• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk vs sevgi

BUNLARI BİLE BİLE EVLENMİŞSİN DAHA NE KURCALIYORSUN? KENDİNİ DE EŞİNİ DE HUZURSUZ ETME. ŞÜKRET EMİNİM Kİ YOĞUN TUTKU AŞK OLMASA BİLE HUZURLU GÜVENLİ SEVGİ DOLU SICACIK BİR YUVAN VARDIR, AYRICA KENDİNE HALA AŞIK EDEBİLİRSİN GEÇ DEĞİL Kİ :) İLİŞKİNİZE RENK GETİRİN, ONU SORGULAMAYIN BENCE.

BUNLARI BİLE BİLE EVLENMİŞSİN DAHA NE KURCALIYORSUN? KENDİNİ DE EŞİNİ DE HUZURSUZ ETME. ŞÜKRET EMİNİM Kİ YOĞUN TUTKU AŞK OLMASA BİLE HUZURLU GÜVENLİ SEVGİ DOLU SICACIK BİR YUVAN VARDIR, AYRICA KENDİNE HALA AŞIK EDEBİLİRSİN GEÇ DEĞİL Kİ :) İLİŞKİNİZE RENK GETİRİN, ONU SORGULAMAYIN BENCE.
Teşekkür ederim onerileriniz var mi?

Burdan bakinca eksik olan sey ilk 3 sey cumlede bariz. Bizde de böyle. Bazen cok karamsar olup ileride geriye donup keşke diyecekmisim gibi geliyor. Dedigim gibi yine olsa yine evlenirdim ben esimle bu akilla. Ama beraber yaslanacagim insan o değilmiş gibi geliyor bazen..

Bana keşke diyecekmişim gibi gelmiyor ama. Şimdi de şu huzuru şu dinginliği tattıktan sonra aşk dolu tutkulu bir ilişki mi yoksa huzurlu sakin bir ilişki mi desen huzuru seçerim. Yaşlandım mı ne, kafam kaldırmıyor kavga gürültü. Aşk da sakin olmuyor sakin hali daha çok sevgi gibi..

Evet eşim bensiz yaşayamaz değil ama ben eşimin benden daha fazla sevdiği yada deli divane aşık olduğu birinin geçmişte olduğuna yada gelecekte olacağına ihtimal vermiyorum. Adamın yapısı bu yani. Ha ama seninki gibi böyle aşklı özlemli laflar etse bozulurdum tabi. Bana etmez, kime edecek? diye içim içimi yerdi. Ama ne bana eder ne geçmişte etmiş ne de sosyal medya arkadaş ortamı vs de eder öyle laflar..

Bana keşke diyecekmişim gibi gelmiyor ama. Şimdi de şu huzuru şu dinginliği tattıktan sonra aşk dolu tutkulu bir ilişki mi yoksa huzurlu sakin bir ilişki mi desen huzuru seçerim. Yaşlandım mı ne, kafam kaldırmıyor kavga gürültü. Aşk da sakin olmuyor sakin hali daha çok sevgi gibi..

Evet eşim bensiz yaşayamaz değil ama ben eşimin benden daha fazla sevdiği yada deli divane aşık olduğu birinin geçmişte olduğuna yada gelecekte olacağına ihtimal vermiyorum. Adamın yapısı bu yani. Ha ama seninki gibi böyle aşklı özlemli laflar etse bozulurdum tabi. Bana etmez, kime edecek? diye içim içimi yerdi. Ama ne bana eder ne geçmişte etmiş ne de sosyal medya arkadaş ortamı vs de eder öyle laflar..
Çok merak ettim canım fikrini burdan anladığım tutkulu aşkı yaşatan adam bana huzur vermez yani serseri olur, çekici olur ve güvenilmez olur. Peki böyle mi düşünüyorsun bu özelliklerde olmayan, kendi halinde bir erkek tutkulu olmaz mı ? Yanlış anlamışta olabilirim tabi ama :)

Guzel analiz etmissiniz. Esime atiyorum sucu her seyde. Onun yuzunden kendimi onemsiz hissediyorum vs diye. Esimin de benimle alakali sorunlari var tabii ki dile de getiriyor. Ben sorunlarimi eşime yansitmadan icimde yasiyorum hep. Bir tek burasi var iyi ki de var. Esimle konusunca sanki ozguvensiz gozukecekmisim gibi geliyor :/
Neden evlilik kararı alırken tutkulu bir aşkınızın olup olmalığını sorgulamadın acaba :? Bir de eşinden neyi beklediğin halde göremiyorsun örnek verirsen biraz :) Eşinin seninle alakalı sorunları ne ? Bu sorunlar soğumasına sebep olmuş olabilir mi ? cevaplarını bekliyorum

