Aşırı sinirliyim!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlendikten sonra insanın 1.derece akrabası eşidir. Anne- baba dahi eşten sonra gelir. Bu kağıt üzerinde de sosyal işleyiş üzerinde de böyledir. Çocuklarımızı evet bizler doğurur ve büyütürüz ama evlendikten sonra birkaç adım geride durmayı bilmek gerekir. Çünkü evladımız bizim evladımız olmaktan önce başkasının eşi ve kendine ait bir yuvanın sahibi olmuştur.
Eminim burda sizi eleştirenler yaşasa kendileri de sinir olacak ama duyar bu bir şekilde kasılması gerekiyor.
Şu evren üzerinde hiçbir kadın kocası ile ilgilenirken yetersiz kalmış gibi destek görmekten hoşlanmaz. Ben dürüstçe söyleyebilirim ki, bende hoşlanmam. Ha size arayıp deseydi "Kızım, eşin hastaymış bende gelip çorba yapayım ilgileneyim ister misin, yardıma ihtiyacın var mı.." o zaman amenna. Ya da arayıp tavsiyeler verse yine amenna.
Ama bu habersiz tavır beni de rahatsız etti.
Gecenin bir yarısı arama konusunda ve bu husus konusunda haklısın. Ama sosyal medya beğenileri, yorumları ve sevme şekli konusunda abartıyorsun.

Evet evlendik ama hala onların evlatlarıyız ama kendi içimizde bir aileyiz.
Ben demiyorum ki anne baba olmasın ben olayım.
İnsanın eşine ihtiyacı olduğu kadar anne babasına da vardır.
Hepsine kalben katılıyorum, çok güzel ifade etmişsiniz.
Kendi başlarına gelince rahatsız olan kadınlar, konu burada ben olunca kv savunur oldular hayret ettim.
Empati diyorlar ya aslında benim yerimde olsalardı, onlarda sinir olurlardı.
Eşim hasta oldu kv beni hiç aramadı, sabaha kadar ben baktım işe gittim.
Benden sonra arayıp evime gitmesi beni eksik saydığını gösterdi.
Sanki ben oğluna bakamıyor muşum gibi.
Bana iyi niyetin yok dediler ya, aslında ben kv den iyi niyet görmedim bu hareketiyle.
Beni arasaydı zaten git bak derdim ama aranılmadım bile.

Ya cok yzailmis okuyamadim cogu seyi ilk sayfa disinda ama kimin evine gidersek gidelim müsade sorulur
Annemin evine giderken sormam mesela senede bir görüyorum tatilde cekinmez o rahattir
ama bir baskasi benim gibi girse rahatsiz olur
Evin hanimi kimse o aranmali bir de, insana saygi duyacaksin ki o da sana saygi duysun
Aradaki samimiyet gelismisse bu durumda esteklik gösterebilir
Ay benim kayinvalidem ilk zamanlarda oglum niye tsört giydin üsürsün, giydigi gömlegi beyenmeyip bu giyilirmi diye üzerimize gelirlerdi, laflarin hepsi bana ama ben veriyorum gömlegini sonucta
Corabi yirtilsa lafini ederlerdi, ya koca adam ben sorumlu degilim onun delik corap giymesinden,akli yok mu bu oglusun. ay ne üzerlerdi beni böyle yaparak
E simdi buna göre sekillendi hersey bizde, keske baska olsaydi sevseydik birbirimizi
Ama 21 yasindaydim o zamanlar benim üzerime geldiniz ne oldu
Kiziniza öyle kiyabilir misiniz, sesim de cikmiyor bana bir sindirmeye calistilar beni saygisan ses etmedik
Simdi kurallarim var yiyorsa diyorum
Cünkü iyi niyet bitiyor bir zaman sonra disler cikiyor, ben alttan aldikca üzerime ciktilar
Ben de insanim yahu, oglusun ne ise ben de öyle bir insanim
Öff bunaldim ya anlattikca, sinir basti
Insallah ileride evlatlarim benden razi olur, esleriyle aram iyi olur onlari da evladim gibi basarim bagrima

Yok ya ne sorulması, orası oğlunun evi ben kimim ki :)
Bunu savundum neler oldu.
Ben eşimle anneme giderken bile ararım müsait misiniz diye.
Olur yatabilirler, uzanabilrler, müsait değillerdir bunun neresi kötü ki ben anlamadım.
Kv yi de arayıp sorarım anne müsait misin diye.
Aynı inceliği, saygıyı kendime de bekliyorum ama farklı anlaşıldım.
Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun bu arada takmayın.
Ben en başından mesafeliydim ve çizgimi asla bozmayacağım.

