Askere gitmeden evlenmeli mi? evlenmemeli mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fashion_starrr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende nişanlıyım. ve bizim düğünümüz 2010un yazı gibi düşünülüyo. çünkü nişanlım daha okuyo ve okuldan sonra askerliği var. biz düşünmüyoruz askerden gelmeden iş güç sahibi olmadan evlenmeyi. evlensek ailesiyle oturmak zorundayız. maddi bağımlılığımız tamamiyle ailesinde olmak zorunda ve ben anneme gitmek istediğim zaman dolmuş parasını bile ailesinden istemek zorundayım. e askere gitmeden ne kadar çalışabilir bi iş yerinde, bide buna kocaman bi özlem ekleyelim ki ben evlenmeden bile nasıl dayanıcam diye düşünüyorum. ki bide 5 ay yapacak askerliğini.

biz dedik ki en iyisi bekleyelim. beynimizde hayatımızda rahat olsun. ben bekliyorum valla tabi zaman zaman tak ettiği oluyo ama bi anlık şeylere de ok kadar sıkıntıyı çekmeyelim.

yine de senin tercihindir tabi, durumun ve şartların farklı olur. saygı duyuyorum düşüncelerine.

mutluluklar :)

Bence de askerlikten sonra evlenilmeli evliliğin ilk zamanlarını kocamla birlikte mis gibi geçirmek varken neden kendimi zora sokıyım ki gerek yok yani. Hem tek başına kalmak da sorun eşinim ailesiyle mi, kendi ailenle mii??? vs.

şu kadarını söyleyebilirim: görücü usulü evlendim, sadece 9 ay nişanlı kaldık. düğün oldu, balayına gittik. döndüğümüz p.tesi işe başladı, ben perş. başladım. o 3 gün boyunca günler akşam olmadı, akşamı bekleyemedim o kadar özledim ki onu... daha bir aylık evliyim gerçi ama hergün akşam olsa da evime gitsem kocam gelse sarılsa bana yemek yesek yüzüne baksam doya doya diye bekliyorum...yani demek istediğim çooook büyük muhteşem efsanevi bi aşkla evlenmedik, sevdik birbirimizi tamam da senelerce çıkmadık. ona rağmen bi kaç gün bile dayanılmazsa askerliği düşünemiyorum bile...

başka söze gerek yok sanırım (:

şu kadarını söyleyebilirim: görücü usulü evlendim, sadece 9 ay nişanlı kaldık. düğün oldu, balayına gittik. döndüğümüz p.tesi işe başladı, ben perş. başladım. o 3 gün boyunca günler akşam olmadı, akşamı bekleyemedim o kadar özledim ki onu... daha bir aylık evliyim gerçi ama hergün akşam olsa da evime gitsem kocam gelse sarılsa bana yemek yesek yüzüne baksam doya doya diye bekliyorum...yani demek istediğim çooook büyük muhteşem efsanevi bi aşkla evlenmedik, sevdik birbirimizi tamam da senelerce çıkmadık. ona rağmen bi kaç gün bile dayanılmazsa askerliği düşünemiyorum bile...

başka söze gerek yok sanırım (:

sakuraa öle bi anlatmışsınki ya vala aynen bende öleyim onu çok özlüyorum.

2 sene sonra fln askere gidecek yani evliyken asker beklicem bu çok zor.. Allah ayırmasın kimseyi eşinden sevdiğinden:1no2:

sakuraa öle bi anlatmışsınki ya vala aynen bende öleyim onu çok özlüyorum.

2 sene sonra fln askere gidecek yani evliyken asker beklicem bu çok zor.. Allah ayırmasın kimseyi eşinden sevdiğinden:1no2:

Allah sana sabır versin Sakuraacım umarım kısa dönemdir

askerliğin yapılması tabiki daha iyi her yönden

benim badem gözlüm evlendikten sonra askere gitti çok zordu çokkk,
ama akıllandım kızım olursa askerliğini yapmayana vermicem :dilcikar:

asker bekleyen biri olarakk;
gerçekten asker beklemek çok zor bişeydir hele evliyken falan düşünemiyorum yanii
hem kendin için hem sevgilin için çok daha zorlaşır askerlik
insan yeri geliyo tel açtığında birbirini yiyosun çünkü o stresli sen sürekli altttan almak durumunda kalıyosun..e haliyle evli oluncada birbirinizle ilk zamanlar kavga etmeniz tartışmanızz kötü olur sizin içinn

