- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #26.161
Knt edip yumurta büyümüş mü bakacak. Aşırı büyürse yapmayacak.Ben şu an hapı kullanıyorum. 3.gündeyim. Carsamba kontrole gel demişti. Sonrasını bende merak ediyorum.
Sağol canım. Dilerim yüzümüz gülsün bu ayKnt edip yumurta büyümüş mü bakacak. Aşırı büyürse yapmayacak.
Normal büyüme ise, catlatma iğnesi yapılacak, göbekten. Ertesi gün aşılama.
Bende prosedur böyleydi :)
Hayırlısı olsun., sakin ve huzurla,sabırla beklemeye çalışmak lazım
İnsallah cnm :)Sağol canım. Dilerim yüzümüz gülsün bu ay
Bende bugun gittim doktora 9.gunu adetin gelişmemiş yumurtalar. bakalım hayırlısı2. Aşılamaya başladın mı? Bu hafta bana 3. Aşılama yapılacak.
İlac içiyor muydun?Bende bugun gittim doktora 9.gunu adetin gelişmemiş yumurtalar. bakalım hayırlısı
evet. 1 tane klomen 5 gunİlac içiyor muydun?
klomenle eyni terkiblidir. xeyirlisiMen de kostalbegit.
Yumurtalıklar her defe yaxsı boyuyur de.
Ama netice sıfır :)
hamile kalmadın mı canım sen.tekrar denemedinmi aşılama.ben de deniycem ama ....Kızlar ben size şimdi aşama aşama ne yollardan geçtiğimi yazayım.Geçen sene dr bana klomen hap verdi adetin 3. günü başladım bitince dr baktı yumurtan 7 mm olmuş çatlatma iğnesini yapalım 12 saat sonra aşılama yapıcaz dedi.(bu arada bize sormadı düşünelim mi diye)Gittik biz yaptı aşılamayı 15 dk yatırdı sonra çıktım ben hastaneden eeve geldim.1 hafta sonra adet oldum moralim bozuldu ümitsizliğe kapıldım filan, sonra bıraktım!ne düşündüm bununla ilgili ne uğraştım.Aradan bir sene geçti içim kıpır kıpır evlat istiyorum artık belli,eşim de çok istiyor...Bu işle ilgilenen bir doktora gittim infertilite üstüne çalışan yani... Bana dediki böyle aşılama olmaz ben o olduğun aşılamayı saymıyorum çünkü dedi yumurtanın 2 cm e ulaşmasını bekleriz biz 7 mm nedir...Allah dedim, neyse benim pko sendromum var adetim düzenli olmaz yani yumurtam oluyor fakat gelişmiyor ,büyümüyor.dr bana iğne verdi Adetin 3 .günü karnımdam iki tane farklı iğne yapıyordum hergün aynı saatte.Benim bünyem haplara cevap vermiyor iğne daha etkili oldu.3 yumurta büyüdü 4-5 yumurtada 11-12 mm arasında kaldı.Yaklaşık bir hafta o iğneleri yaptım.Yumurtalar gelişince çatlatma iğnesi oldum aşılamadan tam 36 saat önceydi (sabah 5 te acile gidip iğne oldum)Akşama doğruda aşılamam yapıldı.1 saat yattım belim bacağım koptu o pozisyonda kalacam diye.Neyse aşılamadan sonra bana 2 tane ilaç verdi düşük tehlikesine karşı ,biri bebe asprini diğeri progestan hap.Geçen hafta göğüs hassasiyeti ve karın ağrım vardı ,fakat hiçbiri kalmadı adet te olmadım.Testte yapmadım...
Hikayem budur.
Bu arada progestan hap inanılmaz uyku yapıyor daha doğrusu baya uyuşuyorsun hamile gibi hissettiriyor insana...Hayatımda hiç hamile olmadım nasıl bişey bilmiyorum gerçi :)
Sizin aşılama hikayeniz ne?
Nasıl oluyor canım aşılama. Baştan sona hangi aşamalar oluyor. Bekleme süresi ne kadarBen 2 aşılama denedim. Tutmadı. Bakalım 3. Tutacak mı?
Aşılama pek zor değil de, bekleme süreci ve negatif sonuç yoruyor insanı
inşaAllah qalarsan. mende boyudu 15 mm oldu sonra geriledi 14 oldu day boyumediMen de bugün kontrole gittim. Normalde bu hefte aşılama olacaktı.
