Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
inşlh gerek kalmaz cnm 10 günüm adet tarihime inşlh olmazda güzel haberi alırız.siz hangi aşamadasınız
Canım biz tüpe karar verdik, geçen ay aşılamam tutmadı, bu ay kontrole gidicem, bakalım dr ne diyecek? Bu ay mı yoksa ocak ayındamı tüp için ilaçlara başlayacaz bilemiyorum, o hormonlar mahvediyyor insanı,keşke kendiliğinden kalabilseydin

inşlh olurda daha fazla yıpranmayız bizde olmazsa aşılama ama bi kaç ay daha bekleyin diyo doktor

Bunu ben cok anlamadim ileri hiz diye gruplarda olmasi lazim bize de doktor ileri hizli yok o yuzden yavaslar yumurtaya ulasamadan olebilir ihtimal dusuk yani dedi asilama yaptirdik tutmadi bende kendi haline biraktim esim ilac kullaniyor simdilik hiz icin etki etmezse seneye kadar bekleyip tup yaptiracagiz

AZ ÖNCE Bİ TEST VERDİK ONUN SONÇLARI DA ŞU ŞEKİLDE
SPERM KONSTARASYONU:5.2
TOPLAM HAREKETLİ :46
İLERİ HAREKETLİ:25
YERİNDE HAREKET:21
HAREKETSİZ:54
MORFOLOJİ:5
HEREKETLİ SPERM KONST:2.4
İLERİ HAREKETLİ SPERM KONST:1.3
ORTALAMA HIZ:5
TOPLAM SPERM KONST:18.7
İLERİ HAREKETLİ:4.7
MORF.NORMAL SPERM:%1

Canim onda ileri hizli hareketli diye bisey daha olması lazım o zaten yumurtayi dolleyen bu

arkadaşlar marmara üniv.de aşılama yada tüp bebek tedavisine giden yokmu hiç.orası açılmış ama nasıl hiç bilgim yok.gidenler duyanlar varsa bilgi verebilirmi acaba?birde mesela aşılamam bu gittiğim hastanede tutmazsa eğer başka bir devlet hast.gittiğimde en baştan tekrar evrak istemezler dimi benden?

haftaya herşey belli olur cnm olmazsa rahim filmi çektireyim aşılamayada şubatta başlayalım diye düşünüyoruzda bakalım zaman ne gösterecek

Merhaba zeynepsibel birşey merak ettim yaşın daha 24 sanırım, ne kadar süredir gebeliği deniyorsun ve doktorun sorunun hakkında ne yorum yapmıştı? Yaşın çok genç olduğu için genllikle bu kadar erken tedaviye yönlendirmiyorlar, önce altta yatan neden çözülerek normal yolla denemenizi öneriyorlar o yüzden merak ettim.

eşim 28 yaşına girecek.bir buçuk seneyi geçti cnm ilk başta zaten beklediler olur deyip yolladılar sonradan öğrendik meğer eşimde varikosel varmış nisanda ameliyat oldu bnm testlerim çok şükür iyi eşiminde sayısı iyi ama ilerlemesi yavaş doktor biraz daha bekleyin öyle aşılma yapalım diyo bugün yarın adet olucam sanırım yine olmadı....haftaya rahim filmi çektiricez olmazsa demişti doktor.ben preseed jeli kullandım bu ay ama işe yaramamış eşimede aklınıza ne geliyosa uyguluyoruz bu ay proxed plus da alıcaz bide onu deneyelim diyoruz...

Biz de hemen hemen aynı şeyleri yaşadık 2 kez aşılama yaptırdık tutmayınca tam tüp bebek deneyecektik ki bir başka doktor durumumuza çok farklı bir açıdan yaklaştı bir kere spermlerin vitamin v.s takviyelerle artmayacağını ki ben her türlü vitamin ve kürü denemiştim biraz artmıştı da bunun da tamamen tesadüf olduğunu her ay sperm hareket ve sayısının değişiklik gösterebileceğini ve 3 örneğin ortalamasının alınması gerektiğini söyledi, varikosel varsa direk ameliyat öneriyodu ki siz zaten yaptırmışsınız. Onun haricinde senin ve eşinin kan testi sonuçlarına bakıldı mı? Mesela erkekte de tsh prolaktin ve testosteron hormonuna bakıyorlar direk spermi etkiliyor, bende de tsh ve prolaktine özellikle baktı ve tsh 2,25 olduğu halde 2'nin altına düşürmek için ilaç verdi prolaktinim de arada çok yükseliyordu onu da dengeledi yine normal yoldan olmayınca (sebepsiz infertilite teşhisi ile) bir kez daha aşılama yaptırdım sonucu bekliyoruz şu an. Yani yaşınız çok genç olduğu için bence iyice bir araştırıp altta yatan ufak da olsa neden bulunursa bence normal yoldan denemeye devam edebililrsiniz biliyorum beklemek ve bu süreç çok zor ama eğer farklı bir sebep varsa diğer yardımcı yöntemler de işe yaramayabiliyor. Doktorun bize hep söylediği bu oldu tam tetkik yapılmadan hastalar hemen aşılama ve hatta tüp bebeğe yönlendiriliyor ve bu çok yanlış önce altta yatan sebep bulunmalı ve 1 yıl normal yol denenmeli diye. O yüzden eğer eksikse bence siz de buna benzer testlerinizi tamamlayıp ona göre plan yapın derim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Pek ilgini çekmedi sanırım yazdıklarım.. Neyse ben belki yardımcı olur diye fikir vermek için uzun uzun yazmıştım.. Hakkınızda hayırlısı olsun tekrar..

yeni gördüm msjını kusura bakma yoksa cevap yazardım saol dediklerin için biz 1 buçuk yıldır bekliyoruz doktorda bekleyin biraz daha diyo bütün testlerimiz yapılmıştı sadece rahim filmi kalmıştı onuda bu hafta çektiricem

Bende yaptırdım bu ikinci birinci tutmadı Cumartesi sonuç alcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…