• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Ailelerden bi şey kalmadı bize tam aksine zor durumda kendi çapımızca yardım etmemiz gereken ailelerimiz var ben memurum eşim değil asgari ücret civarı kazanıyor geçen sene ev aldık tani kredi ile daha 5 yıl ödeyeceğiz eksilerle de ayı tamamlıyorız herkes aynı durumda

Kırsal bı yerde 1200 kıra cok degılmı. Acaba siz calısırken mi tuttunuz bu evi maddiyat ıyı diye.evlermi pahali yada.. İstanbulda ben 1100 e oturuyorum ve evde guzel.. Allah gonlunuze gore versın insallah. Hayat cok zor. Rabbım hepimize bir ev nasıp eder Insallah. Birikmez Birikmez kolay deıl cokta helede harcamayı seven insanlarsak...bizde oyleyız bıraz malesef.. Gelire gore de gider oluyor malesef..
İstanbul da nasıl buldunuz hemde güzel olan...benim bir ablam çok güzel evi yaklaşık 3000 e oturuyor diğeri 2+1 vasat 1400 ama aynı apartmaninda yenilerde 2000 e kiraya verilmis daire var.. hangi semt acaba

Belki de biz fazla yiyoruzdur bilemiyorum.Iki k8si haftalik 12 litre süt tuketiyoruz.5 kilosunu yogurt mayaliyorum, bes kilosu kahve icin, iki kiloda tatli icin..Ama 5000 maasla iyi geciniyoruz diyenlerin birkac cocugu da vqar.Cocuk olunca illaki daha organik urunler tercih edilir ve fiyat iki kati olur.

Iki kisi iki litre sütten yapilan tatliyi her hafta yiyor musunuz, misafir icin falan mi?
Maasallah afiyet bal seker olsun, bizde 1 yilda ortalama yenen bu :)

Ama keci sutu aliyoruz zaten 28 tl 🤐🤐
Baya külfet yine.

Gelirlerimiz hemen hemen aynı. Evleneli 1,5 yıl oldu. Ev yapıyoruz şuanda yarısını ödedik. Yaptığınız tutuma bağlı. Ev borcu bitene kadar her ay kıyafete 1000 tl vermem, verdirtmem. Şuanda kiradayız bizde. Tutum yapmak gerekiyor. Ben sizi savurgan buldum maalesef.
İnsanların öncelikleri farklı oluyor işte ben de sizinle aynı kafadayım çocuktan önce birikim yaptım. İyi bir peşinat biriktirdim. 7 sene önce her ay 4.000 atıyorduk kenara. Konu sahibi hemen çocuk sahibi olmak istemiş e çocuğun da hayli masrafı oluyor üstelik ücretsiz izin, bakıcı durumları.. kısaca tercih meselesi herkes kendi tercihinin sonuçlarını yaşıyor.

Iki kisi iki litre sütten yapilan tatliyi her hafta yiyor musunuz, misafir icin falan mi?
Maasallah afiyet bal seker olsun, bizde 1 yilda ortalama yenen bu :)

Ama keci sutu aliyoruz zaten 28 tl 🤐🤐
Baya külfet yine.
Yiyoruz valla ne yalan söyleyeyim. Ama serbetli tatli yemiyoruz hafif diye sutlu yiyoruz.Keci sütü agir geliyor bana tipki köy tavuğu gibi.Yapay seylere alismisim dogal olan agir geliyor 🤣🤣

Bu kişisel bir soru olacak şimdi istemezseniz cevap vermeme hakkına sahipsiniz tabi ki
Maddi olarak müsait değilken niye kendi kendinize altın aldınız ki siz zaten
Eşyanı filan alırsın tabi ki ama millet altın görsün diye niye sıkışıp altın alalım boşuna 🤷‍♀️
Yok bacım ne altını, ne onlara aldırdım ne kendim aldım...keşke almış olsaydık o zaman altın bedava sayılırdı şimdiye göre, kv kuyumcuya götürmüştü de burun kıvırmıştım varoş gibi altın mı takıcam, bı taş gerdanlık alın yeter diye:olamaz:salaklık işte...annemin aldıklarını da al kendin tak ben takmam öyle şey diyip bı su yolu aldırmıştım sadece...altın yerine hediye diye aldırdığım su yollarını bozduramadığım için takıp takıp geziyorum 17 yıldır :rolleyes: Allah'tan eşim de ben de iyi maaş alıyoruz, çalışkan insanlarız, herşeyimizi de aldık zamanla zorlanmadan ama şimdiki aklım olsa havada kapardım o burmaları, bozdurup 2 ev daha alırdım onlarla valla

Son düzenleme:
Ayda 2 3 bin TL birikim yapanlar nolur bana da bi tüyo verin.
Bir çocuğum var 3 kişiyiz. Her hafta pazara 250 TL zor yetiyor. Zaten ayda 1000 TL pazar eee hani çay, şeker, yağ, deterjan masrafı? Çocuğun kitap , kıyafet, defter masrafı?
Farklı dünyalarda mı yaşıyoruz ?
Ya da biz de mi var anormallik ??

