aşırı samimiyet

Yemek yapiyorlar, tencere yikamaktan sikayetcisiniz.
Evini temizliyorlar, begenmiyorsunuz.
Cok fazla git gel yapmiyorlar, bir dogum zamani sinir krizi gecirmekten korkuyorsunuz.
Kayinbabaniz sizi nazlandirmaya calisiyor, adama civik diyorsunuz.

Onlar size ne yapsa yaranamazlar bence. :19:

duygularıma tercüman olmuşsunuz...:1:

herhalde siz gittiğinizde oluyor bunlar bence adamcayız sizi iyi ağırlamak istiyor rahat etmeniz için duş alın dese ne olurki berabermi girelim demişte tepki gösteriyosunuz tabi yatak odasına girmesi falaln olmaz yani orasını biraz abartmış

Valla ayda 3-4 kere gittiğim için her gittiğimde ben bişi bilmiyorum gibi bana karışması sinirlendiriyor açıkçası. Yaşamadığınız için ne güzel insanlar niye böyle diyorsunuza geliyor, biz kötü oluyoruz ama ben zaten ailesine kötü demedim eşimin. İdarede ediyorum, ha ben çokmu iyiyim hayır değilim, onlarında beni idare ettiği oluyor. Benim demek istediğim ne olursa olsun farklı aileler farklı yaşam biçimleri. Bana onların ısrarı anormal gelirken onlarada hiçbişi söylenmemesi anormal geliyor. Onlarda herkes herşeye karışırken, bana göre herkesin aklı fikri vardır, sorarsa yada zor durumda olduunu düşünürsem yardımcı olurum, durduk yere karışmam.

Benim demek istediğim biz nasıl alttan alıp idare ediyorsak, onlarda bizim bazı durumlarımıza alışıp idare etmeyi bilmeliler. Mesela ben ısrarına dayanamıyorum bunuda güzel bi şekilde belirttiysem herkese ısrar ederken bana ısrar etmesin. Ben bu yüzden gitmicem artık demiyorumki. Burda sizede değil lafım, eşlerimize. Ben nasıl annemin evine gittiğimde, annemin eşimin hoşlanmicağı bişi yaptıında müdahele ediyorsam eşimde aynı durum onun anası babasında olduunda müdahele etmeli.

Siz böyle diyorsanız beraber yaşayanlar napsın diyeceksiniz, inanın herhaftasonuda gitsem, aynı şehirde olmadııma ne kadar şükretsem azdır. İnsanoğlu işte illa sıkıntı yaratacak bişi buluyor. Ama konu sahibi arkadaşa bazıları çok yüklenmiş, diyeceğim sadece şu: Bazı şeyleri yaşamadan bilemezsiniz, büyük konuşmayın.

Kayınpederine patlaması onun kötü biri olduunuda göstermez ayrıca. Sadece içini dökmek istemiş, kendide patlamasının yanlış olduunun farkında ama işin içinden çıkamamış belliki.

Yemek yapiyorlar, tencere yikamaktan sikayetcisiniz.
Evini temizliyorlar, begenmiyorsunuz.
Cok fazla git gel yapmiyorlar, bir dogum zamani sinir krizi gecirmekten korkuyorsunuz.
Kayinbabaniz sizi nazlandirmaya calisiyor, adama civik diyorsunuz.

Onlar size ne yapsa yaranamazlar bence. :19:

Ben kendi kayınvalidemden örnek vereyim: yemek yapıyor çünkü oğluna güzel yemekler yapamadığımı akşamları aç kaldıını düşünüyor. Eşim 1 kere şaka yollu bizim hanım evde hiç yemek yapmıyor demişti onların yanında, bundan sonra ne zaman gelse yanında çorba getirdi, yemeklik malzeme getirdi, yemek yaptı.
Evimi temizliyor, çünkü ben rahat bir insanım, rahat demek aynı zamanda pis demek zaten. Ben pis olduum için temizliyor ve dolapları düzenleyip kendi yaptıkları bebek yatağını yorganını ortaya çıkarıyorki torun istediğini belli ediyor, anlayana. Evet onlar geleceği zaman hertarafı dipbucak temizlemek istiyorum bir dağınıklığım olmasın istiyorum çünkü bana kimse senin kadar rahat olamaz dedikleri için dağınıklıımda onların yanında rahatsız oluyorum.

