askerden önce mi evlilik olmalı sonra mı?

ahh canım sakın sakın öle bişey yapma.tecrübe konusuyor.benim eşimde askere gidecek hala ,7 bucuk ay oldu evleneli.nişanlıyken 1 bucuk yıl sonra askere giderim 6 ayda askerlik etti sana 2 yıl 1-2 yıl da iş bulmam düzen kurmam de 1 yılda düğün hazırlıgı falan al sana 5 yıl .. ben sensiz 1 dk gecirmek istemezken sen nasıl ayrı kalıcaksın benden .. falan gibi süslü cümleler kurdu hep ben de dayanamadım tamm dedim olsun düğün.ama gercekten cok zor daha gitmediği halde psikolojisi bile kötü.ve benim sıfır tapteze esyalarım 5-6 ay için istanbuldan taaa ıspartaya gidicek.oysa ki bana nişanlıyken sen nasıl istersen öle yaparız istersen ailenin yanında kalırsın ister benim ailemin istersen kendi evimizde demişti şimdi ne oldu hepsi unutuldu o zaman öle demiştin deyince de o o zamamndı dior.(ailesinin yanına bırakıcak beni)babası gelmek kalmak istemior ben sıkılırım duramam yapamam diyip duruyor sanki ömürlük kal diomusum gibi 5 ay için sürüklenicem.bi de iş buldum işimden de olcam off offf.valla bu aralar cok sıkıntılıyım bu sebepten. basit bişey değil yani.bana da cok söylediler o zaman, zor olur askerden gelsin sonra evlenin dediler ama leylalık işte :1: sen sakin davran askerliğini bekleyin derim ben.

bu sabah yine konustuk aynı yazdıklarınız söyledi bende olmaz dedim kavga kıyamet anneme anlattım sonunda. annemde olmaz dedi. bende bir karar aldım haziranda yanına gitcem evimiz var orda kalcam o askere gidince döncem ailemin yanına ama evlilik askerden sonra olcak. annem git biraz evinde kal zaten tadilat yapılcak o askere gidincede gelirsin dedi:) inşallah dogru bir karardır...yanına gelcem diyence kabul etti hemen tmm gel ne zaman dedi:)) bence beni çok özlüor ondan böyle yapıyor zaten anneside evde huzur vermiyormuş. bende huzur bulmak istiyor. dogru olanı yapıyorumdur umarım...

Tatbiki önce askerlik.nisanlinla baban konuşsun ben izin vermiyorum askerden önce evlenmenizde diye.yada annen farketmez.susar onzaman mecbur

ben yeniyim....! bir topicte ilk yazım sana kısmetmiş :)

öncelikle eli biri olarak sana çok şey yazmak isterdim... arkadaşların tüm yorumlarını okudum... hepsinede katılıyorum gerek sana güvenmemesi,gerek annesini yalnız bırakmak istemeyişi...vs. nişanlın seninle evlenmekle herşeyi garantiye almak istiyor gibi. seniii... annesinii.... ve kendinii..... evlenmekle bunların hepsini halladecek gibi görünüyor...(kendince)
ama unutma nişanlı bir kızla evli bir kadın aynı şey değildir. sorumluluk alacaksan evlen....

kayınvalidenin misafirleri, olacak ailesi olacak evli bir kadın olarak sorumluluk yüklicekler sana (sakın...! ha) sen artık nişanlı değilsin yapacaksın... eşini temsil edeceksin...vs..vs...

o kadar çok ayrıntı olacak kiii bunun ve buna benzeri şeylerdeee.... çok şey aklıma geliyor ama yazmak imkansız... dediğim gibi evli olmak farklı nişanlı bir kız olmak farklı

benim sana önerimmm....

annenle ilenle zaman geçir... bırak onlarınnn misafir küçük kızı ol... onlarda yapmak istediklerini yapsınlar... nasıl olsa bir ömür boyu evli kalacaksın.... annen hala daha sana yemek hazırlayıp odandan sofraya çagıracak tadını çıkar... baştan herşeyi he desren öle gidiyor... bunu diyorum başkada bişey demiyorummm... öptüm seni

