• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk vs sevgi

O sozu begenmesi biri icin cok heyecanlandigini belirtiyor bence. Bundan eminim. Bos islerle isi olmaz. Bi seyi yapiyosa sebebi vardir onun icin. Keske boyle olmasa ama boyle.

Evet boşluktan kurduguma katiliyorum

Heee ben boş işler adamıyım . Oldu o zaman , hayırlı işler :KK55:

Sevdiğini biliyorum ama hic heyecanlanmadi mesela. Ben ilk tanistigimizda yanima gelince elim ayagim dolasirdi :))

Onda bunlari hic gormedim. Bizim şarkımız yok mesela. Her aşkın bi şarkısı vardir halbuki dimi?

Şarkı vb. şeyler olmak zorunda değil ki her ilişkide.
Sevgisini gösteremiyor olabilir mi? Böyle seviyordur dicem ama öylesine beğenmez sözleri bir anlamı vardır yaptıklarının diyorsunuz.

Nişanlıyken de beklediğiniz istediğiniz sevgi yoktu madem niye evlendiniz? Bilerek evlenince sorgulamanın pek anlamı yok sanki.

Esinizi en cok heyecanlandıran insanin siz oldugunuza eminseniz sorgulamamaniz cok normal.

Eşimi heyecanlandırmak hedefim olmadı hiç bir zaman. Güveneceği liman olmayı, hayat arkadaşı olmayı tercih ederim.
Belki benden önce başka kadınlara daha çok heyecanlanmıştır, belki daha çok sevmiştir. Umurumda değil, olmaz. Önemli olan bizim ne kadar mutlu olduğumuz, birbirimizi ne kadar mutlu edebildiğimiz. Siz de böyle düşünürseniz daha rahat olursunuz.

Eşimi heyecanlandırmak hedefim olmadı hiç bir zaman. Güveneceği liman olmayı, hayat arkadaşı olmayı tercih ederim.
Belki benden önce başka kadınlara daha çok heyecanlanmıştır, belki daha çok sevmiştir. Umurumda değil, olmaz. Önemli olan bizim ne kadar mutlu olduğumuz, birbirimizi ne kadar mutlu edebildiğimiz. Siz de böyle düşünürseniz daha rahat olursunuz.
Cok teşekkür ederim mesajlariniz ikidir cok rahatlatiyor beni, farkli açıdan bakiyorum

Şarkı vb. şeyler olmak zorunda değil ki her ilişkide.
Sevgisini gösteremiyor olabilir mi? Böyle seviyordur dicem ama öylesine beğenmez sözleri bir anlamı vardır yaptıklarının diyorsunuz.

Nişanlıyken de beklediğiniz istediğiniz sevgi yoktu madem niye evlendiniz? Bilerek evlenince sorgulamanın pek anlamı yok sanki.
Hakkim yok ta insan sorguluyor iste. Yani yüzyüze olmasa da bi siir yollayabilirdi mesela. Ben ona siir yazmistim :) o sadece hediyelerle gosterdi sevgisini duygusal acidan doyuma ulasamadim pek

Cocugum yok esimden cocuk istemiyorum su an.
Asıl eşiniz değil siz gelgitler yaşıyorsunuz. Eşinizin içinden ne geçtiğini bilemezsiniz ama kendi içinizden geleni itiraf etmişsiniz. Eşimden çocuk istemiyorum demek çok ağır bir cümle. Tamam çocuk için evlenilmez ama aile olmak için şart olmamakla birlikte gereklidir. Bu cümlenizden şunu çıkardım gelecekle ilgili kaygınız var kendinizle alakalı.

Asıl eşiniz değil siz gelgitler yaşıyorsunuz. Eşinizin içinden ne geçtiğini bilemezsiniz ama kendi içinizden geleni itiraf etmişsiniz. Eşimden çocuk istemiyorum demek çok ağır bir cümle. Tamam çocuk için evlenilmez ama aile olmak için şart olmamakla birlikte gereklidir. Bu cümlenizden şunu çıkardım gelecekle ilgili kaygınız var kendinizle alakalı.
Kaygılarım var evet hem kendimle hem esimle alakali. Cocugun acelesi yok ki evliligim otursun bi once. Gerekliligi kişiye gore degisir. Zaten cocuk yetistirecek olgunlukta gormuyorum kendimi "su an". Esim de sıkıstırmiyor beni cocuk ta cocuk diye.

