Aşk olmadan evlilik olur mu ?

Çok aşık evlendim. Ortak hiçbir zevkimin olmadığını göremedim mesela. Zamanla aşkım bitti aşkı geçtim sevgimi de bitirdi. O yüzden artık biraz mantığa yönelmek istiyorum.
Allah gönlünüze göre versin
illa ki bu kişiyle aranızda ufak tefek temaslar oluyordur heyecanlanıyor musunuz?
eğer biran önce temas bitsin istiyorsanız evlenince çok daha zor olur
çünkü biliyorsunuz bunun yatak odası var var da var

Bence yaş çok etkiliyor.bu konuda diğer insanlara katılmıyorum ben.30 dan sonra öyle çok hoşlandım, üstüne atlamak istiyorum, deliriyorum tarzı durumlar olmuyor bence.bazı arkadaşların yaşama motivasyonunu koruma adına objektif düşünemediğini düşünüyorum.hâlini tavrını görünüşünü beğenmenin yanında adamdan tiksinmiyorsan rahatça cinselliğin gerekliliklerini yapabiliyorsan okeydir bence.

Ben de ikinci eşimle aşık olarak evlenmedim ama çok derin bir sevgiyle bağlıyım, dediğiniz gibi ben de romantik değildim ama sevdikçe bir tık geliyor sanki :)
Bence âşık olanın davranışlarla da çok alakası var.karşındaki adam çok ilgili sevgili, ne zaman ararsan ulaşabildiğin biriyse âşık olamıyorsun.belki biraz kaçan kovalanır falan yapılsa âşık olunurdu bence şu an çok sevdiğin birine.

O konuda en ufak endişem yok. Zaten kendimi bildim bileli bir yuvadan çocuk sahiplenmek istemiştim. Anne olduğum için hangi yanı eksik çok iyi biliyorum ve o yanını doldurmak için her şeyi yaparım.
Allah hayal edemeyeceğiniz kadar güzel bir hayat yaşatır inşallah size, ayağınıza taş değmesin hiç bir zaman

genelleme yapmak belki pek doğru olmayacak ama ,
çok çokaşık olarak evlenip o aşkı koruyarak devam ettiren insan ben görmedim
mutlaka vardır ama

çok aşk bazen temel ciddi hayati konuları görmeye yada aşırı iyimser herşeyi hallederiz , herşeyi çözeriz kafasına yol açıyor
Ama gerçekler o kadar da kolay değil

Bende boşandım bi 6 ay kadar oldu. Şuan çok sıcak olmasamda ilerde yarın bir gün
Akla mantığa uyan denk birini tanırken , hayran olmayı ve bu hayranlıkla sevmeyi tercih ederdim.

Deneyin ne kaybedeceksiniz ?

Kaçan kovalanır olayları ancak 15 20 belki 25 yaşlar için geçerli olabilir, ben 31 yaşında tanıştım eşimle yani kaçsaydı bırak aşık olup kovalamayı hayatımdan direkt çıkarırdım, onun benden vazgeçmeyişi sayesinde tanıdım ve sevdim ve akabinde evlenme kararı aldım aşık olup olmama durumuyla çok ilgilenmedim açıkçası seviyor muyum seviyorum, bu sevgi bana duygusal tatmin sağlıyor mu evet sağlıyor,
ee adam zaten düzgün akıllı ilgili, bütün bunlar varken aşk kovalamak bana göre ergen işiydi keza kovalamadım da, eşit oranda mantık duygu bütünlüğünü sağlamak yeterliydi benim için.

Son düzenleme:
boşanmanız kaç yaşında oldu ve ikinci eşinizle ne kadar süre sonra tanıştınız ?
Onunda 2. evliliği miydi ?

30 da zaten büyük bir değişim yaşanıyor o konularda.çok güzel anlatmışsın.

benim görüşüm aşk olmadan evlilik olmaz evlilik mantıklı değilken mantık evliliği de çok ters ama dediğim gibi bunlar benim bakışım tamamen. 4 senelik evliyim 10 senedir aynı adamla birlikteyim çok severek evlendim ki bunun da 9 senesini bifiil aynı evde yaşadık buna rağmen gün geliyor adamı gırtlamak istiyorum gün geliyor kapıyı çarpıp çıkıp gitmek istiyorum.Yaşadığımız bütün sorunları aşmamızın aşmayı istememizin tek sebebi aramızdaki sevgi, ben sevmediğim bir adamla ne sorun çözmeye çalışmak için çaba sarfederim ne de o elimi kapının kolunundan çekerim sevgi yoksa eylem yok.

