aşırı sinirlilik başa bela!

gamken

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
807
156
333
Meraba kızlar benimde derdim çok sinirliyim herşeye sinirleniyorum en ufak şeylere bile çok büyük tepkiler veriyorum artık bu halim beni çok rahatsız ediyor elimde olmayarak bağırıyorum sonra pişman oluyorum 2 senelik evliyim küçük bebeğim varr bu halim beni deli ediyor ne yapmamı önerirsiniz...

canım öfke kontrolünü öğrenmen lazım..hem kendine hem çevrendekilere zarar verirsin böyle..seni o kadar iyi anlıyorum ki..eminim elinde değildir ama sana tavsiyem sinirlendiğin an kendini telkin etmen ..sakin olmalıyım ...birazdan sinirlerim geçecek ve çok saçma bi konuda ne kadar şaçma bi tepki verdiğimi düşünceğim gibi..

bende de o durum vardı. hatta konu açmıştım ama çok şükür o zamandan beri sinirlerime hakim oluyorum. Sinirlendiğin zaman bulunduğun ortamdan çık. Kalp kırmak 7 kere kabeyi yıkmak kadar günahmış .Beni çok etkiledi. peygamber efendimizin sözü.

Yoga yap canım, sinirleri alınmış gibi oluyor insan. Bebeğin de negatif olur sen böyle yaparsan. Kontrol et biraz kendini..

Özellikle bebeğim çok etkileniyor çok üzülüyorum onun için sürekli ağlıyor sürekli huysuzlanıyor kızıyorum çok pişman oluyorum.

bunun farkında olman bile gelişme
herkes bana asabisin derdi ben yok be nerde derdim
sonra ölçtüm tarttım biçtim ki ben gerçekten çok asabi çok sinirli biriyim
hala öyleyim
ama sinirlendiğimi farkedince kendi kendime konuşuyorum
eşim ve kardeşim bazen beni deli ediyo çok kızıyorum hatta aşırı kulaklarımdan buhar çıkacak hale geliyorum bazen
işte o zamanlar kendi kendime söyleniyorum dikkatimi dağıtacak şeyler yapıyorum bi süre onlara yaklaşmıyorum
hatta bas bas bağırdığımı bilirim kızdığımdan noluyo deyince hiç öyle diyorum
en iyisi kendi doktorun olmak
çünkü seni senden iyi kimse tanıyamaz
sinirlendiğini anladığın an suyla oyna balkona çık temiz hava al
çok kızgınsan hafif soğuk duş al

Sinir değil de depresyonla alakalı olabilir.
Eşinle mutlu musun,aile ortamınız huzurlu mu ?
Veya bebeğin küçük diye eve kapanmış olabilirsin.

Bebeğinle dışarıda zaman geçirebilirsin.
Bazı günler bebeği bir yakınınıza bırakıp eşinle başbaşa çıkabilirsiniz.
Arada sadece kendin için özel bir şey yapabilirsin.
Bebeği eşine bırakıp kendine bir şey almaya çıkmak veya kuaföre gitmek gibi.

Aslında eşimle çok mutluyuz eşim çok anlayışlı benimle ve bebeğimle çok ilgilenir eşim polis çok yoğun çalışıyor evde olduğu zamanlar bebekle çok ilgili izin günleri de öyle kırıkkalede aileden uzak yaşıyorum.aynı ilde kimsenin olmaması çok kötü.

eskiden çok çabuk sinirlenirdim bende, hala sinirli biriyim ama öfke kontrolünü sağladım büyük oranda..
bunun farkına varmanız güzel bir şey, sinirlendiğiniz anda durup düşünebilmelisiniz bu kontrolü sağlamanız lazım. durup bir nefes almalısınız o an, o anın farkında olmalısınız.. bana da çok zor gelirdi bazen ama direndikçe zaman içinde daha da sakinleştiğimi gördüm.
ayrıca çocuğunuz hassas biri olursa özellikle çok etkilenebilir ve sinirli olabilir. benim annemde çok sinirlidir, kontrolü sağlayamıyor pek. küçükken etkilendim, korkardım sustururdu ama büyüyünce ters etki oldu ve çok tartışıyoruz...
olmazsa bir psikoloğa gitmeniz daha sağlıklı olabilir :)

bende de o durum vardı. hatta konu açmıştım ama çok şükür o zamandan beri sinirlerime hakim oluyorum. Sinirlendiğin zaman bulunduğun ortamdan çık. Kalp kırmak 7 kere kabeyi yıkmak kadar günahmış .Beni çok etkiledi. peygamber efendimizin sözü.

Ben de gereksiz çabuk sinirlenen ve bu huyunu sevmeyen biri olarak çok etkilendim cidden. Kalp kırmak ne kadar basit bir anlık halbuki kırılan kalbi onarmak bazen imkansız oluyor ne dersek diyelim eskisi gibi olmuyor..

Özellikle bebeğim çok etkileniyor çok üzülüyorum onun için sürekli ağlıyor sürekli huysuzlanıyor kızıyorum çok pişman oluyorum.

Ben de sizin gibiyim gerçi biraz biraz törpüledim bu huyumu. Sinirlendiğimde içimden 10a kadar sayıyorum başka birşey düşünmemeye çalışarak, bu 10 saniyenin sonunda ilk halime göre çok daha sakin oluyorum. Keskin sirke küpüne zarar. Size denemenizi öneririm. Bebişinizle mutlu güzel günler dilerim :16:

Ben de gereksiz çabuk sinirlenen ve bu huyunu sevmeyen biri olarak çok etkilendim cidden. Kalp kırmak ne kadar basit bir anlık halbuki kırılan kalbi onarmak bazen imkansız oluyor ne dersek diyelim eskisi gibi olmuyor..

ben de öyle ama o kadar rahat ki içim anlatamam. belki tam anlamıyla kurtulamadım bu huyumdan ama gidiyor biliyorum. sinirlenince kimseyi kırmıyorum özellikle annemi ve bu beni çok rahatlatıyor. Bir söz daha vardı sinirlendiğinizde oturuyorsanız kalkın ayaktaysanız oturun. yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.

Baktın olmuyo çık o bulunduğun yerden

canım aynı sıkıntı bendede var bekarım ben çocuğum falan yok öyle ev sorumluluğumda yok ama huy işte lanet çok çabuk ve fazla sinirleniyorum nefret ediyorum hatta kendimden bu yüzden gereksiz kalp kırmalar saçma diyaloglar hem özel hayatımda hem iş hayatımda bir sürü sıkıntı.engel olamıyorum sonrasında çokta pişman oluyorum.antidepresan falanda kullandım yok.artık kendimden huyumdan bıktım.birden oluveriyo engelde olamıyorum.gerçekten ben çok bıktım bu yönümden.daha bugün teftiş öncesi son hazırlıklarda hiç gerek yok küçücük bişey yüzünden adamın birine kızdım o da bana kızdı haliyle kalbi kırıldı.bilmiyorum nolucak böyle.

Genelde sinirlerimize hakim olamıyoruz ama sadece kendimize zarar veriyoruz böyle...
Ufak tefek şeyler için kendimizi yıpratıyoruz biraz sakin olmak lazım hayat sorunlarla dolu...
Benim ablamda çok sinirli ve bebeği var oda çok etkileniyo bu durumdan bu şekilde davranarak bebeğinin gelişimini olumsuz etkilersin onu düşün ve biraz hakim ol kendine...

Back
X