Asiri annecilik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
Bu konuda esimden muzdariptim genelde ama simdi de oglumdan muzdaribim.

iki oglum var. Buyuk oglumuz ilk iki yil ayni odada kendi yataginda 2 yildan sonra farkli odada yatti.

Kucuk oglumda da ayni şekilde devam ederiz derken saglik sorunlari sebebiyle boyle yapamadık. Babayi salona attik ve benimle uyudu ilk 6 aydan sonra. Ucretsiz izindeyim ama ara donemde calistigim oldu. İlk başladığımda 7-8 aylikti. O zamanda ise baslamama yakin birden bana cok dusmeye başlamıştı. İsin ilk gunu hatta ise getirmek zorunda kaldilar. sonra bizim evde esim baktiginda sorun cikarmadigi icin bir sure devam ettim. Sonra yine ucretsiz izne ayrildim baska sebeplerden.

Simdi tekrar ise donme vakti geldi. 2 yaşını biraz gecti. Kopek disleri yeni yeni ciktigi için ha su zaman ha bu zaman derken hala emzirmeyi biraktiramadim. Azaltarak biraktirmayi deniyordum ama hasta oldu hicbirsey yemez hale geldigi için azaltmayi da surdurememis oldum.

Hem köpek dislerinin çıkması hem hastalik derken huy degistirdi. Genel anlamda bana düşkündur ama su an asiri yapışık. Yanindan ayrilmami istemiyor. Normalde gun icinde abisiyle falan oyun oynardi. Su an ne yaparsa yapsın ben de yaninda olayim istiyor. Surekli geliyor beni seviyor. Opuyor sariliyor veya emmek istiyor.

Google baktım biraz ama cozum iceren bir yazi bulamadım. Kisa zamanda da bununla ilgili kitap okuyacak vaktim yok ne yazik ki. Zaman daraldikca stresim artti.

Emzirmeyi sanırım birden biraktiracagim. Azaltmak icin başka vaktim kalmadı. gun icinde bir de tek basima disari cikmaya calisagim. Baska ne yapabilirim. Tuvalete vs bile birakmiyor artik. Eskiden boyle degildi. Doktor muayenelerinde vs korktu ondan olmus olabilir mi.

İşe gidince işe getirmek zorunda kalmışlar. Doktor falan değil işe gitmeniz problem bence.
Hep yanında oldugunuz için yine gideceksiniz diye korkuyor.

Çocuklarda bu dönemde oluyormuş psikologların deyimiyle kaybetme korkusu yaşıyorlarmış 🤷🏻‍♀️ Emzirmeyi bıraktırmak zorunda değilsiniz çalışıyorsunuz diye eğer ki isterseniz devam edebilirsiniz. Birden bıraktırma girişimi çocuk için aşırı sıkıntı olabiliyor annem 2 yaşında beni memeden kestiğinde o da çalışıyor diye kesmişti bize babaannem baktı 4 yaşıma kadar onu emiyordum o yoksunluktan hatırlıyorum emdiğim zamanları🤷🏻‍♀️

Güven problemi yaşıyor olabilir. İlk iki yıl bir insan hayatının en önemli dönemi: Güvenli Bağlanma dönemi. Beraber uyurken ki birçok pedagoga göre doğrudur işe başlamanız size ihtiyaç duyduğu anlarda yanında bulamaması kaygıya sebebiyet vermiş ve bağlanma problemi yaşamasına neden olmuş gibi görünüyor. Bağlanmada sorun yaşayan çocuklar anneden kopmakta güçlük çekerler. Üstüne bir de hastalık eklenmiş. Hastalıklar çocuklarda genellikle kısa dönemli huy değişimine neden olabiliyor. Bunların yanında memeye daha düşkün olmasının bir nedeni de memeden ayrılma döneminde çocukların doğası gereği memeye daha düşkün olmaları. Bu aslında yakında memeyi kendisinin de bırakmak isteyeceğine bir işaret olabilir. Ama siz yine de mümkünse eğer yavaş yavaş bıraktırmayı deneyin. Zaten kaygılı ve daha yeni iyileşmiş olan bir çocuğu bir de aniden memeden keserek iyice kaygılandirmayin.

Çocuklarda bu dönemde oluyormuş psikologların deyimiyle kaybetme korkusu yaşıyorlarmış 🤷🏻‍♀️ Emzirmeyi bıraktırmak zorunda değilsiniz çalışıyorsunuz diye eğer ki isterseniz devam edebilirsiniz. Birden bıraktırma girişimi çocuk için aşırı sıkıntı olabiliyor annem 2 yaşında beni memeden kestiğinde o da çalışıyor diye kesmişti bize babaannem baktı 4 yaşıma kadar onu emiyordum o yoksunluktan hatırlıyorum emdiğim zamanları🤷🏻‍♀️

Aklina meme geldikce daha cok huzursuz olur diye biraktirmak istiyorim.zaten ilac kullanmam da gerekiyor. Doktor emzirirken kullan ama bir an once biraktir demişti. Ben biraktirmadan baslamak istemedim. İse 1-2 ay varken biraktirmak planimdaydi alissin diye ama olmadi bir turlu.

