• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden ev sahibi olamayacakmışsınız ? İkinizde gençsiniz çalışıp ödersiniz. Zaten bu devirde büyük birikim yapmak hem zor hemde uzun yıllar alır. Bende kredi cektim mesela , 50 yıl ödeyeceğim. Ama olsun en azından hem kendi evim hemde sürekli değerleniyor. Ayrıca 1+1 odalı eve vereceğim kirayı ben triplex evin kredisine ödeyeceğim. .

Biz burda triplex villaya odeyecegimiz kirayi 1+1 eve kredi olarak ödüyoruz 😀😅 tabi 50 yil degil.

• Beğen
Reactions: 000
Şuan izledim yine.
450 ye bizde malikane geçen bir evi alıp 400 bin tadilat yaptılar.
Totalde 850 bine tenis kortu, neredeyse bir orman gibi bahçesi, benim evin üç katı büyüklüğünde verandalı ve herhalde 650 metre kare bir ev yaptılar.
Aynı birim parayla biz o arka bahçeyi satın alamıyoruz hatta bırak onu evin ön girişini de alamıyoruz🤣

Cehalet mutluluk ya, gerçekten öyle.
Şuan asla ama asla sahip olamayacağım 40 sene çalışsam da bizim ülke değeri ile 10 milyona satılan hayalim için üzülüyorum...
Benim meslektaşlarımın adbde yıllık ortalama geliri 128 bin dolarmış. Tr’de aynı meslek için yıllık ortalama maaş 58bin ₺. 850bin ₺’ye 15 yıllık 3+1 apartman dairesi alınabiliyor. 🥲

asgari ücretle geçiniyoruz bir çocuk ve hamileyken altı ay önce ev aldık :) bende isterdim ultra lüks ev almayı ama üç artı Bir yeni bina neyimize yetmiyor elhamdülillah dedik aldık....ev 200 bindi ..30tl arabamızı sattık 30 da babam verdi ...140tl de eşim kredi çekti :) aylık 1650 artı bin TL olarak ödeme yapıyoruz ...maaşı 3500 ....ben idare edilebilirligin dibini yaşıyorum suan eşimde öyle ....borç hafifleyene kadar durum bu ...faturalarda var ekstra ihtiyaç da almıyoruz ...giysi v.s..benfr siz alirsinizda ev begenmiyorsunuzdur ...

Yazik günahtir. Kendinizin neyse de o cocuklarin hakkina girdiginizin farkinda misiniz? 850 liraya sütünüz kesilse(allah korusun) bebegin mamasi bezi yetismez.

Benim meslektaşlarımın adbde yıllık ortalama geliri 128 bin dolarmış. Tr’de aynı meslek için yıllık ortalama maaş 58bin ₺. 850bin ₺’ye 15 yıllık 3+1 apartman dairesi alınabiliyor. 🥲
Hep ABD ye UK Fransa Kanada İsveç gibi gavur memleketlere özenirseniz kazandığınızın da bereketi kaçar , Endonezya da Afganistan da ya da ne bileyim Kongoda filan meslektaşınız yok mu? Biraz da onlara bakın, bı nefes alın, şükredin biraz.
( o değil de bunu söylerken bile korkuyorum bı yandan , oralarda bile daha iyi çıkacak diye :-) zira şahsen benim mesleğin durumu en son Pakistan la yarışıyodu, o da bu yıl geçti bizi galiba)

Bulundugum ilde,6 yil once 3+1 120 metrekare ev 180 bindi,hem de onu kapanmayacak,mesire alani gibi dinlenmelik bir parka bakiyordu :KK51:
Hobimdir ev ve arsa arastirmalari,emlakci Kirecciyi de okurum arada.
Nereden nereye geldik,toprak hele,en iyi yatirimdir 1 avuc bile olsa.
Bu yil altin, topragi hallac pamugu gibi atti savurdu o baska:))

Ooo,kaynana bilerzigi diyorsun yani,hemi de kollari singir singir yapanlardaan :rolleyes:
Evet Anadolu daha ucuzdu. Bence büyük şehirde ev alamayanlar, ilerisi için emeklilik vs için Anadolu'da ev alıyor.
Mesela bende başımı sokacak bir ev aldıktan sonra daha büyük vs diye istanbulda araştırsam cebimde 1 veya 1.5 milyon olması lazım.
Onun yerine gider misal balıkesirde tek katlı müstakil ev alırım..hem de diyelim 500 bin olsun.. yeter..
Hangi emlak dergisi bu? İstanbulu da kapsıyor mu?

Hep ABD ye UK Fransa Kanada İsveç gibi gavur memleketlere özenirseniz kazandığınızın da bereketi kaçar , Endonezya da Afganistan da ya da ne bileyim Kongoda filan meslektaşınız yok mu? Biraz da onlara bakın, bı nefes alın, şükredin biraz.
( o değil de bunu söylerken bile korkuyorum bı yandan , oralarda bile daha iyi çıkacak diye :-) zira şahsen benim mesleğin durumu en son Pakistan la yarışıyodu, o da bu yıl geçti bizi galiba)
Yahu ben sri lanka ya da baktım, bahçeli evim olsun diye.
Ki fakirliği dillere destan, tl ile masayı donatan ülke kendisi ama hah oturulur dediğim villa 8 milyon dolardı😂
Hadi dandiğine geçelim, 2 olsun.

