlardan.inşaallah olacak.bu yolda rabbim herkese yardım etsin,zor bir süreç,yıpranmadan hayırlarla versin yaradan.ben ya halik,ya şafi,ya mucip,ya varis ismi şerifleri çekiyorum,sizde çekin.inneke hüvel hallagul alim ayetini okuyorum,hüvellahül haligul bariül ayetlerini okuyorum.birbirimize olan dualarımız çook makbul.ben dua ediyorum,siz de edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…