Ask mi Egitim mi?

sen ingiltere de ünv.ye başlaman çok daha iyi olur. ünvye başladıktan sonra türkiyede ki ilgili bölüme geçebilme şansın var diye biliyorum. bunu bir araştır okuduğun bölümün trdeki denkliğine girebiliyorsun sanırım. araştır ve eğer varsa kesin böle bişey o şekilde yap. össyle uğraşmazsın hem.

ama muhakkak eğitim şart. sakın okulunu yarıda bırakma

Aa bu cok isime yarar aslinda... Hem 2 yil sonra hala onun yanina gitmek istiyorsam buna o zaman karar vermis olurum:)
Ben bir arastirayim canim cok sagol:34:

eğitim,eğitim,eğitim...canım daha yaşın çok küçük zaten.okulun bitene kadar ne kararlar alırsın ilişkiniz ne olur bilemem.fakat eğitiminden kesinlikle ödün verme.okumuş yada çalışan bir insanın hayat görüşü,kendini algılayışı,çevreden gördüğü tepki her şeyi farklıdır. türkiye'de olur yurtdışında olur senin için hangisi uygun olur bilemem ama hayallerini erteleme.aşk sabretmektir zaten olacaksa bekler seni.ama onun için okulundan hayallerinden vazgeçersen,ilerde hem sevdiğin kişiyi suçlarsın içten içe hayallerinden vazgeçtiğin için,hemde mutsuz olursun.

Konuyu sevgilime actim 1 2 yildan bahsetmiyoruz ne bileyim ben orda senin baska birisine asik olmayacagini diyor. O da bundan korkuyor yani... Cok uzgunum... Keske hersey daha kolay olsaydi..:85:

Yatay gecisi arastirdim biraz 1 2 kisilik kontenjanlar var ve cok az bolum icin var. Gecis yapma olasiligim oss yi kazanma olasiligimdan cok daha dusuk gibi gozukuyor.

Bide bu var... Hem o da universite de universiteyi bitircek 4 yil sonra askere gitcek ondan sora bis bulcak zaten 6 yili bulacak.. Yok ama sanirim cevresinde gorduklerine de ozeniyor olabilir.. Ne biliyim anlatiyo mesela sinifinda bi cift varmis falan.. Oyle istiyor.. E sanirim en dogal hakki da yani insanin sevgilisini yaninda istemesi. Istemese anormal olurdu.. Bilmiyorum kafam cok karisik ve korkuyorum:50:

o okuyo mu daha askerliğimi var :53:
o zamn sen saçmalıyosun olur mu öyle şey bnde sanıyorum ki işini kurmuş askerliği yapmış onun üzerine bu konular açıldı
sakın hata yapma derim zaten onun okulu askerliği varken evlilik işi çok zor
madem o kadr istiyor o gelsin senn yanına okulunu bırakıpta sor baklım okulu bırak de ne dicek
ayrıca kesinlikle ingilterede okumanı tavsiye edrm
burda öss kazanman çok zor diyelim kazndın üniversityi ibitirdin iş bulma imkann o kadr zor ki
ha ben tıpı hukuğu kazanırım diyosan buyur gel oku burda
dış ülkede iş bulma ve yaşam koşulları açısından çok dah iyidir
bi cahillik edip de eğitiminden vazgeçme

Konuyu sevgilime actim 1 2 yildan bahsetmiyoruz ne bileyim ben orda senin baska birisine asik olmayacagini diyor. O da bundan korkuyor yani... Cok uzgunum... Keske hersey daha kolay olsaydi..:85:

Yatay gecisi arastirdim biraz 1 2 kisilik kontenjanlar var ve cok az bolum icin var. Gecis yapma olasiligim oss yi kazanma olasiligimdan cok daha dusuk gibi gozukuyor.

bir süre sonra burada başka birine aşık olmayacağın kesin mi peki.... bunun garantisini kim verecek...

yanında olmadığında mı tehlikedeymiş aşkınız...gözünün önünde olduğunda engelleyebilecekmiymiş....

yanlış bir düşünce tarzı.... hiç uzatmaya gerek yok neredeyse iki katın yaşındayım ve hiç düşünmeye bile gerek duymadan "eğitim şart" diyorum...

hem aşkınızda bunu kaldıracak kadar sağlammıymış görmüş olursunuz...

akışına bırak biraz. bırak o düşünsün sen hayatına bi yön çiz o sana uysun.

ben aşkı seçen biri olarak bunun acısını çekiyorum. üni. mezunuyum ve asgari ücretle tüm gün didiniyorum ve sonuç hayal kırıklığı.o kadar kırdı ki beni.. belkide benim için en hayırlısı buydu. sadece şükrediyorum daha kötüsüde olabilirdi...

sen yoluna bak o olmasaydı nasıl bir gelecek çizerdin kendine.. eger o çok istiyorsa o sana göre davransın..

bu arada yılda 1 kez gördüğün birini her gün görmeye başlayınca onu gözünde çok büyüttüğünü anlayacaksın..

akışına bırak biraz. bırak o düşünsün sen hayatına bi yön çiz o sana uysun.

ben aşkı seçen biri olarak bunun acısını çekiyorum. üni. mezunuyum ve asgari ücretle tüm gün didiniyorum ve sonuç hayal kırıklığı.o kadar kırdı ki beni.. belkide benim için en hayırlısı buydu. sadece şükrediyorum daha kötüsüde olabilirdi...

sen yoluna bak o olmasaydı nasıl bir gelecek çizerdin kendine.. eger o çok istiyorsa o sana göre davransın..bu arada yılda 1 kez gördüğün birini her gün görmeye başlayınca onu gözünde çok büyüttüğünü anlayacaksın..

