Aşırı iyi kayınvalide

Onu nerden gördünüz ayol kapıyı açık mı yıkıyor?
Bununla ilgili ayrı bir başlık açmıştım. Yemek yapmadan ve mama hazırlamadan önce çok dikkat ettim ellerini yıkıyor. Wc den çıkınca da yıkıyor ama sabunla değil :KK43: sadece kullandığı elini yıkıyor :KK43:

En iyi kv benimki olmalı aramam sormam sadece gelince iki muhabbet ederim. Evi iki sokak ötede ama ayda yılda bir görüşüyoruz. Saf kötülük düşünmeyen bir kadın mesafeli olsak da maddi manevi destek oluyor. Tüm bu iyiliğine rağmen ayda yılda bir gelse bile gelince çat kapı gelir haber vermeden. Evde misiniz demeden gelir. Yani demem o ki iyi kv diye birşey yok. İlle bir falsoları var.

Valla elini yıkamayan birine değil yemek yaptırmak, dokunduğu yerlere dokunamam. Ayrıca evinizi yol geçen hanına döndürmüş. Aslında böyle bir mesafesizliğe en baştan izin vermemek gerekiyor. Çünkü sonra elini kaptıran kolunu beri alamıyor bu kayınvalidelerden. En baştan mesafeli saygılı sevgili olmak, sınır çizmek mis gibi.
Ama tabi şu saatten sonra napılır, ben olsam eşimle ciddi bir şekilde ama güzel bir dille konuşur, maduriyetimi ifade ederdim. Başka napılır ki. Eşinizin kurması gereken bir denge bu.

Artık bu sefer gelecek malesef. Bazen laf çarptığımda oluyor gık demiyor. Ama bu geldiğinde biraz pişman olsun istiyorum ama kötü olmak da istemiyorum.
Çok iyi kayinvalide nasil oluyor diye gelmistim😁Yine israrci,sinir tanimaz bir kayinvalide cikti bendeki modelin bir değişik versiyonu:)
Canim yaşlı demişsin kac yasinda kayinvaliden merak ettim?
Bir de nerden nereye geliyorki böyle surekli kalmaya geliyor?
Ayrica o gelince kayinpederin de kizina kalmaya gidiyormus hadi sen bir yere kadar tahammül ettin de damat bisey demiyor mu ?Sonucta surekli olan birşeymiş.Neden ihtiyaciniz yoksa kendi eşini, kizini da magdur ediyor.Bir de eltinin de cocuklari var mi ayni sebepten dolayi mi görüşmüyorlar?
Eğer kötü olmak istemiyorsan eşinin annesini alip karşısına konuşmasi lazim.Eşin beceremiyorsa illaki sınır çizilirken bu tarz israrci kayinvalideler mutlaka kırılıyor.Çünkü bu insanlar "Aa x rahatsiz olduğunu bilmiyordum bundan sonra mutlaka dikkat edecegim" demez.Biraz kirilacak illaki ama o da sınırlarını bilecek.Eşinle aranda sorun olmayacaksa eşin konusamiyorsa senin konuşman gerekiyor.Böyle israrci kayinvalidelere bahane sökmüyor malesef,cok net bir sekilde istedigin istemedigin herşeyi alenen söylemen gerekiyor.Tabi üslup cok önemli. Üslubunu yumusak tutarak da istemediğini net bir sekilde anlatabilirsin.Hala anlamiyorsa daha ciddi bir uslupla konusmalisin.Sonuçta 4 saat için 20 saat katlanmak zorunda degilsin,annen de varmis bakıyormuş gerek yok bence.Şuan gerek yok ,gerek olunca ben cagiririm zaten diye belirt bence.Eger konusamiyorsan mesaj yaz.Onun üzerine hala bilet alip geliyorsa esinin müdahale etmesi lazim 2 ay az degil çünkü.Iş saatlerin de cok güzelmiş 8.15 11.00 icin 2 ay yatili kalmak yardim degil insanlari rahatsiz etmek oluyor biraz