Evlilikte aşktan önemli şeyler var bence. Ki sizin çocuğunuz da var. Ekstra dikkatli olmanız lazım.
Ben olsam boşanalı 3 yıl olmuş daha. Uzun yıllar evlilik düşünmezdim

Çocuklar anlaşır, siz ve karşı taraf çocuklara güzel davranırsanız olabilir
Karsı tarafta eski eş sorunu olmayacak Allah rahmet eylesin , sizde eski eşle sınırları olan biriyseniz sohbet ederken sıkılmıyor yanında otururken of bi eve gitsem demiyorsanız vakit gecırebiliyorsanız biraz konuşmaya devam edin öyle hakkına giremem die bisey yok ki ya insanlar birbirini tanımak ıcın süre tanırlar . öyle pat die tanıyıp olduramazsınız belki de bi sene demişsiniz o bırakıp gidecek kafasına yatmayan şeyler olacak . hakkına girerim diye düşünüp pat die evlenecek değilsiniz ki bi sene de zaten öyle çok uzun bir süre değil.az buluşun görüşün çocuklarla beraber vakit gecırın tartışın bi bakın tartışınca nasıl bir kişilik çıkıyor ortaya eve gidince bu süreç içerisinde de özlemeler falan başlarsa kalbınız pıt pıt ederse hayırlı olsun
İnsan bi süre sonra sadece kendıne yapılanlara bakıyor karşı taraf ıcın neler yapabıldıgınıze çok bakmayın ne kadar verici olursanız o kadar kırılırsınız ne kadar alırsanız o kadar verirsiniz böylece kafanız ağrımaz .

Karşılıklı iğrenme gibi bir his oluşmuyorsa ve çok fazla ortak nokta varsa iki tarafta bence evlilik işi olabilir. Tabi aşk olsa daha iyi olur ama hayat her zaman her şeyi insana aynı anda vermiyor maalesef.

Bence olabilir ikinci evliliklerde sorun ilk eş oluyor genelde tabii çocuklar için zor olacak benim üvey babamın da ilk eşi vefat etmiş kızıyla aramızda 3 yaş var ama aramızdaki bağ çok iyi kıskançlık olmadı mı oldu çocukların cinsiyetleri aynı mı? saçma gelebilir ama ben boşanmış erkekleri redflag buluyorum bi kadın kolay kolay boşanmaz gibi geliyor illa bi kusuru vardır ama burada adam kayıp yaşamış. Hani psikolojisini bilemem karısının gölgesi hep sizinle de olabilir adamın ilgisi az da olabilir. Ten uyumu varsa yakışıklı buluyorsan maddiyatı kişiliği iyiyse çocuğuna yaklaşımı iyiyse denenebilir

Belli bir yaştan sonra aşık olabileceğimi hiç düşünmedim. Artık mantık kısmı daha ağır basıyor çünkü. Şuan sizin yerinizde olsam kesinlikle karakterine, huyuna suyuna, ortak keyiflerimizin olup olmadığına göre karar verirdim.

senın sevıp sevmemen degıl kı onemlı olan. eşi olen bırı deftrerı kapatabılıyor mu bılmem belkı unutmadı.. cocuk var o senın cocuguna baba sen onun cocuguna anne olacaksın. bu basarabıleceginiz bisey mı onu dusunun yoksa ask dedıklerı sey cekim hoslantı sevgı saygı cok farklı seyler ıcerıyor ve cogu ınsan zaten askın nne olduugnu ya bılmıyor ya karıstırıyor. bakıs acısı da baska baska. ask olur bedensel uyum olmaz yıne gecınılmıyor sorun cıkıyor yuzde yuz kım kıme uyacak sadece oldugu kadarla ıdare edıyoruz .. cogumuz...

heyecanlanmıyorum ama tiksinmiyorum da

Allah hayal edemeyeceğiniz kadar güzel bir hayat yaşatır inşallah size, ayağınıza taş değmesin hiç bir zaman
Ah teşekkür ediyorum, bilmukabele

Evlilikte aşktan önemli şeyler var bence. Ki sizin çocuğunuz da var. Ekstra dikkatli olmanız lazım.
Ben olsam boşanalı 3 yıl olmuş daha. Uzun yıllar evlilik düşünmezdim
Çok haklısınız, tek başına maddi manevi çok zor oluyor. Keşke şartlar böyle olmasa :)

bence busorunun cevabı yaşınıza bağlı. ben kırküç yaşındayım. evliyim ama evli olmasaydım ben kabul ederdim. yirmili yaşlarımda olsaydım kabul etmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…