eşime söylüyorum ben de ama dinlemiyor dün daha ayakkabı ve kemere 250 lira gitti giyecek birşey bulamıyorum der alır durur kulaklık alır akıllı saat alır her ay birşey bulur
250 tl ayakkabi kemer gayet iyi her ay kiyafet sıkıntı.her ay alacak birşey buluyorsa esiniz ev almak gibi bir dusuncesi yoktur yatirim yapmak istemiyordur. Yoksa bizde arabamizi yenilemek için birevime yazildik ve suan tek lüksümüz kitap. Kitap ve gidadan kismiyoruz. Ben calismiyorum. Bizde alsak her ay alacak birsey muhakkak buluruz. Alis veris yapmak keyif verici ama bu devirde yatirim cok önemli😕

Benim mesajimi da siz okumadan alintilamissiniz 🤷🏻‍♀️ Ben de asagi yukari konu sahibinin maasi kadar kazaniyorum (izinden dönecek bir gün neticede) Esimin kazancinin da evi idare etmekten baska bir katkisi olmadi birikimimize cünkü adam ne bulsa harciyor. Yani 2 memur olsaydik da -konudaki gibi- belki daha az harcardik ama ben yine o parayi biriktirirdim masraflari kocaya yikarak. Yani konu sahibi hemen simdi, su anda nasil ev alicam demiyor ya, e izinden de dönecegine göre.. mesajimin ana fikri fazla harcadigini düsündügü kocasina evin masraflarini yiksin, kendisi katkida bulunmayarak para biriktirsin. Yalniz ben bunu yaparken cocugum yoktu. Cocuk masraflariyla belki biraz daha zor olur ama bir sekilde kontrolü eline almasi gerekiyor.
Eşinizin maaşı için yazdım onu..Sizinki memur maaşı imiş..Onu hariç tuttum.
Ben eşinizin 6000 tl aldığını sanmadım. Ne kadar alıyordu aşağı yukarı?
Bence iş yeri varsa en az 20 bin kazancı vardır. Kimse 5 bin için iş yeri açık tutmaz.

Yok bacım ne altını, ne onlara aldırdım ne kendim aldım...keşke almış olsaydık o zaman altın bedava sayılırdı şimdiye göre, kv kuyumcuya götürmüştü de burun kıvırmıştım varoş gibi altın mı takıcam, bı taş gerdanlık alın yeter diye:olamaz:salaklık işte...annemin aldıklarını da al kendin tak ben takmam öyle şey diyip bı su yolu aldırmıştım sadece...altın yerine hediye diye aldırdığım su yollarını bozduramadığım için takıp takıp geziyorum 17 yıldır :rolleyes: halbuki şimdiki aklım olsa havada kapardım o burmaları, bozdurup 2 ev daha alırdım onlarla valla
Hep altın sorunca ben de altın aldınız sandım borca girerek
Şaşırmıştım yani 🙈

valla ev ve araba almayı hayat amacı edinmek bir tek bizim gibi ülkelerde var, sahsen ben hayatımı bu dünya üzerinde kalacak tas toprak cimento ıcın de market indirimi kovalayarak geçirmek istemem, hayat bu mu yani, bu kadar sığ bir sey ıcın mi dünyaya geldik. Ben de lisede para biriktiriyordum mesela iPhone alabilmek için her gün 5 lira 10 lira kenara koyuyordum, tabii ki bazı şeylerden feragat etmeden bazı şeyleri elde edemeyiz ama uc günlük dünya yani ne biliyim :( hayatı zindan etmeye değmez ev alıcam diye. bosver bence eviniz olmasa da olur, guzel bir araba alın kirada bile olsa guzel bir evde oturun, illa oturacağınız bir eviniz olmasına gerek yok bence. Yatırımlık alabilirsiniz. Bizim burada da evler 10-15 milyon arası değişiyor mesela, oturduğumuz ev kendimizin ama bizim oturmadıgımız kira aldıgımız evlerimiz var onlar daha kucuk ve annemler daha önceden almıs oturma amaçlı olmadan yatırım amaçlı ve eskiden daha uygunmuş fiyatlar malum dövizden de. Sonra iste atıyorum ikisini satıp buyuk ev alırsın vs. Simdi onlardan da guzel kira geliri elde ediyoruz, simdi kucuk evler alın kiraya verin mesela öyle bir seyler olabilir

Ayda 2 3 bin TL birikim yapanlar nolur bana da bi tüyo verin.
Bir çocuğum var 3 kişiyiz. Her hafta pazara 250 TL zor yetiyor. Zaten ayda 1000 TL pazar eee hani çay, şeker, yağ, deterjan masrafı? Çocuğun kitap , kıyafet, defter masrafı?
Farklı dünyalarda mı yaşıyoruz ?
Ya da biz de mi var anormallik ??