çok doğru....

hayatına "dahil" olsun "müdahil" değil...

ask mi? egitim mi?

bu da soru mu?
tabii ki egitim...
gercek ask dediginiz gelip gecici de olabilir...
kac yillik asklar, evlilikler bitiyor...
egitiminize duygu karistirmayin ve seciminizi egitimden yana yapin :31:

aha da yazıyorum tecrübe konuşuyor,
bu saatten sonra bir erkek için yere düşen toplu iğnemi bile eğilip almam.
o derece.
aklın varsa bir erkek için eğitimini şekillendirme.
sonra kafanı taşlara çok vurursun.

canım öss işini boşwer bence türkiyede işler o kadar kolay değil. türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olan biri olarak seni temin edebilirim ki ingilterede okuma fırsatın varsa değmez. zaten lisede henüz üniversiteyi kazanamamış ilişkiler genelde bitiyor mesafeden dolayı da olabiliyor bu bazen ama üniversite insanın ufkunu genişletiyor,çok değişiyor beklentilerin.

görüceksin ki ingilterede okurken çok daha iyi şartlara sahip olacaksın türkiyede olabileceğinden, hayatının aşkıyla da tanışacaksın hem eğitimli hem de kendine güvenen bi kadın olarak.

henüz çocuk denilebilecek yaştayken bu tip büyük yükler altına girme canım, hayatının yaşının tadını çıkar.:79:

18 yaşında evlendim...istanbulun sayılı kolejlerinden birini bitirdim,yurtdışında üniversiteyi kazandım ve bunu finanse edebilmek için thy'na hostes olarak başvurdum ve kabul edildim.beni çok parlak bir gelecek bekliyordu.tam o esnada eşimle tanıştım ve 2.5ay gibi kısa bir sürede hepsini elimin tersiyle itip evlendim.pişman mıyım?hayır değilim...doğru bir karar vermişim.ama bu tam tersi de olabilirdi.bak arkadaşım,evlilik bir kumardır.herkes illaki kazancak diye bir şart yok.benimki tamamen aşkın verdiği bir deli cesaretinden yola çıkılarak yapılan davranıştı.doğru muydu peki?hayır değil.çünkü ters tepebilirdi.ummadığım bir şekilde bu evlilik son bulabilirdi.benimki tamamen bir şanstı,ben bu kumarı kazandım.ama bu senin bu kadar şanslı olacağın anlamına gelmiyor.insan hayatını şansa da bağlamamalı bence.ve sakın evlendikten sonra okurum diye de düşünme,bunu başarabilen var tabiki ama ben bu düşünceyle yola çıkmıştım ve olmadı.sonuç?almanyada doğup büyümüş,3lisan bilen kolej mezunu bir ev hanımıyım!elinde eğer bir üni diploması yoksa,bunların hiç biri bir marifet olarak kabul edilmiyor...eğer gerçekten bu adam seni seviyorsa,ve senin kısmetinde o varsa,zaten sabretmesini ve beklemesini de bilir.

Mantığınız eminim ki eğitiminize devam etmeniz gerektiğini söylüyordur zaten ama aşk işte mantığı süresiz tatile çıkarmakta üstüne yok..

Okumaya niyetiniz yoksa evlenmeniz daha hayırlı bence , en azından gerçekten okumak isteyen insanlara mani olmamış olursunuz , okula başlayıp yarıda bırakarak.

2 yıl sonra düşünmelisin bunları:) henüz erken:66:

Yok ben okulu yarim birakmak istemiyorum sadece 2 secenek var onumde 2 sekilde de universiteye gidecegim zaten. Universiteyi bitirmeden evlilik de dusunmuyorum daha yasim kac:(
ama Turkiye ye gidersem elimin tersiyle itecegim cok fazla sey var ve de hicbirseyin garantisi yok, 3 yil sonra ben istemiyorum deyip ayrilmayacagi ne malumki ...
Birde Turkiye de ogrenciler gecesini gunduzune katip 6 7 saat oss ye hazirlanirken ben burda gunde 2 saat soru cozmekle hazirlanirsam zaten 1 0 yenik olacagim iyi bir yer tutturma imkanim da cok dusuk bu yuzden.

Ben oyle ya da boyle kesinlikle universiteye gidicem okulu birakmak gibi bisey asla aklimdan gecmedi. Hepiniz cok mantikli konusuyorsunuz ve dediklerinizi aslinda icim biliyor da iste gormek istememisim demekki:26:

Sanirim kararimi verdim:) hayalimi gerceklestiricem:8: Hepinize cok tesekkur ederim:71:

Bu kararim yuzunden de benden ayrilmaya kalkarsa, hayatimi onun icin degistirmekle ne kadar sacma birsey yapmak uzere oldugumu anlamis olurum. Bekleyemiyosa yeterince sevmiyordur zaten degil mi..
Bakalim zaman ne gosterecek:26:

Bu kararim yuzunden de benden ayrilmaya kalkarsa, hayatimi onun icin degistirmekle ne kadar sacma birsey yapmak uzere oldugumu anlamis olurum. Bekleyemiyosa yeterince sevmiyordur zaten degil mi..
Bakalim zaman ne gosterecek:26:

aynen öyle;
hem bak ne güzel, onu bu konuda sınama fırsatında olucak, zaten yaşın küçük,kaybedecek hiç birşeyin yok...sakın bu kararından vazgeçme

buraya gelirsen ailen ne der ya da izin verirler mi:82:
uzaktan kumandalı illişkileri pekk tutmamda:37:

Back
X