- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Geliyor gelmekte olan Lohusa depresyonu…farkındaysanız konu sahibinin bilmediği tek konu çocuk değil
resmen balıklama atlıyor her olayın içine
1 yıl sonra bebekle başım dertteee ne yapsam bilmiyorrrummm canımdan bir parçaasın söküüp atamıyorummm diye konu açması çok olası.
Bilmiyor muydun dediğinizi duyar gibiyim ama çocuk çok istiyordum, yaparım diyorsunuz hiçbir şeyin farkında değilsiniz de giriş cümlesi.
Evde oturup butun gun yalniz bekleyeceginize bir ise girin ya da hobi edinin kendinize. Ben de evlendigim ilk yillar uzun sure yalniz kaliyordum ama gunduz cok yoruldugumdan uyuyabiliyordum geceMerhabalar, bu sefer farklı bir konu ile geldim arkadaşlarasker eşi olan var mı dört aylık evliyim ama yalnız geceler, yalnızlık beni çok yoruyor. Gurbet ellerde bir başına geceleri uyuyamak felan gerçekten zor. Bilmiyor muydun dediğinizi duyar gibiyim ama sevince ne kulağınız duyuyor ne gözünüz görüyor. Yaparım diyorsunuz ama hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Zorlu bır hayat sonu yok bu yalnızlığın. Bu günde nöbette kocam yine uyuyamayacagım sanırım alışamadım daha da. İnsanlık desen burda hiç yok. Kimse kimseyi takmıyor muhattap olmuyor bile. İhtiyaç duymuyorlar herhalde bilmiyorum bunu da paylaşmak istedim yazmak istedimm. Benim gibi olanlar var mı merak ettim.
Birde yaşı ufak bence. Ben 1 yıl bitmeden hamile kalmıştım. Yaşım 30 du ve cidden daha geç olsa kaldıramazdım. Ama konu sahibi 20 den fazla asla değil. Ve biz bi tarafımızı yırtsakta bebeği yapacak.Vallah ben ilk çocuğumu evliliğimin 4ü senesi doğurdum. Bilerek bekledim.
Ha çocuk hiç birzaman çok mantıklı iş değil, ama o farklı bir konu tabii.
En güzeli ve en sağlıklısı aslında,hem evliliğe alışma hemde eşe alışma durumları bana göre.Vallah ben ilk çocuğumu evliliğimin 4ü senesi doğurdum. Bilerek bekledim.
Ha çocuk hiç birzaman çok mantıklı iş değil, ama o farklı bir konu tabii.
3 aydır uğraşıyormuş çocuk için,okurken hem üzüldüm hemde çok şaşırdım açıkcası.farkındaysanız konu sahibinin bilmediği tek konu çocuk değil
1 yıl sonra bebekle başım dertteee ne yapsam bilmiyorrrummm canımdan bir parçaasın söküüp atamıyorummm diye konu açması çok olası.
Bilmiyor muydun dediğinizi duyar gibiyim ama çocuk çok istiyordum, yaparım diyorsunuz hiçbir şeyin farkında değilsiniz de giriş cümlesi.
Geliyor gelmekte olan Lohusa depresyonu…
Evet öyle sanıyordu. Yap canım ya mis gibi yoldaş olur sana diyeceğiz sanıyordu. Ne değişik insanlar var ya. Ne güzel böyle gamsız olmakKonu sahibi neden cevap yazmıyorsun ? Ne sandın buradakileri ? Hemen bebek yap diyeceklerini mi ?
Çocuk bakmak her yaşta zor zaten.Birde yaşı ufak bence. Ben 1 yıl bitmeden hamile kalmıştım. Yaşım 30 du ve cidden daha geç olsa kaldıramazdım. Ama konu sahibi 20 den fazla asla değil. Ve biz bi tarafımızı yırtsakta bebeği yapacak.