Çok merak ettim canım fikrini burdan anladığım tutkulu aşkı yaşatan adam bana huzur vermez yani serseri olur, çekici olur ve güvenilmez olur. Peki böyle mi düşünüyorsun bu özelliklerde olmayan, kendi halinde bir erkek tutkulu olmaz mı ? Yanlış anlamışta olabilirim tabi ama :)
Yoo serseri yada güvenilmez olur demek istemedim. Tutkulu aşkı yaşadığımda huzurum yoktu dedim. Uçtaydı herşey. Aşk da uçtaydı özlem de tutku da ama tartışmalar da fikir ayrılıkları da anlaşmazlıklar da grur da işte. Uçlarda huzur yoktu. Ufacık şeyler kocaman mesele oluyordu o heyecanlarla..

Evliliğimi tarif edecek olursam tutku en son sırada yer alır herhalde. Sevgi, saygı, anlayış , sakinlik , dinginlik kelimelerini tercih ederim.

ben de tam anlatamadım ama konu zor bizim suçumuz yok:KK48:

Yoo serseri yada güvenilmez olur demek istemedim. Tutkulu aşkı yaşadığımda huzurum yoktu dedim. Uçtaydı herşey. Aşk da uçtaydı özlem de tutku da ama tartışmalar da fikir ayrılıkları da anlaşmazlıklar da grur da işte. Uçlarda huzur yoktu. Ufacık şeyler kocaman mesele oluyordu o heyecanlarla..

Evliliğimi tarif edecek olursam tutku en son sırada yer alır herhalde. Sevgi, saygı, anlayış , sakinlik , dinginlik kelimelerini tercih ederim.

Evet iliski stabil olunca aşki hissedemiyor insan. Ama hani esinle o heyecanları karşılıklı yaşayıp sonra evlenmenin de güzelliği var.

Ben de o begendigi o sözü masum goremedigim icin takildim. Ne alaka yani benim orda hesabım yok kel alaka gidip begeniyor sorunca da sozu begendim diyor sacma geldi bana da ustelik nisanliydik o zaman

Neden evlilik kararı alırken tutkulu bir aşkınızın olup olmalığını sorgulamadın acaba :? Bir de eşinden neyi beklediğin halde göremiyorsun örnek verirsen biraz :) Eşinin seninle alakalı sorunları ne ? Bu sorunlar soğumasına sebep olmuş olabilir mi ? cevaplarını bekliyorum
Soğuduğunu sanmıyorum başlarken de cok heyecanlı değildi esim. Beni essiz, ozel hissettirmiyor bunu goremiyorum.

Oncelikle cok cok özür dilerim bu kadar sık konu açtığım için :KK43:
Lütfen idare edin beni.

Derdim cidden bana gore dert. Esim biz nisanliyken bi sosyal medya platformunda bi soz begenmis tesadüfi görmüştüm. Tam net hatirlamamakla beraber soyle bi seydi seninle oldugum kadar hic heyecanlanmadim gibi. Uzerime hic alinmadim. Neden? Benim orda hesabim yoktu ve bunu benimle alakali dusunse direk bana yazardi. Ve esim bana boyle sozler soylemedi zaten hic :)) buna benzer sözler begenmisti birkac tane. Sorduğumda begendigim icin dedi ve kendi isteğiyle o hesabi kapatti.

Ben eski sevgilisini unutamayan birine aşık olmustum ondan yana hep sorguladim. Bi sevgilim aldatilmisti iliskimizin ortasinda ihanetle ilgili bir soz paylaştı bitirmistim. Yani bu kadar paranoyak yapti beni bi tecrubem.