öncelikle çok tesekkurler...
ben kayınvalideme misafir olarak dahi gidince yasıyorum bu yazdıklarınızı zaten nedense altın günleri hep bana denk geliyor...
misafirleri ben ordayken cagırıyor benimde canım çıkıyor ben 1 hafat kaldım yanında perdeden tutun koltuklara vitrinlere gümüşlüklere herseyi temizledi yetmedi camları silelim dedi. sağolsun titizliğide bana denk geliyor.
onunla aynı ev korkunç...
ben nişanlımı gözyaşlarımla ikna etmeye çalışıyorum galiba ikna olacakta onun tek derdi var ben yanında olayım sebebi hersey olabilir tabi iyide kötü de...
ama onu seviyorum...
annemin yanında ilk kez kalıyorum ben ilkögretim bitince evden ayrıldım 6 yıldır başka şehirlerdeydim.tabi unutmusum anne nasıl olur...
anne bambaska bir limanmış...belki de annemden tekrar uzak kalmak bana zor geliyor olabilir.
ne bilim yazmıssınız ya yazacak çok sey var ama ...
yorumunuz için tesekkurler bende öpüyorum sizi...

Konuyu ilk okuduğumda tabiki askerlikten sonra evlenilmeli diye düşündüm.

Nişanlınızın bu konudaki acelesi niye öncelikle bunu öğrenin.

Nişanlınız zaafınızı bildiği için duygu sömürüsü yapıyor gibi..

Bunlar bana mantığımın söyledikleri..

Birde kalbimin söyledikleri var bu konuyla ilgili..

İşyerinde bir bayan arkadaşım benden 15 gün sonra evlendi..8 yıllık flörtün neticesinde birbirlerine kavuşmuşlar.

O kadar uyumluydular ki..Hep neşeli hep mutlu..

Evlendikten sonra o kara güne kadarda mutluydular..Eviliklerinin 3. ayına doğru arkadaşımın eşi geçirdiği bir iş kazası neticesinde ağır yaralandı.Ve komaya girdi..

Arkadaşım hep umutluydu..Doktorlar uyandırmaya çalıştıkca o uyanmadı..Arkadaşımda ''Uykuyu çok seviyor ondandır,görün bakın ayağa kalkacak''diyordu..Mesleğim icabı durumu değerlendirebiliyordum.Durum çok ciddiydi.Her an onu kaybedebileceğimizi hissetmiştim.Arkadaşım içi acıdığından yanına girmek istemiyordu.Uyanınca görürüm yeşil gözlerini diyordu.Olabildiğince yanında ol hissetsin seni dedim arkadaşıma..''O ölüme yakın,görebildiğin kadar gör'' denmiyor ne yazık ki..

13 gün sürdü bu durum..13. gün geldi kara haber..O ölmüştü..Söylenecek bütün sözler bitmişti ne yazık ki..

Cenazeye gittiğimde o küçücük kızın kocaman dirayetini her hatırladığımda gözlerim doluyor hala..Tabuta elini koyup onunla sessizce vedalaşması dün gibi gözümün önünde..

Hayatımda gördüğüm en kalabalık cenazeydi..Herkes onu o kadar çok seviyordu ki..Son görev için herkes oradaydı..

Cenaze camiiden çıkarken arkadaşım tutamadı kendini..Koşarak kaçmaya başladı..O zaman anladı sanırım dönülmeze girildiğini..Gözlerim dolar her hatırladığımda..

5 ayı geçti bu olay olalı..Arkadaşım bir türlü yaşama tutundu..Nefes almaya başladı..

