Aşk var mı?

littlecoffeedoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2016
2.290
6.348
158
Merhaba sözüme hızlı giriş yapıyorum, ben 25 yaşındayım ve aşka pek inanmıyorum; kısaca aşk diye yaşandığı iddia edilen duygunun kendini kandırmaca olduğunu düşünüyorum diyebilirim. Çünkü kendim hiç aşık olmadığım gibi etrafımda da aşık olan görmedim hiç :) yani hoşlanmaktan bahsetmiyorum da o aşk diye yaşandığı söylenen yoğun ve uğruna pek çok şey göze alınan sabrı sevgiyi sadakati kimsede görmedim. Yine de yalan yok bazen dizilerdeki filmlerdeki kitaplardaki aşkları görünce özeniyorum, vay be böyle hisler böyle sevgiler var mı acaba gerçekte diyorum ama bir ilişki yaşadığımda olmadığını anlıyorum : D zaten birine öyle aşık olamazmışım gibime de geliyor açıkçası.

Acaba bu düşüncem eski ilişkilerimin ve eski erkek arkadaşlarımın boktan olmasıyla mı ilgili? Yani gerçekte böyle duygular var, bir yerlerde yaşanıyor ve yaşatılıyor da beni mi bulmadı? Yoksa tamamen balon bir şey mi bu olay?
Siz aşık oldunuz mu? Olduysanız aşık olduğunuzu nasıl anladınız? Gerçekten aşk varsa kaç yaşına kadar aşık olunuyor : D

Aşk insanın deli çağında olur bence daha çok hanı şu lise ergenlik dönemlerinde. Çünkü o zaman duygular mantıktan ağır basar ve duyguları sınırsızca yaşar açığa çıkarırsın. Lâkin yaş ilerleyip de akıl oturdukça mantık ve duygu karışır durur yoğun bir aşk görülmez. Tabi bu benim düşüncem ama aşka da böyle inanmıyorum deyip din muamelesi gibi yaklaşmak bana komik geliyor. Neticede her duyguyu bu hayatta her insan yaşamıyor ki iyisi de kötüdünü de yaşanılan yoğunluk bile başka.
Ü

Öyle o kadar basit mi :) o zaman dediğim gibi kendini kandırmaca
Basit değil aksine karmaşık.
Aşk bir dürtüdür diyende var, hormonel diyende, beyinin ölmemesi için uydurduğu bir şey diyende(gen devami), kalp gözüyle gördüm aşık oldum diyende.
Kiminin karninda kelebek ucar, kiminin cinsel istahi kabarır, kiminin artık hayatı tattim ne yapalım evleneyim dediği son limandir.
Senin için hangisi ise öyle görürsün. Öyle gormelisin. Yoksa elbet 2-3 yila öyle göreceksin.

Evet inanmamak yanlış bir tabir olabilir, ama nasıl desem sadece filmlerde gördüğüm ve gerçek hayatta göremediğim o duygu bana dolayısıyla çok gerçekçi gelemiyor. Bu yüzden de abartılmış bir şey olabileceğini düşünüyorum, yine de gerçekten yaşayan var mı diye de merak ediyorum :)
Haklı olabilirsiniz küçük yaşlarda yaşanması konusunda, demek ki varsa bile benden geçmiş

Ben de 24 yaşındayım, bence var . Ama herkesin aşk tabiri farklı, hiç mi birini gördüğünde midende kelebekler uçuşmadı, hiç mi kalbin hızlı hızlı çarpmadı ? :)

Ama bu tarif ettiğiniz birine ilgi duymak değil mi? Zaten ilgi duymak hoşlanmak doğal bir süreç. Ben birini vazgeçilmez yapan, gözüne ondan başkasını gördürtmeyen, aşık olduğu kişiyi el üstünde tutturan o duygudan bahsediyorum

Ben de 24 yaşındayım, bence var . Ama herkesin aşk tabiri farklı, hiç mi birini gördüğünde midende kelebekler uçuşmadı, hiç mi kalbin hızlı hızlı çarpmadı ? :)
Midemde hiç kelebekler uçuşmadı ve onun ne olduğunu da bilmiyorum birini ilk görüşte kalbim hızlı hızlı da çarpmadı açıkçası, bu flört zamanları falan olan bir şey o da heyecan yani bilemedim :) aşk diye merak ettiğim şey hoşlanma beğenme ilgi duyma değil

