Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

askerdeki adamın suçu ne şimdi tıkıp kalmış bi yerde onu bu duruma düşürmeye ne hakkınız var bence baba sonuna kadar haklı 6 ay bekleyemedinizmi yazıkkk askerde olana yazıkk..

Adamlar evi alsaydı sanki kendi ailesi gelip onların aldığı evde oturmayacaktı:) Mal hırsı işte ne diyelim. Allah çocuğa yardım etmiş de kurtarmış.

O zaman evet damat da bu evi babamlar aldı anan baban ne hakla geliyor deyip burnundan getirme hakkına sahip . O zaman işin rengi değişir dimi .Bencil insanlardan allah korusun iyi niyetli insanları . Allahın sen gösterme uzak tut .

Geçen forumda bir yerde Türk Kadınları ile ilgili bir yazı vardı, bir sürü madde vardı. Diğer maddeleri es geçtim de, gerçekten Türk kadını çok seviyor parayı.Tabi ki genelleme yapılamaz ama, sadece şu foruma açılan konulara bakarsanız çoğunluğu görürsünüz. Sürekli bir isteme durumu, nedir bu arkadaş. Sözde pırlanta tek taş , nişanda dizi dizi bilezik, yok sıra taş, yok set, düğünde şu kadar bilezik, ayy eşimin tarafı düğünde hiç destek olmadı, ayy eşim ailesine yardım ediyor, ben kadınım eşim bana bakmak zorunda çalışmam, bozdurmak için bilezik istedi vermedim.....Şimdi de bu, ev istemek nedir? Zaten evliliklerin kısa süreli olmasının sebebi de bu rahatlık işte. Evi aile alıyor, takılar yeni evlilere kalıyor, dert yok sıkıntı yok beraber gelecek için hayal kurmak yok, yiyorlar birbirlerini. Bazı şeyler eksik olmalı, evlendikten sonra eşler, çalışalım biriktirelim beraber şunu alalım falan diye hayal kurmalı, hayata her ikisi de tırnakları ile asılmalı. Bu evi biz aldık, arabamızı biz aldık diyebilmeli, kıymeti daha çok anlaşılır böyle şeylerin.

Bu arada babaya alkış

ev almadıkları ıcın nışanlınızı terk ettınız ha...VAYYYY NE BUYUK AŞKMIŞ.....nışşanlınız yerınde olsam bır daha yuzunuze bakmazdım

Askerdeyken terkedilmek.. Bu durumu yaşayan bir yakınım var. Hiç bir kadına güvenemedi. Asla atlatamadı. İş hayatı bile stabil değil. Çok üzüldüm nişanlınız için. Vebal almışsınız. Her ikiniz için de hayırlısı olsun

Ben sizin asıl derdinizin ev olmadigini dusunuyorum.. bizde esimin bi yakinin her bayram yanina gideriz ilgileniriz ama cocugumu bile gormedi henuz gelmedi evime.. ama diger yakinina gitti cocugunu gormeye. Ben onun hediyesine mi muhtacim o mu beni zengin edicek yada oglumu gorurse ne degisicek benim icin hic bi sey.... ama bu deger meselesidir biraz. Bizde artik gitmeme karari aldik ramazan bayraminda gitmedik herkes sormus neden gelmediler diye kvye o da esime sormus. Esimde anlatmis.. bu bayramda Allah nasip ederde gorursek bayrami yine gitmicez. Demek istedigim sanirim sizin derdinizde esit tutulmak deger gormek..

Eski nişanlınız adına sevindim. Sizin adınıza üzüldüm. Zira ona daha iyi bir eş nasip olacağını düşünüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla, böyle üzüntüler yaşayan insanlar hayatlarının sonraki dönemlerinde daha çok mutlu olacakları birileriyle karşılaşıyorlar. Sizin içinse aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Doğru söze ne denir Alkış mı tutalım size ne güzel askerdeki nişanlınızı ev için terkettiniz buraya yazmanızda ki amaç sanırım vicdanınızı rahatlatmak

Kayınpederin yerinde ben olsam sizi bir temiz dövdürürdüm.Adam yine sayıp sövmekle kalmış.Memursanız memursunuz.Altından yapılma değilsiniz,sadrazam tohumu da değilsiniz.Bu açgözlülükle zaten mutlu olamazsınız.Kurtulmuş oğlan sizden.

yazık çocuğa, içim acıdı valla.

bu kadar pişkinini görmemiştim yalnız başlık bile efsane olmuş tebrikler...

Hanimlar yapmayin lutfen evet basligi acan arkadas hata yapmis ama bu kadar agir konusmayin lutfen. ne demek dovdurmek.
Arkadasim 19 sayfa cevap verilmis, ne kadar hatali oldugunu tekrar tekrar soylemenin alemi yok. hayatta sabirli olmak onemli. Nisan doneminde tevekkel olup buyuklerin takdirine birakmak gerekiyor. Aile senin fitratini anlamis ve uzerine gitmisler ogullari icin seni sikistirmislar sen de onlarin korktugu gibi cikmissin.
insallah bu tecrube sana ders olur daha sonraki iliskinde boyle seyler yasamazsin. zaten nisanlini cok seviyor olsaydin bu nedenle ayrilmazdin ve evlilik kesinlikle cok sevme isi.

Kız yorum yapacaktim da,baktim rahat yerde askerlik yaptigi icin çocuğun askerlik psikolojisi icerisinde olmadigini dusunuyosun. E bu mantaliteye sahip birine ne anlatilir?

