• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

askerlik..

hilal1108

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
1.493
10
88
İstanbul
kızlaar zor günler beni bekliyor. Sevgilim tecili bozdurdu kasımda asker inşallah. :) Hani bende gitmeden orda ihtiyacı olan biseyler almak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz. Ozelliklede esiniz sevgilinizin traş olmak icin kullandıgı makinelerden almak istiyorum tras bıcagı kullanmıyor ama makinede purussuz yaparmı bi fikrim yok simdiden sagolun. :)

Ben pilli ufak traş makinesi almıştım, 5 ayı çıkartmıştı. Çünkü orada şarj edeceği bir priz bulamaz büyük ihtimalle :).

benimki de askerde.
tıraş makinesi götürmedi. priz yokmuş doğru dürüst.
çok pahalı bişey de alma, oralarda hırsızlık/kaybolma çok oluyormuş.

markasıbı hatırlıyormusun peki :)

Braun. Gittigidiyor'dan almıştım bir araştır bakalım.

ihtiyac olarak neler alabilirim

Askerde herkesin ihtiyacı olanlar: bol bol kışlık çorap(kasımda gidiyorsa), çünkü yıkama ve yıkanma derdi olacak özellikle acemilikte. Bol bol iç çamaşırı(haki renk). Kamufilaj altına boğazdan görünmeyecek(v yaka olabilir) haki renkli kazak; kışın bütün gün dışarda eğitimde donuyorlar gariplerim. Sağlam bulabilirsen şifreli, bulamazsan şifresiz kilitler; bütün her şeyini kilitlemesi gerekebiliyor(bot dahil). Askerlikte "yer değiştirme" diye bir kavram var çünkü, bildiğimiz hırsızlık işte :). Kışın eller, dudaklar hep çatlıyor; krem koysun mutlaka çantasına. Giydikleri bot ağır şartlarda su v.b almamak üzere üretildiği için %99 vuracak; ayak kremi/pudra v.b şeyler de götürürse rahat eder. Ayrıca ayağın arkasına bildiğimiz elbiselerde kullanılan vatkalar koyup vurmayı engelleyebilir. Botun vurması demek bütün gün eziyet çekmesi demek çünkü çıkarıp başka bir şey giymesi mümkün değil eğitimlerde. Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar, tecrübe ettiğim kadarıyla :).

Son düzenleme:
Braun. Gittigidiyor'dan almıştım bir araştır bakalım.

Askerde herkesin ihtiyacı olanlar: bol bol kışlık çorap(kasımda gidiyorsa), çünkü yıkama ve yıkanma derdi olacak özellikle acemilikte. Bol bol iç çamaşırı(haki renk). Kamufilaj altına boğazdan görünmeyecek(v yaka olabilir) haki renkli kazak; kışın bütün gün dışarda eğitimde donuyorlar gariplerim. Sağlam bulabilirsen şifreli, bulamazsan şifresiz kilitler; bütün her şeyini kilitlemesi gerekebiliyor(bot dahil). Askerlikte "yer değiştirme" diye bir kavram var çünkü, bildiğimiz hırsızlık işte :). Kışın eller, dudaklar hep çatlıyor; krem koysun mutlaka çantasına. Giydikleri bot ağır şartlarda su v.b almamak üzere üretildiği için %99 vuracak; ayak kremi/pudra v.b şeyler de götürürse rahat eder. Ayrıca ayağın arkasına bildiğimiz elbiselerde kullanılan vatkalar koyup vurmayı engelleyebilir. Botun vurması demek bütün gün eziyet çekmesi demek çünkü çıkarıp başka bir şey giymesi mümkün değil eğitimlerde. Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar, tecrübe ettiğim kadarıyla :).

canım benim çok tesekkurleer :)

Back
X