Aşırı abur cubur çikolata tüketmek :(

Ben ki damarimi kesseniz çikolata akacak bir insandım ama 20 gündür en ufak bir tatlı ağzıma sürmedim. Karatay diyetine başladım, o fındık,ceviz, bademleri yedikçe tatlı aklıma gelmedi hiç. İlk birkaç gün zorlandım tatlı yiyemedigim için ama zayıfladım 5-6 kilo vermiş bulunmaktayım. Diyete basladigim gün leslieye de başladım aynı zamanda. Ha ama bir ısırık alsam eminim ki o paketi yine yerim 😂 en iyisi eve hiç almamak ve alana mani olmak. Ben kriz anı olur diye bir bitter çikolata dolapta tutuyorum her dolabı açtığımda aglaşarak bakışıyoruz ama bir yandan da nasıl yemedim ama seniii diyip mutlu oluyorum. Kısacası yemen guzum alman o çikilatları evinize❤️

Ayy kusura bakmayın lütfen. :) Çok sevdiğim için nasıl anlattıysam artık. :)

Maalesef pek iyi örnek sayılmam. Bende aynen konu sahibi gibi kilo değil sivilce problemi yaşıyorum.

Hurma vardır evinizde değil mi. Kakao, hindistan cevizi rendesi ve hurma ile minik toplar yapabilirsiniz.
( youtube'da idil yazar'ın tarifini yapıyorum ona bakabilirsiniz.)

Tarçın çok öneriliyor ama bende işe yaramadı hiç.

Siz nasıl çikolata yemeyi bıraktınız?
Estağfurullah :) Ama
Ayy kusura bakmayın lütfen. :) Çok sevdiğim için nasıl anlattıysam artık. :)

Maalesef pek iyi örnek sayılmam. Bende aynen konu sahibi gibi kilo değil sivilce problemi yaşıyorum.

Hurma vardır evinizde değil mi. Kakao, hindistan cevizi rendesi ve hurma ile minik toplar yapabilirsiniz.
( youtube'da idil yazar'ın tarifini yapıyorum ona bakabilirsiniz.)

Tarçın çok öneriliyor ama bende işe yaramadı hiç.

Siz nasıl çikolata yemeyi bıraktınız?
Ben kilo probleminin yanında daha çok sivilce problemim oluyor.
Teşekkür ederim tarif için. :)
Kendi kendime yemeyeceğim dedim. Evde çikolata bulundurmadım ilk etapta. Tatlı ihtiyacı olduğunda hurma ile ya da tarçınlı süt ile vs gidermeye çalıştım. Yani bir formülü yoktu aslında. Kendinizi zorlarsanız bir süre sonra çikolata yeme isteği eskisi gibi oluşmuyor. Bir süre sonra yine çok istemeye başlıyorsunuz çikolatayı ama o aşamayı geçtikten sonra kendi kendinize şu kadar süredir çikolata yemeden durdum şimdi hiç bozmayayım bu kuralımı deyip devam ediyorsunuz. İnsanın bu abur cuburları tükettikçe tüketesi geliyor zaten..

İyi geceler canlarım aşırı abur cubur(özellikle çikolata) tüketme hastalığına yakalandım, karantina veya sigarayı bırakmamın pek bir etkisi yok çünkü kendimi bildim bileli böyleyim asgsgsgsg :KK45:
Ne yapacağım çikolata yemekten yüzüm de sivilce eksik olmuyor, sivilcesiz yüzümü göremez oldum. Limonlu su nane yaprağı vs karıştırıp içmeye başladım detoks niyetine gene canım istiyor.

Yıllar önce bende sizin gibiydim
İlk kural eve sokmamak
Sonrasında keçiboynuzu kemirmek
Çok kişiye tavsiye etmişimdir, tatlı isteğine birebir keçiboynuzu
İlla tatlı çekerse canınız en minik boy kaselerle evde yaptığınız muhallebi koyun buzdolabına paketli çikolatadan iyidir

Bir ara aşırı derecede cips tüketiyordum. Onun yerine ya patates kızartması ya da fırında patates yapıp yemeye başladım şu anda cips neredeyse hiç tüketmiyorum. Çikolata konusunda da bir iki kez toptan kutu ile almıştım birkaç kez yedikten sonra artık uzun süre yememeye başladım galiba sıkıldım sürekli yemekten. Uzaklaşmanın bir yolu olabilir mi bilmiyorum ancak daha sağlıklı alternatiflere yönelmek gerek. Yiyeceğiniz bir aburcubur yerine sağlıklı alternatif bulup ona yönelebilirsiniz. Cips yerine kuruyemiş, çikolata yerine de sütlü hafif tatlılardan meyvelerden tercih edebilirsiniz.