Ağzı salya sümük, öksürükten ciğeri çıkan bir adama ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Tabi ki de bakarım, eşim o benim.
Ben kimseyle yarışmıyorum, konumu bir daha okuyun.
Ayyy insanlara yaranamazsin ki bosver. Ilgilenirsin niye o kadar abarttin derler ilgilenmezsin adam seni aldatir derler :ukala::ukala: daha bir sürü sey var yani. Kv ye gelecek olursak benim ki de aynisi :kızgın: senin durrumunda ben olsam ben de sinirlenirdim. Sonucta kimse kv ye gelme demiyor ogluyla arasina girmiyor. Ama esinizin kabul etmesi de sacmalik. Diyebilirdi halbuki buzdolabinda corba var gerek yok zahmet etme diye. Hani güzel bir sekilde söyleyebilirdi. Saglik yapacak bisey yok artik :bicak:

Kendi başlarına gelince rahatsız olan kadınlar, konu burada ben olunca kv savunur oldular hayret ettim.
Bana iyi niyetin yok dediler ya, aslında ben kv den iyi niyet görmedim bu hareketiyle.

Böyle seyler karsiliklidir, böyle hissetmen sadece senin aldigin tavirla olmuyor
Muhattabinin burada payi coktur

Topiğime az çok göz atan çoğu kişi bilir benim kayınvalidem ile durumlarımı. Kedi köpek gibiyiz desem bile tam ifade etmiş olmam. Ama o kadar kızdığım kayınvalidem bile şu hareketi yapmaz.
Eşim hastalandığında 1 kez gelmişliği yoktur. Karın bakacak oğlum der. En fazla bana tavsiyeler verir. Sağolsun bende aklıma yatanları uygularım.
Şuan kayınvalidem gözümde bir sevimlileşti, ilginç :KK70:

Üzerinize sebepsiz gelindiğini düşünmüyorum.
Normal bir günde siz evde yokken çat kapı gelse ,bana da sorsaydı deme hakkınız olurdu .
Adam hasta geleyim de bi çorba yapayım demiş annesi ,bunun için size haber vermesini istemeniz çok saçma değil mi?
Kızım, gelinim ,oğlum minnosum hastaymış eğer uygun görürsen bi gidip çorba yapayım dese kendinizi kötü hissetmez miydiniz ?
Tamam sizin de eviniz fikriniz alınmalı ama hastalık istisna değil mi?
Kızlarını sevip sevmemesi sizi ilgilendiren bir konu değil ki.
Eşinize yazık gerçekten sevgi bu değil ki hasta hasta sabaha kadar bakım yap bak ,sonra annem niye benden habersiz geliyo diye sorun çıkar.
Kusura bakmayın da kaşıkla verip sapıyla gözünü çıkarmışsınız. Eşim bana sizin yaptığınızı yapsa bana hastayken bakma da annemin gelişine laf etme de derdim .
Eşiniz de der yakında, bu yaptığınız en çok size zarar verir ,çocuk olsa torunu sevmeye ne bahaneler bulursunuz kimbilir .
Resmen annesi eşimi seviyor,görümcelerimi sevmiyor ve ben buna sınır oluyorum .Madem evlendikten sonra da sevip ilgilenecekse ,niye evlendim deyip kendinizi de aşağılamışsınız, bunu farkedip derin nefesler alıp daha kontrollü olun lütfen.
Kayinvalideniz çekilmez biri olabilir ama eşinizin annesi ,doğacak çocuklarınızın da babannesi olacak az sakın, yazık.

Ayyy insanlara yaranamazsin ki bosver. Ilgilenirsin niye o kadar abarttin derler ilgilenmezsin adam seni aldatir derler :ukala::ukala: daha bir sürü sey var yani. Kv ye gelecek olursak benim ki de aynisi :kızgın: senin durrumunda ben olsam ben de sinirlenirdim. Sonucta kimse kv ye gelme demiyor ogluyla arasina girmiyor. Ama esinizin kabul etmesi de sacmalik. Diyebilirdi halbuki buzdolabinda corba var gerek yok zahmet etme diye. Hani güzel bir sekilde söyleyebilirdi. Saglik yapacak bisey yok artik :bicak:

Sırf beni eleştirip haklı çıkmak için, ben çocuğuma bile bu kadar bakmıyorum diyenler oldu.
Ben düşünüyorum yaptığımın neresi yanlış?
Ben gelmesin demedim zaten, aralarına da girmedim ama kötü oldum.

