Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Herkese merhaba.... Son dönemlerde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde artış gösteren, sık sık duyar olduğumuz sebepsiz infertilite hakkında yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmak istedim. 2011 yılında evlendik. 2013 yılının yaz aylarına doğru çocuk yapma kararı aldık ancak ta ki bu zamana kadar bir sonuç elde edememiştik. sürekli kontroller, geçirdiğim rahim ameliyatı, çektirdiğim rahim filmleri sonrasında henüz bir sonuç elde edememiştik. Bu süreç oldukça yorucu, yıpratıcı... 2014 yılında yani bir senenin sonunda doktorumuz sebebi açıklanamayan infertilite teşhisi koydu. Eşimin de, benim de tüm tahlil sonuçlarımız normal değerlerde çıkıyordu ancak yine de bir sonuç elde edemiyorduk. 2015 yılının Ocak ayında artık tedaviye başlama kararı aldık. ilk olarak doktorumuz bize aşılama yöntemini denememizi önerdi. aşılamada başarı oranı %10-15 civarlarında oldukça düşüktü ancak yinede denemek istedik. Yumurtayı geliştirici, uyarıcı klomen adlı hapı kullandım, ardından yumurta çatlatma iğnesi, aşılama işlemi sonrasında da progesterone içeren crınone adılı jel bir ilaç kullandım embriyonun tutunabilmesi için. Toplamda 7 tane yumurta oluşmuştu. Çoğul gebelik olma riski söz konusuydu ve doktorum beni tedaviyi burada noktalayabiliriz diyerek uyardı. Yine de tedaviye devam etme kararı aldık. Aşılamadan 14 gün sonra kan testi yaptırdım ve sonuç malesef negatifti.

Doktorumuzun da önerisiyle 1-2 ay ara verme kararı aldık. Nisan ayının başında tekrar gittik. Bu sefer aşılama yöntemini denemeye, tekrar hayal kırıklığı yaşamaya hiç niyetimiz yoktu, direk tüp bebek istiyorduk. Ancak doktorumuz herşey bu kadar yolunda gözükürken son bir kez daha doğal olan yöntemi, aşılamayı denemek istediğini söyledi. Kendisine güvenimiz çok yüksekti ve yine onu dinledik tüp bebekte ısrarcı olmadık. Aynı süreçlerden geçtim. Klomen, çatlatma iğnesi, progesterone ilaçları vs.... Aşılamanın yapıldığı günden gün sonra kan testi yaptırdım. Ne benim, ne de eşimin hiç umudu yoktu. Olmayacağına o kadar inanmıştık ki, bu sefer hayal kırıklığı yaşamayacaktık. Öğleden sonra kan sonucu geldi ve gebelik sonucu pozitif yazıyordu. Gözlerime inanamadım, defalarca baktım,baktım,baktım. Sonra hemen doktorumu aradım, gözünüz aydın dedi... Mucize bizim için gerçekleşmişti. 3 hafta, 3 günlük hamileydim. Bir süre idrak edemedim. 2 günde bir beta-hcg ye baktırdık yükseliş var mı diye kontrol altına aldık. her geçen gün daha da yükseldi. 2 hafta kadar önce kontrol muayenesine gittik, çok şükür herşey yolundaydı. Şu an 8 haftamız bitti. Tedavi gören, bu aşamalardan geçen, geçecek olan herkese umut olsun diye yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmak istedim. Belki çok uzun bir süre değil ama 1,5 sene boyunca yaşadım, yaşadık... Hiç kolay bir süreç değil. Aşılamaya olumsuz bakmayın, mutlaka ama mutlaka deneyin. Olmaz demeyin. Mucizeler için bile bazen biraz yardım gerekebiliyor... İsteyen, arzu eden herkese en kısa zamanda nasip olması dileğiyle...

merhaba benim bi sorum olacak, benim bu ay tüp bebek tedavim iptal olup aşılama yapıldı doktor eğer bu aşılama başarısız olursa yeni tüp bebek tedavisi için bir ay beklemelisin dedi. Sebebini anlayamadım doktora da sormadım o zaman aklım çok başımda değildi. Neden bir ay beklemek gerekiyor bilgisi olan var mı.

forumun otomatik bir ayarı var sanırım blogspot yerine kadınlarklubu olarak düzeltme yapıyor. o yüzden sitemin adresini yayınlayamıyorum.