Son düzenleme:
Şu tuvalet alıştırma bez bırakma memeden kesme uyku eğitimi gibi konuların keşke önemini herkes daha çok bilse gelişim de o kadar büyük bir rol oynuyor ki şimdi cat diye despot bir tavırla kesseniz çocuk cimrilik saldırganlık aşırı sinirlilik gibi saçma sapan huy edinecek rahat relax bıraksanız afedersiniz etrafa işeye işeye okula gidene kadar eme eme takılsa bu sever de sorumluluk bilmeyen istifci dağınık bir tip olmasına sebep olucak çok matematikli işler bunlar daha fazla geç kalmadan bir el atmak lazım diye düşünüyorum.

Güven problemi yaşıyor olabilir. İlk iki yıl bir insan hayatının en önemli dönemi: Güvenli Bağlanma dönemi. Beraber uyurken ki birçok pedagoga göre doğrudur işe başlamanız size ihtiyaç duyduğu anlarda yanında bulamaması kaygıya sebebiyet vermiş ve bağlanma problemi yaşamasına neden olmuş gibi görünüyor. Bağlanmada sorun yaşayan çocuklar anneden kopmakta güçlük çekerler. Üstüne bir de hastalık eklenmiş. Hastalıklar çocuklarda genellikle kısa dönemli huy değişimine neden olabiliyor. Bunların yanında memeye daha düşkün olmasının bir nedeni de memeden ayrılma döneminde çocukların doğası gereği memeye daha düşkün olmaları. Bu aslında yakında memeyi kendisinin de bırakmak isteyeceğine bir işaret olabilir. Ama siz yine de mümkünse eğer yavaş yavaş bıraktırmayı deneyin. Zaten kaygılı ve daha yeni iyileşmiş olan bir çocuğu bir de aniden memeden keserek iyice kaygılandirmayin.

Aslinda daha iyilesmedi bile. Sadece en azindan birşeyler yemeye basladi. İse dondugumde bitirmis olmam gereken bir isim vardi üzerinde calistigim. Bir iki gündür bir yandan onu hazirlamaya calisiyorum ama olmuyor bir turlu. Ve ise gittigimde nasil olacak diye kaygilanirken en oyosi yarin sut bitti diye birden keseyim dedim. Buyuk oglumda da 2 yasinda sut bittigini soylemis babasini beni ornek gostermistim. Meme ucuna da para bandi yapistirmistim. Ucunu goremedigi icin sutun bittigine ikna olmustu. Ama o konusulandan cok anlayan bir cocuktu. Ayni yomtemle yarin birden birakayim diye dusundum. Keske kendi biraksa.

Aslinda daha iyilesmedi bile. Sadece en azindan birşeyler yemeye basladi. İse dondugumde bitirmis olmam gereken bir isim vardi üzerinde calistigim. Bir iki gündür bir yandan onu hazirlamaya calisiyorum ama olmuyor bir turlu. Ve ise gittigimde nasil olacak diye kaygilanirken en oyosi yarin sut bitti diye birden keseyim dedim. Buyuk oglumda da 2 yasinda sut bittigini soylemis babasini beni ornek gostermistim. Meme ucuna da para bandi yapistirmistim. Ucunu goremedigi icin sutun bittigine ikna olmustu. Ama o konusulandan cok anlayan bir cocuktu. Ayni yomtemle yarin birden birakayim diye dusundum. Keske kendi biraksa.
Her yöntem her çocukta işe yaramayabilir. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bebeğiniz daha size bağlanamadan ayrılma problemi ile karşılaştığı için kaygı yaşıyor. Odaklanmanız gereken yer burası aslında. Onun bu kaygılı halini güvene çevirmeniz gerek yeniden. Yoksa hayatı boyunca sıkıntı çeker . Yaşamının temellerini attığı bir dönem çünkü. Memeye düşkünlüğünün bir diğer nedeni de güven arayışı zaten. Memeyi birden keserek onu kanatsız bir kuş gibi bırakmak istemezsiniz sanırım. Biliyorum kolay değil sabır gerekiyor sizin için de ama bebeğiniz için en sağlıklısına odaklanın. Yavaş yavaş bırakın. Her hafta bir öğün eksiltmek suretiyle beş altı haftaya yayın mesela. Oğlum şu anda süt gelmedi gelince sana haber vereceğim deyin ve o unutsa bile siz bir sonraki öğün ona sütün geldiğini ve gelip emebileceğini söyleyin. Aranızdaki güven duygusu zedelenmeden bırakabilirsiniz bu şekilde.

Köpek dişleri çok zorlu bir süreçmiş. Kaldı ki emen bebeklerde özellikle diş döneminde daha çok meme isteyebilirler. Sütün bebek için ağrı kesici özelliği vardır. Bebekte ona ihtiyaç duyuyordur. Bence dişler tamamlandıktan sonra bu süreci tekrar değerlendirin derim. Aniden meme kesilmesi bebekler için travmatik etki bırakabiliyor diyor pedagoglar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X