Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

biri paracısın derse evet paracıyım diyecek parasız ne oluyo şu hayatta? para mutluluk getirmiyor ama parasızlık çok da güzel mutsuzluk getiriyor. ev alacaksın para, araba para, tatil para, gezmek para, güzel yaşamak para, paran yoksa dışarı çıkıp bir çay bile içemiyorsun niye bu kadar hafife alınıyor bu para ben de ona şaşırıyorum. parayı çok severim, çünkü sevdiğimle beraber beni mutlu olduğum diğer şeylere götürüyo tatil gezmek dolaşmak güzel şeyler yapmak yemek yemek :) varsın ben paracı olayım ne olmuş sanki hepsi para için çalışmıyor da hobi niyetine sabahın körü kalkıp deli gibi çalışıyor.

:)) Bende seviyorum elbette. Fakat ya ben çok gururluyum, ya da bir sorun var bilemiyorum, kendi kazandığım parayla almayı tercih ederim evimi. Kimseden de beklemem bana alsınlar diye. Konu sahibi ile şartlarımız çok farklı ama eğer onun yerinde olsaydım, ev konusunu kayınpederimle asla konuşmazdım. Yapamıyorum yani, o yaftayı yiyemem.

herkesin şartlarına göre bence, alacak durumu var diğer kardeşlere almış ve bize almıyorsa ben bi pislik ararım işin içinde. illa herşeyi kendim yapıcam diyince çok işin altında eziliyorsun.

Ortada bi haksızlık var diğerlerine alindiysa bunada alinacak boyleleri kandirir insani almazlar

Bu nasl sevgi şimdi.. en sevmediğim şey para mal davası yüzünden tartşmak bile sinirimi bozuyo .. Kim napıyosa yapsın diyip nişanlınızı bırakmamnız gerekirdi heleki askerde
Benmde erkek arkadşm askerde dediğinz tarzdan ertelmler bizim sözümüz için oldu. Herkeste olur byle şeyler .K.bakmayn ama babası haklı tek üzüldüğüm nişalınız oradaki psikolojisi ne haldedir

Yaa ne alakasi var almiyorsa bunisanlisnin sorunu ailesine bnunun hesabini aadam sorar kalkipta kizin nisanlis n in ailesine bnu sorgulamaya hakki yom hemde nisanlisnin hic sucu yok ona bnu yaapmaya hakkin yojtu bnce

tüm sayfaları okumadım ama konu sahibi ısrarında haklı. mevzu belki ev olmaya bilir arada anlaşılamayan başka konularda var gibi sanki bende yıllar önce nişanlımı ev olduğu halde başka yerde oturalım die terk etmiştim. konu sahibinin tek yanlışı nişanlısını askerde iken terk etmesi dönmesini bekleyip öyle ayrılabilirdi.

Ailesini sevmiyorsaniz, ailesinden bir sey beklemeyin, konusup gorusmeyin, arayi acin. Ailesiyle degil adamla evleneceksiniz, madem seviyormussunuz bosverin evi, gidin kirada oturun ne olacak? Sizinle yasit kimin evi var su ulkede?
Bence bu soyledigin çok yanlis turkiyede evlendinmi aileylede evleniliyor digerlerine alinmis alacak gucte var buna neden alınmasın isin icinde bi pislik var belli tabi arkadasin tepkisi fazla olmus almiyolarsa bi daha gorusmem olur biter ama sevdigimi niye birakayim bi ev icin ...

herkesin şartlarına göre bence, alacak durumu var diğer kardeşlere almış ve bize almıyorsa ben bi pislik ararım işin içinde. illa herşeyi kendim yapıcam diyince çok işin altında eziliyorsun.

Doğru ama o haksızlık yapmayı içine sindiriyorsa benim yapabileceğim tek bir şey var. Önce konunun netleşmesini beklemek.

Sonrasında gider nişanlımla konuşurum. Eğer aşkım bende farkındayım ortada haksızlık var lakin sözüm geçmiyor. Yapmayacaklar. Biz kendi gücümüzle yapalım, evliliğimize de kimseyi karıştırmayalım. Ben seni seviyorum, senden vazgeçmem. Seni asla ezdirmem ve işimize karıştırmam derse gözüm kapalı evlenirim.

Ama ailesini savunur, yapılan haksızlığı görmez ve beni ezdirirse o zaman zaten bu iş yürümez der, yoluma bakarım. Ama bunu ev almadılar diye değil, haksızlık yaptılar ve nişanlımda bunu göremeyecek kadar kör ve taraf tutan biri olduğu için yaparım. Beni korumayacak, ezileceğim diye ayrılırım. İşsiz olmasından dolayı ayrılırım.

Ev alınmıyosa bu onunla ailesi arasında bi sorun sana noluyo yahu diğer oğullarına istemiş almış bu oğluna isterse alır ismezse almaz para adamın parası çalışmıs çabalamis almış şayet benim babama elin kızı gelipte diğer çocuklarına almışsin bizede alacaksın diye ayrilsa kavsa çıkarsa bu yüzden üzse yaşlı başlı adami bida o gelinin yüzüne bakmazdik!
Sinirlendim vala sanki parayi beraber kazanmışlar babayla gelin de bide şunu alacan bunu alacan diye tutturmus görgüsüzlükte son nokta

İşte olay tam olarak bu!! HEPİNİZİN MESAJLARINI TEK TEK OKUYORUM.Kaçtığım yok düşünüyorum olay üzerine...Belki konuyu farklı açmalıydım belki başlık farklı olmalıydı vs .