Bence bahsettiğiniz gibi böyle iyi ve fedakar birine dediğiniz şekilde davranarak eziyet etmeyin ve açıkça konuşun. Anlattığınız gibi biri durumu düzgünce açıklayınca anlayacaktır. İnsan karşınızdaki, oyuncak değil ki

Valla elini yıkamayan birine değil yemek yaptırmak, dokunduğu yerlere dokunamam. Ayrıca evinizi yol geçen hanına döndürmüş. Aslında böyle bir mesafesizliğe en baştan izin vermemek gerekiyor. Çünkü sonra elini kaptıran kolunu beri alamıyor bu kayınvalidelerden. En baştan mesafeli saygılı sevgili olmak, sınır çizmek mis gibi.
Ama tabi şu saatten sonra napılır, ben olsam eşimle ciddi bir şekilde ama güzel bir dille konuşur, maduriyetimi ifade ederdim. Başka napılır ki. Eşinizin kurması gereken bir denge bu.
Eşimle konuştum beni bu konuda sağolsun gerçekten anlıyor da hakveriyor da. Ama annesi onu da dinlemiyor ki. Anne bu hafta gelme dedi. Daha annesine ne desin adam. Beni istemiyor musunuz deyince olur mu öyle şey diyor haliyle. Ona da vicdan yaptiriyor.

Çok iyi kayinvalide nasil oluyor diye gelmistim😁Yine israrci,sinir tanimaz bir kayinvalide cikti bendeki modelin bir değişik versiyonu:)
Canim yaşlı demişsin kac yasinda kayinvaliden merak ettim?
Bir de nerden nereye geliyorki böyle surekli kalmaya geliyor?
Ayrica o gelince kayinpederin de kizina kalmaya gidiyormus hadi sen bir yere kadar tahammül ettin de damat bisey demiyor mu ?Sonucta surekli olan birşeymiş.Neden ihtiyaciniz yoksa kendi eşini, kizini da magdur ediyor.Bir de eltinin de cocuklari var mi ayni sebepten dolayi mi görüşmüyorlar?
Eğer kötü olmak istemiyorsan eşinin annesini alip karşısına konuşmasi lazim.Eşin beceremiyorsa illaki sınır çizilirken bu tarz israrci kayinvalideler mutlaka kırılıyor.Çünkü bu insanlar "Aa x rahatsiz olduğunu bilmiyordum bundan sonra mutlaka dikkat edecegim" demez.Biraz kirilacak illaki ama o da sınırlarını bilecek.Eşinle aranda sorun olmayacaksa eşin konusamiyorsa senin konuşman gerekiyor.Böyle israrci kayinvalidelere bahane sökmüyor malesef,cok net bir sekilde istedigin istemedigin herşeyi alenen söylemen gerekiyor.Tabi üslup cok önemli. Üslubunu yumusak tutarak da istemediğini net bir sekilde anlatabilirsin.Hala anlamiyorsa daha ciddi bir uslupla konusmalisin.Sonuçta 4 saat için 20 saat katlanmak zorunda degilsin,annen de varmis bakıyormuş gerek yok bence.Şuan gerek yok ,gerek olunca ben cagiririm zaten diye belirt bence.Eger konusamiyorsan mesaj yaz.Onun üzerine hala bilet alip geliyorsa esinin müdahale etmesi lazim 2 ay az degil çünkü.Iş saatlerin de cok güzelmiş 8.15 11.00 icin 2 ay yatili kalmak yardim degil insanlari rahatsiz etmek oluyor biraz
Bu mesaja bayıldım. Esas noktam yapacağım konusurken çok teşekkür ediyorum takildigim yer olursa size özellikle sorcam artık :))

