- 28 Kasım 2014
- 4.118
- 3.152
- 168
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #24.101
inşlh gerek kalmaz cnm 10 günüm adet tarihime inşlh olmazda güzel haberi alırız.siz hangi aşamadasınızAllah yardımcın olsun canım, bizede myle dediler ama yaşlarımız geçiyor diye biz beklemek istemedik, rahim filmini çektir bence için rahat olsun...
Canım biz tüpe karar verdik, geçen ay aşılamam tutmadı, bu ay kontrole gidicem, bakalım dr ne diyecek? Bu ay mı yoksa ocak ayındamı tüp için ilaçlara başlayacaz bilemiyorum, o hormonlar mahvediyyor insanı,keşke kendiliğinden kalabilseydininşlh gerek kalmaz cnm 10 günüm adet tarihime inşlh olmazda güzel haberi alırız.siz hangi aşamadasınız
inşlh olurda daha fazla yıpranmayız bizde olmazsa aşılama ama bi kaç ay daha bekleyin diyo doktorCanım biz tüpe karar verdik, geçen ay aşılamam tutmadı, bu ay kontrole gidicem, bakalım dr ne diyecek? Bu ay mı yoksa ocak ayındamı tüp için ilaçlara başlayacaz bilemiyorum, o hormonlar mahvediyyor insanı,keşke kendiliğinden kalabilseydin
Yaş problemi yoksa bekleyin...inşlh olurda daha fazla yıpranmayız bizde olmazsa aşılama ama bi kaç ay daha bekleyin diyo doktor
eşim 87 doğumlu bn 90 lıyım.Yaş problemi yoksa bekleyin...
Oooo çok gençsiniz canım benim, sıkıntı yapmaeşim 87 doğumlu bn 90 lıyım.
haftaya herşey belli olur cnm olmazsa rahim filmi çektireyim aşılamayada şubatta başlayalım diye düşünüyoruzda bakalım zaman ne gösterecekOooo çok gençsiniz canım benim, sıkıntı yapma
Bunu ben cok anlamadim ileri hiz diye gruplarda olmasi lazim bize de doktor ileri hizli yok o yuzden yavaslar yumurtaya ulasamadan olebilir ihtimal dusuk yani dedi asilama yaptirdik tutmadi bende kendi haline biraktim esim ilac kullaniyor simdilik hiz icin etki etmezse seneye kadar bekleyip tup yaptiracagiz1m'l de sperm sayısı:27.000000
Total sperm sayısı:108.000.000
ileri hızlı hareketli :1 saatte (+4)=%25 (+4)+(+3)=%50
normol morfoloji: %37
anormol morfoloji :%63
arkadaşlar sonuçları buydu eşimin aşılamam yapılacak ama yine birşeyler oldu adet düzensizliği yine olmuyorum ,yine geciktistresten banada bişeyler oldu hastalık bendede çıkıcak galibaartık hepten yıpranmış durumdayım eşimin bu sperm sonuçlarına neden her gittiğimiz doktor kötü diyor ya inceliyorumm tamam mükemmel değil ama berbatta değil gibi anlamıyorum gerçi olmuyor tam 5 yıldır olmuyor.anlam veremiyorum artık.bu sonuçları bi değerlendirin lütfen sabrım kalmıyor bazen çıkmaz içindeymişim gibi geliyor artık
nOrmal canim ben 13.gune kadar kasik ve belimde agrilarim olmustuu sadece kwndine dikkat etaşılamadan 3.gün sonra kasık ve bel ağrısı normal mi. adet olacakmış gibi. sabah yoğundu ama şimdi hafifledi.