Kendinizce haklı olabilirsiniz ve hatta haklı da olabilirsiniz ama insanların terkedilmeyeceği anlar ve durumlar vardır. Allah korusun misal siz ailenizden birini kaybettiniz ve çok acılısınız, nişanlınız da kendince çok haklı nedenlerle nişan atmak istiyor. Bunu tam da sizin acınızın ortasında yapsa ne olur haklıyken haksız duruma düşer.

Olgunluk eğer çok çok geçerli bir sebebiniz yoksa askerden dönene kadar beklemektir.

Ailesi size adaletsiz davranmış ya da yardımcı olmamış olabilir ama bu sevdiğin adamdan vazgeçmeni sağlıyorsa çok da sevmiyorsundur. Sen ailesiyle evlenmiyorsun ki eğer aile sana anne size yardımcı olmadıysa sizde ürmet göstermez hayatınız hakkında söz sahibi yapmazsınız olur biter. Aile ev almayınca nişanlı niye terk ediliyor onu anlamadım. Kayınpederi haklı çııkarmışsınız

İşin kötüsü "aileyle de evlenirmiş" gibi ev, düğün masraflarını vs. onların karşılaması bekleniyor ama düğünden sonra "ben ailesiyle mi evlendim canım" oluyor.

"Her türlü desteği göstersinler ama hiçbirşeye müdahale etmesinler" şeklinde bir beklenti olduğu için evlilik sonrası da sorunlarla dolu oluyor.

gerçekten asrın hatasını yapmışsınız... konu açarak ise iyice hata yaptınız...

EN AĞIR YORUMLARI SİZ YAPMIŞSINIZ BELKİ BENİM ASKERDEKİ BİRİNDEN AYRILMAM HATAYDI.. BELKİ KENDİMCE HAKLI SEBEPLERİM VARDI BENİM YAPTIĞIM SUÇTU BELKİİ....AMA İNANANIN BANA HER ASKER AİLESİ SİZİN GİBİ DEĞİL..BENİM NİŞANLIM 6 AYDIR ASKER 1 KEZ OLSUN ANASI BABASI OĞLUM ORDA ASKERSİN NE YİYOSUN NE İÇİYOSUN DİYE SORMADILAR O BANA BEN AÇIM DEDİĞİNDE BEN BURADA İŞİMİ GÜCÜMÜ BIRAKIP ONA YEMEKLER YAPTIM GÖTÜRDÜM..SİZ BENİ PARAGÖZ OLARAK GÖRMÜŞ OLABİLİRSİNİZ AMA HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ Kİ BEL Kİ DE BU 6 AYDIR SÖMÜRÜLMÜŞ OLMANIN DIŞA VURUMUDUR...NİŞANLIM ACEMİ BİRLİĞİNE GİTTİKTEN SONRA AİLESİ BENİ 'GELİNLERİNİ ' Kİ DİNİ NİKAHIMIZ VAR BİR KEZ OLSUN ARAYIP SORMADI SİZE SORUYORUM HİÇ SEVMEDİĞİNİZ BİR İNSANDA OLSAM ''SADECE ASKERİNİZİN EMANETİ OLDUĞUM İÇİN'' HİÇ DEĞİLSE NE YAPIYORSUN DEMEZMİYDİNİZ? BU KADAR HASSAS Bİ ABLA OLARAK EMİNİM Kİ SIRF KARDEŞNİİZ SEVİYOR DİYE ARARDINIZ...

İşte olay tam olarak bu!! HEPİNİZİN MESAJLARINI TEK TEK OKUYORUM.Kaçtığım yok düşünüyorum olay üzerine...Belki konuyu farklı açmalıydım belki başlık farklı olmalıydı vs .
Seni terbiyesiz senii
Arsız senii..
Sana diyecek çok şey var da .
Sinirlerime hakim olayım ben iyisi mi..
Sen hala arsız arsız "yaa konuyu farklı açsaydım böyle olmazdıııı" mı diyorsun ?
Hala nasıl bir bencillik ettiğinin farkına varmadın yani ?
E canım Allah ıslah etsin. Anca o eder.
20 küsür sayfa boşa konuşmuş insanlar

Ev icin askerdeki bir insana bunu yasatmizsiniz, bir de anne ve babasinin size ev almasi gerektiginden o kadar eminsiniz ki...
Inanilir gibi degil...
Ben okurken sinirlendim, babasi eminim az soylemistir...
Umarim eski nisanliniz bu durumu kolay atlatir, ve bence atlatir sizin gibi para gozden kurtuldugu icin, karsisina da ailesine saygi duyan, onu seven, bu dunyevi seylerden siyrilabilecek kapasitede biri cikar...Onlara gecmis olsun...

Tamam da onlar kıymet bilmiyorsa ne yapacaksın? Kıymet bilmesi gereken nişanlın, farkında mı ailesinin yaptıklarının? O zaman her şeyi tam anlat da bilelim, yorumlar ona göre olsun. Git de bir oku ilk yazdığını, bu kadar şeyi nerden bilebiliriz biz sen anlatmazsan?

konunun hepsini okuyamadan dayanamadım yazıyorum. birincisi konu sahibini göremiyorum pek ortalarda. vay arkadaş bee, benim sevgilimin durumu olmasına rağmen ben onunla balık ekmek parasını bile paylaşıyorum. her türlü masrafı paylaşıyoruz onunla. yeter ki onunla olayım gözüm bile görmüyor. millet de ev istiyor olmazsa da nişanlısını terkediyor. ben mi enayiyim bilemedimki

aç gözlülüğün bu kadarı yani
nişanlınız çok şanslıymış ki gerçek yüzünüzü yolun başında göstermişsiniz
yada şöyle desek daha doğru verilmiş sadakası varmış Rabbim onu büyük bir beladan kurtarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…