En iyi kv benimki olmalı aramam sormam sadece gelince iki muhabbet ederim. Evi iki sokak ötede ama ayda yılda bir görüşüyoruz. Saf kötülük düşünmeyen bir kadın mesafeli olsak da maddi manevi destek oluyor. Tüm bu iyiliğine rağmen ayda yılda bir gelse bile gelince çat kapı gelir haber vermeden. Evde misiniz demeden gelir. Yani demem o ki iyi kv diye birşey yok. İlle bir falsoları var.
Demek ki maddi manevi destek olmamalı, gelin kişisini umursamamalı kv ler. Ayda yılda bir cat kapı geldiği kişi oğlu ya pes! Falso görüyorsanız maddi desteği almayın litfen!

yemın ederım kayınvalıdeler bırbırıyle yarısır :D yok mu arttıran
Teyzenin Monoceto Monoceto nun annesi ile içten içe kendini yarıştırdığı..anneanne de sistemde olursa monoceto ve çocuklarının kendisine olan ilgisinin azalacağından korktuğu ortada.

Bu aşırı iyi olmak değil ki ama, aşırı kıskanç olmak. Her olaya müdahil olmaya çalışan, kafasını zorla uzatıp muhabbete dahil olmak için çırpınan tipler olur ya onlar gibi. Kendinden habersiz dünya dönmesin diyengillerden.
Bence fazla yüz vermişsiniz alıştırmışsınız kadını şimdi ne deseniz değişmez, ya adam akıllı rest çekip mesafe koyacaksınız ya da bu düzene ayak uyduracaksınız. İki ay kalmak nedir, yatak odasına girmek elleri yıkamamak, tahammül edilesi şeyler değil yani. Kv geldi diye annenizi geri planda bırakmayın, normal düzeninize devam edin annen gelsin işteyken ya da sabahları çocukları ona götür filan, kvyi yok sayın yani, sana biz hallediyoruz demiştim mesajını verin. Görümcem lohusayken bana bakacak ayağına 40 günü geçti kalmaya devam etti, en sonunda o uyurken kahvaltımı yaptım otururken kalktım yemeğimi hallettim filan ben yaparım dedikçe ben gayet iyiyim kendi işimi kendim yapabilirim dedim, iki güne kalmadan gitti. Bunun gibi. Yokmuş gibi davranın

Isterse melake olsun wc sonrasi elini yikamayan (o ellerle yemek ve cocuk bakimi 🤢🤢), yatak odama girip cikan, evimi kendi evi gibi cekip ceviren birini tüüüüm işlerimi görsede istemem. Heleki ben şu hafta gel dememe ragmen emrivaki yapacak yok oyle bir dunya. Asla kabul etmem. Gerekirse arar uzun sureli gelmeyi dusunuyorsan lutfen gelme is guc cocuk derken kafam kalabalik goturmuyor diye gram cekinmeden soylerim kuserse kendi bilir.

