Aşırı takıntılı hallerim..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.895
57.812
798
Merhaba bayanlar...
Mutlu pazarlar dilerim. Hoş pazarı da kalmadı mutlu haftalar dileyeyim daha uygun olur :KK53:

Derdim bugüne özel değil, genel yapıma özel bir dert.

Aşırı takıntılı, sorunları büyüten, kafama takan, kendimi sıkan bir yapım var.

Yaşandı bitti, orada kaldı değilim.

Hatta bana yapılan bir yanlışa, yaşadığım bir soruna karşılık almış olduğum özür dilerim, kusura bakma sözcükleri bile beni sakinleştirmeye, bu olayı atlatmama yetmiyor.

Üzerinden bir hafta 10 gün geçmiş olsun, aklıma geldiği an kendi kendime konuşmaya, kafamda o olayı
aynen canlandırıp yaşamaya başlıyorum. İçimde koca bir kaya oturuveriyor.

Sonra bu iç sıkıntısı içinde bulunduğum zamanı zehir ediyor, yarına dair endişe veriyor.
Yarın kim bilir ne saçmalık yaşayacağım off gibi bir ruh haline giriyorum..o_O

Üstelik yaşadığım haksızlıklar karşısında susan, ezilen biri değilim.
Hani çat çat içimi kusup karşımdakini utandırana, pişman edene dek konuşuyorum.
Ama bu içimi döküş beni rahatlatmıyor.

Tersine..
Ne gerek vardı?
Bu tatsızlık neden yaşandı?
Ben de üzüldüm ee haliyle üzdüm.
Neden??
Gibi bir huzursuzlukla güne devam ediyorum..:KK14:

Ve rahat olmak, ben değil o düşünsün bana ne, yapmasaydı,
haddini bilsin, oh verdim ağzının payını bitti gitti.
Diyerek çayımı, kahvemi içmek, yediğim yemeğin lezzetini farketmek, iç huzuruyla uyuyabilmek istiyorum..

Bana tavsiyeleriniz var mı acaba? Şuan bir hafta evvel yaşadığım sorun için yine çok huzursuzum da :KK51:

Türlü türlü insan karakteri var, o bunu dedi, şu bunu yaptı böyle düşünüp kurarak hayat geçmez. Karşındaki insanlar eğer özür diliyorlarsa bu da bir erdem, demek ki sana değer veriyorlar ki yaptıkları hatalara karşılık özür diliyorlar. Eğer yaptıkları yanlışlar çok büyük yanlışlar değilse biraz affedici ol.

Bu durum psikolojik ise bir uzmandan yardım al, yok hayır tamamen karakter özelliği ise o insanların yaptıkları yanlış davranışlara ve negatif özelliklerine odaklanmak yerine pozitif taraflarına odaklan derim çünkü bu şekilde kendine zarar vermiş oluyorsun.

Bir de insanların kendini rahatlatmak için bazı yöntemleri vardır, kimi kendi iç huzurunu bulmak için meditasyon yapar, kimi dua eder, kimi çıkıp 3 km koşar, kimi resim çizer, kimi şarkı söyler. Sen de kendine bu şekilde bir yol çizebilirsin.Baktın ki negatif yüklendin yine kuruyorsun, odak noktanı değiştir.

Bende ayni senin gibiyim canim sorunlari unutaniyorum aklima gelince ayni hisleri yasayorum birde gelecek kaygim cok fazla ya soyle olursa ya boyle olursa dye düşünüp kendmi bos yere mutsuz eden bi yapim var ben psikologa gttim ozamanlar bna bi ilac verdi 8 ay once yani... cok iyi geldi canim ama tabi oda kesin cozum deil bence o dusnceyi aklinda öldur ben aklima hukmedeblirim de dusunme canim

Türlü türlü insan karakteri var, o bunu dedi, şu bunu yaptı böyle düşünüp kurarak hayat geçmez. Karşındaki insanlar eğer özür diliyorlarsa bu da bir erdem, demek ki sana değer veriyorlar ki yaptıkları hatalara karşılık özür diliyorlar. Eğer yaptıkları yanlışlar çok büyük yanlışlar değilse biraz affedici ol.

Bu durum psikolojik ise bir uzmandan yardım al, yok hayır tamamen karakter özelliği ise o insanların yaptıkları yanlış davranışlara ve negatif özelliklerine odaklanmak yerine pozitif taraflarına odaklan derim çünkü bu şekilde kendine zarar vermiş oluyorsun.