Estağfurullah :) Ama benim kilo probleminin yanında daha çok sivilce problemim oluyor.
Teşekkür ederim tarif için. :)
Kendi kendime yemeyeceğim dedim. Evde çikolata bulundurmadım ilk etapta. Tatlı ihtiyacı olduğunda hurma ile ya da tarçınlı süt ile vs gidermeye çalıştım. Yani bir formülü yoktu aslında. Kendinizi zorlarsanız bir süre sonra çikolata yeme isteği eskisi gibi oluşmuyor. Bir süre sonra yine çok istemeye başlıyorsunuz çikolatayı ama o aşamayı geçtikten sonra kendi kendinize şu kadar süredir çikolata yemeden durdum şimdi hiç bozmayayım bu kuralımı deyip devam ediyorsunuz. İnsanın bu abur cuburları tükettikçe tüketesi geliyor zaten..

:) Rica ederim, bende size teşekkür ederim. :) Valla size bravo diyorum. İradeniz kuvvetliymiş.

Başarabilenleri görmek motive edici gerçekten.

Bugünkü yazılanlardan sonra artık kendimi zorlamam gerektiğini biliyorum.

Bende kakao oranı en yükseklerden seçiyorum şekeri çok az diye kendimi avutuyordum.

Ama şekerden kaçarken yağı gözardı ettiğimi farkettim.

Kakao yağı tükete tükete skinny fat olmam çok yakındır.

bol bol sivi alin,
su ile doldurun mideyi kandirin,
cok aciktiginizda kahve de insana enerji verir.

bir de cikolata yemeyecegim diye sartlandirmayin kendinizi,
ama atiyorum en iyisini yiyecegim deyin,
iyi pahali bir cikolata alin, sonra yemeye kiyamazsiniz :KK70: yeseniz de oyle paket paket yiyemezsiniz.

benim de canim hamur cekiyor bu aralar
normalde ekmek yemem, evde beyaz ekmek yok tam tahilli ekmeklerden var, onlarin tadi ise beyaz ekmege benzemiyor
ay böyle beyaz un cekiyor resmen canim
e yiyorum, cnaim istiyorsa yapacak birsey yok, asla kendime bu konuda iskence edemiyorum
hevesimi alip dogaya geri saliyorum o istegi :kahve:
bu sekilde aslinda belirli kilonun üzerine cikmadim, kendimi kisitlarsam o yiyecegin sapigi oluyorum cünkü
hiiic aksiyona gerek yok, tatli tatli yiyip bir oh cekiyorum üzerine
o sonra sizden ayriliyor
bakin bu da bir yöntem
ama pismanlik duyarak yerseniz daha cok yerseniz
ay yarasin diye yiyorum, ücüncü günü tiksiniyorum genelde

ya ben eve aldigim cikolata gofretleri daha yiyemedim
gözümü doyurmak icin yapiyorum bunu, ha yeri gelir yerim ama yeri gelir aylarca kalir o cikolatalar
ters köse yapin kizlar, o zaman kaciyor :dondurma:

Ben ki damarimi kesseniz çikolata akacak bir insandım ama 20 gündür en ufak bir tatlı ağzıma sürmedim. Karatay diyetine başladım, o fındık,ceviz, bademleri yedikçe tatlı aklıma gelmedi hiç. İlk birkaç gün zorlandım tatlı yiyemedigim için ama zayıfladım 5-6 kilo vermiş bulunmaktayım. Diyete basladigim gün leslieye de başladım aynı zamanda. Ha ama bir ısırık alsam eminim ki o paketi yine yerim 😂 en iyisi eve hiç almamak ve alana mani olmak. Ben kriz anı olur diye bir bitter çikolata dolapta tutuyorum her dolabı açtığımda aglaşarak bakışıyoruz ama bir yandan da nasıl yemedim ama seniii diyip mutlu oluyorum. Kısacası yemen guzum alman o çikilatları evinize❤

Bir bitter çikolata bağımlısı olarak, önerileriniz için çok teşekkür ederim Arkadaşlar. :)

Notlarımı aldım, söylediklerinizin işime yarayacağını hissediyorum.

Tarçın tüketmek ve eve sokmamak bende hiç işe yaramıyordu.

:) Rica ederim, bende size teşekkür ederim. :) Valla size bravo diyorum. İradeniz kuvvetliymiş.

Başarabilenleri görmek motive edici gerçekten.

Bugünkü yazılanlardan sonra artık kendimi zorlamam gerektiğini biliyorum.