Bunlar benim yada onların kötü olduunu göstermez. Herkesin herşeye tepkisi farklı olabilir. Kızcağız gerçekten işin içinden çıkamamış buraya yazmış, demediğinizi bırakmadınız. Haklı da olabilirsiniz ama bunu söyleme şekliniz bence biraz kırıcı olmuş. Niye bukadar cevap verdiğime gelince, bende benzer şeyleri yaşıyorum o yüzden bu cevaplar bana gelmiş gibi hissettim.

Bu arada kırıcı olmak istemedim, olduysam da hakkınız helal edin kızlar.:16: Ben bu konuda biraz fazla doluyum, farketmeden kopmuş olabilirim.

bende bu şekilde düşünüyorum.anlatılanlarda bir art niyet görmedim.aksine çok üzüldüm kayınbaba ve kayınvalide için.
bazısına ne yapsan yaranamazsın,iyiysen çok iyilikte bile art niyet arar arayacak olan insan.
bazen lazım oluyor kötü kaynana kayınbaba

ay çok çok üzüldüm böyle düşünmenize ben beni anlarsınız diye yazmıştım, sizce ben kötü bir insan olsam beni bu kadar severler mi? bana hatada yapıldı yanlış sözlerde söylendi ben hiç ağzımı açmadım kendi oğullarını göstermediği hürmeti gösterdim, ben ilgilendim hep ne isterlerse ikiletmem ben onların her dediğini yaptığım saygı ve sevgi duyduğum için zaten beni bu kadar seviyorlar herkesle ilişkileri böyle değil. ama benimde her huyum iyi değil demekki napayım ben çok kontrolcüyüm yatak odamın karıştırılması el kol şakası gelemiyorum stres oldum buraya yazdım kimseyede gidip şikayet etmedim burda birçok eş anne kayınvalide var ne yapayım dedim evime sokmam demedim değil mi kızlar sizlere sordum işte abartıyor olabilirim ne yapayım bundan sonra dedim, sizin eşinizin ailesi çok kötü heralde o yüzden sinirlendiniz ben fikir almak istemiştim sadece.....

Sanırım hamilelik psikolojisinden dolayı biraz sinirleriniz yıpranmış ama ortada öyle pekde kötü bi durum yok herşey yolunda gibi duruyor sıkmayın canınızı ilerde bunların kafaya takmaya değmeyeceğini anlıycaksınız..Hayatta ne dertler var ne güzel sizi seviyolarmış.Bence siz şanslısınız..Allah bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..

Sanırım hamilelik psikolojisinden dolayı biraz sinirleriniz yıpranmış ama ortada öyle pekde kötü bi durum yok herşey yolunda gibi duruyor sıkmayın canınızı ilerde bunların kafaya takmaya değmeyeceğini anlıycaksınız..Hayatta ne dertler var ne güzel sizi seviyolarmış.Bence siz şanslısınız..Allah bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..

teşekkür ederim canım. evet bende abartmış olabaileceği düşündüm ve burda fikir alayım dedim ama bi beddua etmediği kalmış arkadaşların, sanırım insanların hayatı çok kötü gidiyor ben burda basit bir konuyla meşgul etmiş oldum gündemi.

ay çok çok üzüldüm böyle düşünmenize ben beni anlarsınız diye yazmıştım, sizce ben kötü bir insan olsam beni bu kadar severler mi? bana hatada yapıldı yanlış sözlerde söylendi ben hiç ağzımı açmadım kendi oğullarını göstermediği hürmeti gösterdim, ben ilgilendim hep ne isterlerse ikiletmem ben onların her dediğini yaptığım saygı ve sevgi duyduğum için zaten beni bu kadar seviyorlar herkesle ilişkileri böyle değil. ama benimde her huyum iyi değil demekki napayım ben çok kontrolcüyüm yatak odamın karıştırılması el kol şakası gelemiyorum stres oldum buraya yazdım kimseyede gidip şikayet etmedim burda birçok eş anne kayınvalide var ne yapayım dedim evime sokmam demedim değil mi kızlar sizlere sordum işte abartıyor olabilirim ne yapayım bundan sonra dedim, sizin eşinizin ailesi çok kötü heralde o yüzden sinirlendiniz ben fikir almak istemiştim sadece.....

