Aşırı abur cubur çikolata tüketmek :(

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
İyi geceler canlarım aşırı abur cubur(özellikle çikolata) tüketme hastalığına yakalandım, karantina veya sigarayı bırakmamın pek bir etkisi yok çünkü kendimi bildim bileli böyleyim asgsgsgsg :KK45:
Ne yapacağım çikolata yemekten yüzüm de sivilce eksik olmuyor, sivilcesiz yüzümü göremez oldum. Limonlu su nane yaprağı vs karıştırıp içmeye başladım detoks niyetine gene canım istiyor.

İyi geceler canlarım aşırı abur cubur(özellikle çikolata) tüketme hastalığına yakalandım, karantina veya sigarayı bırakmamın pek bir etkisi yok çünkü kendimi bildim bileli böyleyim asgsgsgsg :KK45:
Ne yapacağım çikolata yemekten yüzüm de sivilce eksik olmuyor, sivilcesiz yüzümü göremez oldum. Limonlu su nane yaprağı vs karıştırıp içmeye başladım detoks niyetine gene canım istiyor.
Bence hiç bozma bu sefer yoksunluk çekersin bu sefer bi gudubet haller, sinirli stresli bişeye dönüşürsün :) kilo almak milli dert oldu artık. Şu virüs geçsin bol bol yürüyüş vs yaparsın

Çikolataya düşkün biri değilim ama bir dönem şekersiz 21 detoksu yapmıştım. İnsan yasak olana özeniyormuş, şeker aranıyordum sağda solda. :) O dönem elmaya tarçın döküp yemek işe yarıyordu, belki sizin isteğinizi de keser bir deneyin.
21 gün sonra nasıl bi değişiklik hissettin veya gözlemledin?

Bende öyle doymuorum ve iştahım açık .Kaç kılosunuz şu anda?

Bi anda bırakman lazım kararlı olursanız bırakırsınız bende bıraktım şekeri ekmeği hamurişini 2 hafta oldu yemeyeli görünce bile reddediyorum yemiyorum bi regl zamanı yiyorum çünkü tutamıyorum agresif oluyorum yemeden olmaz. Sabah peynir yumurta salata domates elma süt yetiyor kahvaltıma akşamda karbonhidrat olarak bulgur pilavı yiyorum meyve sonrada çay ve bol bol su içiyorum hem zayıfladım hemde sağlıklı hissediyorum bide uyku düzenimi oluştursam iyi olacak :)

Şimdi ablacım 1.kural eve almamak bence. Paket ordaysa açıyorsun çünkü.

Çikolata isteği için şöyle bir tarifim var:

Fit puding:

1 muz (dondurabilirsiniz de)
1 çay bardağı süt (ben h.cevizi sütüyle yapıyorum)
1 çay kaşığı kakao tozu

Muzu çatalla ezin. Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Bir tatlı kupuna veya kadehe karışımı koyun. Buzlukta veya buzdolabının normal bölmesinde soğumaya bırakın. Çıkarıp afiyetle yiyin 😍😍

Altinda psikolojik bir sıkıntı yatiyordur muhtemelen. Sadece cikolata degil genel olarak yiyeceklere karşi koyamamak bana normal insan davranişi gibi gelmiyor. 😁
Aç olmadigim halde keyfi biseyler yiyemem ben pek. Abur cubur, cikolata yiyebilmem için bile biraz aç olmam lazim ve hicbir yiyecege bagimli hale gelmedim.
Bir sigara bagimlisiydim onu da biraktim. 👍

Boyle zirt pirt biseyler yiyenlerde bir eksiklik, bir boşluk, mutsuzluk oldugunu dusunuyorum ben, bilmiyorum tabi uzman degilim bu konularda elbet.

bitter yanına süt ama çikolatası en yoğunundan alın
Diyet yaparken meyve yanında süt yiyordum
Ya da bitter yanında süt
Ama abartmamak kaydıyla

muzla süt çok iyi yani banı aşırı kesıyordu
Bu sabah maydonuzlu su içiyordum kahvaltıdan önce midem bulanıyordu ve bir şey yemıyordum

Canınızın istemesi çok normal. Sizin yapmanız gereken içinizden gelen seslere hayir demek. Hayır yemiyorum. Hayır, haftalik limitimi aşamam. İrade bu yüzden önemli. Kendinize hayır diyebilmeniz gerekiyor

21 gün sonra nasıl bi değişiklik hissettin veya gözlemledin?
Doğrudan şeker tüketmeyi sevmediğimi öğrendim. :D Makarna/pilav gibi besinler de yasaktı, onları tüketmemek daha çok zorladı. Dediğim gibi bir kaç kez şekerli yemek istediğimde elma çözmüştü sorunu.
Kendimi daha zinde hissediyordum. Normal beslenme düzenim vücudumu fazla yoruyor, yemeklerden sonra uyku hali gelir genelde. O dönem öyle bir sorun yaşamıyordum (21 gün ile bitirmedik epey bi süre böyle devam etmiştik arkadaşlarla).
Bir de kilo vermiştim ama ne kadar verdiğimi hatırlamıyorum.

Şimdi ablacım 1.kural eve almamak bence. Paket ordaysa açıyorsun çünkü.

Çikolata isteği için şöyle bir tarifim var:

Fit puding:

1 muz (dondurabilirsiniz de)
1 çay bardağı süt (ben h.cevizi sütüyle yapıyorum)
1 çay kaşığı kakao tozu

Muzu çatalla ezin. Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Bir tatlı kupuna veya kadehe karışımı koyun. Buzlukta veya buzdolabının normal bölmesinde soğumaya bırakın. Çıkarıp afiyetle yiyin 😍😍
Oha efsane kolay gözüküyor :KK200: :cool: Kesin deneyeceğim

Back
X