AZ ÖNCE Bİ TEST VERDİK ONUN SONÇLARI DA ŞU ŞEKİLDEBunu ben cok anlamadim ileri hiz diye gruplarda olmasi lazim bize de doktor ileri hizli yok o yuzden yavaslar yumurtaya ulasamadan olebilir ihtimal dusuk yani dedi asilama yaptirdik tutmadi bende kendi haline biraktim esim ilac kullaniyor simdilik hiz icin etki etmezse seneye kadar bekleyip tup yaptiracagiz
Canim onda ileri hizli hareketli diye bisey daha olması lazım o zaten yumurtayi dolleyen buAZ ÖNCE Bİ TEST VERDİK ONUN SONÇLARI DA ŞU ŞEKİLDE
SPERM KONSTARASYONU:5.2
TOPLAM HAREKETLİ :46
İLERİ HAREKETLİ:25
YERİNDE HAREKET:21
HAREKETSİZ:54
MORFOLOJİ:5
HEREKETLİ SPERM KONST:2.4
İLERİ HAREKETLİ SPERM KONST:1.3
ORTALAMA HIZ:5
TOPLAM SPERM KONST:18.7
İLERİ HAREKETLİ:4.7
MORF.NORMAL SPERM:%1
ileri hareketlisi %25 mişCanim onda ileri hizli hareketli diye bisey daha olması lazım o zaten yumurtayi dolleyen bu
O zaman uzulme allahin izniyle olur inşallahileri hareketlisi %25 miş
haftaya herşey belli olur cnm olmazsa rahim filmi çektireyim aşılamayada şubatta başlayalım diye düşünüyoruzda bakalım zaman ne gösterecek
eşim 28 yaşına girecek.bir buçuk seneyi geçti cnm ilk başta zaten beklediler olur deyip yolladılar sonradan öğrendik meğer eşimde varikosel varmış nisanda ameliyat oldu bnm testlerim çok şükür iyi eşiminde sayısı iyi ama ilerlemesi yavaş doktor biraz daha bekleyin öyle aşılma yapalım diyo bugün yarın adet olucam sanırım yine olmadı....haftaya rahim filmi çektiricez olmazsa demişti doktor.ben preseed jeli kullandım bu ay ama işe yaramamış eşimede aklınıza ne geliyosa uyguluyoruz bu ay proxed plus da alıcaz bide onu deneyelim diyoruz...Merhaba zeynepsibel birşey merak ettim yaşın daha 24 sanırım, ne kadar süredir gebeliği deniyorsun ve doktorun sorunun hakkında ne yorum yapmıştı? Yaşın çok genç olduğu için genllikle bu kadar erken tedaviye yönlendirmiyorlar, önce altta yatan neden çözülerek normal yolla denemenizi öneriyorlar o yüzden merak ettim.
eşim 28 yaşına girecek.bir buçuk seneyi geçti cnm ilk başta zaten beklediler olur deyip yolladılar sonradan öğrendik meğer eşimde varikosel varmış nisanda ameliyat oldu bnm testlerim çok şükür iyi eşiminde sayısı iyi ama ilerlemesi yavaş doktor biraz daha bekleyin öyle aşılma yapalım diyo bugün yarın adet olucam sanırım yine olmadı....haftaya rahim filmi çektiricez olmazsa demişti doktor.ben preseed jeli kullandım bu ay ama işe yaramamış eşimede aklınıza ne geliyosa uyguluyoruz bu ay proxed plus da alıcaz bide onu deneyelim diyoruz...
yeni gördüm msjını kusura bakma yoksa cevap yazardım saol dediklerin için biz 1 buçuk yıldır bekliyoruz doktorda bekleyin biraz daha diyo bütün testlerimiz yapılmıştı sadece rahim filmi kalmıştı onuda bu hafta çektiricemBiz de hemen hemen aynı şeyleri yaşadık 2 kez aşılama yaptırdık tutmayınca tam tüp bebek deneyecektik ki bir başka doktor durumumuza çok farklı bir açıdan yaklaştı bir kere spermlerin vitamin v.s takviyelerle artmayacağını ki ben her türlü vitamin ve kürü denemiştim biraz artmıştı da bunun da tamamen tesadüf olduğunu her ay sperm hareket ve sayısının değişiklik gösterebileceğini ve 3 örneğin ortalamasının alınması gerektiğini söyledi, varikosel varsa direk ameliyat öneriyodu ki siz zaten yaptırmışsınız. Onun haricinde senin ve eşinin kan testi sonuçlarına bakıldı mı? Mesela erkekte de tsh prolaktin ve testosteron hormonuna bakıyorlar direk spermi etkiliyor, bende de tsh ve prolaktine özellikle baktı ve tsh 2,25 olduğu halde 2'nin altına düşürmek için ilaç verdi prolaktinim de arada çok yükseliyordu onu da dengeledi yine normal yoldan olmayınca (sebepsiz infertilite teşhisi ile) bir kez daha aşılama yaptırdım sonucu bekliyoruz şu an. Yani yaşınız çok genç olduğu için bence iyice bir araştırıp altta yatan ufak da olsa neden bulunursa bence normal yoldan denemeye devam edebililrsiniz biliyorum beklemek ve bu süreç çok zor ama eğer farklı bir sebep varsa diğer yardımcı yöntemler de işe yaramayabiliyor. Doktorun bize hep söylediği bu oldu tam tetkik yapılmadan hastalar hemen aşılama ve hatta tüp bebeğe yönlendiriliyor ve bu çok yanlış önce altta yatan sebep bulunmalı ve 1 yıl normal yol denenmeli diye. O yüzden eğer eksikse bence siz de buna benzer testlerinizi tamamlayıp ona göre plan yapın derim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bende yaptırdım bu ikinci birinci tutmadı Cumartesi sonuç alcamMerhaba arkadaşlar ben 2. aşılamama start verdim.Yumurtaları uyarıcı ilaç kullanıyorum.Haftaya çarşamba doktorum kontrol edecek.Haftasonuna doğru yapılır sanırım aşılamam.Nedense sanki bu iş mucize gibi geliyor.
Bu konuda tecrübelerimizi paylaşalım istiyorum.
Aşılamayla hamile kalanlar varmı aranızda ve onların sorunları nelerdi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?