- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #5.441
Bende cumartsi aşılama yaptırdım. Aynı belirtiler bende de vardı :) Demekki herkeste oluyomuş. Bugün iyiyim bulantımda baş dönmemde geçti.
Çarşamba adetinin kaçıncı günü.. Eğer 12. günü ise yumurtalarına bakar ve aşılama yapacağı saate göre yani 36 saat önce iğneni vurulman için sana saat verir.
Mesela ben 24/07/2008 tarihi 12. gün sabah ultrasonda yumurtalarıma baktı. Akşam 23:00 de iğneni vurdur dedi ve 26/07/2008 tarihinde saat 11:00de aşılamamı yaptı. yani 36 saat sonra aşılamam oldu.
Benim aşılamam çatlatma iğnesinden tam 40 saat sonra yapıldı. Doktora ben de dedim 36 saat değilmiydi diye "tüp bebekte 36 saat, aşılamada 40 saat dedi.kafamçokkarıştı
slm arkadaslar ben aşılama yaptırdım ve ilk aşılamada hamile kaldım o anki mutlulugumu tarif etmem imkansız.Ama nerden bilebilirdim ki hamileligimin 26.haftasında hüsranla sonuclanacagını.Cok acı cektim ve halada cekiyorum.Aşılama yaptıranlar cok dikkat etsinler hicbir sekilde kımıldamayın yerinizden.benim 5 ay kanamam sürdü doktorum 5 aydan sonra hersey normal artık hicbir risk tasımıyorsun normal yasantına dönebilirsin dedi bende doktoruma güvendim 5. aydan sonra evin icinde hareket etmeye ve dısarı cıkmaya basladım keske yatmaya devam etseydim megerse kanamadan dolayı bebegimin kesesi incelmiş ve suyum azalmaya baslamıstı doktorum suyumun azaldıgını farketti ama hersey normal diyerek hicbir müdahalede bulunmadı ve ben bir ay sonra tamamen suyumun gelmesiyle bebegimi dogurdum bebegim 5 gün yasadı.sizlere tavsiyem doktorunuzu cok iyi arastırın her önüne gelen doktor aşılama yapıyor basarı asılamanın tutması degil saglıklı bir bebek dogurtmaktır.
Belki ikimizde hamileyiz de aynı belirtiler vardır. İnşallah Allahım...
Ben düşündüm de aşılamada kullanılan ilaçlar kabızlık sorunu yapıyormuş ya, ben de birkaç gündür tuvaletimi yapmadım belki ondan başım dönüyodur. Sende de varmı böyle bir sorun. İki gündür sürekli adaçayı içiyorum ama yok...:1no2:
Ben internettede araştırdım. 36 saat yazıyo heryerde. Bazı yerleredede 24 saat yazıyo. Pregnyl yumurta çatlatma iğnesinin prospektüsündede yazıyo. onada bakabilirsin.
canım o saatte eşim geliyor eğer işin yoksa şimdi geliyim görüşelim ne dersin
canı slm bende aşılama olduktan sonra 12.gün kanamam oldu hatta adet oldum diye oturup aglamıstım asılama tutmadı sanıyordum taki doktora gidip o güzel haberi alana kadar.fakat ne yazıkki bu mutlulugum 26 hafta sürdü.endiselenmeni gerektirecek bir durum oldugunu sanmıyorum ama sen yinede bir doktoruna görün insallah mutlu haberler alırsın
merhaba canım ahhhh nerdeeeee daha öğrenmeme 9 gün var ama inşallh hamileyimdir sen nasılsın nele aşamadasın canımmeraba pitos seni ve nesi merak etdim bebiş varmı yani hamilemisiniz ben bir kaç ğündür ğirmiyorumda seni ve nesi arıyorum bulamadım hamişseniz örenmek istiyorum fisfisfis canlarım eğer yoksa üzülmeyin k. i. b.:1hug:ALLAH BÜYÜK HEPİMİZ İMTİHANDAYIZ.......
merhaba canım ahhhh nerdeeeee daha öğrenmeme 9 gün var ama inşallh hamileyimdir sen nasılsın nele aşamadasın canım
selam hoceee,dün yeni doktorumla görüştüm.perşembe yada cuma rahim filmim çekilecek.dr la konuştuktan sonra çok rahatladım.korkuyorum ama,en önemli aşamalardan biri bu,eğer kapalıysa aşılamanın bir mantığı yok.dr,''bir kez belki aşılama yapılabilir rahim filminden önce,biraz sıkıntılı bi işlem olduğu için dr ve hastalar genelde ilk denemeyi hsg çektirmeden yapmayı tercih edebiliyor'' dedi.ama,ikincide mutlaka çekilmeli dedi.öncesinde ve sonrasında kullanmam için fitil verdi.fisfisfisinşallah allah hepimizin yüzüne güler
slm arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.int.te durumumu araştırırken bu siteyi buldum.yardımcı olursanız sevinirim.:1hug:Bu ay ben 2.aşılamamı yaptırdım.ayın 14.çatlatma iğnesi yapıldı 48 saat sonra ayın 16.sında aşılama gerçekleşti.1.aşılamamda çok kanamam olmuştu ve sürekli karnıma,kasıklarıma girip çıkan sancılar vardı ve tutmamıştı.2.aşılamada ise damlacık kan geldi ve hiç ağrım sancım olmadı.sanki hiç aşılama yapılmamış gibi.dr progestan verdi,10 gün kullan demişti ama ben unuttum ve düne kadar kullandım.dün aşılamanın 12.günü idi.ama vajinal akıntının içinde kan görünce hapı kestim.bu arada karnım çok şişti,davul gibi oldu ve adet olurken ki gibi karnım buruluyor.ara ara akıntının içinde kan oluyor.benim adet başlamadan önce böyle haberim olur,arkasından da normal şekilde adet kanaması başlar.anlayamadığım nokta şu;regli kanaması yumurta atıldıktan 14 gün sonra oluyorsa daha aşılamanın 12.gününde neden bu kan geliyor.o zaman aşılama çok geç bir tarihte mi oldu ya da benim yumurta çatlatma iğnesinden önce mi çatlamış oldu.senağlamatest günüme gelemeden neden bu kanama:1no2:
merhabalar benimde bugün aşılama yapıldı. Benim doktorumunda bana dediği 30 saat önce vurulacaksın çatlatma iğnesini bende ona dikkat ettim. Yoksa benim yanlış mı oldu% 20-25 şans verdi. İlk denememiz doktorum çok ümitlenmeyin dedi sanırım hüsrana uğramamız için.Allah hayırlısını nasip etsin inşallah herkese...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?