Ama yumurta catlamış dedi. Artık öbür ay bakacaz.
Kendiniz çalışın dedi.
canım benim. Allah en hayırlısını bilendir. inşAllah en sağlıklı biri en fazla ikisi tutunur. ALlah hepimizin yardımcısı olsun.Geçen ay maalesef negatifti bu ay 9.günüm 17-18mm sağda 2 solda 2 olmak üzere toplam 4tane olgunlaştı çatlatma iğnesi vuruldum 11gün gece çatladılar 1gün sonra kontrole gittin hepsi çatlamış dedi çoklu gebelik olmasından çok korkuyorum dedim doktora 1ay bekleyelim mi dedim hayır şansın çok artıyor böyle dedi 4üde tutarsa naparım ben dedim mikroenjeksiyonla sonlandırırız dedi yıkıldım resmen 1senedir bu güzel haberi beklerken hepsi tutarsa onları sonlandırırız dedi doktorum. Hep dua ediyorum inşallah en sağlıksı bana tutunur. Nolur bana dua edin kızlar. Umutdefne ve vefa ilk sizleri tanıdım burda şimdi namaza duracam sizlerede ayrı dua edicem nolur sizde bana dua edin
Bir Müslümanın diğer Müslümanlara gıyaben dua etmesinin ne kadar önemli olduğu, hem Kur’an ayetleri hem de Peygamber Efendimizin (sav) hadisleri ile açıkça belirtilmiştir.
Bu konudaki birkaç ayet:
“Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.” (Haşr Sûresi, 59/10)
“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed Sûresi, 47/19)
“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim Sûresi, 14/41)
Bu âyet-i kerîmelerde iyi kimselerin mü’minlere olan gıyâbî duaları görülmektedir. Birinci âyette ashâb-ı kirâmın, ikinci âyette Resûl-i Ekrem Efendimiz (asv)’in, üçüncü âyette de Hz. İbrâhim (as)’in hem kendileri hem de mü’min kardeşleri için yaptıkları dualardan söz edilmekte ve böylece mü’minlerin birbirleri için yapacakları duanın önemi belirtilmektedir.
Merhabalar. Sakın dert etme.Allah kimseye çekemeyeceği yük vermiyor. Ayrıca kimsenin bedenine de kaldıramadığı yük vermiyor. Sen mrk etme, zaten vücut ikiz kaldırıyorsa bu işlem gerçekleşiyor. Vücut kaldırmazsa zaten kendisi bir tanesini kendine bağlıyor diğerlerini sonlandırıyor. Sabırla bekle...Geçen ay maalesef negatifti bu ay 9.günüm 17-18mm sağda 2 solda 2 olmak üzere toplam 4tane olgunlaştı çatlatma iğnesi vuruldum 11gün gece çatladılar 1gün sonra kontrole gittin hepsi çatlamış dedi çoklu gebelik olmasından çok korkuyorum dedim doktora 1ay bekleyelim mi dedim hayır şansın çok artıyor böyle dedi 4üde tutarsa naparım ben dedim mikroenjeksiyonla sonlandırırız dedi yıkıldım resmen 1senedir bu güzel haberi beklerken hepsi tutarsa onları sonlandırırız dedi doktorum. Hep dua ediyorum inşallah en sağlıksı bana tutunur. Nolur bana dua edin kızlar. Umutdefne ve vefa ilk sizleri tanıdım burda şimdi namaza duracam sizlerede ayrı dua edicem nolur sizde bana dua edin
Bir Müslümanın diğer Müslümanlara gıyaben dua etmesinin ne kadar önemli olduğu, hem Kur’an ayetleri hem de Peygamber Efendimizin (sav) hadisleri ile açıkça belirtilmiştir.
Bu konudaki birkaç ayet:
“Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.” (Haşr Sûresi, 59/10)
“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed Sûresi, 47/19)
“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim Sûresi, 14/41)
Bu âyet-i kerîmelerde iyi kimselerin mü’minlere olan gıyâbî duaları görülmektedir. Birinci âyette ashâb-ı kirâmın, ikinci âyette Resûl-i Ekrem Efendimiz (asv)’in, üçüncü âyette de Hz. İbrâhim (as)’in hem kendileri hem de mü’min kardeşleri için yaptıkları dualardan söz edilmekte ve böylece mü’minlerin birbirleri için yapacakları duanın önemi belirtilmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?