Asker eşi olan var mı acep??

Geliyor gelmekte olan Lohusa depresyonu…

Evde oturup butun gun yalniz bekleyeceginize bir ise girin ya da hobi edinin kendinize. Ben de evlendigim ilk yillar uzun sure yalniz kaliyordum ama gunduz cok yoruldugumdan uyuyabiliyordum gece

Vallah ben ilk çocuğumu evliliğimin 4ü senesi doğurdum. Bilerek bekledim.
Ha çocuk hiç birzaman çok mantıklı iş değil, ama o farklı bir konu tabii.
Birde yaşı ufak bence. Ben 1 yıl bitmeden hamile kalmıştım. Yaşım 30 du ve cidden daha geç olsa kaldıramazdım. Ama konu sahibi 20 den fazla asla değil. Ve biz bi tarafımızı yırtsakta bebeği yapacak.

Vallah ben ilk çocuğumu evliliğimin 4ü senesi doğurdum. Bilerek bekledim.
Ha çocuk hiç birzaman çok mantıklı iş değil, ama o farklı bir konu tabii.
En güzeli ve en sağlıklısı aslında,hem evliliğe alışma hemde eşe alışma durumları bana göre.
Çocuk konusu farklı tabi istemeyen kadınlarımızda var artık.
3 aydır uğraşıyormuş çocuk için,okurken hem üzüldüm hemde çok şaşırdım açıkcası.
Korkuları için bebek sahibi olmak istemesi çok saçma,bebek bakmak oyuncaklarla oynamya benzemez hiç.

Konu sahibi neden cevap yazmıyorsun ? Ne sandın buradakileri ? Hemen bebek yap diyeceklerini mi ?
Evet öyle sanıyordu. Yap canım ya mis gibi yoldaş olur sana diyeceğiz sanıyordu. Ne değişik insanlar var ya. Ne güzel böyle gamsız olmak

Birde yaşı ufak bence. Ben 1 yıl bitmeden hamile kalmıştım. Yaşım 30 du ve cidden daha geç olsa kaldıramazdım. Ama konu sahibi 20 den fazla asla değil. Ve biz bi tarafımızı yırtsakta bebeği yapacak.
Çocuk bakmak her yaşta zor zaten.
Genç anne olmanın bence hiç bir avantaji yok, aklım hep yapmadıklarımda kalırdı mesela
Yada belirli şeylere alışınca bisüreliğinede olsa vazgeçmekmi insanı daha çok bunaltıyor. Alışmadığın birşeyin özlemi de çekilmez
Bilmiyorum çocuk işi zor yani.
Yapimde bitane dursun dencek birşey değil.
Değilde işte 4 aylık evlilikte 3 aydır bebek bekleyen birine anlatamassın.

Vallahi şu durumda bebek düşünüyorsanız helal olsun ne diyim, asker eşi olmak normal şartlarda bile zor iken siz zorluğu katmerlendirmeye çalışıyorsunuz. Daha 4 ay olmuş evleneli, koca sürekli görevde, siz o çocuğa bir başınıza bakabileceğinize nasıl inanıyorsunuz henüz kendinize bile yetemiyor ve tek başınıza zaman geçirmekte zorlanıyorken? Arkadaş çevresi yok, aile yok bir başınıza ne yapacaksınız hiç düşündünüz mü? Benim arkadaşımın eşi de askerdi kız doğu görevi bitene kadar çocuk yapmadı yıllarca, şimdi Karadeniz'de bir şehir merkezinde mis gibi yaşamaya başladı, geçenlerde aldım haberini hamileymiş. Şartları olgunlaştırmak lazım işte, böyle kör cahil arkasını düşünmeden hareket edilince zaten zor olan süreç iyice zorlaşıyor. Şu anda istediğiniz çocuk doğunca ne olacak mesela, eşinize izin verilecek evde beraber mi büyüteceksiniz? İleri görüşlülük sifir sifir sifir. Benim eşim sadece hafta içi öğlene kadar çalışıyor da ben saatleri sayıyorum vallahi gelse de biraz dinlensem diye. Sizdeki cesaret inanılmaz boyutta.

Ne istiyorsa onu yapıyor mantık süzgecinden geçirmeyi zerre kadar aklına getirmiyor

Zannediyor ki bebek olunca korkuları geçecek yanlızlığda bitecek,yok böyler bir dünya.

Zannediyor ki bebek olunca korkuları geçecek yanlızlığda bitecek,yok böyler bir dünya.
Korkular asıl ozaman başlayacak
Uyuyor ama nefes alıyormu, nefes alıyor ama neden uymuyor, neden ağlıyor, açmı, düştü biyerine birşey oldumu büyüdükçe başka şeyler eklencek. Okul, arkadaş, sosyal çevresi. Kötü alışkanları olacakmı, kötü insanlarla karşılacakmı vs vs. Annelik akıllı işi değil aslında

Ve tüm bu korkulara tek başına katlanacak. Eşi yanında olsa insanın bir güvende olur gene, birlikte düşünürler bir taraf o panik halini yatıştırır. Organize olup çare ararlar bir durum olduğunda. Konu sahibi kendi başına yaşamaya korkan bir insan bir de hayatına, bu korkusuna ikinci bir insanı katmaya çalışıyor ısrarla. Bu konu cidden aşırı rahatsız etti beni

Zaten burda bebeğin nasıl olduğunun önemi yok
Anne sıkılmasın yeter
İnanın 70 yaşına yakın kv demin düşüncesi nin tıpkısının aynısı
Bi hikaye varmış, 1379471 kez anlatmıştır. Çocuk altın topmuş, evde çocuk varsa hiç neşe eksik olmazmış, topu anne-baba birbirine atar çok eğlenirlermiş

Ay vallaha nedense güldüm sinirlerim bozuldu. Onlar için çocuk top gibi ordan oraya atılan ortalarda büyüyen bir şey işte.

Bunu bilmiyor aslında bebek oldumu dertlerde başlıyor her zaman.

Rahmeti anneannemde anlatırdı bu nu hep.

Aaaa valla da aynı kaynanamdan bi tane daha varmış
Ama bizim ki söyle anlatır 485583823 kez bir kârı koca varmış eltisi de üst katta otururmus bunlar her akşam hoplar dururlarmış napiyo bunlar diye karı koca merak edince sormuş eltisine naparsiniz her akşam diye altın topumuz var onla oynarız deyince işte gerisini biliyorsunuz cnfjdjxb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…