askerden önce mi evlilik olmalı sonra mı?

aman ailesi mi benim başıma kaynanam dünyanın işini açar ya gelir gider karısır ama pek onayladıgını sanmıyorum. su ara konusmadıgımızdan bilgim yok ama istemez o beni:)

Ne yap ne et askerden sonra evlenmeye ikna et. Çok yıpranırsınız canım. Nişanlıyken bile dayanması çok zor oluyor evliyken düşünemiyorum.

Son düzenleme:
Canım annesiyle aran kötüyse mutlaka ne yap ne et düğünden önce gönder askere,ne var ki 5 aycık,5 sene beklediniz 5 ay mı bekleyemeyeceksiniz...

Kayınvalidemlerde eltimi sürekli çağırıyorlar gel bizde kal diye,o da gidiyor..

inanın bacaklarım titriyor aynı ev mi benim kayınvalidemle aman allah yazdıysa bozsun ölümüm olur o kadar fesat kiii anlatamam ben ona tek kelime gercekten mahsum bi şekilde ağlıyodu bende dayanamadım anne sen streslisin herkesi yanlış anlıyosun üzülme dedim gercekten iyi niyetli akşam nişanlımmın yanında dedi ki oğlum nişanlın bana senin sinirlerin bozuk seni çekemem diyo dedi:(( inanabiliyor musun gözlerime baka baka bende yalan söyleme diyince kıyamet koptu tabi:(( anneme bile anlatmadım üzülmesin diye konusmuyorum kayınvalideciğimle

Benim de nişanlım daha askerliğini yapmadı 3 ay sonra evleniyoruz, daha ertelemezse evlendikten 1 yıl sonra askere gidecek

evet bu bir problem ama 1 yıldan önce askere gitmesi imkansız, benim de 1 yıl daha beklemem imkansız :)

ben de diyorum o askere gider ben de bekar hayatına devam ederim 5 ay ne olacak ki:)

Aşk bu beklemeye gelmez ben hasretine de razıyım,

Önünde sevdiğinle geçireceğin güzel günleri düşün derim ben :16:

ben çok seviyorum onu sevmesem hiç birşeye katlanmazdım. ama o da beni düşünsün istiyorum böyle kestirip atması ağrıma gitti dogrusu yoksa istemez miyim evimiz olcak yuvamız ikimiz birlikte inşallah çok mutlu olcaz ama annemde kızım zorlanırsın deyince ne bilim o kadar karmasık ki

ama bana ya evleniriz bu yaz ya da sonrası yok diyo bana askerde bişey olursa hakkımı helal etmem diyo. Ben gercekten asıgım ona kaybedemem ki. Annemde kesinikle izin vermem diyo 5 yıldır berabersiniz 1 yıl mı zor diyo arada sıkıştım...

allah yardım etsın tatlım aıle konussun onlara anlat dedını onlar ıkla etsın evlendıyın zaman en guzel gunlerın olacak bır de askerlıyı cıkacak araya en guzel gunler beklemek ve hasretle gececek

inanın bacaklarım titriyor aynı ev mi benim kayınvalidemle aman allah yazdıysa bozsun ölümüm olur o kadar fesat kiii anlatamam ben ona tek kelime gercekten mahsum bi şekilde ağlıyodu bende dayanamadım anne sen streslisin herkesi yanlış anlıyosun üzülme dedim gercekten iyi niyetli akşam nişanlımmın yanında dedi ki oğlum nişanlın bana senin sinirlerin bozuk seni çekemem diyo dedi:(( inanabiliyor musun gözlerime baka baka bende yalan söyleme diyince kıyamet koptu tabi:(( anneme bile anlatmadım üzülmesin diye konusmuyorum kayınvalideciğimle

Tabi ki aynı evde yaşamak çok zor olur,k.validemle aram iyi şükür ama bende yapamazdım açıkçası..Ama sen iyi niyetle bişey söylediysen,herşeyini ters anlamaya müsait bir yapısı var demek ki...

Allah yardımcın olsun tatlım,araya hatrı sayılır büyükleri,birilerini falan sokup ta ikna etme olasılığın yok mu?

Tabi ki aynı evde yaşamak çok zor olur,k.validemle aram iyi şükür ama bende yapamazdım açıkçası..Ama sen iyi niyetle bişey söylediysen,herşeyini ters anlamaya müsait bir yapısı var demek ki...