Bence evlenmemeli, evlenecegin kisinin geri dönecegini nerden bilebilirsinki.. :(

ben 3 yıllık evliyim ve eşim 4 aylık asker,zorlukları gerçekten çok fazla... evleneceğimiz zaman hiç düşünmedim askerliğin yaratacağı zorlukları... biz bunu en başta kabul etmiştik,zor olacağına bile bile,evlendiğimizde eşimin okulu devam ediyordu sonra kadroya geçti derken askerliği hep ertelemek zorunda kaldık... Allah tüm asker ve asker yakınlarına sabır versin... eğer önünüzde başka planlarınız yoksa askerlikten sonra evlenmeni tavsiye ederim..

Bence evlenmemeli, evlenecegin kisinin geri dönecegini nerden bilebilirsinki.. :(

böyle bir yazıyı yazan kişiyi ASKER YOLU BEKLEYEN,HER GECE EŞİM VE TÜM ASKERLER İÇİN DUA EDEN BİRİSİ OLARAK KINIYORUM yasakkelimeyasakkelime

bend bekledim eşimi 15 ay evliyken evlenmeli yada evlenmemeli diyemem ama evliyken asker yolu bekelemek çok zor hasretin yanında kısıtlanmayı ve fazla sorumluğu da göze almak gerekiyor

böyle bir yazıyı yazan kişiyi ASKER YOLU BEKLEYEN,HER GECE EŞİM VE TÜM ASKERLER İÇİN DUA EDEN BİRİSİ OLARAK KINIYORUM yasakkelimeyasakkelime

Kuzum ne dedim ben simdi ? :mymeka: Askerligini bitiripte evlenmek daha iyi degilmi ? Bende asker yolu bekledim, ne kadar zor oldugunu cok iyi bilirim.. laelaelaelaelae

Allah askerlerimizin yardimcisi olsun sizede sabir versin.. a.s

asker sevgilisini bekleyen biri olarak sölüorum kesinlikle evlenme.ya insan sevgiliyken veya nişanlıyken bu kadar acı çekiosa kimbilir evlendiğinde nasıl olur!!

iki kez yollamışım:((((((((

Son düzenleme:
Ben bu tecrübeyi yaşamış biri olarak derim ki,askere gitmeden müstakbel eşinizle evlenmeyin,olağanüstü bir durum söz konusu değilse.Gerçi bu beklemek adamı öldürmüyor ama süründüyor,hele de çok seviyorsanız..Eşim daha önce de eğitimi ve işi dolayısı ile yurtdışında yaşamış olduğu için,dövizli askerlik yaptı..21 gün bekledim ama inanın o 21 gün bize 21 asır geldi,üstelik,olayı abartarak sık sık ziyaretine gittiğimiz halde..Ne olursa olsun insan eşinden,sevgilisinden ayrılınca çok duygulanıyor,kendini eksik hissediyor..Bir gün dahi ayrı kalmaya tahammül edemezken,21 gün..Bir de uzun dönem olanlara ALLAH c.c kolaylık versin..Yapana da zor bekleyene de..Ama o asker üniforması içinde eşinizi görünce de şöyle bir gururlanıyorsunuz:_) yemin töreni de insanın yüreğini coşturuyor,milli duygularla..Velhasıl ;ya oturup paşa paşa çekiceksin,sevgiline şiirler yazacak,şarkılar söyleyeceksin bin kişi sırada beklerken seni aradığı zamanlarda,o anın da tadını çıkaracaksın ya da yok ben sevmem öyle şeyleri,dayanamam diyorsan askerliğini yapmış olacak eşin..Bir de baba-oğul dövizli askere gelenler vardı ya,ne diyorsunuz hatta torun sahibi olup da gelenler..Tabi bunlar azınlık da;) O şimdi asker filmindeki gibiydi,bilirsiniz..Ben Gölcüklü olduğum ve deprem zamanı orada bulunduğum için bu filmi hiç unutmam..Farklı sebeplerden dolayı askerliklerini bedelli yapanlar.Bu konu apayrı tabi..) İyi düşün,doğru karar ver arkadaşım;)

cnm evlenme ben çok pişman oldum
evlenince daha da bir yakınlaşıyorsun ..nişanlılık gibi değil
çok zor çok kkkkkkkkkkkkkk
bekle ve evlendikten sonra hiç ayrılmayın inş...
ah ah gözyaşım hiç dinmedi hergün ağladım
şükür ki canını selamettet ..allaha emanet

Back
X