Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım yaaa. ben de pazartesi gittim. 14mmdi en büyüğü. gerisi 11-12 falan. cuma çağırdı. korkuyorum bundan sen de yazınca kesin banada olur bu haaaaa

senin iğne dozun kaçtı canım ya. sorun neydi

Canım 2 yıllık evliyiz. korunmadık. 9 aydır bariz bir şekilde istiyoruz. 8 gün iğne kullandım. en son cumartesi günü kontrolümde 18.9 , 17.9 , 17.1 , 15.9 , 14.9'du. cumartesi gecesi çatlatma iğnemi oldum. adetimin 12. gününde yani dün ilk aşılamam yapıldı. Sorunumuz önceleri sperm hareketsizliği idi. ancak ilaç ile %50 ileri hızlı hale getirildi. başka da sorunumuz yoktu. bana denen sonucunuzu alana kadar ilişki yok. bu da bana acayip geldi. burada çünkü aksine rastlamıştım. sadece uygun bulmuyoruz. aşılama yeterli dendi. Ne yapalım sizce?

bana doktorum aşılamadan sonraki gün mutlaka olsun gerisi size kalmış demişti....:dance:

iyi akşamlar arkadaşlar
bizde aşılama yaptıracağız eşimin sperm sayısı ve morfolojisinde problem var nevrosky]sperm hareketliliğini artırmak için bir ilaç olduğunu bilmiyordum ilacın adını yazabilirmisin?

Olur mu canım bu kadar yumurtayla deneseydiniz aynı gün bence.Hemen hemen her dr. aynı gün öneriyor.

Sorununuz da yok görüldüğü gibi.Neyse aşılama tutar inşallah.Dr. un interfiliteyle ilgilenen bi dr. değil mi yoksa?Bazı kadın doğumcular bu konuda yeterince tecrübe sahibi değiller ama yapıyorlar.Benim başıma gelmişti.resmen boşu boşuna aşılama olmuştum.

Neyse ki seninkini tutma ihtimali yüksek gibi canım.Ama kısmet tabiki.Hiç bir sorun olmasa da olmayabilir.Her ilişkide olacak diye bir garanti olmadığı gibi her aşılamada da böyle bir garanti yok.Hayırlısı olsun inşallah.

nevrosky inşallah aşılaman tutar canım.hareketlilik ilaçla arttı demişsin bir sakıncası yoksa hangi ilacı kullandınız yazabilirmisin.benim ilk aşılamam tutmadı.bizim sayı iyi fakat ileri hızlı hiç yok.nisanda 2.aşılamayı denicez en azından doktorumuza danışırız ve şansımız artar.herşey gönlünce olsun...

selam canım sonunda doktoruma cıkabıldım eşimdeki sorun için ürolojiye yönlendırdı banada klomen verdı adet 3. günü gidicem takıp yapılacak korktugum gibi bişey demedı ne tüp ne mıkro nede asılama darkım bılıyomusun ben randevu almadan gıdecekmişimdi :roflol: yanı boşboşuna 12 gün bekledım ve para verdım . neyse doktor ümitsiz degıldı bende bi sorun göremedı allaha şükür yıne eskı tedavı devam hayırlısı bakalım canım

he bu arada darkım ıkı ay klomen pregly ondan sonra rahim filmi ve ilaçlı aşılamaya gecıccem ama ben artık cok rahatım bunun bir imtihan oldugunu bılıyorum ve rabbime şükürler ki cekemeyecegımızı derdi vermıyo etrafıma bakıyorumda gercekten halime binlerce şükür :asigim: bütün kk arkadaslarım bebek isteyen anne ady adayları allahım hepimize hayırlılarını versin tedavilerimiz vesile olsun ve bizi cici anneler yapsın darkım cimcimen ne yapıyo bakımm belırtı verıyo artık galıba okuduguma göre kalp atıslarını duydunmu nasıl bir duygu canımm seni özledim ben yaff :asigim:

Son düzenleme:
Arkadaşlar;

Ben birşey soracağım. Ben de belki önümüzeki ay aşılama yaptıracağım. Aşılama işlemi laboratuvarda mı gerçekleşiyor? Lab'a ayrı doktorunuza ayrı para mı ödüyorsunuz?

