Karşı taraftaki bilmior sadece eşim bilio ve kizio. Bir an evvel toplamam lazım fark edebilirlerbi an arkadaşım olduğunu düşündüm ve titizlik sorunu yaşayan birinin arkadaşım olmasını açıkça istemem.
evime gelicek tozlara bakıcak felan düşüncesi bile uzaklaştırıyor.
Çok sağol canım amin hhepimize inşallahöyle gözünün içine baka baka mamaları saççak yere :)) öyle öyle öğrencek..... rahat ol başka dert vermesin Allah dünyanın tozu da işi de bitmez....
Çok şükür herzaman toplu haklısın belki evde Dura Dura pparanoyak oldu mOlsun ya dikkat edin yine de. Fazlasi zarar. Evet eviniz temiz derli toplu olsun ama abartmaya da gerek yok bence..
Aslında düşündüm cnm eğer ki devam ederse gidicembu konu malesef bazı insanlarda var..bence psikolağa gitseniz iyi olur..çünkü kendi kendinize çözümleyemezseniz..
Aslında düşündüm cnm eğer ki devam ederse gidicem
ilk önce alerjiniz var. hamilesiniz. sizin temizlik yapmanızı geçtim, temizlik yapılan ortamda dahi bulunmamanız gerekiyor. neden kendinize ve bebeğinize eziyet ediyorsunuz?
not: benimde ev tozuna alerjim var( daha birçok şeye de alerjim var). temizlik yapmam yasak. heleki eğer bebişim olduğunda kesinlikle yapmamam gerekiyor... yapmam da. kendi sağlığım neyse de ona kıyamam...
kesinlikle gitmelisin..benim arkadaşımdada tuvalet takıntısı var..oda gidecek..neler yaptık yenmesi için ama dahada arttı...sanırım bebeğinde olucak olmadan çözüm bul..bu arada hayırlı sağlıklı bebeğin olsun inşallah..
titizlik takıntınız için muhakkak bir şekilde destek alarak harekete geçmelisiniz ama farklı fiziksel önlemler sunayım size, sehpa masa gibi mobilyalarda açık renk tozu belli etmediği için görüp de siniriniz bozulmaz, halılar da çok önemli 5 yıllık evliyim halılarımın sadece bir tanesi farklı marka birgün kaldırıp atıcam çünkü havı tüyü bitmedi gitti bir de çok leke tutuyor diğerleri antibakteriyel (mutfak halım dahil) kirlendikleri belli bile olmuyor.
toza alerjiniz daha önemli bir sorun bende de var toz aldım mı hemen burnum akmaya başlar ev temizliğini tamamen yardımcı ablaya bıraktığım için içim rahat hiç temizlik yapmıyorum artık :)
bir de bence ev tozundan kurtulmak için en önemli konu sulu süpürgeler, toz torbalı olanlar evi süpürdükçe havalandırmalarından toz vererek resmen tekrar kirletiyorlar.
sulu süpürgeler pahalı, filtresi sık sık değişmeli o da pahalı, temizlemesi ayrı dert ama evimde toz barındırmaması ve resmen havayı temizlemesi hiçbirşeye değişilmez:)
kimyasallardan uzak durun ben kademe kademe hayatımdan çıkarıyorum hatta çocuğumun kullanacağı mutfak gereçlerine bitkisel organik deterjandan başka birşey sürmüyorum. bulaşık makinesinde sadece limon tuzu ve sirke kullanıyorum. deterjan yemekten kurtulduk. :)
Bende yapıyorum canım halilarimi yazın kaldırıyorum kışın seriyorum ve antibakteriyel ve yıkamaya sık yolluyorum.
Supurgemi değiştirecegim en kisa zamanda sulu alicam.
temizlikci tutamam gelir belli tek eşim çalışıyor ve kiradayiz.
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun..
Selam kızlar biliyorum aslında sizlerin eminim ki bendede çok sorunları derdi vardır okuyorum görüyorum. Kusura bakmayın bende kendime sorun ettim bu titizlik meselesini..
evi her gün supurur silerim alerjim var ev tozunu ve aşırı toza karşı zafim var Nerede görsem hemen yapisiveririm hergün silmeme rağmen gene oluyor.
Misafir geleceği zaman evi resmen çamaşır suyuyla yıkıyor gibiyim duvarlar dahi siliyorum ve eşim şikayet edip duruyor neden bu kadar derine iniyorsun kendini yoruyorsun die.
Aksine bu kadar temizlik düştünü değildim ama evlendikten sonra çıktı.
Mesela akrabaya gidiyoruz evinde otururken seppasinda zor görüyorum almamak için zor tutuyorum kendimi :)
Hele hele eşimin is arabasına binince :)
Hemen bez alıp siliyorum ve adamda ya bırak artik diyo sizce fazla mi yoksa ben mi abartiyorum. .
uzun oldu kusura bakmayın şimdiden gelen cevaplar için teşekkür ederim :))
Sulu süpürge çok fark ettiriyor annemin eviyle kıyaslıyorum :)
Amin inşallah, bebeğinizle sağlıklı günler dilerim
Evlendikten sonra aysini bana oldu. Ilk baslarda boyle degildim ama esim asiri titiz annesi titiz olmasi sebbeyle. Esimden kazandigim bi aliskanlik artik herkesin evi pis gorunur oldu bana
Selam kızlar biliyorum aslında sizlerin eminim ki bendede çok sorunları derdi vardır okuyorum görüyorum. Kusura bakmayın bende kendime sorun ettim bu titizlik meselesini..
evi her gün supurur silerim alerjim var ev tozunu ve aşırı toza karşı zafim var Nerede görsem hemen yapisiveririm hergün silmeme rağmen gene oluyor.
Misafir geleceği zaman evi resmen çamaşır suyuyla yıkıyor gibiyim duvarlar dahi siliyorum ve eşim şikayet edip duruyor neden bu kadar derine iniyorsun kendini yoruyorsun die.
Aksine bu kadar temizlik düştünü değildim ama evlendikten sonra çıktı.
Mesela akrabaya gidiyoruz evinde otururken seppasinda zor görüyorum almamak için zor tutuyorum kendimi :)
Hele hele eşimin is arabasına binince :)
Hemen bez alıp siliyorum ve adamda ya bırak artik diyo sizce fazla mi yoksa ben mi abartiyorum. .
uzun oldu kusura bakmayın şimdiden gelen cevaplar için teşekkür ederim :))
Kusura bakma kırdıysam alerji birseye benzemiyor. çok sıkıntı çekersen kortizon verirler. Allah korusun bebeğin de gelişim geriliyi yapabilir. alerji durumun nasıl bilmiyorum ama yaptığın tehlikeli.
Çamaşırbsuyu vs hele normal insana bile zarar verirken sana neler yapmax...
Abartıyorsunuz tabi ki de. Misafir gelecek diye duvar silmekte nesi... Biraz rahat olun... Gençken değeri bilinmeyen sağlık, yaşlanınca eklem ağrıları başlayıp kireçleme başlayınca düşünülüyor... Yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?