Bende kakao oranı en yükseklerden seçiyorum şekeri çok az diye kendimi avutuyordum.

Ama şekerden kaçarken yağı gözardı ettiğimi farkettim.

Kakao yağı tükete tükete skinny fat olmam çok yakındır.

Bir bitter çikolata bağımlısı olarak, önerileriniz için çok teşekkür ederim Arkadaşlar. :)

Notlarımı aldım, söylediklerinizin işime yarayacağını hissediyorum.

Tarçın tüketmek ve eve sokmamak bende hiç işe yaramıyordu.
En güzeli bir anda kesmek yoksa azcik yiyimkerin sonu gelmiyor

En güzeli bir anda kesmek yoksa azcik yiyimlerin sonu gelmiyor

Haklısınız galiba, diyetisyenler hep 2 kare tüketin derler ya ama nerdee o 2 kareyle kalacak. :KK51:

Sonrasında keçiboynuzu kemirmek
Çok kişiye tavsiye etmişimdir, tatlı isteğine birebir keçiboynuzu

Keçiboynuzu özü olur mu?
Z ile başlayan bir markadan 2-3 şişe var ama daha önce denemedim.
Nasıl değerlendirebilirim bir fikriniz var mı?

Haklısınız galiba, diyetisyenler hep 2 kare tüketin derler ya ama nerdee o 2 kareyle kalacak. :KK51:

Keçiboynuzu özü olur mu?

Keçiboynuzu özü denen şey pekmez onunla olmaz çünkü tadı kötü ama sağlık için çok faydalıdır, yıllarca kullandım, günde bir çorba kaşığı için, tüm kan değerleriniz yerine gelir ve akciğerler için çok iyidir, özellikle sigara içenler için ilaçtır resmen
Çikolata veya tatlı takıntısı için keçiboynuzunun kendisi gerekli, ben bunu diyet yaparken keşfettim çünkü diyetisyenlerin bol tarçınlı takviyeleri bir işe yaramadı, keçiboynuzu cidden tatlı ve tadı çok güzel. Bu arada bazen tozunu da alıyorum ben, kahve niyetine çok lezzetli oluyor

Keçiboynuzu özü denen şey pekmez onunla olmaz çünkü tadı kötü ama sağlık için çok faydalıdır, yıllarca kullandım, günde bir çorba kaşığı için, tüm kan değerleriniz yerine gelir ve akciğerler için çok iyidir, özellikle sigara içenler için ilaçtır resmen
Çikolata veya tatlı takıntısı için keçiboynuzunun kendisi gerekli, ben bunu diyet yaparken keşfettim çünkü diyetisyenlerin bol tarçınlı takviyeleri bir işe yaramadı, keçiboynuzu cidden tatlı ve tadı çok güzel. Bu arada bazen tozunu da alıyorum ben, kahve niyetine çok lezzetli oluyor

O halde keçiboynuzunu bulmaya çalışacağım.
Birşeyi kaşıkla içmeyi sevmiyorum ama mecburen içeceğim o zaman. (kansızlığım var çünkü.)
Sigara hiç içmedim ama akciğerlere ve karaciğere ne faydalıysa yiyip içerim.
Tarçın bende de işe yaramamıştı. Tadını sevemedim bir türlü.

Keçiboynuzu güzel fikirmiş yalnız, methini sizden duyuyorum. Küçükken ağaçtan toplayıp yemiştim.
Kahveyi sade seviyorum ama bulursam alıp denemek isterim.
Söyledikleriniz baya işime yarayacak, çok teşekkür ederim.

O halde keçiboynuzunu bulmaya çalışacağım.
Birşeyi kaşıkla içmeyi sevmiyorum ama mecburen içeceğim o zaman. (kansızlığım var çünkü.)
Sigara hiç içmedim ama akciğerlere ve karaciğere ne faydalıysa yiyip içerim.
Tarçın bende de işe yaramamıştı. Tadını sevemedim bir türlü.

Keçiboynuzu güzel fikirmiş yalnız, methini sizden duyuyorum. Küçükken ağaçtan toplayıp yemiştim.
Kahveyi sade seviyorum ama bulursam alıp denemek isterim.
Söyledikleriniz baya işime yarayacak, çok teşekkür ederim.