hatan olayların olduğu zamanda uyarmaman bence.ses çıkarmamışsın ama içine atmışsın bu da seni doldurup taşırmış.baban odana mı girdi,uyaracaksın,en azından kaynanana söyleyeceksin ki rahatsız olduğunu anlayıp ona göre davranacaklar.ses çıkarmamak senin iyi olduğunu göstermez ki:34:
bir tanıdığım vardı.gelin kaynana birlikte yaşıyorlarda.gelini görseniz,hiç konuşmaz,hiçbir şeye bulaşmaz,işini yapar çekilir.ama içinde ne buhranlar yaşıyor ne sıkıntılar yaşıyordu ama belli etmiyordu.resmen puttu.tabii sonradan epey olaylar patlak verdi:50:

hatan olayların olduğu zamanda uyarmaman bence.ses çıkarmamışsın ama içine atmışsın bu da seni doldurup taşırmış.baban odana mı girdi,uyaracaksın,en azından kaynanana söyleyeceksin ki rahatsız olduğunu anlayıp ona göre davranacaklar.ses çıkarmamak senin iyi olduğunu göstermez ki:34:
bir tanıdığım vardı.gelin kaynana birlikte yaşıyorlarda.gelini görseniz,hiç konuşmaz,hiçbir şeye bulaşmaz,işini yapar çekilir.ama içinde ne buhranlar yaşıyor ne sıkıntılar yaşıyordu ama belli etmiyordu.resmen puttu.tabii sonradan epey olaylar patlak verdi:50:

kendi annem babam olsa söyleyeyim yapma etme diye ama onlara söyleyemem ki o zaman da kötü olacağım sussamda kötüyüm konuşsamda sizin dediğinize göre, ayrıca benim kayınbabam birşeyi yapma dediğinde yapmayacak bir insan değil kibarca söyledimde ama vazgeçmez yapmak isterse yapar.

kendi annem babam olsa söyleyeyim yapma etme diye ama onlara söyleyemem ki o zaman da kötü olacağım sussamda kötüyüm konuşsamda sizin dediğinize göre, ayrıca benim kayınbabam birşeyi yapma dediğinde yapmayacak bir insan değil kibarca söyledimde ama vazgeçmez yapmak isterse yapar.

bak canım susarak çözüm bulamazsın.babam anlamaz diyorsun,kaynanana söyle.onlar senin rahatsız olduğunun farkında değiller galiba.kaynanana, anne babamın odama girmesinden rahatsız oluyorum,rica etsem de girmese olmaz mı desen kötü olmazsın ki.böyle kendini yıpratırsın sadece:34:

Bazı insanlar içinde yaşar sevgisini bazıları daha çok harekete döker. Bunlar biraz fazla hissettirmiş ama art niyetli değil sonuçta sizi seviyorlar. Bebek olayı için de ilk torun olabilir, eşiniz tek oğulları mı ondan olabilir. Bir çeşit heyecan bu. Güzel bir duygu onlar için de. Konuşuversinler bebek bebek diye ne olacak ki.. bulaşık vs de geçici durumlar, can sıkmaya değmez kanımca eşiniz yıkıyıversin mideniz bulanıyorsa. Ama sevgi göstergesi onlar için bu ve iyi insanlar gibi. Bence daha rahat olmaya ve bu sürecin tadını çıkarmaya çalış. Ne aileler var sorun yumağı..

