Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar çok üzüldüm keşke olumlu cevaplar gelseydi ama vardır mutlaka bir hayır, olmasındada olmamasındada öyle bakın duruma mutlaka vakti saati var...ben test yapmıyorum hala inatla çok merak ediyorum işin açığı ama negatifide görmek istemiyorum.2 yıldır o tek çizgi benim travmam oldu...perşembe günü idrardan kendim bi bakayım diyorum 14. Gün olacak varsa çıkar herhalde değil mi?

inşallah tez zamanda olur çift çizgiyi görürsünüz , siz nerde yaptırdınız aşılamayı?

Sen hal yapmadin mi ya :))

Kızlar ben size şimdi aşama aşama ne yollardan geçtiğimi yazayım.Geçen sene dr bana klomen hap verdi adetin 3. günü başladım bitince dr baktı yumurtan 7 mm olmuş çatlatma iğnesini yapalım 12 saat sonra aşılama yapıcaz dedi.(bu arada bize sormadı düşünelim mi diye)Gittik biz yaptı aşılamayı 15 dk yatırdı sonra çıktım ben hastaneden eeve geldim.1 hafta sonra adet oldum moralim bozuldu ümitsizliğe kapıldım filan, sonra bıraktım!ne düşündüm bununla ilgili ne uğraştım.Aradan bir sene geçti içim kıpır kıpır evlat istiyorum artık belli,eşim de çok istiyor...Bu işle ilgilenen bir doktora gittim infertilite üstüne çalışan yani... Bana dediki böyle aşılama olmaz ben o olduğun aşılamayı saymıyorum çünkü dedi yumurtanın 2 cm e ulaşmasını bekleriz biz 7 mm nedir...Allah dedim, neyse benim pko sendromum var adetim düzenli olmaz yani yumurtam oluyor fakat gelişmiyor ,büyümüyor.dr bana iğne verdi Adetin 3 .günü karnımdam iki tane farklı iğne yapıyordum hergün aynı saatte.Benim bünyem haplara cevap vermiyor iğne daha etkili oldu.3 yumurta büyüdü 4-5 yumurtada 11-12 mm arasında kaldı.Yaklaşık bir hafta o iğneleri yaptım.Yumurtalar gelişince çatlatma iğnesi oldum aşılamadan tam 36 saat önceydi (sabah 5 te acile gidip iğne oldum)Akşama doğruda aşılamam yapıldı.1 saat yattım belim bacağım koptu o pozisyonda kalacam diye.Neyse aşılamadan sonra bana 2 tane ilaç verdi düşük tehlikesine karşı ,biri bebe asprini diğeri progestan hap.Geçen hafta göğüs hassasiyeti ve karın ağrım vardı ,fakat hiçbiri kalmadı adet te olmadım.Testte yapmadım...
Hikayem budur.

Bu arada progestan hap inanılmaz uyku yapıyor daha doğrusu baya uyuşuyorsun hamile gibi hissettiriyor insana...Hayatımda hiç hamile olmadım nasıl bişey bilmiyorum gerçi :)

Sizin aşılama hikayeniz ne?

kızlar merhaba bende kısaca hikayemi anlatayım size fikrinize ihtiyacım var ben çocuk denemesi yapmaya başladığımda 6 ay olmayınca spermiogram yaptırdık ama küçük bir ilçenin devlet hastanesinde öyle ayrıntılı bişey değildi normal dediler bizde iki defa aşılama yaptırdık bende problem yok klomenle yaptırmıştık ve 4 tane yumurtam oluyordu klomenle neyse iki aşılama da tutmayınca üniversite hastanesinde tekrar spermiogram yaptırdık sayımız 12 milyon çıktı ileri hız da 0 mrfoloji 1 neyse hiç beklemeden başkent hastanesine gittik tüp bebek yaptırdık 2 tane kaliteli embriyo transferi oldu yine tutmadı tekrar aynı yerde tüp yaptırdık yine tutmadı bu sefer eşimi kaan aydosa götürdüm sperm DNAsına baktı hoca ve sağlam çıktı ve şubatta yaptırdığımız son spermiogramımızda ileri hareket %15 çıktı bende değerler biraz artmışken 3. tüp bebeğe başlamadan önce tekrar aşılama yaptırsam mı diorum ama vucuduma hiç ilaç almadan doğal yolla büyüyen yumurtamı takip ettirip çatlayacağı zaman aşılama yaptırsam, yine ilişkiye de girsek sık sık acaba olur mu ki tüp bebek öncesi tekrar vucuduma hormon almak istemediğim için doğal yumurtaya aşılama denemek istiyorum var mı bu şekilde yaptıran yada fikriniz nedir. yumurtlama sıkıntım yok ileri hızlo spermler biraz artmışken belki olur dedim ama boşa bir çaba mı olur acaba

Dene tabi canım Allahın hikmetine akıl sır erer mi
Rabbim yüzümüzü güldürsün canım inşallah bir gün bizimde meleğimiz olacak

Dene tabi canım Allahın hikmetine akıl sır erer mi
Rabbim yüzümüzü güldürsün canım inşallah bir gün bizimde meleğimiz olacak
yani hiç yumurtlama için ilaç almadan doğal yolla büyüyen yumurtaya aşılama yaptıran varmıdır diye merak etmiştim.doktor bile şaşıracak belki de şansını arttıralım klomen al diyebilir ama ben istemiyorum.

Bence incir kuru yap ve öyle aşılama ol o da yumurtayı çoğaltıp buyutuyor

Doğal olarak aşılama şöyle yapabilir 14. Gün yumurtaların 2 cm kadar olduysa çatlatma iğnesi yapar 36 saat sonrada aşılama yapabilir ama ben böyle aşılama yapan dr görmedim.

Bu arada benimde aşılamam tutmadı kan testine giderken yolda adet oldum :)

Üzülme cnm genelde erkek faktörü varsa aşılama pek tutmuyor zaten. Ben de şöyle düşünmüştüm bende yumurtlama problemi yok esimde sayı az iki olumsuz tüp yaptık yazvtarilibde tekrar 3. Tüp denemesi yapicz ama nisanda asikamayla tekrar deneyim diyorum ama tüp bebek öncesi de tekrar hormon almak istemediğim için doğal yolla gelişen yumurtaya yapılsın istiyorum doktora bunu istediğimi söylediğim de reddedermi acaba ama benim isteğime bağlı değil mi sonuçta. Şans belki tupe gerek kalmak diye düşündüm de ışte ümit benim. Ki dağa önce klomenle iki defa aşılama yaptık olmadı ama hızımız sifirdi o zmn şimdi ilaç kullandi ileri hız yüzde 15 olmuş belki aşılama tutar artık ne çare bulacağımızı sapittik valla

%15 ileri hız mı?her sabah aç karnına çörek otu yağı ardından da keçi boynuzu pekmezi içir eşine (soğuk pres)inanamayacaksın gelişmeye...Bizde eşimin problem yok herşey normal ama işte kısmet ,vakti saati var mutlaka diye düşünüyorum..kaplıca nın çok iyi geldiğini duymuştum.Benim annem benden sonra kardeşime 5 sene hamile kalamamış akrabalar kızdan kısır kaldı bile demişler (cahillik)neyse kafa dağıtmaya kaplıcaya bi gidiyorlar dönüşte kardeşime hamile kalmış annem.Bunlarıda aslında denemek lazım ne biliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…