Konu sahibine cevap verecektim de aradaki ilginç oluşumlu tabulara değinmeden de edemeyeceğim.
Kadın şöyledir, kadın böyledir, gelinlik temizliktir, kırmızı kuşak bekarettir vs ne saçma tabular koyulmuş
Hele ki bakire olmamanın gelinliği kirlettiğini de ilk defa burda duyuyorum
Kadın, kadındır. Sevişmek istiyorsa sevişir.
Bunun sorgulaması kendinden başkasına düşmez.
Çevremde bakire olmayıp da sözlenen, nişanlanan, evlenen kız da gördüm çokça. Hatta onlara rağmen ben evli değilim ne ilginç. Karşılarındaki erkekler evlenirken onları problem de etmedi. Ya da ben hiç bu kadar hastalıklı bekaret takıntılı bir erkek görmedim etrafımda (Belki yaşadığım yerden dolayıdır) daha çok dürüstlük, saflık arayan gördüm.
Aileden utanma kısmı ayrı bir ilginç. Belli ki onlar bizi yaparken pek utanmamış. 18 yaşını geçmiş bir kızın bekareti kendini ilgilendirir, hep başkalarını düşünerek cinsellikten utanıp sıkılacak mıyız?
Neyse konu sahibine döneyim. Seven erkek isteyebilir, istediğini dile getirebilir ama senin kararına saygı duyar, baskı yapmaz. Benim 1.5 yıllık erkek arkadaşım, 5 yıl da beklesem seni, sevişmesek sorun değil, muhabbetine aşığım. Sana sarılmak bile yetiyor der hep. Ha bu devamını istemediği anlamına gelmiyor, arzuladığını açıkça belirtir, ben de öyle. Ama bizim aramızda birtakım güven problemleri var durumumuz karmaşık, eğer olmasaydı benim kabulümdü, ilkim ve sonum olmasını isterdim.
Evlendiğimizde sıkılır mıyız diye de düşünmedim. Evlenince ne değişiyor ki imza atıyorsun ve cinsellik tam aksine daha ulaşılabilir bir şey haline geliyor toplumumuzca. 60 yıllık evli çiftler birbirinden sıkılmıyorsa, karşınızdaki doğru insansa ondan da sıkılmazsınız. Evliliğin tek anlamı maalesef bu tabular yüzünden cinsellikmiş gibi gösteriliyor

Bir kere aynı evde yaşayacaksınız, aynı yastığa baş koyacaksınız her gece. Sevgiliyken bunlar çok sık mümkün olmuyor. Bir de çocuk sahibi olma heyecanı var. Bu kadar sığ görmeyin evliliği.