Dün konuşurken eşinin ailesinin düğünü geçen sene ramazandan sonra yapmak istediğini söyledi.Gençlerde direnmişti ve düğünleri geçen ene ramazandan önce oldu.Arkadaşım diyor ki''Ramazandan sonraya kalsaydı biz evlenemeyecektik..Kısacık bile olsa o mutluluğu yaşayamayacaktım..İyi ki önce evlenmişiz''

Konuşarak çözüm yoluna gitmeye çalışın derim.Şu ölümlü dünyada kırdığınıza,kırıldığınıza değmez inanın..

nişanlım bana eger sana kavusamadan bana askerde bişey olursa hakkımı helal etmem demişti.galiba bu sebepten...ama kime ne olacagı bilinmez bende herkes gibi sevdiğime yakıştıramıyorum ölümü bu sanki bize çok uzak birsey gibi geliyor...buna dayamam biliyorum allah korusn...onu çok seviyorum ben...ama sadece bu korkudan dolayı erken evlenemeyiz değil mi?
bana sadece bu konuda Allah hakkımızda hayırlı olan neyse onu nasip etsin demek kalır...Allah kimsenin umutlarını hayllerini yarım bırakmasın...
arkadasınıza da sabırlar diliyorum.. o kadar kötü bir olay ki...diyecek başka söz bulamıyorum.

Askere gidince sen özgür oluyorsu o değil.Gözden ırak olan gönüldende olabilir.Seni sağlama almak istiyor olabilir.Bu korkular erkeklerde çok oluyor.yada cinsel dürtüler.Nede olsa askere gidiyor.Fakat onun bu korkuları sana yaramaz.ona güven ver ve askere gönder.Bencesi yani güzelim.

Ne yapmak istediği çok açık değil mi? Size güvenmiyor ve ilişkinizi sağlama almak istiyor, demek ki aranızda evlilik bağı olmadığı takdirde başka erkeklerle ilgilenebileceğinizi veya onu terk edebileceğinizi düşünüyor. Veya aynı çirkin düşüncelerden yola çıkıp annesini başınıza bekçi dikmeye çalışıyor olabilir.

Bir de, ablanız yaşında biri olarak evlilik hakkında bir şeyler söylemek istiyorum âcizane. Evlenmek demek sizin kendi hayatınızı bırakıp onun hayatına dahil olmanız değildir. Evlenmek iki insanın ortak bir hayat tasarlayıp kurmasıdır. Evliliğinizle ilgili her konuda siz de söz sahibisiniz, size bir şeyler dayatılmasına izin vermeyin. Hele de konu kayınvalidenin dizinin dibinde yaşamak gibi son derece hayati bir meseleyse, bunu iki kere düşünmek lazım. Kayınvelidenizi anlatmışsınz, anlattıklarınız yaşadıklarınızın, gördüklerinizin belki de binde biridir. Çoğu evlilikteki en büyük sorun "anlayışsız kayınvalide faktörü" iken, ve bunun ceremesini çekecek olan sadece siz iken, sizi böyle bir şeye kimsenin zorlamaya hakkı yok. Evleneceğiniz adam, sırf askerlikten önce evlenmek istemiyorsunuz diye, üstelik siz bu konuda yüzde yüz haklı iken size "hakkımı helal etmiyorum, sen bencilsin" diye trip atma hakkını görebiliyorsa üstelik.

ahh canım sakın sakın öle bişey yapma.tecrübe konusuyor.benim eşimde askere gidecek hala ,7 bucuk ay oldu evleneli.nişanlıyken 1 bucuk yıl sonra askere giderim 6 ayda askerlik etti sana 2 yıl 1-2 yıl da iş bulmam düzen kurmam de 1 yılda düğün hazırlıgı falan al sana 5 yıl .. ben sensiz 1 dk gecirmek istemezken sen nasıl ayrı kalıcaksın benden .. falan gibi süslü cümleler kurdu hep ben de dayanamadım tamm dedim olsun düğün.ama gercekten cok zor daha gitmediği halde psikolojisi bile kötü.ve benim sıfır tapteze esyalarım 5-6 ay için istanbuldan taaa ıspartaya gidicek.oysa ki bana nişanlıyken sen nasıl istersen öle yaparız istersen ailenin yanında kalırsın ister benim ailemin istersen kendi evimizde demişti şimdi ne oldu hepsi unutuldu o zaman öle demiştin deyince de o o zamamndı dior.(ailesinin yanına bırakıcak beni)babası gelmek kalmak istemior ben sıkılırım duramam yapamam diyip duruyor sanki ömürlük kal diomusum gibi 5 ay için sürüklenicem.bi de iş buldum işimden de olcam off offf.valla bu aralar cok sıkıntılıyım bu sebepten. basit bişey değil yani.bana da cok söylediler o zaman, zor olur askerden gelsin sonra evlenin dediler ama leylalık işte :1: sen sakin davran askerliğini bekleyin derim ben.