Arkadaşlar bugün 11. günüm. 8.gün yapılan progestron değerim 38,48 çıkmış
10 gün yani dün dayanamayıp yaptırdıgım bhcg ise 2.51 çıktı
sonucla ilgili yorumu olan varmıııııııııı??????

merhaba hanımlar.benim bir sorum olacak bu ay 2. aşılamamı yapıyoruz.dün, çarşamba günü doktora gittim yumurtam 18 mm olmuştu.çarşamba son bir iğne verdi.bugün 22.30 da çatlatma iğnemi yapacağım.cumartesi aşılama yapılacak.merak ettiğimse: bu zamanda( akşam 22.30a kadar) yumurtam kendiliğinden çatlarmı?nasıl anlarım? yardımcı olursanız sevinirim.

[QUOisim_misim_yok, post: 40800310, member: 640859"]Arkadaslar bende bu ay uaptiracam ama cok korkuyorum islemden agrili oluyor mu ben vajinal muayenede nile kasiliyorm cunku
Bende senin gibiyim. O yüzden anestezi li yaptirdim asilamami.uyandim eve geldim huc bişi yok.ve çok şükür tuttu.allaha bin şükür. Bence sende öyle yaptir.yarabbim yardimcimiz olsun inşallah[/QUOTE]
Kaçıncı asilaman di acaba ?

Bende senin gibiyim. O yüzden anestezi li yaptirdim asilamami.uyandim eve geldim huc bişi yok.ve çok şükür tuttu.allaha bin şükür. Bence sende öyle yaptir.yarabbim yardimcimiz olsun inşallah
Kaçıncı asilaman di acaba ?[/QUOTE]

Canım nerde yaptırdım anestezi li olarak bende artık bebek istiyorum da istanbuldayım ben.senin adına da çok sevindim canım☺

Merhaba arkadaşlar biz de kesin karar vermiş bulunmaktayız eylülde aşılama yaptıcaz. Bu ay geçti bi sonraki ay şehirdışında olcağız o yüzden eylüle kaldı. Olsun geç olsun güç olmasın diyelim. Eşimde sayı iyi hareket orta morfoloji kötü. Bir senedir deniyoruz hatta 13 ay bitti. Artık bişeyler yapalım dedik önce aşılama yaptırmaya karar verdik. İstanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz özel hastane var mı işten izin alamıyorum almak istersem çok ayrıntı soruyorlar mecburen özrle gitçem. Bi de ben aşılama istiyorum deyince yaparlar mı? Aslında gittiğim iki doktor var biri uzaktan tanıdık diğerinin de yeri yakın diye gidiyorum ikisinden de memnun değilim o kadar rahatlar ki.. çocuk olmuyo diyorum olur olur takma diyo. Eşimde morfoloji 1 diyorum sorun yok diyo. Neyse çok uzatmıyım aranıza kabul ederseniz ben de burdayım artık :)

Slm kızlar ben de bu ay ilk kez aşılama yaptırıyorum şu an puregon kullanıyorum inş tutar. İsteyen herkes bebişine kavuşur inş

Arkadaşlar Aşılama fiyatını bilen var mı? (Raporsuz) Özel Hastanede yaptıracağım. Yani aslında klomen tedavisi görüyorum ama bu ay umudum hem var hem yok. Aradayım. O yüzden şimdiden araştırmak istedim. Para biriktireyim bir yandan :)

slm benim mayısta yapıldı sadece sperm yıkamada 350 alındı başka para vermedik.ama tutmadı eylül gibi tekrar yaptırsam düşünüyorum.aşılama tedavisinden sonra her yumurtlama döneminde kasık ağrım oluyor.dr.a gittim bi sorun yok.bu arada ilaçlardan kilo aldım

Teşekkür ederim canım cevabın için. Her şey ateş pahası. Bebek için önce para biriktirmek gerekiyor.

Arkadaşlar mrb aranıza yeni katıldım 4 . Aşılamaya start verdik kismetse suan 11mm yumurtam muhtemelen haftaiçi buyur klomen kullandım ınş ınş inss bu sefer olur tipik lerde hiç 4. 5. Tutan gibi gormedim ınş bende tutar 12 agust. Doğum günüm rabbim ins o gun e guzel hediye mi verir tam o gunedenk geliyor öğrenmem kısmet ind bu arada pcos illeti var diğer her şey normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…