Bir de insanların kendini rahatlatmak için bazı yöntemleri vardır, kimi kendi iç huzurunu bulmak için meditasyon yapar, kimi dua eder, kimi çıkıp 3 km koşar, kimi resim çizer, kimi şarkı söyler. Sen de kendine bu şekilde bir yol çizebilirsin.Baktın ki negatif yüklendin yine kuruyorsun, odak noktanı değiştir.

Teşekkürler yorumun için.
Tamamen karakter meselesi..

Maalesef özür dilediklerinde hmm erdemli biri diye düşünmüyorum.
Benim moralimi yerle bir ettikten sonra özür dilemesinin ne anlamı var?
On kere düşünüp davransın da kimseyi üzmesin, özüre de gerek kalmasın diye düşünüyorum.

Çünkü gerçekten hemen sakinleşen biri değilim.
Bakın günümü değil günlerimi etkiliyor.

Keşke özür dilemeleri hemen her şeyi çözseydi.
Bu huyumu hiç sevmiyorum :(

Dizi, film izleyerek kafamı dağıtmaya, iç huzuru bulmaya çalışırım genelde..
Ama yeterli olmuyor benim takıntım ciddi sanırım..

Bende ayni senin gibiyim canim sorunlari unutaniyorum aklima gelince ayni hisleri yasayorum birde gelecek kaygim cok fazla ya soyle olursa ya boyle olursa dye düşünüp kendmi bos yere mutsuz eden bi yapim var ben psikologa gttim ozamanlar bna bi ilac verdi 8 ay once yani... cok iyi geldi canim ama tabi oda kesin cozum deil bence o dusnceyi aklinda öldur ben aklima hukmedeblirim de dusunme canim

Teşekkürler canım. Umarım ikimiz de düzeliriz bu konuda.

Çok güler yüzlü, hoşgörülü, anlayışlı bir insanım normalde.
Sonsuz vericiyim ama bunun kıymetini bilmediğinde biri hemen kendime kızmaya başlıyorum.
Çok gülersen böyle tepene çıkar millet işte.
Bakma suratlarına, diğerleri gibi kibirli ol, selam verme.
Kapını tıklatmaya bile çekinsinler.

O zaman abuk sabuk her insan seni üzemez.
Gibi düşüncelerle kendimi suçluyorum.

Ama bu da yapı. Sert olmaya çabaladığımda da huzursuzum çünkü benim özüm bu değil..

Bende asla sert olamam cok hosgoruluyum herkse uyarim insanlari kiramam lafi cat dye soyleyemem ama bende bundan snra soylicem gercekten bazen iyi niyetlilik iyi olmuyor

Moralini bozmalarina izin verme ! Bu konuda zaten senin karakterini bilip ayni seyi yapiyorsa gorusme. Bu durumda onlara kin tutmayacak kadar kendini ustun ve akilli gor . O kim ki senin canini sikacak :D

Bende asla sert olamam cok hosgoruluyum herkse uyarim insanlari kiramam lafi cat dye soyleyemem ama bende bundan snra soylicem gercekten bazen iyi niyetlilik iyi olmuyor

Moralini bozmalarina izin verme ! Bu konuda zaten senin karakterini bilip ayni seyi yapiyorsa gorusme. Bu durumda onlara kin tutmayacak kadar kendini ustun ve akilli gor . O kim ki senin canini sikacak :D

Ben başlangıçta iyiyim, damarıma basana kaplan oluyorum aslında.
Yani lafımı çat diye söylemiyorum değil söylüyorum ama yine de huzursuzum.. :S

Acayip kinciyim.. Bu bana zarar veriyor...

Teşekkürler yorumlar için kızlar..
Umarım takmamayı, olayı orada bırakmayı başarabilirim..

Merhaba bayanlar...
Mutlu pazarlar dilerim. Hoş pazarı da kalmadı mutlu haftalar dileyeyim daha uygun olur :KK53:

Hatta bana yapılan bir yanlışa, yaşadığım bir soruna karşılık almış olduğum özür dilerim, kusura bakma sözcükleri bile beni sakinleştirmeye, bu olayı atlatmama yetmiyor.

Üzerinden bir hafta 10 gün geçmiş olsun, aklıma geldiği an kendi kendime konuşmaya, kafamda o olayı

Sonra bu iç sıkıntısı içinde bulunduğum zamanı zehir ediyor, yarına dair endişe veriyor.

Tersine..
Ne gerek vardı?
Neden??

