• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliligi mi yoksa mantik evligi mi?

MANTIK EVLİLİĞİNDEN KASTINIZ GÖRÜCÜ USULU EVLİLİK HERHALDE AMA GÖRÜCÜ USULUDE BİLMEZSIN TANIMAZSIN TAMAMEN SÜRPRİZ YA SAPIK YADA SORUNLUYSA ARTIK SANSINA AMA ASK EVLİLİĞİNDE ÖNCEDEN HUYLARINI KESTİREBİLİYORSUN

Mantık evliliği nedir bana açıklar mısınız cidden soruyorum? Mantık ne mantığı, neyin mantıklı olması gerekiyor? Para mı, sosyal statü mü? Bir tarafın neyi olup da diğeri bunu kabul edince mantık evliliği oluyor? Bunların hangisi mutlu eder ki? Mantık evliliği mantıklı değil bi kere! En mantıklısı aşk evliliği gerisi saçmaalık

İnsan sevmediği adamla nasıl aynı yataga girer, sevişir??
Tabiki aşk evliliği :))))
Sonraa gelip buraya Çok uyumlu bi çifttik iyi anlaşıyorduk ama eşimle arkadaş gibiyiz diye konu açarlar :D Ya ben arkadaş olacağım adamda bile bana duygusal yakınlık beklerim Mantıkmış

Mantık evliliği nedir bana açıklar mısınız cidden soruyorum? Mantık ne mantığı, neyin mantıklı olması gerekiyor? Para mı, sosyal statü mü? Bir tarafın neyi olup da diğeri bunu kabul edince mantık evliliği oluyor? Bunların hangisi mutlu eder ki? Mantık evliliği mantıklı değil bi kere! En mantıklısı aşk evliliği gerisi saçmaalık

Evi arabası parası var mı? Mesleği iyi mi, birazcık da anlaşıyor muyuz o zaman koy sepete = mantık evliliği

Evi arabası parası var mı? Mesleği iyi mi, birazcık da anlaşıyor muyuz o zaman koy sepete = mantık evliliği
Ben şahsen 20'li yaşlarda gençken evlenen bir insanın evi arabası parası ve hatta mesleğinde iyi bi rütbesi olmasını hiç mantıklı bulmuyorum Anca babası zenginse Aman o da hiiiç lazım değil Ev araba para arayanlar gidip sanırım kendinden 10-15 yaş büyüklerle evleniyor Ona mantık evliliği deniyor Ay ne kadar mantıksız :63:

Kesinlikle ikisi de gerekiyor.
Ben esimle asikken mantik evliligi yaptigimi düsünmüstüm (biraz karisik oldu). Yani söyle söyleyim, o kadar asiktim ki her seyi cok mantikli geliyordu. Anne babanin fikri önemli, onlar "ayik kafayla" daha ince eleyip düzgün karar veriyorlar.
Mesela benimkiler bana arada kültür farki oldugunu söylemislerdi ben de gülüp gecmistim ayyyhh ne kadar dar görüslüler diye :)
Ama iste olmuyor mantikli dusunseydim bazi farkliliklarin ilerde sorun olacagini kestirmeliydim. Simdi esimle her konuda didismek zorunda kalmazdim. Kafalar uyusmayinca cok zor.

ANCAK, öte yandan, sevgi ve ask kesinlikle sart. Erkekler ask olmadan bir kadina yaklasabiliyorlar ama biz kadinlar öyle degiliz. Mümkün degil yani. Sevgi olmadan olmaz. Dengeyi iyi kurmak lazim. Allah gönlüne göre versin.

buna bir sene öncesine kadar kesinlikle mantık evliliği diye cevap veriyordum ama yaşayıp gördükten sonra kesinlikle salt mantıkla olmadını öğrendim..Aşk olmasa bile sevgi gerekiyor, adamı gördüğünde en azından yüzünde bir gülümseme oluşturması gerekiyor...Bu adam bana dokundugunda tiksinir miyim yoksa hoşuma gider mi sorusunun cevabı önemli..Ben hiç bişey hissetmediğim bir adamla 8 ay sevgili oldum , nişan arefesinde bazı şeyler dank etti ve o anda bıraktım...O kadar huzurluyum ki şimdi, sırf bi adamın işi gücü yerinde maddi durumu iyi diye evlenilmez

Mantığınıza uymayan insanlara aşık olduğunuzu sandığınız için bu saçmalıkları konuşuyosunuz. :)

Gecenlerde en iyi arkadasimla konustugumda mantik evliligi yapmayi düsünüyorum dedi.
Insan 1 kere seviyor sonra o geciyor ve bir daha da olmuyor sanki o sevme. Yani bu dünyanin fani oldugunu anlayinca aslinda tüm sevgimizi bir insana tam anlamiyla veremem galiba gibi laflar gecti aramizda.
Ve gercektende Aşk evliliğinde cogu zaman karsi taraf daha "az" seviyor. mantik evliliginde ise hersey normal ve uyuyor gibi geliyor bana.
O yüzden sizler ne diyorsunuz bu duruma ? :) Bu arada 23 yasindayim, yurt disinda kaliyorum ve ögrenciyim

Tabi ki aşk evliliği; sevmeden kimseyi ama kimseyi çekemezsin. Ama her şeyin bir ayarı var. Yani gördüğün ilk yakışıklıyla kaçıp gitmek zaten aşk evliliği değil çocukluk oluyor. :)

Bence arkadaşın abartmış, bi bulsun da göreyim ben onu :)

Aşık olduğun adama bile zaman zaman tahammül edemiyorsunuz.mantık evliliği yaptığınız adamın aksirik tiksirik salya sümük zamanlarında nasıl tahammül edeceksiniz.ben aşk evliliği diyorum kesinlikle.ölümlü dünyada ne mantığı Allahinizi severseniz..

Mantığını kaybetmediğin bir aşk evliliği tabi ki :KK60:Aşık olmadığın biriyle evlilik bana göre işkence gibi :110:

Gecenlerde en iyi arkadasimla konustugumda mantik evliligi yapmayi düsünüyorum dedi.
Insan 1 kere seviyor sonra o geciyor ve bir daha da olmuyor sanki o sevme. Yani bu dünyanin fani oldugunu anlayinca aslinda tüm sevgimizi bir insana tam anlamiyla veremem galiba gibi laflar gecti aramizda.
Ve gercektende Aşk evliliğinde cogu zaman karsi taraf daha "az" seviyor. mantik evliliginde ise hersey normal ve uyuyor gibi geliyor bana.
O yüzden sizler ne diyorsunuz bu duruma ? :) Bu arada 23 yasindayim, yurt disinda kaliyorum ve ögrenciyim

C şıkkı : Bekarlık ....

ben gelen teklifi mantığımı kullanarak kabul ettim ve sonrasında aşık oldum. cok mutluyum dogru tercih işte bu diyorum :KK37::KK37: darısı başına :KK45:

Back
X