Allah yardımcın olsun tatlım,araya hatrı sayılır büyükleri,birilerini falan sokup ta ikna etme olasılığın yok mu?

ben hiçkimseye anlatmıyorum ilk defa burda yazdım... annemin bile hiçbişeyden haberi yok biraz yakın arkadasıma çıtlattım o kadar ama söyleyemiyorum üzülürler... annem duysa çok üzülür. k.validem ötle düşünmeden konusuyor bazen cok kırıcı oluyor hep ben sessiz kalan olurdum ama yalan girince işin içine bende ipler koptu:( kötü birşey demedim ama hemen evlerini terkettim:( tabi nişanlımda çok üzüldü allahtan annesini iyi tanıyor

allah yardım etsın tatlım aıle konussun onlara anlat dedını onlar ıkla etsın evlendıyın zaman en guzel gunlerın olacak bır de askerlıyı cıkacak araya en guzel gunler beklemek ve hasretle gececek

aslında teyzeme anlatmayı düşündüm bugün ama bu seferde nişanlım aksidir kendileri.. niye herseyi anlatıyorsun derse ne dicem:(

cnm şahsen kendi fikrimi söyleyeym, diğer arkadaşların dediği gibi 5 ay nedirki, gayet tabi dayanabilirsinz bu o kadar zor bişey değilkiii... belki nişanlın şeyden mi korkuyo acaba? genelde kızlar askere gidince sevgililerini nişanlılarını fln bırakır ya ondan mı korkuyo acaba?? gerçi anlattığına göre gayette iyiymişsiniz kayınvaliden dışında, ama niye böyle yapıyo bilmiyorum. belkide bi an önce sana kavuşmak için yapıyo ama sonuçta askerlikten sonraki süreç sizin için çok daha iyi olucak buna emin ol derim. çünkü benimde şuanda bi arkadaşım var üni. son sınıftayım ve kız evlendi aileler istedi birbirini bizi biliyolar diye. neyse evlendikten bikaç ay sonra kocası askere gitti ve şimdi çok zor oluyo diye kendisi söylüyo, ya annemlerde yada kayınvalidemlerde kalıyorum yada onlar bana geliyo diyo tabi ama bu saydığım kişiler elbetteki kocanın yerini tutamaz.. o yüzden 5ay kadar daha bekleyin sonra isterseniz yıldırım nikahıyla hemencecik evlenin derim..:16:

Askerden sonra evlen. Atla deve değil ya. :ssz:

Bir düzen kurulacaksa bir kere kurulsun.

aslında teyzeme anlatmayı düşündüm bugün ama bu seferde nişanlım aksidir kendileri.. niye herseyi anlatıyorsun derse ne dicem:(

cnm bu sonuçta ailenin her ferdini ilgilendiren bi durum bence, o yüzden anlatabilirsn çok özel konular olmadığı sürece bunda bi problem görmüyorum ben:7:

cnm şahsen kendi fikrimi söyleyeym, diğer arkadaşların dediği gibi 5 ay nedirki, gayet tabi dayanabilirsinz bu o kadar zor bişey değilkiii... belki nişanlın şeyden mi korkuyo acaba? genelde kızlar askere gidince sevgililerini nişanlılarını fln bırakır ya ondan mı korkuyo acaba?? gerçi anlattığına göre gayette iyiymişsiniz kayınvaliden dışında, ama niye böyle yapıyo bilmiyorum. belkide bi an önce sana kavuşmak için yapıyo ama sonuçta askerlikten sonraki süreç sizin için çok daha iyi olucak buna emin ol derim. çünkü benimde şuanda bi arkadaşım var üni. son sınıftayım ve kız evlendi aileler istedi birbirini bizi biliyolar diye. neyse evlendikten bikaç ay sonra kocası askere gitti ve şimdi çok zor oluyo diye kendisi söylüyo, ya annemlerde yada kayınvalidemlerde kalıyorum yada onlar bana geliyo diyo tabi ama bu saydığım kişiler elbetteki kocanın yerini tutamaz.. o yüzden 5ay kadar daha bekleyin sonra isterseniz yıldırım nikahıyla hemencecik evlenin derim..:16:

bana bir an önce kavusmak istiyor şimdide başka şehirlerdeyiz 1 ay oldu dayanamıyorum diyor. ilk defa bu kadar zaman ayrı kaldık çok zor bizim için:( bende onu çok özlüyorum diyor ki biz evlenmeden bana bir şey olursa gözüm açık gider... o öyle konusunca nefes alamıyorum kalbim agrıyor. ama ailemde hiiiç askerden önce evlenmemi istemiyor. normalde hiçbir kararıma karısmadı hiç kimse ama askerden önce evlilik dediğimde annem hemen olmaz sacmalama izin vermem dedi kesin konustu:( dayanamıyorum ben...

ama bana ya evleniriz bu yaz ya da sonrası yok diyo bana askerde bişey olursa hakkımı helal etmem diyo. ben gercekten asıgım ona kaybedemem ki. annemde kesinikle izin vermem diyo 5 yıldır berabersiniz 1 yıl mı zor diyo arada sıkıştım...