Pazara 250 lira çok değil mi ya ? Üç kişi için hemde. Tamam fiyatlar yüksek ama sadece pazar için çok fazla. Ne alıyorsunuz bu kadar ya da aldığınızi tuketebiliyor musunuz ? Bende her hafta pazara giderim 100 lira ancak gidiyor. Fazla alsam yiyemeyiz ki çöpe gider.

Eşinizin maaşı için yazdım onu..Sizinki memur maaşı imiş..Onu hariç tuttum.
Ben eşinizin 6000 tl aldığını sanmadım. Ne kadar alıyordu aşağı yukarı?
Bence iş yeri varsa en az 20 bin kazancı vardır. Kimse 5 bin için iş yeri açık tutmaz.
Acikcasi ben onun kazancini hic bilmem senelerdir, arastirmam da.. sabit bir gelir degil. Ama daha önce de söyledigim gibi esim 1000 tl bile kenara koyalim diye vermedi. O sadece harcama yapar. Hic biriktiremedi ve biriktiremez. Hep söyler sen olmasan ev alamazdik sen beni hep borclandir der 😂

• Komik
Reactions: 000
Pazara 250 lira çok değil mi ya ? Üç kişi için hemde. Tamam fiyatlar yüksek ama sadece pazar için çok fazla. Ne alıyorsunuz bu kadar ya da aldığınızi tuketebiliyor musunuz ? Bende her hafta pazara giderim 100 lira ancak gidiyor. Fazla alsam yiyemeyiz ki çöpe gider.
Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Size şöyle örnek vereyim 1 kg taze fasulye 18 TL den aldım. Portakalın bile kilosu burada 7 TL en az 3 kg portakal, kivi, muz . Yeşillikler eee her hafta mutlaka balık da alırım evime . 100 TL ye buradaki pazarda meyveyi zor alırım :KK43:

• Beğen
Reactions: 000
Gelire göre gider oluyor genelde sizinde öyle bence bı yere para bağlamanız gerek sanki bı kooperatif vs girip orda biraz para biriktirip ev almayı mi deneseniz biz 7.5 senelik evliyiz eşim bekarken kooperatife girmiş hala ödüyoruz 2-3 senesi kaldı şu an biraz zorlansakta sabrediyoruz ilk seneler hele aşırı zorlanmistk çok şükür bı iki senedir rahat ödüyoruz diyebilirim ilk 3-4 sene hariç 3-3.5 senedir de iyi kötü arabamız var Rabb'im cümlemizin yardımcısı olsun geçinmek zor.cidden herşey çok pahalı

valla ev ve araba almayı hayat amacı edinmek bir tek bizim gibi ülkelerde var, sahsen ben hayatımı bu dünya üzerinde kalacak tas toprak cimento ıcın de market indirimi kovalayarak geçirmek istemem, hayat bu mu yani, bu kadar sığ bir sey ıcın mi dünyaya geldik. Ben de lisede para biriktiriyordum mesela iPhone alabilmek için her gün 5 lira 10 lira kenara koyuyordum, tabii ki bazı şeylerden feragat etmeden bazı şeyleri elde edemeyiz ama uc günlük dünya yani ne biliyim :KK43: hayatı zindan etmeye değmez ev alıcam diye. bosver bence eviniz olmasa da olur, guzel bir araba alın kirada bile olsa guzel bir evde oturun, illa oturacağınız bir eviniz olmasına gerek yok bence. Yatırımlık alabilirsiniz. Bizim burada da evler 10-15 milyon arası değişiyor mesela, oturduğumuz ev kendimizin ama bizim oturmadıgımız kira aldıgımız evlerimiz var onlar daha kucuk ve annemler daha önceden almıs oturma amaçlı olmadan yatırım amaçlı ve eskiden daha uygunmuş fiyatlar malum dövizden de. Sonra iste atıyorum ikisini satıp buyuk ev alırsın vs. Simdi onlardan da guzel kira geliri elde ediyoruz, simdi kucuk evler alın kiraya verin mesela öyle bir seyler olabilir
Sizin yorumlarınızı beğenirim ama bu yazdığınız bana çelişkili geldi.
Hem üç günlük dünya diyorsunuz hem de kira gelirlerimiz var diyorsunuz..
Üç günlük dünyada sizin aileniz de ev almasa kira gelirleri alamazdınız ama değil mi..
Bence ev gayet gerekli bir yatırım.. Hatta ileride çocukları sizin gibi kira gelirleri alacak..
Fena mı.. Havadan atıyorum 10 bin gelecek.. müthiş bence..

2014 Aralık son günü ev aldık evleneli 4 ay olmuştu 1,5 aylık hamileydim 144 bin e aldım 150 metre kare ama tek bizim site vardı yeri merkeze beş dakika ama yapılaşma yoktu fiyatta o yüzden uygndü 20 bin peşinat verdik 8 ayda 30 bin biriktirdik üstünü kredi çektik 2500 ödemeli 3 yıllık krediyi 1,5 yolda kapattık şimdi oturduğumuz yerde avm süper marketler var heryer site doldu fiyatlar 600 bin lira çok şükür nasip oldu bize yani biraz fedakarlık arkası gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X