Hani hissedersiniz ya bu adam bana her hucresiyle aşık deli gibi seviyor diye ben bunu hissetmiyorum. Evlilik oncesi de hissedemedim su an da hissetmiyorum. Daha 22 yaşındayım. Esimin beni düşünüp duygusal bi sarki dinledigini hiic sanmiyorum. Iliskimizin basinda yollamisti sadece birkaç tane. E bu adam aşık oldu biliyorum ama bana degil :/ zaten bana gore ask aciyla besleniyor. Biz bana ne kadar aşık oldugunu anlayabilecegim bi ayrılık ya da cok büyük kopma noktasına getirecek bi kavga da yaşamadık :KK43:

Sizin de oluyor mu boyle gelgitleriniz? Ben esimin hayatinda tekim, en'im diyebiliyo musunuz gözünüz kapali?
Kendimi kimseyle karşılaştırmam. Eşimin hayatında tekim, enim diyemeseydim zaten evlenmezdim. Ama bu benim. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Buradaki insanların eşleriyle olan ilişkisi senin için belirleyici değil. Eğer şüphelerine rağmen evlendiysen kurcalama. Evet sana aşık olmayabilir ama seviyordur. Tutku her zaman mutluluk getirmez.

Anladım aslında ama herşeyin uçta olmasını anlamadım daha doğrusu o örnekleri size huzur vermeyecek bir profil yaratmak için kullandım. Aşk, tutku ,özlem uçlarda olunca fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar ya da gururda uçlarda olmak zorunda değil ki :). Yani bunların sebebi yine kişilikler aslında tutkunun büyüklüğü değil. Eşiniz belki o problemleri yaratacak bir tip değil ama aynı zamanda içinde olsa tutkulu da olabilirdi. Ya da sizin tutku duymanız için yaşadığınız ilişkide acı ve zıtlık gerekiyor. Sizdeki tutkulu aşk duygusu diğer çoğu insanda olduğu gibi zor olanla özdeşleşmiş.Yanlış mıyım ? Bu da mı gol değil be :D
Benim tutkulu aşk tanımlamam değişik sanırım. :)

Soğuduğunu sanmıyorum başlarken de cok heyecanlı değildi esim. Beni essiz, ozel hissettirmiyor bunu goremiyorum.
Zaten olay burda başlıyor zaten yaptığın tercihte. Eşin seni özel ve eşsiz hissettirmiyor ya hiçbir insanı hissetiremeyecek biri adamın yapısı bu yani. Herkes de inanılmaz romantizm, müthiş bir seks performansı ,ya da karısından utanmayacak kadar özgüvenlilik bekleyemeyiz. Ama benim evlilik kriterlerim de bunlar çok önemli yer tutar ve ömrümü bu adamla geçirebilirim demem için büyük ölçüde olması gerekir. Yoksa ben kendi başıma da yaşayabilir huzuru bulabilir, mutlu da olabilirim. Tabi sadece bunlar olup saygı, huzur , anlaşma olmazsa olmaz. Ki ben yine bunları bulamadığım bir insanın bana çekici gelmeyeceğini bildiğim için zaten o ilişki devam edemez.

Ben eşinizin zaten kimseye karşı beklediğin gibi hissettirecek biri olduğunu düşünemedim anlattıklarınız, ondan dolayı kendinizi üzüp mutsuz etmek boşuna. Başta neyse hala öyleymiş zaten.

Anladım aslında ama herşeyin uçta olmasını anlamadım daha doğrusu o örnekleri size huzur vermeyecek bir profil yaratmak için kullandım. Aşk, tutku ,özlem uçlarda olunca fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar ya da gururda uçlarda olmak zorunda değil ki :). Yani bunların sebebi yine kişilikler aslında tutkunun büyüklüğü değil. Eşiniz belki o problemleri yaratacak bir tip değil ama aynı zamanda içinde olsa tutkulu da olabilirdi. Ya da sizin tutku duymanız için yaşadığınız ilişkide acı ve zıtlık gerekiyor. Sizdeki tutkulu aşk duygusu diğer çoğu insanda olduğu gibi zor olanla özdeşleşmiş.Yanlış mıyım ? Bu da mı gol değil be :KK70:
Benim tutkulu aşk tanımlamam değişik sanırım. :)

Aşk sevgi zaten herkese göre farklı birşeyler çağrıştırıyor. Burda sorun bence. Aşk deyince tutku deyince +18 canlanıyor gözümde, ama sevgi, huzur deyince battaniye altında sarılıp film izleyerek geçen saatler beliriyor gözümde.

Elbette benim tanımlamalarım yaşadıklarımdan yola çıkarak oluşturduklarım. İkisini bir arada görmedim ben. Belki vardır bilemem. Ama yaşadıklarımdan yola çıkarak gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum ki eşimle ilişkimden memnunum. Bu huzur ve sakinlik olmalı hayatımda. Yer yer zaman zaman tutku da olsa dediğim oluyor ama seçmek zorunda olsam illa (çünkü ikisi bir arada düşünemiyorum) evliliğimdeki ilişkimi seçerim..