Bu ne ya "yok hakkımı helal etmem" "yok ayrılırım" canım senin tek başına ikna etmen zor. Topu ailene at, ailem askerden önce evlenmemizi onaylamıyor de olsun bitsin.

ben hiçkimseye anlatmıyorum ilk defa burda yazdım... annemin bile hiçbişeyden haberi yok biraz yakın arkadasıma çıtlattım o kadar ama söyleyemiyorum üzülürler... annem duysa çok üzülür. k.validem ötle düşünmeden konusuyor bazen cok kırıcı oluyor hep ben sessiz kalan olurdum ama yalan girince işin içine bende ipler koptu:( kötü birşey demedim ama hemen evlerini terkettim:( tabi nişanlımda çok üzüldü allahtan annesini iyi tanıyor

Eh evet ailene kv ile ilgili herseyi anlatmaman doğru olur aslında bir nebze. Hem onlar baştan üzülmesin ve soğumasın, hemde yarın öbür bir problem olduğunda hep böyle şeyler hatırlanır.

nisanlin cok egoist, askerde bisey olursa hakkimi helal etmem diyor , evlenirsem bisey olursa esim nolcak demiyor:19:
zaten istemedigin halde ayni sitede ev tutmasi yine egoist oldugunu gösteriyor
yok babama bisey olursa blaaa blaaa bla , sanki ambulans taxi yok memlekette :25:
hem yalniz nasi basetcen sen o kayganayla:30:

nisanlin cok egoist, askerde bisey olursa hakkimi helal etmem diyor , evlenirsem bisey olursa esim nolcak demiyor:19:
yok babama bisey olursa blaaa blaaa bla , sanki ambulans taxi yok memlekette :25:

gecen gün ona bencilsin dediğimde çıldırdı:))mesela su an nette online gözüküyor ve bana yazmıyor...amacı ne ben dayanamam üzülürüm kabul ederim diye bekliyor. ama annemi ezmemeliyim değil mi??

valla kaynanamı etrafa bi sorsan ölür üstüme över beni yere göğe sıgdıramaz noluyosa evde biz yalnız kalınca başlıyor allah ben cok sabırlıyımdır ama kendimi ıssırıyorum artık..

Hakketten ya bak ben böyle düşünmemiştim. Şimdiden yalan söylüyorsa o kaynana, nasıl başetcen ? sağa sola da farklı anlatır her şeyi işine gelen şekilde. Off zor zor.

gecen gün ona bencilsin dediğimde çıldırdı:))mesela su an nette online gözüküyor ve bana yazmıyor...amacı ne ben dayanamam üzülürüm kabul ederim diye bekliyor. ama annemi ezmemeliyim değil mi??

valla kaynanamı etrafa bi sorsan ölür üstüme över beni yere göğe sıgdıramaz noluyosa evde biz yalnız kalınca başlıyor allah ben cok sabırlıyımdır ama kendimi ıssırıyorum artık..

anneni dinle canim, kazanan sen olursun :34:

nisanlina da fazla yüz verip tepene cikarma, her istedigini cocuk gibi küserek yaptirmasina izin verme, annesi öyle alistirmis demekki kücüklügünden beri

bide sen cek bakalim resti nolcak:21:

Hakketten ya bak ben böyle düşünmemiştim. Şimdiden yalan söylüyorsa o kaynana, nasıl başetcen ? sağa sola da farklı anlatır her şeyi işine gelen şekilde. Off zor zor.

mesela bir örnek öğrenci evinde kalıyoruz nişanlımın evine geldi. dolma oyacagı almıs... bizim evde lazım olunca da ben aldım kullandım esek kafam unuttum sonra onu bizde çünkü erkeklere lazım olmuyo öylece kaldı.neyse tekrar nişanlımın yanına geldi. farketti oyacak yok. sordu. birden nişanlımda niye inkar ettiyse bilmiyorum kayıp dedi. bende ben aldım dedim. başladı ne getirsem yok ediyosunuz diye yanımda ev arkadasım var felan bir utandımm bir ezildim ağlamaklı oldum kalktık bizde. ev arkadasım hemen bana dönüp allah yardım etsin dedi...

Nişanlın resmen 5 ay ne yapıp ettiğini bilmek için seni ailesinin dizinin dibinde bırakmaya çalışıyor. sanırım biraz kıskanç bir nişanlın var. Şimdi okudum annesini. O başına dert olur 5 ay, 5 sene gibi yıpratır seni

Son düzenleme:
Back
X