Esimin aklında biri yok eminim. Ben daha once hem cok sevdim hem de cok sevildim. Esimle bunlari hissedemiyorum derdim bu. Esim de yasadi kesin boyle bi iliski ve farki gayet biliyodur.

Asıl eşiniz değil siz gelgitler yaşıyorsunuz. Eşinizin içinden ne geçtiğini bilemezsiniz ama kendi içinizden geleni itiraf etmişsiniz.

Bakın arkadaşında dediği gibi durum sanki, benim sizde hissettiğim. Konularınızı görüyorum sürekli evlendiğinizden beri umduğunuzu bulamamış, hayal ettiğiniz mutluluğun yanına bile yaklaşamamış gibisiniz. İçten içe de bu durumun sebebini sorguluyor ve eşinizin suçu olduğuna kendinizi ikna edip ondan soğuyorsunuz. Bugün açtığınız diğer konunun sebebi de bu olabilir. Eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz, geçmişteki bazı şeyleri onda bulamıyorsunuz,kıyaslama yapıyorsunuz.Bence burada kendinizi tartmalısınız , duygu ve düşüncelerinizi. Ve eşinizle de konuşmalısınız, sorsanız ona o mutlu mu acaba bu evlilikte, gerçekten yaşamak istediği hayat bu muymuş ? Böyle tek taraflı kurarak olmaz onun da düşünceleri, duyguları var suçu sadece onun sayamayız, ilişki iki taraflıdır ve herhangi bir problemi çözmek için de her iki taraf da mücadele etmelidir.

Bakın arkadaşında dediği gibi durum sanki, benim sizde hissettiğim. Konularınızı görüyorum sürekli evlendiğinizden beri umduğunuzu bulamamış, hayal ettiğiniz mutluluğun yanına bile yaklaşamamış gibisiniz. İçten içe de bu durumun sebebini sorguluyor ve eşinizin suçu olduğuna kendinizi ikna edip ondan soğuyorsunuz. Bugün açtığınız diğer konunun sebebi de bu olabilir. Eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz, geçmişteki bazı şeyleri onda bulamıyorsunuz,kıyaslama yapıyorsunuz.Bence burada kendinizi tartmalısınız , duygu ve düşüncelerinizi. Ve eşinizle de konuşmalısınız, sorsanız ona o mutlu mu acaba bu evlilikte, gerçekten yaşamak istediği hayat bu muymuş ? Böyle tek taraflı kurarak olmaz onun da düşünceleri, duyguları var suçu sadece onun sayamayız, ilişki iki taraflıdır ve herhangi bir problemi çözmek için de her iki taraf da mücadele etmelidir.
Guzel analiz etmissiniz. Esime atiyorum sucu her seyde. Onun yuzunden kendimi onemsiz hissediyorum vs diye. Esimin de benimle alakali sorunlari var tabii ki dile de getiriyor. Ben sorunlarimi eşime yansitmadan icimde yasiyorum hep. Bir tek burasi var iyi ki de var. Esimle konusunca sanki ozguvensiz gozukecekmisim gibi geliyor :/

Ben de eşimin hayatında olmazsam hayatının mahvolacağını, yıkılacağını , bensiz tek bir gün bile yapamayacağını falan hissetmiyorum. Eşim bana aşık mı? Kendince evet ama bence hayır. Daha çok denge kurma iyi ilişkiler kurmada usta. Ama şundan da eminim hayatında en fazla değer verdiği kadın benim, geçmişten şu ana.

Ama bir taraftan da şu var ikili ilişkilerde gerçekten zorum, huysuzum , bencilim, çıkarcıyım hatta. Bana bence deli gibi aşık olan insanlar beni idare edemedi. Kavga gürültü patırtı eksik olmadı hiç. Eşimde evet tutku yok ama huzur var. Anlaşıyoruz , büyük tartışmalar senede 1-2 ye düştü. Genel anlamda evde huzur var..

tutkulu aşk da farklı bir güzellik ama onda da huzuru bulamadım. Bazen bişeyler eksik diyorum evliliğimde ama eksik olan şeyi tamamlamak için elimdekini kaybetmek de istemiyorum. Biri olunca öbürü olmaz mı hep acep:işsiz:

Birinin face'de ya da ne bileyim başka yerlerde bu güzel söz bi şiir vs beğenmesi her zaman derin bir anlam içermez. Hiçbir anlam da içermeyebilir hatta. Sadece begenmistir.