Ne istiyorsa onu yapıyor mantık süzgecinden geçirmeyi zerre kadar aklına getirmiyorfarkındaysanız konu sahibinin bilmediği tek konu çocuk değil
Zannediyor ki bebek olunca korkuları geçecek yanlızlığda bitecek,yok böyler bir dünya.Çocuk bakmak her yaşta zor zaten.
Genç anne olmanın bence hiç bir avantaji yok, aklım hep yapmadıklarımda kalırdı mesela
Yada belirli şeylere alışınca bisüreliğinede olsa vazgeçmekmi insanı daha çok bunaltıyor. Alışmadığın birşeyin özlemi de çekilmez
Bilmiyorum çocuk işi zor yani.
Yapimde bitane dursun dencek birşey değil.
Değilde işte 4 aylık evlilikte 3 aydır bebek bekleyen birine anlatamassın.
Korkular asıl ozaman başlayacakZannediyor ki bebek olunca korkuları geçecek yanlızlığda bitecek,yok böyler bir dünya.
Ve tüm bu korkulara tek başına katlanacak. Eşi yanında olsa insanın bir güvende olur gene, birlikte düşünürler bir taraf o panik halini yatıştırır. Organize olup çare ararlar bir durum olduğunda. Konu sahibi kendi başına yaşamaya korkan bir insan bir de hayatına, bu korkusuna ikinci bir insanı katmaya çalışıyor ısrarla. Bu konu cidden aşırı rahatsız etti beniKorkular asıl ozaman başlayacak
Uyuyor ama nefes alıyormu, nefes alıyor ama neden uymuyor, neden ağlıyor, açmı, düştü biyerine birşey oldumu büyüdükçe başka şeyler eklencek. Okul, arkadaş, sosyal çevresi. Kötü alışkanları olacakmı, kötü insanlarla karşılacakmı vs vs. Annelik akıllı işi değil aslında
Zaten burda bebeğin nasıl olduğunun önemi yokVe tüm bu korkulara tek başına katlanacak. Eşi yanında olsa insanın bir güvende olur gene, birlikte düşünürler bir taraf o panik halini yatıştırır. Organize olup çare ararlar bir durum olduğunda. Konu sahibi kendi başına yaşamaya korkan bir insan bir de hayatına, bu korkusuna ikinci bir insanı katmaya çalışıyor ısrarla. Bu konu cidden aşırı rahatsız etti beni
Ay vallaha nedense güldüm sinirlerim bozuldu. Onlar için çocuk top gibi ordan oraya atılan ortalarda büyüyen bir şey işte.Zaten burda bebeğin nasıl olduğunun önemi yok
Anne sıkılmasın yeter
İnanın 70 yaşına yakın kv demin düşüncesi nin tıpkısının aynısı
Bi hikaye varmış, 1379471 kez anlatmıştır. Çocuk altın topmuş, evde çocuk varsa hiç neşe eksik olmazmış, topu anne-baba birbirine atar çok eğlenirlermiş
Bunu bilmiyor aslında bebek oldumu dertlerde başlıyor her zaman.Korkular asıl ozaman başlayacak
Uyuyor ama nefes alıyormu, nefes alıyor ama neden uymuyor, neden ağlıyor, açmı, düştü biyerine birşey oldumu büyüdükçe başka şeyler eklencek. Okul, arkadaş, sosyal çevresi. Kötü alışkanları olacakmı, kötü insanlarla karşılacakmı vs vs. Annelik akıllı işi değil aslında
Rahmeti anneannemde anlatırdı bu nu hep.Zaten burda bebeğin nasıl olduğunun önemi yok
Anne sıkılmasın yeter
Bi hikaye varmış, 1379471 kez anlatmıştır. Çocuk altın topmuş, evde çocuk varsa hiç neşe eksik olmazmış, topu anne-baba birbirine atar çok eğlenirlermiş
Aaaa valla da aynı kaynanamdan bi tane daha varmışZaten burda bebeğin nasıl olduğunun önemi yok
Anne sıkılmasın yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?