Nişanlısının ailesine yüzsüz demiş,çocuğu maddiyat için terk etmiş.Evet adam yine sakin kalmış,ben bu kadar kalamazdım.

Zamaninda abimin bi sevgilisi vardi. Kız tutturdu ev isterim.
Lan çakal carlos benim babam bu devlete 30 sene hizmet etti de oyle ev sahibi olabildi. Sen evlenir evlenmez ev mi alak sana?
Oldu diğer abimi de vereydik eşantiyon olsun.
Bak 35 olmussundur şimdi. Umarim hala ev diye aglamiyorsundur.

ya millet akıllı yemin ederim.ben de evlenince ev alıcaz diye şimdiden karınca gibi para taşıyorum nişanlıma.diyeyim ya ben de ev istiyorum diye.dur bi telefon edeyim hahahaha :)

konu sahibinin yaptığı cok yanlış bişi askerdeki adama kırıcı laf bile söylenmez zaten emir ve baskı altında aileye cemkirmekde yanlış kimse sana ev almak zorunda değiliz deseler sen de tavrını ona göre koyarsın.....ama yapılan yorumları şöle bi gözden gecirdimde anne baba ile aradaki mesafeyi öle acmışsınızki kendi evim kendim aldım anne baba zorunda değil öbür evlada alır sana almaz keyfi bilir yok bilmem neler..zaten öle yapmadımı kaynanalar bunca zaman amaan gelin calışsın süsüne püsüne para buluyo eve de para bulsun deyip gencecik insanları bi yığın kredi borcunun altına soktular ömürleri kredi kapamakla evlatlarına calışarak zaman harcamayarakla gecti sonra ne mi oldu o gencecik oğlunu vecocuğunu umursamayan kaynanalar kayın pederler HUZUR EVLERİNİ doldurdula o ilgi görmeyen evlatlar ne yaptı okuldan eve gelip evde annesini bulamayan cocuk ne yaptı uyuşturucu sigara alkol kız peşine düşmedimi kim faydalı cıktı bence cok yanlış düşünüyosunuz anne ve baba evlatlarına taht yapmakla yükümlüdür ha maddi durumu yoktur o da ayrı bi konu farkındaysanız konu sahibi maddi durumları var umursamıyolar diyor ama geline deselerki kızım bizim ayranımız bu yarısı su eminim gelinde ev ev diye başlarına kalkmaz ...yarın bu konu sahibi buraya evlendik kredi ödüyoruz ev için çoçuklarım bakıcı elinde ben calışmak zorundayım kaynanam eltimle tatil peşimde ler falan filan yazsa sonra eltim söle yaptı ortada bıraktı bilmem kaçınız kalkıp kıza ayıp ettin eltin öyle yaptıysa sen sahip çık vicdansız falan filan birsürü sayarsınnz herkes hakettiğini yaşar bugün siz evlatlarınıza gelinlerinize sahip cıkmazsanız yaşalnıncada afedersiniz kimseden hizmet beklemeyin tıpış tıpış huzur evine gidin oturun el alemin merhametli torunları gelip size kitap okur

Ne güzel işmiş ya sanki bakkaldan ekmek alacaklarmış gibi.
Bize ev alın...
İnsan istemeye utanır...
Siz ne güne duruyorsunuz? Yaşlı başlı insanlar bu yaşlara getirmiş bir de maddi sıkıntı çekmek yahut kredi ödemek durumundalar mı? Bi rahat bırakın da herkes hayatını yaşasın, siz de bir zahmet kendi hayatınızı oluşturun.
Çok sinir oluyorum böyle elini taşın altına koyamayan prenses edalarında olanlara.
Siz kredi öderken onların gelmesine laf edeceksiniz de onlar ev alınca oturmaya utanmayacaksınız...

Elbette anne baba çocuklarını eşit tutmalı. Ben kendi adıma, eğer bir çocuğuma kirada oturmasın diye ev alıyorsam, diğerine de alırım. Eğer diğerine alamayacaksam, ikisine de almam. En kötü paylaştırırım parayı, üzerine koyun alın derim. Ama benimle ev konusunu konuşması gereken benim kendi çocuklarımdır, gelinim ya da damadım değil.
Ki şu durumda kız daha gelin bile değil, nişanlı.

Ayrıca çocuk askerde. Ev konusu ile ilgili bir adaletsizlik varsa bile, bunu konuşması ve değerlendirmesi gereken askerdeki nişanlıdır. Çocuk askerden gelmiş olsaydı, ev konusunda da ailesinden taraf olup alacak durumları yok deyip kestirip atsaydı, konu sahibi de durumları var ama evlat ayırıyorlar deseydi aldığı tepkiler daha farklı olurdu.

Yapması gereken askerliğin bitmesini beklemekti. Sonra nişanlısının tutumuna göre davranmalıydı. Belki de alacaklardı, ya da almasalar bile çocuk almazlarsa almasınlar, biz seninle ikimiz kendi hayatımızı evimizi kuralım, ben seni kimseye ezdirmem ve hep yanındayım deyip, ailesinin haksızlık yaptığını kabul edecekti, biliyor muyuz nasıl bir tavır sergileyeceğini?

Bir kadın değerini parayla, evle, malla, mülkle ölçmemeli. Hem vebal almış, hem de kendi değerini düşürmüş. Çok ayıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…