Unutamadığı biri olsa ne yapacaksınız?
Ne kadar da küçük evlenmişsiniz, onun yaşı da sizinki gibiyse ergen psikolojisi devam ediyordur

Hakkim yok ta insan sorguluyor iste. Yani yüzyüze olmasa da bi siir yollayabilirdi mesela. Ben ona siir yazmistim :) o sadece hediyelerle gosterdi sevgisini duygusal acidan doyuma ulasamadim pek

Kendi isteğinize denk biri olamadığı için biraz yanlış yapmışsınız sanki. İleride fikrim değişir mi bilmem ama ben istediğim şeyleri hissetmedikçe bir adım atacağımı hiç sanmıyorum..
Ya da kuruntu yapıyorsunuz...

Kendi isteğinize denk biri olamadığı için biraz yanlış yapmışsınız sanki. İleride fikrim değişir mi bilmem ama ben istediğim şeyleri hissetmedikçe bir adım atacağımı hiç sanmıyorum..
Ya da kuruntu yapıyorsunuz...
Bence de atmayin. Ama simdiki aklim olsa yine de evlendirdim esimle. Tabi bi 10 yil sonra hala bu cümleleri kurar miyim bilmem.

Ben de eşimin hayatında olmazsam hayatının mahvolacağını, yıkılacağını , bensiz tek bir gün bile yapamayacağını falan hissetmiyorum. Eşim bana aşık mı? Kendince evet ama bence hayır. Daha çok denge kurma iyi ilişkiler kurmada usta. Ama şundan da eminim hayatında en fazla değer verdiği kadın benim, geçmişten şu ana.

Ama bir taraftan da şu var ikili ilişkilerde gerçekten zorum, huysuzum , bencilim, çıkarcıyım hatta. Bana bence deli gibi aşık olan insanlar beni idare edemedi. Kavga gürültü patırtı eksik olmadı hiç. Eşimde evet tutku yok ama huzur var. Anlaşıyoruz , büyük tartışmalar senede 1-2 ye düştü. Genel anlamda evde huzur var..

tutkulu aşk da farklı bir güzellik ama onda da huzuru bulamadım. Bazen bişeyler eksik diyorum evliliğimde ama eksik olan şeyi tamamlamak için elimdekini kaybetmek de istemiyorum. Biri olunca öbürü olmaz mı hep acep:işsiz:
Burdan bakinca eksik olan sey ilk 3 sey cumlede bariz. Bizde de böyle. Bazen cok karamsar olup ileride geriye donup keşke diyecekmisim gibi geliyor. Dedigim gibi yine olsa yine evlenirdim ben esimle bu akilla. Ama beraber yaslanacagim insan o değilmiş gibi geliyor bazen..

Ben diyebiliyorum, çünkü eşim bu zamana kadar utangaçlığından dolayı evden dışarı adımını atıp ta bir yere gitmiş değil, hayatta şu iki adımlık yerdeki bakkala da gitmezmiş. Kızın biri ona "Seni beğeniyorum" demiş de, ordan nasıl kaçacağını aklı fikri şaşmış. Bekarken oldu tabi bu. Şimdi de işten geldiği zaman yatar, kalkar hep evde, hiç çıkmıyor. Bu biraz karakter meselesi anladın mı ? Ama tabii kocam bana öyle dört dörtlük de değil, sorunluyuz biraz şu aralar, zaten bende Lohusayım ve herşeyi kafaya takar oldum :(

Diyemem.
Bende kimse tam anlamiyla diyemez.
Bir de insanlarin duygulari farklidir. Beklentileri farklidir.
Görüyoruz etrafimizda bazi adamlar karilarina deliler gibi asiklar ama değer vermiyorlar insan olarak.
Kiymetleri yok. Sadece ask nesnesi olarak görüyorlar.

Kimisi de seviyor, deger veriyor, saygi duyuyor. Her hücresi asik degil ama her hücresi hayatımi iyi ki paylaşiyorum dedirtiyor.

Back
X