Bazı insanlar içinde yaşar sevgisini bazıları daha çok harekete döker. Bunlar biraz fazla hissettirmiş ama art niyetli değil sonuçta sizi seviyorlar. Bebek olayı için de ilk torun olabilir, eşiniz tek oğulları mı ondan olabilir. Bir çeşit heyecan bu. Güzel bir duygu onlar için de. Konuşuversinler bebek bebek diye ne olacak ki.. bulaşık vs de geçici durumlar, can sıkmaya değmez kanımca eşiniz yıkıyıversin mideniz bulanıyorsa. Ama sevgi göstergesi onlar için bu ve iyi insanlar gibi. Bence daha rahat olmaya ve bu sürecin tadını çıkarmaya çalış. Ne aileler var sorun yumağı..

saol canım:) evet dediğin gibi ilk torun değil ama bizi seviyorlar birde sanırım yaş ilerleyince bebek sevmek daha güzel oluyor, ya aslında ben hiç birşeyi sorun etmiyordum başımın tacı diyordum ama yatak odasına girince birde dolap içlerini değiştirince patladım işte ne bileyim

Ayrıca affına sığınarak bir ayrıntıya daha değinmek istiyorum. Kayınvalidenle konuşurken kayınpederini azarlama şeklin..büyük olmasını bir kenara bıraktım da onun göstermiş olduğu güzel sevgiye karşı çok ayıp olmuş bence. Adam yine olgun davranmış da ses çıkarmamış…

Kusur aramak için onlarca neden bulmuşsunuz kendine,onlar senin aile olsaydı şikayetçi olmazdın,senin baban seni çoccuk gibi sevseydi buraya "babam beni çocuk gibi seviyor"diiye konu açmazdın.
Oda eşinin babası yani seninde baban haliyle.Bana çok memnuniyetsiz geldiniz.Hamileleik sendromu sanırım.Kayınpederinizi kendi evinizde bozmanızda çok ayıp olmuş.

Kusur aramak için onlarca neden bulmuşsunuz kendine,onlar senin aile olsaydı şikayetçi olmazdın,senin baban seni çoccuk gibi sevseydi buraya "babam beni çocuk gibi seviyor"diiye konu açmazdın.
Oda eşinin babası yani seninde baban haliyle.Bana çok memnuniyetsiz geldiniz.Hamileleik sendromu sanırım.Kayınpederinizi kendi evinizde bozmanızda çok ayıp olmuş.

evet haklısın tabii seni büyüten babayla eşinin babası farklı oluyor ben çekiniyorum kendi babam gibi olmuyor rahat edemiyorum babam beni öpse sarılsa çekinmem ama kayınbabam yapınca utanıyorum sıkılıyorum bu da benim huyum ne yapayım, ayrıca sizlerinde yorumlarına baktım abartmışım biraz işte normalde sinirlensemde böyle günlerce mevzu etmezdim bu hamilelikten durmadan midem bulanıyor ekşiyor, ayrıca ikili test doktor stresi felan sarstı beni heralde napim doğumumdada gelsin kalsınlar 1 ay 2 ay çok rahatsız olursam felan açıkça söylerim annem kalsın ama babamdan çekiniyorum diye işte kızlar demekki sinirlerime hakim olamıyorum ben daha sabırlıydım ama şimdi hiç tahammülüm yok benim kayınbabam hep böyleydi ama şimdi bi sinir oldum bir de lohusalık nasıl bişeyse kısmet olurda yaşarsam o günleri stresli geçirmek istemiyorum, bir arkadaşımda kaynanasını çok sever lohusayken gelmişti kadın demişki bu çarşaflarda biri uyumuş bunlar kullanılmış kızda o yumuşatıcının kokusu demiş başlamış bağırmaya yoksa hayatta böyle bişey yapıcak kız değil anlamadım çok sinirlendim dedi.

Ben kendi kayınvalidemden örnek vereyim: yemek yapıyor çünkü oğluna güzel yemekler yapamadığımı akşamları aç kaldıını düşünüyor. Eşim 1 kere şaka yollu bizim hanım evde hiç yemek yapmıyor demişti onların yanında, bundan sonra ne zaman gelse yanında çorba getirdi, yemeklik malzeme getirdi, yemek yaptı.
Evimi temizliyor, çünkü ben rahat bir insanım, rahat demek aynı zamanda pis demek zaten. Ben pis olduum için temizliyor ve dolapları düzenleyip kendi yaptıkları bebek yatağını yorganını ortaya çıkarıyorki torun istediğini belli ediyor, anlayana. Evet onlar geleceği zaman hertarafı dipbucak temizlemek istiyorum bir dağınıklığım olmasın istiyorum çünkü bana kimse senin kadar rahat olamaz dedikleri için dağınıklıımda onların yanında rahatsız oluyorum.