Yok ya ne sorulması, orası oğlunun evi ben kimim ki :)
Bunu savundum neler oldu.
Ben eşimle anneme giderken bile ararım müsait misiniz diye.
Olur yatabilirler, uzanabilrler, müsait değillerdir bunun neresi kötü ki ben anlamadım.
Kv yi de arayıp sorarım anne müsait misin diye.
Aynı inceliği, saygıyı kendime de bekliyorum ama farklı anlaşıldım.
Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun bu arada takmayın.
Ben en başından mesafeliydim ve çizgimi asla bozmayacağım.

Kayinvalidem bana cok mesafeli davrandi, düsmanmisim gibi
Kimse benimle konusmazdi, yüzüme bakmazdi
simdi de gelin bizi istemiyor oldu
E dün yedigin hurmalara ne oldu

Neyse neler yasadim yine de esimin annesi babasi diye yüzlerine bakiyorum
Onlar caylari bittigi an hemen doldurmadim diye hala triplere giriyor
Ne yapayim öyle böyle idare ediyorum, ayip ama cogu yaptiklari
Anlasamasak bile annesi babasi esimin, en basta ben istemem aralarinin kötü olmalarini
Ama iste, böyle kabul etmeye calisiyoruz, cok üzdüler bizi de, ogluslarini da cok üzdüler
Allah a havale ettim, bu kirdiklari kaplerin hesabi sorulmayacak mi, onlar düsünsün

Topiğime az çok göz atan çoğu kişi bilir benim kayınvalidem ile durumlarımı. Kedi köpek gibiyiz desem bile tam ifade etmiş olmam. Ama o kadar kızdığım kayınvalidem bile şu hareketi yapmaz.
Eşim hastalandığında 1 kez gelmişliği yoktur. Karın bakacak oğlum der. En fazla bana tavsiyeler verir. Sağolsun bende aklıma yatanları uygularım.
Şuan kayınvalidem gözümde bir sevimlileşti, ilginç :KK70:

Benimkisi her şeyi en iyi ben yaparım havasında.
Evlerine gideriz evde yemek olduğu halde sana yemek koyayım al götür.
Çorba yapar en iyisini ben yaptım falan.
Her şeye burnunu sokar.
Eşim bir kere kolonoskopi oldu, uyutacaklardı diye gelmek istedi, geldi de.
Eşim gelmene gerek yok biz ikimiz gideriz dedi ama dinlemedi.
Eşim işlemden sonra gözünü açtı, yanında bana sarıldı kv nin o gün davranışlarını görmeliydin :KK70: :KK70:

Üzerinize sebepsiz gelindiğini düşünmüyorum.
Normal bir günde siz evde yokken çat kapı gelse ,bana da sorsaydı deme hakkınız olurdu .
Adam hasta geleyim de bi çorba yapayım demiş annesi ,bunun için size haber vermesini istemeniz çok saçma değil mi?
Kızım, gelinim ,oğlum minnosum hastaymış eğer uygun görürsen bi gidip çorba yapayım dese kendinizi kötü hissetmez miydiniz ?
Tamam sizin de eviniz fikriniz alınmalı ama hastalık istisna değil mi?
Kızlarını sevip sevmemesi sizi ilgilendiren bir konu değil ki.
Eşinize yazık gerçekten sevgi bu değil ki hasta hasta sabaha kadar bakım yap bak ,sonra annem niye benden habersiz geliyo diye sorun çıkar.
Kusura bakmayın da kaşıkla verip sapıyla gözünü çıkarmışsınız. Eşim bana sizin yaptığınızı yapsa bana hastayken bakma da annemin gelişine laf etme de derdim .
Eşiniz de der yakında, bu yaptığınız en çok size zarar verir ,çocuk olsa torunu sevmeye ne bahaneler bulursunuz kimbilir .
Resmen annesi eşimi seviyor,görümcelerimi sevmiyor ve ben buna sınır oluyorum .Madem evlendikten sonra da sevip ilgilenecekse ,niye evlendim deyip kendinizi de aşağılamışsınız, bunu farkedip derin nefesler alıp daha kontrollü olun lütfen.
Kayinvalideniz çekilmez biri olabilir ama eşinizin annesi ,doğacak çocuklarınızın da babannesi olacak az sakın, yazık.