Bir de aşılama öncesi gene yumurta takibi ve çatlatma iğnesi işlemleri yapılıyor mu?

Çok teşekkürler.

nevrosky canım eşine hangi ilaçları verdi dr.benimde eşimde ileri hareketlilik az ve varikosel am.oldu sonuc daha kötü bize dr.sadece vitamin bide klomen verdi.eğer cevap yazarsan sevirim.

honeybaby , demiray ve tonya ;

Eşim 34 yaşında.

İlk spermiogram ;
Hareketsiz : %40
Panduler : -
İlerleme Hızı Olan : %60
İleri Hareketli : -
Çok Hızlı : -

34 gün sonraki spermiogram'da ;
Hareketsiz : %10
Panduler : %10
İlerleme Hızı Olan : % 30
İleri Hareketli : % 50
Çok Hızlı : -

İlk sonuçlardan sonra doktor trental diye bir ilaç verdi. Günde 3 adet yemeklerden sonra kullandı. Bir de evicap 400 mg günde bir tane verdi. Bunları düzenli olarak kullandı. Bunlara ek herhangi birşey kullanmadı , yemedi içmedi. Sigarayı biraz azalttı. Cep telefonunu cebine koyuyordu , o tarihten sonra koymamaya başladı. 2-3 gün arayla ilişkide bulunduk. Zira bu da sperm kalitesini etkiliyormuş. yumurtlama dönemi olmasa da bunu bir ay süre içinde hep uyguladık. Ve en önemlisi sıcak banyo olayını bıraktı. Ilık su ile banyo yaptı ve en son çıkarken de soğuk su ile şokladı yani. Bütün bunları 34 gün boyunca uyguladık ve birden %50 arttı. Extra başka bişi yapmadı eşim veya kullanmadı.

canım doktor direkt infertilite ile ilgilenen doktor. bunda bir sorun yok. sorduğumuzda biz bu şekilde uygulama yapıyoruz dediler. Uygun bulmuyoruz. En iyi şekilde şartlar olgunlaştırılıyor , kafanıza takmayın dediler. İşte biz de dinledik bakalım. Umarım bir bildikleri vardır. :sm_confused:

canım % 50 artmış ne güzel bizdede ileri hareket 0 ve toplam hareketlı %36 benım doktorumda ürolojıye yönlendırdı oraya gidecek eşim sen extra bişey kullandınmı kulanılan ilacı ürolojimi verdi şimdi ne asamadasın:asigim:

Canım bu artış sadece 34 günde oldu. Hangisinden oldu nasıl oldu bilemiyoruz. Ama bu yazdıklarımı uyguladı eşim. Ürolojiden değil direkt androlojiden yazıldı bu ilaçlar. eğer bunlara rağmen sonuç düzelmeseydi ürolojiye sevkedeceklerdi onu biliyorum. ama bir sonraki tetkike kadar düzeldiği için yönlendirmediler. bu spermiogram 04.03.2008 tarihinde alındı. O tarihten sonra ilk yumurtlamam beklenmeden başka da bir sorun olmadığından yumurta takibi ile uğraşmayalım ve aşılama yapalım dediler. 24.03.2008'de aşılamamı oldum canım. sonucu bekliyorum artık. a.s.

canım çok teşekkürler.benim eşimede trental verdi ama her akşam 1 tane bide pharmathon verdi oda sabahları içilecek dedi.ilk spermiyogramda 102mil.çıktı ama ileri hızlı %3 tü bir ay sonra aşılama yapıldı o zamanda sperm sayısı 88 mil.ama hızlı hareketli %0 dı.aşılama malesef negatifti.sigarayı bırakalı 1 yılı geçti ama sonuçta bişey değişmiyor.hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…