Sen çocuk musun evde yalnız kalamıyorsun veya kayınpederinle kalmak zorundasın ? Annnelere değil de kendi ailesine yolluyormuş hem de seni beyefendi köle sahibi heralde senin fikirlerinin falan herhangi bir önemi yok bu evlilikte. Ama hata senin kocanda değil buna izin veren kişide yani sende. Dolayısıyla şikayet etmeye de hakkın yok çünkü bütün bunlara sen izin veriyorsun. Evliliği koca ne derse he demek zannettin heralde. O dediğinin adı evlilik değil canım kölelik.

benimde eşim evlendikten sonra askere gitti.5 ay.evlendikten sonra daha zor olduğu doğru.
5 ay boyunca ağladım.4 kere yanına gitmeme rağmen.her dönüş eziyet oldu bizim için.
ama hatırası kaldı.hem kötüydü,hem güzel.
geldiği günü unutamıyorum mesela.ailemin yanında kaldım sıkıntı yaşamadım o anlamda.
biz evlendikten 9 ay sonra gitti askere.ben uzun süre nişanlı kalmamak için evlendim.

canım daha askere gitmesine çok varsa beklemeye gerek yok bence. benim eşimde daha açık öğretim okuyor kısa dönem yapacak askerliğini iyiki beklememişim evlenmişim. hem o 5ay askerlik yaparken birbirimizi özleriz dahada güzel olur... 1,5yıllık evliyim buarada..

eyvahhhh ben bu kadarını düşünmemiştim yok bacım yokkkk sen sakın askerden önce evlenme yoksa kafayı tırlatırsın.yani sende biraz cadıysan bişi olmazda sen cok sakinsen yapamazsın.allahım hep ters verir yaaa.bana düşecekti ki öle cadı kaynana valla sesi solugu cıkmazdı bi süre sonra amma benimki de allahın adamı gariban.ne desem yapar yemeğimi bulasıgımı(yapma dememe ragmen) yapma ana makine var ya derim olsun ben boş durmayı sevmem der :1::1:

her geline böyle kayınvalide nasip et yarabbiii:6::6: şaka bi yana cidden çok şanslıymışsınz:7::3:

ben nişanlıma konus dedim sen konus dedi kabul etmedi:)

çünkü ailenin bu konuda sert çıkcağını bildiği için konuşmaya yanaşmıyor, aksine bide topu sana atıyor tatlım:9: umarım çok çabuk halledersiniz sorunlarınızı ve hep mutlu olursun..:16::16::16:

evliyken askeer yolu gözlemek çok zor.bi de hesapta yokken çocuk filan olursa işin daha da zorlaşır.acele etmeyin derim.nasıl olsa evlendikten sonra birlikte geçireceğiniz koca bir ömür olacak önünüzde.

bizde 5 aylık evliyiz ve eşim askerliğini yapmadı. şuan için pişman değiliz çünkü doğru insanı bulduğunuzda çözüm yolları bulunabiliyo. eşimle nişanlıyken hep korkardım ya bize bişey olurda evlenemezsek diye ve hep dua ederdim Allahım kavuştur bizi diye. nişanlıyken başka şehire iş için gidince dayanamadık özledik birbirimizi ve bir anda evlenme teklifi, evlilik oluverdi. şimdi ailemden ayrı gurbette çok çok zor ama eninde sonunda yuvamızı kurucaz alışmam lazım diye teselli ediyorum kendimi. anne desteğiyle en çokta.

biz burda olur olmaz desekte sen kendi içinden geçeni yap bence. kendi geleceğini az çok kestirebilirsin. ben istedim ve evlendim. bundan sonrası için Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Back
X