Hayır değil. Ben size farklı bakis açılarından aşkın tanımını yazdım.
Kimi ilgi duyar gözü başkasını görmez aşk der. Kimi ilgi duyar ama birden fazla kisiye de duyabilir o zaten şıp sevdidir.
Bunu siz belirlersiniz işte. Daha nasıl açık anlatabilirim ki.
Yani aslaa aşka inanmıyorum diyen biri ya aşık olmaz, ya aşka aslında inaniyordur.
Aşkın varlığı özneldir. Biri inaniyor diye inanamazsin. Biri inanmıyor diye aşka inancin bitmez.
Dizi aşklarına ozeniyorsaniz aşka inaniyorsunuz.elbet cikar karsiniza genelde beklenmedik zamanda

aşk diye merak ettiğim şey hoşlanma beğenme ilgi duyma değil
Aşk hepsinin birlesip yoğun sekilde hissedilme halidir. Film ve dizilerdeki aşki yaşamak için film ve dizi oyuncusu olmak gerekir. Ya da çok alengirli ve inis çıkışlı hayat. Başka türlü o büyük ihtirası nasıl gorebilirsiniz?? Uzak şehir de iliskisinde biraz gorebilirsiniz asiri özlemek vs kısmını.

Bende aşka kesinlikle inanmayanlardnim. Bana 2 sene önce sorsan sana ergenlik dönemi takıntısı derdim ama. Amasi var 35 yaşında aşık oldum. Hemdehiç beklemediğim anda hiç beklemediğim şekilde. Ask varbenden söyleemesi. :)

Tam öyle kitaplardaki gibi olmasa da yakın bir şeyler oluyor oldu yani bende :)) ama sonra geçiyor çok da şeyapmamak lazım.

Bana göre aşk bir anda çok hoşlantı duymak.
Ben de aşka inanmıyorum. İlk evliliğim aşk evliliği idi güya ama 1 ay bile ömrü olmadı aşk duygusunun :)

Onu görünce ayakların yerden kesilir, için heyecanlanır, kalp atışların değişir.. Onun yanında en güçlü sen olursun, en güçlü odur çünkü. Gökyüzünde yürüdüğünü hissedersin çok yoğun yaşarsın. Dünyayı kucaklarsın. Bütün zorlukları sırtlarsın. En güzel şarkı ve şiirler ona yazılmış gibidir.. Hayata daha renkli bakarsın, Denizler, geçtiğiniz yollar, aldığınız çiçek kokuları hep onu hatırlatır. ( sonu olmadı, gözden perde indi, mantık devreye girdi. Bunu mu sevdim diyorsun)
Yoğun yaşanan Hissi ve nefsi duygular geçicidir..

Aşk var mı yok mu çok düşündüğüm bir konu değil. Ama dizilerdeki/ filmlerdeki aşkı ararsanız daha çok ararsınız.

12 yıldır hala kalbimi çarptıran, uğruna yıllar sürmüş ilişkimi bitirdiğim, ailemle mücadele ettiğim, birlikte muhteşem zamanlar da mok gibi zamanlar da geçirdiğimiz, arada çok kızdığım, arada çok sevdiğim, muhtemelen kimsenin dönüp bakmayacağı ama bence dünyanın en yakışıklısı olan bir adamla evliyim yedi senedir. Aşk tanımım budur benim.

Ben aşık olabilmeyi insanin kişiliğine bağlı buluyorum. Bağlanmaya musait kisiler aşık olabiliyor bence. Ama aşkın da devamlı olamadığını düşünüyorum. Sevgi kadar kuvvetli de değil. Ama aşk güzel bir duygu. Hele bi de aşktan sonra sevgiye geçiş oldu ise mükemmel bi sey.

İlk defa ilkokulda sınıftan birine aşık olmuştum..
İkincisi ortaokulda öğretmenime :)

Bunlar hayranlıktı o yaşlarda.

Sonra 21 yaşında bi askere deliler gibi aşık oldum. 20li yaşların başında aşık olmak en güzeliydi, erkekleri tanımıyorsun, katakullilerini bilmiyorsun daha her şey toz bempe..

Daha sonraki yaşlarda da oldu ama her dönemde tadı farklıydı aşkın..

Ben aşık olmadım ama hoşlantıydı benimkiler
En son ki ayrıydı ama hem yaşlarımız aynıydı hem de aynı ortamlardaydık sürekli görüyordum. Ama ne oldu belli bir süre sonra kendimde bitirdim onu. Çünkü eski ilgim kalmamıştı ona. Bitmesini istedigimde terkettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…