Keçiboynuzu aktarlarda var, pazarlarda da görüyorum sık sık, kolay bulunan bir şey, sert olduğundan ağzı çok meşgul ediyor ama dikkat edin çekirdeklerini ısırmayın deli gibi sert çünkü bu arada keçiboynuzu çekirdeğinin bir özelliği var , hepsi aynı boy ve ağırlıkta, eskiden değerli taşları tartmak için kullanılırmış
Keçiboynuzu tozunu sütle içebilirsiniz ilaveten kakao niyetine kek ve pastalarda da kullanılabiliyor. Keboy marka alın pekmezi de tozu da çok iyidir

Keçiboynuzu aktarlarda var, pazarlarda da görüyorum sık sık, kolay bulunan bir şey, sert olduğundan ağzı çok meşgul ediyor ama dikkat edin çekirdeklerini ısırmayın deli gibi sert çünkü bu arada keçiboynuzu çekirdeğinin bir özelliği var , hepsi aynı boy ve ağırlıkta, eskiden değerli taşları tartmak için kullanılırmış
Keçiboynuzu tozunu sütle içebilirsiniz ilaveten kakao niyetine kek ve pastalarda da kullanılabiliyor. Keboy marka alın pekmezi de tozu da çok iyidir

Wow hiç duymamıştım, yeni birşey öğrendim sayenizde. :KK52:

Okuduğum makalede - karat - kelimesinin keçiboynuzunun Latince isminden geldiği yazıyor.

İki dirhem bir çekirdekteki çekirdek oymuş. :)

Böyle enteresan bilgilere bayılıyorum.

''
Kakaonun yerine kullanılabilen en mükemmel çözüm olmuştur zaman içinde. Kakaoda bulunan kafenoidleri içermez. Örneğin, keçiboynuzunda theobromin yoktur. Kakaoda yüksek miktarda bulunan yağ, harnupta sadece %1'dir. Kakaoda bulunan birkaç tane etkin madde migreni tetikleme özelliğine sahiptir. Harnup için bu durum söz konusu değildir. ''

Tam benim aradığım; yağ yok denecek kadar ve kafein olmaması çok iyi.

Keçiboynuzunu beslenme rutinime mutlaka ekleyeceğim. İlk fırsatta alıp önerilerinizi deneyeceğim.

Ay iyi ki size sormuşum, çok sağolun.

Wow hiç duymamıştım, yeni birşey öğrendim sayenizde. :KK52:

Okuduğum makalede - karat - kelimesinin keçiboynuzunun Latince isminden geldiği yazıyor.

İki dirhem bir çekirdekteki çekirdek oymuş. :)

Böyle enteresan bilgilere bayılıyorum.

''
Kakaonun yerine kullanılabilen en mükemmel çözüm olmuştur zaman içinde. Kakaoda bulunan kafenoidleri içermez. Örneğin, keçiboynuzunda theobromin yoktur. Kakaoda yüksek miktarda bulunan yağ, harnupta sadece %1'dir. Kakaoda bulunan birkaç tane etkin madde migreni tetikleme özelliğine sahiptir. Harnup için bu durum söz konusu değildir. ''

Tam benim aradığım; yağ yok denecek kadar ve kafein olmaması çok iyi.

Keçiboynuzunu beslenme rutinime mutlaka ekleyeceğim. İlk fırsatta alıp önerilerinizi deneyeceğim.

Ay iyi ki size sormuşum, çok sağolun.

Doğada büyük mucizeler var
Keçiboynuzu akciğere direk etki eden tek bitkidir. Daha neler var da insanoğlu hepsini yok ediyor özenle. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorsanız zahteri de unutmayın çok mucizevi bir bitkidir özellikle kanserden korunma konusunda

Doğada büyük mucizeler var
Keçiboynuzu akciğere direk etki eden tek bitkidir. Daha neler var da insanoğlu hepsini yok ediyor özenle. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorsanız zahteri de unutmayın çok mucizevi bir bitkidir özellikle kanserden korunma konusunda

Aynen öyle. Hipokrat'ın dediği gibi ; '' Yiyecekler ilacınız, ilacınız yiyecekleriniz olsun. ''
Zahter'i duydum ama hiç kullanmadım. Ona da bakacağım.

Evet sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. ( aşırı kahve ve bitter çikolata tüketimim hariç )

Aslında bugünlerde ; Damak tadımı nasıl değiştirebilirim, geliştirebilirim ve bağışıklık sistemimi nasıl güçlendirebilirim bu iki konu üzerine kafa yoruyorum. Bu konularda tecrübeniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

Aynen öyle. Hipokrat'ın dediği gibi ; '' Yiyecekler ilacınız, ilacınız yiyecekleriniz olsun. ''
Zahter'i duydum ama hiç kullanmadım. Ona da bakacağım.

