Ben kendi kayınvalidemden örnek vereyim: yemek yapıyor çünkü oğluna güzel yemekler yapamadığımı akşamları aç kaldıını düşünüyor. Eşim 1 kere şaka yollu bizim hanım evde hiç yemek yapmıyor demişti onların yanında, bundan sonra ne zaman gelse yanında çorba getirdi, yemeklik malzeme getirdi, yemek yaptı.
Evimi temizliyor, çünkü ben rahat bir insanım, rahat demek aynı zamanda pis demek zaten. Ben pis olduum için temizliyor ve dolapları düzenleyip kendi yaptıkları bebek yatağını yorganını ortaya çıkarıyorki torun istediğini belli ediyor, anlayana. Evet onlar geleceği zaman hertarafı dipbucak temizlemek istiyorum bir dağınıklığım olmasın istiyorum çünkü bana kimse senin kadar rahat olamaz dedikleri için dağınıklıımda onların yanında rahatsız oluyorum.
Bunlar benim yada onların kötü olduunu göstermez. Herkesin herşeye tepkisi farklı olabilir. Kızcağız gerçekten işin içinden çıkamamış buraya yazmış, demediğinizi bırakmadınız. Haklı da olabilirsiniz ama bunu söyleme şekliniz bence biraz kırıcı olmuş. Niye bukadar cevap verdiğime gelince, bende benzer şeyleri yaşıyorum o yüzden bu cevaplar bana gelmiş gibi hissettim.
Bu arada kırıcı olmak istemedim, olduysam da hakkınız helal edin kızlar.

Ben bu konuda biraz fazla doluyum, farketmeden kopmuş olabilirim.