Diyerek çayımı, kahvemi içmek, yediğim yemeğin lezzetini farketmek, iç huzuruyla uyuyabilmek istiyorum..

Bana tavsiyeleriniz var mı acaba? Şuan bir hafta evvel yaşadığım sorun için yine çok huzursuzum da :KK51:
sana tavsiyem kendinde beğenmediğin özelliklerini belirle ve bunları düzeltmeye çalış. mesela karşındakini bıktırana kadar hakkını arayıp konuşma huyunu düzeltmelisin çünkü böyle yaptıkça insanlar senden kaçarlar. bu arada yazdıklarının çoğunu bende yapıyordum . mutsuz olduğun konuları sürekli gündemde tutmak seni mutsuz etmekten ve gelecekte de böyle mutsuz olacağını düşünmekten başka bir işe yaramaz.birde şöyle birşey varki aslında düşüncelerimizle bazı şeyleri çağırıyoruz sürekli karamsar ruh halinde olup olumsuz olayları düşünmek o olayları çağırmak gibidir bu yüzden olumsuz olaylar olsa da sen "bunların üstesinden gelebileceğini, ya bu nedir ki ben neler aşmadım, ahhhhh ben yok muyum her bişeyi başarırım peh" demelisin. :KK45::KK45::KK45:

Aynısının tipkisiyim sen birde çatır çatır içini anlatiyomussun bende oda yok sürekli korku içime atma ya bana kuserseler bilmemek istemediğim halde insan kadro çekiyorum sevmiyorum kendimi. Modem ağrılar gitmiyor bilmiyorum obsesifmiyim neyim allah yatdimciniz olsun akıl veremicem Özür dilerim

sana tavsiyem kendinde beğenmediğin özelliklerini belirle ve bunları düzeltmeye çalış. mesela karşındakini bıktırana kadar hakkını arayıp konuşma huyunu düzeltmelisin çünkü böyle yaptıkça insanlar senden kaçarlar. bu arada yazdıklarının çoğunu bende yapıyordum . mutsuz olduğun konuları sürekli gündemde tutmak seni mutsuz etmekten ve gelecekte de böyle mutsuz olacağını düşünmekten başka bir işe yaramaz.birde şöyle birşey varki aslında düşüncelerimizle bazı şeyleri çağırıyoruz sürekli karamsar ruh halinde olup olumsuz olayları düşünmek o olayları çağırmak gibidir bu yüzden olumsuz olaylar olsa da sen "bunların üstesinden gelebileceğini, ya bu nedir ki ben neler aşmadım, ahhhhh ben yok muyum her bişeyi başarırım peh" demelisin. :KK45::KK45::KK45:

:KK48::KK48:
Sağol yorumun beni gülümsetti.
Çok iyi niyetli olma özelliğimi beğenmiyorum.
Bu sebeple üzüldüğümü düşünüyorum.
Ama iyi niyetimi bırakırsam ben ben olmaktan çıkarım ki..
Her türlü mutsuz oluyorum..
Ben yok muyum ben:KK14::KK48:

Aynısının tipkisiyim sen birde çatır çatır içini anlatiyomussun bende oda yok sürekli korku içime atma ya bana kuserseler bilmemek istemediğim halde insan kadro çekiyorum sevmiyorum kendimi. Modem ağrılar gitmiyor bilmiyorum obsesifmiyim neyim allah yatdimciniz olsun akıl veremicem Özür dilerim

:)
Rica ederim. Yorumun için teşekkürler.
İnsanların beni sevmesi gibi bir derdim yok aslında.
Küsen küser güle güle gider.
Benim içim rahatsa, kendimle ilgili vicdanım rahatsa problem yok..

Saygı görmeyi bekliyorum aslında. Göremediğimde yaşıyorum sorunu ben..
Bu arada Amin..

Ben de bi zamanlar böyleydim resmen hayattan kopuk yasardim o olayi icimde halledebilmek icin.

Ama artik insanları , sözlerini , tavirlarini önemsememeyi öğrendim...

Kafaya takmaya basladigim an "bir hic uğruna değersiz biri için dakinani bile harcamayacaksin" diye kendime kizip durumu toparlamakla basladim ise.. Ardindan cevap vermeye, tartismaya dahi değer görmemekle devam ettim.. Kesinlikle daha huzurluyum artik..

Merhaba bayanlar...

Tersine..
Ne gerek vardı?
Neden??

Yazdıkların beni anlattı canım...o_OYalnız değilsin.bu belki biraz rahatlatır seni.:((

Back
X