Evet sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. ( aşırı kahve ve bitter çikolata tüketimim hariç )

Aslında bugünlerde ; Damak tadımı nasıl değiştirebilirim, geliştirebilirim ve bağışıklık sistemimi nasıl güçlendirebilirim bu iki konu üzerine kafa yoruyorum. Bu konularda tecrübeniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

Bu konularda çok kafa patlattım, ailemde köklü bir kolon kanseri hikayesi var. Rahmetli annemin hastalığı döneminde tüm mutfak alışkanlıklarım değişti. Kahretsin ki sigara içiyorum ama yine de bu alışkanlıklara bağlılığımı sürdürüyorum
Dahiliyeci bir aile dostumuz var, benim yaşım kadar yani 43 yıllık doktor, her zaman der ki ne kadar az ilaç o kadar kuvvetli bünye hele hap şeklindeki vitaminlerden ve desteklerden uzak durun. Vitamin hapları ve besin destekleri yiyemeyecek durumda olan insanlar için tasarlanmıştır, yatalak ve hasta olanlara ilaç size zehirdir asla içmeyin
Mutfağıma paketli gıdalar, konserveler, bulyonlar, soslar ve hazır içecekler giremez. Her besin gurubundan pişiririm özellikle bakliyatlar. Sağlıklı çorbalar olmazsa olmazdır, sebzeleri mevsiminde tüketirim örneğin domates Temmuz dan önce bizim eve giremez. Her yıl elma sirkesi yaparım, günde iki çorba kaşığı bir bardak suya ekler içeriz. Yoğurt ve kefir mayalarım. Ama insanın asli ilacı yürümektir, x y spor değil sadece yürümek, bunu da çok ünlü bir cerrahtan öğrendim. Günde 10.000 adım vücut için ilaçtır. Ve tabi günde 6-7 saat sağlıklı boş mide ile gece uykusu.Aklıma ilk gelenler bunlar, sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım🥰

Ha birde özellikle kaçılması gereken ilaçlar ağrı kesiciler, çok mecbur olmadıkça asla içmeyin

Son düzenleme:

Keçiboynuzu özü olur mu?
Şahsen iki kare çikolata beni asla kesmez, yedikçe daha çok yiyesim gelir. E en mantıklısı hiç ağzıma bulastirip da onun tadına varmamak. Böyle böyle sonra yerim diye diye haftalardır yememiş oldum. Deneyin lütfen sizde 😊

Şahsen iki kare çikolata beni asla kesmez, yedikçe daha çok yiyesim gelir. E en mantıklısı hiç ağzıma bulastirip da onun tadına varmamak. Böyle böyle sonra yerim diye diye haftalardır yememiş oldum. Deneyin lütfen sizde 😊

Bugün bitter yemeyişimin 2.günü. :)
Kendime telkinlerde bulunuyorum, hurma toplarıyla nefsimi köreltmeye çalışıyorum.
Pms dönemine kadar bile dayansam kâr benim için.
Maalesef, bir yiyeceğin içeceğin tüketiminde ortası yok bende. Ya çok tüketiyorum ya ağzıma bile sürmüyorum.

Denemeye çalışıyorum, sağolun. :)
Benim şaşırdığım nokta; regl dönemlerini nasıl atlatıyorsunuz?
Üstüne üstlük 5-6 kilo vermişsiniz, valla bravo. :)

Bugün bitter yemeyişimin 2.günü. :)
Kendime telkinlerde bulunuyorum, hurma toplarıyla nefsimi köreltmeye çalışıyorum.
Pms dönemine kadar bile dayansam kâr benim için.
Maalesef, bir yiyeceğin içeceğin tüketiminde ortası yok bende. Ya çok tüketiyorum ya ağzıma bile sürmüyorum.

Denemeye çalışıyorum, sağolun. :)
Benim şaşırdığım nokta; regl dönemlerini nasıl atlatıyorsunuz?
Üstüne üstlük 5-6 kilo vermişsiniz, valla bravo. :)
Artık nasil motive olduysam ben kesin o dönemimde cikolataya aburcubura abanırım demiştim. Muhtemelen sabahları yediğim bir avuç kuruyemiş çok etkili oldu. Akşam yemeklerinde de bazen salatalara kattım kuruyemislerden ama kavrulmamis çiğ olacak onlarda. Ha ara ara krizim geliyo ama kendi avutuyorum, bir çikolata nerden baksan 250kalori ediyodur belki fazladır bile. Hergun spor yapıyorum o kadar kalori bile yakamiyorumdur. O kadar verdiğim emek 3 lokmada heba olmasın hadi kızım bugünü de geçir diyorum. Valla tek yaptığım bu işin özü

Back
X