Merhaba hanımlar..
Benim kayınvalidem gerçekten iyi biridir. Ne yapayım sizin için derdinde olan bir kadın.
Yarım gün çalışıyorum. 7 yaşında bir cocugum ve 8 aylık ikizlerim var. Annemle çok yakın oturuyoruz. Kayınvalidem yakında başka bir şehirde yaşıyor. Ama.ne hikmetse annemden çok o bizde. Çocuklara bakma işini iyiden iyiye abartmış durumda. Sürekli bize gelme aşkıyla yanıp tutuşuyor. Annemle hallediyoruz diyorum ama anneme fırsat vermeden gelmek istiyor sürekli. Ben de aynı evde sadece 4 saatlik işe gitme süresi için 20 saat daha kayınvalideyle olmayı artık kaldıramıyorum. Annemle çok güzel yoluna koyuyoruz ama ısrarla gelmek istiyor. Diyoruz ki bu hafta gelme haftaya gel. Siz beni istemiyor musunuz tiplerine giriyor. Hani vardır ya sofrada yemek yenmesi için aşırı ısrarcı tipler kayınvalidem tam olarak öyle biri. Ben sizi düşünüyorum, siz zorlanıyorsunuz, ben geleyim çocuklar evden çıkmamış olur (anneme ise giderken bırakıyorum. Eğer uyuyorlarsa annem gelip uyandıklarında götürüyor. Çünkü annemde anneannem de yaşıyor.) Kayınvalidem de annen annesine bakıyor bebekler zor olur diye gelmek istiyor. Şimdi pazar günü biz sonraki hafta gel diye yüz kez söylememize rağmen gelecek. Ayarlamış biletini filan. Artık illallah ettim gelsin dedim. Ama normalde ararım şimdi aramadım aramak da istemiyorum.
Dünya iyisidir. Evi temizler, yemek yapar hiç bir zaman söylenmez. İhtiyaç neyse yapmaya çalışır.
Ama ben yatak odama girsin istemiyorum ben yokken sanırım giriyor çünkü bir sabah daha ise gitmemisken gittim sanıp içeri girdi beni görünce çıktı hemen sen gitmedin mi dedi. Tuvaletten çıktığında el yıkaması ile ilgili de sorunumuz var. Şimdi gelecek diye ben gerim gerim gerilmiş durumdayım. Ne yapayım bana bı akıl verin.
Diyorum bütün evin yükünü yükleyeyim üstüne, kafama keyfime göre takilayim araya da kocaman mesafe koyayım. Belki artık bu kadar bunaltmaz. Mesela şimdi gelecek diye aramiycam. Sonuçta benim dediğimi yapmadı. Oğluyla konuşup edip kendi istediğini yaptırdı. Ay içim bence sizin annenizden kıskanıyor.
Bence sizin annenizi kiskaniyor. Onla ayni sehirdesiniz her gun yan yanasiniz. Ama o baska şehirde. Biraz ona inat gelio bukadar kaliyor gibi hissettim. Ama kayinbaba bu surecte kizinda kalacaksa 2 ay erkek sonucta napacak yuh yani

Işiniz ozel sektor mu devler mi. Calismak zorunda misiniz?? Kafam dagilsin diye calisiyorum demissiniz. Eger mecburiyetten calismiyorsaniz. Işten cikin. Kendi cocuguniza kendiniz bakin derim.

Bizimde gelinimiz doğum yapmıştı. 15 20 gun alıştırdık. Dikisleri toparladi. Oda ogrendi herseyi. Sonra herkes dağıldı. Adapte olabilmesi için. 2 ay kalmak nedir. Allahim sen koruuu

Eşimle konuştum beni bu konuda sağolsun gerçekten anlıyor da hakveriyor da. Ama annesi onu da dinlemiyor ki. Anne bu hafta gelme dedi. Daha annesine ne desin adam. Beni istemiyor musunuz deyince olur mu öyle şey diyor haliyle. Ona da vicdan yaptiriyor.

Siz sınır koymakta ısrarcı olursanız kayınvalide de bir yere kadar vicdan yaptırabilir. Siz bir öyle bir böyle kararsız gibi olmayın yeterki. Zamanla anlayacaktır. Ben en baştan beri sınır koymaya çalıştığım ve hiç ama hiç gereksiz samimiyet kurmadığım ve eşim de beni desteklediği halde, benim kayınvalidem 3. Yılda anladı ancak. Hatta tam anlamı ile anladı bile diyemem çünkü arada sırada yine trip atıp vicdan yaptırmaya çalışıyor bize. Ama biz takmamaya alıştık. Kusura bakılmazsa ben bu tip insanlara toksik diyeceğim. Masum gibi takılıp içten içe sizi zehirler huzur bırakmaz. Toksik insana laf anlatmak hiç kolay olmuyor.

İki ay mi😳Cook uzun ve ihtiyaç dahilinde olmayıp gelmesi çok sorunlu.asil sorun olan siz gelme dediğiniz halde işi oğluyla çözmesi bu sizi takmadiginin amiyane tabirle en "baba" göstergesi.uzgunum ama kv. İyi değil tam bir cansikici.evleri yurtlari varken ne diye insanları darliyorlar anlam vermek mumkun değil.siz birde bu modelleri tartışma anında görün içlerinden Godzilla çıkabilir mazallah 🤭

Back
X