Zaten olay burda başlıyor zaten yaptığın tercihte. Eşin seni özel ve eşsiz hissettirmiyor ya hiçbir insanı hissetiremeyecek biri adamın yapısı bu yani. Herkes de inanılmaz romantizm, müthiş bir seks performansı ,ya da karısından utanmayacak kadar özgüvenlilik bekleyemeyiz. Ama benim evlilik kriterlerim de bunlar çok önemli yer tutar ve ömrümü bu adamla geçirebilirim demem için büyük ölçüde olması gerekir. Yoksa ben kendi başıma da yaşayabilir huzuru bulabilir, mutlu da olabilirim. Tabi sadece bunlar olup saygı, huzur , anlaşma olmazsa olmaz. Ki ben yine bunları bulamadığım bir insanın bana çekici gelmeyeceğini bildiğim için zaten o ilişki devam edemez.

Ben eşinizin zaten kimseye karşı beklediğin gibi hissettirecek biri olduğunu düşünemedim anlattıklarınız, ondan dolayı kendinizi üzüp mutsuz etmek boşuna. Başta neyse hala öyleymiş zaten.
Tespitiniz cok doğru zaman zaman ben de boyle düşünüyorum. Çünkü kendime bakıyorum her iliskimde aynı sekilde gostermisim sevgimi. O da oyle sanirim. Ama benimle nisanliyken begendigi soze gıcık oldum ben.

Aşk sevgi zaten herkese göre farklı birşeyler çağrıştırıyor. Burda sorun bence. Aşk deyince tutku deyince +18 canlanıyor gözümde, ama sevgi, huzur deyince battaniye altında sarılıp film izleyerek geçen saatler beliriyor gözümde.

Elbette benim tanımlamalarım yaşadıklarımdan yola çıkarak oluşturduklarım. İkisini bir arada görmedim ben. Belki vardır bilemem. Ama yaşadıklarımdan yola çıkarak gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum ki eşimle ilişkimden memnunum. Bu huzur ve sakinlik olmalı hayatımda. Yer yer zaman zaman tutku da olsa dediğim oluyor ama seçmek zorunda olsam illa (çünkü ikisi bir arada düşünemiyorum) evliliğimdeki ilişkimi seçerim..
Anladım ne düşündüğünüzü şimdi :) Tutku anlayışımız büyük ölçüde uyuyor benim tutkuya bakışıma ama tutkunun içinde romantizm varsa battaniye altında oturmak da romantik olmaktır bence :) Belki de ben ikisini de yaşadığım için tutku ile huzuru bir adamda bulabildiğim için ikisi birlikte olur diyebiliyorum ondan dolayı sorguladım acaba ben mi zan ediyorum diye. Ama nihayetinde bizim tutkuya ve diğerlerine bakış açımız ve toleransımız yine bizim algı sınırlarımız dahilinde o yüzden kişiden kişiye değişir ve bu bana yeter ya da bu bana yetmez deriz konu sahibi gibi.

Eşinizle hep huzurlu mutlu aşk dolu olun inşallah :)

Tespitiniz cok doğru zaman zaman ben de boyle düşünüyorum. Çünkü kendime bakıyorum her iliskimde aynı sekilde gostermisim sevgimi. O da oyle sanirim. Ama benimle nisanliyken begendigi soze gıcık oldum ben.
Şimdi bir döngü ile bu kabulden sonra başa dönüş oluyoruz. Bu nişanlı iken olan ve geçmişte olan davranışları sorgulayıp şüpheli diye sınıflandırıp kuşkulanmanızın sebebi ne ? Yani bu döngüyü başlatan ne ?

Şimdi bir döngü ile bu kabulden sonra başa dönüş oluyoruz. Bu nişanlı iken olan ve geçmişte olan davranışları sorgulayıp şüpheli diye sınıflandırıp kuşkulanmanızın sebebi ne ? Yani bu döngüyü başlatan ne ?
Cok sacma belki ama dun tvde hos bi muzik çıkti sesi acti sallanmaya başladı falan ordan geldi aklıma begendigi söz. Dinleriz zaten surekli biz muzik

Cok sacma belki ama dun tvde hos bi muzik çıkti sesi acti sallanmaya başladı falan ordan geldi aklıma begendigi söz. Dinleriz zaten surekli biz muzik
Ee ne güzel tutku istiyorsun ya kaldırsaydın eşini dansa güzel güzel dans etseydiniz şöyle ;)

Back
X