Bunlar benim yada onların kötü olduunu göstermez. Herkesin herşeye tepkisi farklı olabilir. Kızcağız gerçekten işin içinden çıkamamış buraya yazmış, demediğinizi bırakmadınız. Haklı da olabilirsiniz ama bunu söyleme şekliniz bence biraz kırıcı olmuş. Niye bukadar cevap verdiğime gelince, bende benzer şeyleri yaşıyorum o yüzden bu cevaplar bana gelmiş gibi hissettim.

Bu arada kırıcı olmak istemedim, olduysam da hakkınız helal edin kızlar.:16: Ben bu konuda biraz fazla doluyum, farketmeden kopmuş olabilirim.

şimdi bende sana katılıyorum bende aynılarını yaşadım ve bende birşey dicem...kıza demedikleri kalmamışta herkes hamile hassas ,alıngan diyor ya...

acaba biriside diyormu bu kız hamile eleştirilerimizle üzmeyelim anlayışlı olalım olabilir diye...
sözde herkes anlayışlı ama lafta işteee:)
anlayış göster derken neden kimse hamile birisine anlayış göstermemiş acaba bende bunu çok merak ettim...

şimdi bende sana katılıyorum bende aynılarını yaşadım ve bende birşey dicem...kıza demedikleri kalmamışta herkes hamile hassas ,alıngan diyor ya...

acaba biriside diyormu bu kız hamile eleştirilerimizle üzmeyelim anlayışlı olalım olabilir diye...
sözde herkes anlayışlı ama lafta işteee:)
anlayış göster derken neden kimse hamile birisine anlayış göstermemiş acaba bende bunu çok merak ettim...

Alintiladiginiz yorumdan, bu lafin bana geldigini cikardim.

Hamile kadina anlayis diyorsunuzda, ben burda depresyona surukleyecek hic bir
yorum göremedim.
Hamilelikte bir hastalik degilki, en kücük seylerde depreşsin.
Konu sahibin üzülmesin diye Millet yalan yalnis yorummu yapsin?
Ben düsüncelerimi yazdim, ne bir hakaret ne bir küfür.
Sadece düsüncelerimi.

2 senede 16 günlüğüne gelmişler ve sen o iyi dediğin insanları ailene şikayet etmişsin ağlayarak:50:

Vallaha ne yalan söyliyeyeiim dört gözle siznn yorumunuzda vardır diyerek okudumm ve yorumunuzuu yine çok beğendimm çok doğru söylemişsinizz

Alintiladiginiz yorumdan, bu lafin bana geldigini cikardim.

Hamile kadina anlayis diyorsunuzda, ben burda depresyona surukleyecek hic bir
yorum göremedim.
Hamilelikte bir hastalik degilki, en kücük seylerde depreşsin.
Konu sahibin üzülmesin diye Millet yalan yalnis yorummu yapsin?
Ben düsüncelerimi yazdim, ne bir hakaret ne bir küfür.
Sadece düsüncelerimi.

inanın hiçbir mesaja özel yazmadım...genel yorumlara bakıp ona göre yazdım...
hamilelik elbette hastalık değil ama lafa geldimi hamilesin alıngansın demeyi herkes pek bir güzel söylemiş...
konu sahibi üzülmesin diye yalan yanlış yorum yapılmaz yorumlar konu sahibi hamile, hassas cümleler kuralım şeklinde olmalıdır..yoksa elbette herkes fikrini beyan edecek...
hakaret küfür elbette yazmayacaksınız bu bir lutüf değil forumun kuralı böyle zaten:)
ayrıca hakaret küfür yok diye de açıklamalar çokta masumane değil hakarete yakın sayılır...üstünüze alınmanıza üzüldüm ben genel yazmıştım...