Benim yetemediğimi düşünüp, ev durumumu sormadan gelmesine şimdi olsa yine kızarım.

Kayinvalidem bana cok mesafeli davrandi, düsmanmisim gibi
Kimse benimle konusmazdi, yüzüme bakmazdi
simdi de gelin bizi istemiyor oldu
E dün yedigin hurmalara ne oldu

Neyse neler yasadim yine de esimin annesi babasi diye yüzlerine bakiyorum
Onlar caylari bittigi an hemen doldurmadim diye hala triplere giriyor
Ne yapayim öyle böyle idare ediyorum, ayip ama cogu yaptiklari
Anlasamasak bile annesi babasi esimin, en basta ben istemem aralarinin kötü olmalarini
Ama iste, böyle kabul etmeye calisiyoruz, cok üzdüler bizi de, ogluslarini da cok üzdüler
Allah a havale ettim, bu kirdiklari kaplerin hesabi sorulmayacak mi, onlar düsünsün

Bende allaha havale ettim.
Daha da uzak duracağım.
Boş ver sende geçmiş gitmiş artık, insanlar böyle işte

Ya bayanlar bu konu çok uzamadı mı haklı veya haksız bir kişinin üzerine bu kadar gidilmemelidir oda insan kaç kişi yüklendi bayana yaşın küçük zeka yaşın elvermez diyorsanız siz susun bare ben böyle şeylere gelemiyorum biraz vicdanlı olun lütfen 30 kişilik sınıfta 29 kişi 1 kişiye bu kadar yüklense hoş olur mu çocukluğumdan beri böyle şeylere gelemem bence bu konu kapatılsın kadını belki ağlattınız belki kırdınız bu kadar yapmayalım lütfen yazık günah oda insan oda can bazı kişiler makara yapmaya yer arıyor kadın zaten konu açtığına bin pişman olmuştur belki anlatmak istediği şeyi tam izah edemedi belki yapısı bu fikrinizi yazın geçin artık zekasına laf etmeye başladınız çok ayıp.

Annesi oğlunu öpüyor,canım cicim diyor diye sinir olan sizsiniz, ama sizi kıskananda eşinizin annesi. Yani sırf oğlu Bir kadınla evlendi diye kadın oğlunu öpüp sevemeyecek mi nasıl mantık bu ya annesi o annesi, çook sağlıksız Bir bakış açınız var. Burada birine kızacaksanızda eşinize kızın, sizin eviniz dağınıkken birilerinin gelmesinden duyduğunuz rahatsızlığı eşiniz bilmeli, eşiniz ona göre onu arayanlara cevap vermeli. 30 yaşında diye, evli diye merak etmesin mı oğlunu, görmeye gelmesin mı?kadının sorunu değil evin durumu, zaten ne bilsin dağınık. Gelip evin haline laf edecekse bırakın o da Onun ayıbı olsun, öyle bişey duysanız tüm gece oğluna baktım seninde dediğin laf mı diye cevabını verirsiniz. Bana çok toy geldiniz, Yeni evli olduğunuzu düşünüyorum. Bunları aşın, bu tavırla hem kendinize hem eşinize yazık edersiniz çok yorucu bir bakış açısı.

Annesi oğlunu öpüyor,canım cicim diyor diye sinir olan sizsiniz, ama sizi kıskananda eşinizin annesi. Yani sırf oğlu Bir kadınla evlendi diye kadın oğlunu öpüp sevemeyecek mi nasıl mantık bu ya annesi o annesi, çook sağlıksız Bir bakış açınız var. Burada birine kızacaksanızda eşinize kızın, sizin eviniz dağınıkken birilerinin gelmesinden duyduğunuz rahatsızlığı eşiniz bilmeli, eşiniz ona göre onu arayanlara cevap vermeli. 30 yaşında diye, evli diye merak etmesin mı oğlunu, görmeye gelmesin mı?kadının sorunu değil evin durumu, zaten ne bilsin dağınık. Gelip evin haline laf edecekse bırakın o da Onun ayıbı olsun, öyle bişey duysanız tüm gece oğluna baktım seninde dediğin laf mı diye cevabını verirsiniz. Bana çok toy geldiniz, Yeni evli olduğunuzu düşünüyorum. Bunları aşın, bu tavırla hem kendinize hem eşinize yazık edersiniz çok yorucu bir bakış açısı.

Aynı şeyleri defalarca yazdım, tekrar okuyabilirsiniz.
O durumda annesi değil, kim olursa olsun aynı tepkiyi verirdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X