Aşırı Titizlik

bi an arkadaşım olduğunu düşündüm ve titizlik sorunu yaşayan birinin arkadaşım olmasını açıkça istemem.
evime gelicek tozlara bakıcak felan düşüncesi bile uzaklaştırıyor.
Karşı taraftaki bilmior sadece eşim bilio ve kizio. Bir an evvel toplamam lazım fark edebilirler

bu konu malesef bazı insanlarda var..bence psikolağa gitseniz iyi olur..çünkü kendi kendinize çözümleyemezseniz..

Aslında düşündüm cnm eğer ki devam ederse gidicem

kesinlikle gitmelisin..benim arkadaşımdada tuvalet takıntısı var..oda gidecek..neler yaptık yenmesi için ama dahada arttı...sanırım bebeğinde olucak olmadan çözüm bul..bu arada hayırlı sağlıklı bebeğin olsun inşallah..

ilk önce alerjiniz var. hamilesiniz. sizin temizlik yapmanızı geçtim, temizlik yapılan ortamda dahi bulunmamanız gerekiyor. neden kendinize ve bebeğinize eziyet ediyorsunuz?

not: benimde ev tozuna alerjim var( daha birçok şeye de alerjim var). temizlik yapmam yasak. heleki eğer bebişim olduğunda kesinlikle yapmamam gerekiyor... yapmam da. kendi sağlığım neyse de ona kıyamam...

titizlik takıntınız için muhakkak bir şekilde destek alarak harekete geçmelisiniz ama farklı fiziksel önlemler sunayım size, sehpa masa gibi mobilyalarda açık renk tozu belli etmediği için görüp de siniriniz bozulmaz, halılar da çok önemli 5 yıllık evliyim halılarımın sadece bir tanesi farklı marka birgün kaldırıp atıcam çünkü havı tüyü bitmedi gitti bir de çok leke tutuyor diğerleri antibakteriyel (mutfak halım dahil) kirlendikleri belli bile olmuyor.

toza alerjiniz daha önemli bir sorun bende de var toz aldım mı hemen burnum akmaya başlar ev temizliğini tamamen yardımcı ablaya bıraktığım için içim rahat hiç temizlik yapmıyorum artık :)
bir de bence ev tozundan kurtulmak için en önemli konu sulu süpürgeler, toz torbalı olanlar evi süpürdükçe havalandırmalarından toz vererek resmen tekrar kirletiyorlar.
sulu süpürgeler pahalı, filtresi sık sık değişmeli o da pahalı, temizlemesi ayrı dert ama evimde toz barındırmaması ve resmen havayı temizlemesi hiçbirşeye değişilmez:)

kimyasallardan uzak durun ben kademe kademe hayatımdan çıkarıyorum hatta çocuğumun kullanacağı mutfak gereçlerine bitkisel organik deterjandan başka birşey sürmüyorum. bulaşık makinesinde sadece limon tuzu ve sirke kullanıyorum. deterjan yemekten kurtulduk. :)

Canim evde yalnızım bunun farkındayım ama mecburum yapmaya aksamlari eşim işten gelince elektrik süpürgesi açıyordu başta onada kiyamiyorum hadi o alıyor ama kıyı köşe değil.
Kenarlarda kalıyor :/.
Ilan kullanamıyorum almasamda bu sefer rahatsız edicek. Ben hiç evladimi düşünmez miyim öğle bir yazmissiniz ki sanki ona zarar veriyorum

Çok sağol canım allah razı olsun umarım oda annesi gibi alerjisi olmaz Kıyamam ben çok zorlanıyorum.
Gerçi annemden geçmiş bana annem alerjik astım
Eger ki ise yaramaz sa gidicem çok sağol canım ilgin için

Bende yapıyorum canım halilarimi yazın kaldırıyorum kışın seriyorum ve antibakteriyel ve yıkamaya sık yolluyorum.
Supurgemi değiştirecegim en kisa zamanda sulu alicam.
temizlikci tutamam gelir belli tek eşim çalışıyor ve kiradayiz.
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun..

Sulu süpürge çok fark ettiriyor annemin eviyle kıyaslıyorum :)
Amin inşallah, bebeğinizle sağlıklı günler dilerim

Evlendikten sonra aysini bana oldu. Ilk baslarda boyle degildim ama esim asiri titiz annesi titiz olmasi sebbeyle. Esimden kazandigim bi aliskanlik artik herkesin evi pis gorunur oldu bana

Sulu süpürge çok fark ettiriyor annemin eviyle kıyaslıyorum :)
Amin inşallah, bebeğinizle sağlıklı günler dilerim

Çok sağol canım benim en kisa zamanda alicam biliyorum annemin evinde vardı gayet güzel oluyor

Evlendikten sonra aysini bana oldu. Ilk baslarda boyle degildim ama esim asiri titiz annesi titiz olmasi sebbeyle. Esimden kazandigim bi aliskanlik artik herkesin evi pis gorunur oldu bana

Demekki bir tek ben değilim :)
Aliskanlik kazanıyor insan aslında annem hiç titiz bir kadın değildi hep ben temizlerdim.
Ama işte kötü alışkanlık buda sorun yaratıyor

Kusura bakma kırdıysam alerji birseye benzemiyor. çok sıkıntı çekersen kortizon verirler. Allah korusun bebeğin de gelişim geriliyi yapabilir. alerji durumun nasıl bilmiyorum ama yaptığın tehlikeli.
Çamaşırbsuyu vs hele normal insana bile zarar verirken sana neler yapmax...

Abartıyorsunuz tabi ki de. Misafir gelecek diye duvar silmekte nesi... Biraz rahat olun... Gençken değeri bilinmeyen sağlık, yaşlanınca eklem ağrıları başlayıp kireçleme başlayınca düşünülüyor... Yapmayın.

Haklısın bir daha kullanmiyacam bu son olsun ama havalı yerde yapıyorum.
Genelde lavaboda kullanıyorum artık kullanmiyacam.
Alerji kötü ve hamilelikteyken dahada çok zorluyor.

Çok doğru soylemissin canım frenliycem kendimi inşallah

Alerji tabii sıkıntı ama siz abartmışsınız

Bebek Doğumca daha zor olur şimdiden kendinize telkin edin ne o öyle duvar silmek

Bak temizlikçi konusunda yazdım haftada bir temizlenir benim evim bana yeter 5 yaşında çocuğum var.

2 kişi olsak 15 de temizlik yeter çamaşır suyu vs daha zararlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…