inanın hiçbir mesaja özel yazmadım...genel yorumlara bakıp ona göre yazdım...
hamilelik elbette hastalık değil ama lafa geldimi hamilesin alıngansın demeyi herkes pek bir güzel söylemiş...
konu sahibi üzülmesin diye yalan yanlış yorum yapılmaz yorumlar konu sahibi hamile, hassas cümleler kuralım şeklinde olmalıdır..yoksa elbette herkes fikrini beyan edecek...
hakaret küfür elbette yazmayacaksınız bu bir lutüf değil forumun kuralı böyle zaten:)
ayrıca hakaret küfür yok diye de açıklamalar çokta masumane değil hakarete yakın sayılır...üstünüze alınmanıza üzüldüm ben genel yazmıştım...

Benimde demek istediğim buydu. Evet yanlış yapmış olabilir zaten konu sahibide bir yanlış yaptığının farkında ama sen kötü bir insansın, bağırıp azarlıyorsun halbuki onlar ne kadar sevecen olayına dönmüş. Bence bazı şeyler yaşamadan bilinmez. Bu konuda eksikler var yorum yapanlarda. Ama herkesin düşüncesi kendine tabii.

Dediğiniz gibi kimse bu kişi hamile, yaptığı yanlış ama ters birşekilde söylemek kırıp üzebilir ben bunu iyi bir şekilde nasıl anlatabilirim dememiş. Kaldıki hamile olmasa bile uyarıcam diye bir insana kırıcı şeyler söylemek nekadar doğru? Karşıdaki yanlış yapmış olsa bile. Benimki nacizane tavsiye....

Not: Kimsenin yorumuna karşılık söylemiyorum. Genel bir yorum benimkisi.

arkadaşlar çok teşekkürler yorumlara, yalnız bazı arkadaşların bir beddua etmediği kalmış ben gerçekten çok üzüldüm ve günlerdir bakmıyordum bu sayfaya moralim bozulmasın diye.olayları tekrar tekrar anlatmak istemiyorum ama gördüğüm kadarı ile bu forumda yazılanları okuyunca, insanlar çok korkunç şeyler yaşıyorlar çok şükür benim hayatımda ve etrafımda karşılaşmadığım şeyler allah kimseyede yaşatmasın insanlar o yüzden bana kızdı sanırım, bende çok hassasım hamilelikten mi bilmiyorum ama sürekli bi mide bulantısı ile yaşayınca insan çok sempatik ve pozitif olamıyor. hani burası kadınların biirbiri ile fikir alışverişi yaptığı bir ortam güzel şeylerde var fakat çok daha zor durumda olan insanlara korkunç yorumlar yapıldığını gördüm insan hamile olmasada hasta olur yani o yorumlara. hafta sonuda iyice düşündüm eşimlede konuştum ayrıca belirtmek istiyorum ben kayınbabamla o şekilde konusunca o da bana gayet sert konuştu hiç altta kalmadı ki ben kötü bişey söylemedim kendisine. eşim babasının karakterinişn böyle olduğunu söyledi ben çekiniyorum doğumdan sonrada çekinirim heralde yani ne yaşayacağımıda bilmiyorum ama dedim annem anlar sana göre program yapar dedi ayrıca kayınvalidem görümcem ile görüşmüş kızın burnundan getirdi o da iyi bişey yapmadı demiş. demekki bir tek bana kötü gelmiyor. arkadaşlar yeri geliyor insan kendi anne babasına da kızıyor geçen gün bulantıdan ölüyorum annem 5-6 kere ne yersin diye sordu o kadar çok yemek saydı ki bak benim öz annem ama o kadar sinirlendim ki kusacağım diye sus bile diyemiyorum kalktım kendimi zor attım lavaboya sonra annemede kızdım doğru mu yaptığım hayır yanlış ama canımla uğraşıyorum o an yemek isimleri bile beni soğuk soğuk terletiyor annemde bildiği halde devam ediyor. yani oluyor arkadaşlar sizi bilmem ama ben kusursuz değilim.

Back
X