Gerçekten ciddi anlamda çok ama çok asabım bozuluyor, 2+1 65 metre kare yaşam alanlı, 500 metre kare arsalı hobi bahçeleri 300 bin oldu.
Allahın dandirik kulubesi yahu, verdiği arazi arsa desen değil bir şey değil, kriz geçiriyorum artık.
Çocuklarla dairede yaşamak inanılmaz zorlaştı, bahçeli eve güç yetmiyor sonra ‘gürültücü komşu’ konuları hortluyor.
Oxford vardı da biz mü okumak diyeceğim artık😂

Bence de insanlar okuduğunu anlamıyor hayır gerçekten ısrarla geliriniz 10 bin nasıl ev alamazsınız yazıyorlar ben ona şaşırıyorum. Konu sahibi başta 10 bin gelir olduğunu sonra izinde olduğunu gelirinin 6500 olduğunu yazmis. Nasıl bir şey anlamadım

Var ama bulacagim elbet,gecen gun dedim hatta,aa bu kiz ne zaman evlendi de hamile,sonra baktim o degil,sonra bir baskasi daha var :confused:
Once yakaladigimi takibe alayim bir:KK70:
Yok ben o üye değilim..Daha nişanlıyım evlenemedim ne çocuğu.. :KK70:
Kahveli üyeler var, sanırım onlardan biri..:KK66:

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Allah başka dert vermesin.

Evet ya starbuckstan ıkı tane orta boy latte aldım gecen gun 30 tl tuttu, gerci Londra’da kucuk latte bir tanesi 3,5 pound ama dusununce bizde de 3,5 tl olması gerekirken 13 tl yani neredeyse 4 katı neden :/
Aynı fikirdeyim..
Millet orada günde 3 5 içiyor.. Tabi 1 birim para olsa bende içerim ne olacak ki içsen 3 tane 3 lira şaka gibi..
En iyisi kahve makinesi alıp içmek..
Bu fiyatlarla o parayı verirken içim acıyor..
Hele türk kahvesine..Bazı cafelerde küçücük fincanda kahveler olmuş 15 tl.
Ben 15 tlye 3 paket kahve alırım yahu..

Aynı fikirdeyim..
Millet orada günde 3 5 içiyor.. Tabi 1 birim para olsa bende içerim ne olacak ki içsen 3 tane 3 lira şaka gibi..
En iyisi kahve makinesi alıp içmek..
Bu fiyatlarla o parayı verirken içim acıyor..
Hele türk kahvesine..Bazı cafelerde küçücük fincanda kahveler olmuş 15 tl.
Ben 15 tlye 3 paket kahve alırım yahu..
İnsana koyan bu paraya satılması değil.
O kadar çalışırken bir kahveye verilecek paranın hesabının yapılması, çünkü o kahve birçok çalışanın yarım ya da saatlik iş bedeli.
Bir fincan kahveye bir saat çalışır mı yahu...

annemin komsusu var. okuyan veya evde oturan yok. kari-koca iki yetiskin ogul calisiyor. hepsi asgari ucret alsa, ki degil adam memur, eve giren para belli. hala yoksulluk sinirinda gibi yasiyorlar. kirayi odeseler aidati odeyemiyorlar. bir yerlerde ya gereksiz aciliyor bu insanlar ya hesap kitap bilmiyor. konu sahibininki de o hesap.

Evet hayat pahalı ev fiyatları uçtu gitti, kredinin 2 katı kadar faiz ödeniyor haklısınız ama yapacağınız şey biraz harcamaları kısıp maaş alır almak birikime atmak olacak. Eşiniz her gün işte ne yiyor da o kadar para tutuyor onu merak ettim.
Ben 24 saatlik nöbet tutuyorum. Hastane yemeği yağlı diye yemek istemiyorum mesela. Kahvaltımı evde yapıyorum. Yanına salata, makarna,ev poğaçası falan götürüyorum. 1000 tutmaz yani

Ben de parayı severim ama benim için öncelik olmadı hic, fazla varsa kendime Godiva’dan bir seyler alırım Ya da ipek şort aldım mesela simdi bir de 100€ aldım kenara koydum, fazla param kaldı bu hafta diye, muhtemelen haftaya da Of parasız kaldım dicem :) yani hayati bir sekilde ihtiyaç duymadım hicbir zaman belki ondan Benım ıcın değersiz, ama varlık ıcınde yokluk cokkkk cektim. Yol paramın olmadığı, aç kaldığım zamanlar oldu. Babama desem baba param yok, verirdi ama bir sey almak istediğimde kendim almam gerektiğini bildigim icin her şeyden kısmaya calısıyordum ki alabileyim bir seyler. Yanımda hic para olmadığı zamanlar oldu gerçekten ya da kucukken telefon almak ıcın iste para biriktricem diye yol parasını kullanmayıp sogukta yürüdüğüm cok zamanlar oldu, evde tost yapıp sarıp yanıma alıyordum okulda para vermemek ıcın yemeğe, haftada bir kantinden yeme günü yapmıstım kendime ama onda da sadece bir tavuklu burgere yetiyordu param. ama kendi kendime geçinmeyi öğrendim böyle böyle kucuklugumden beri, bir de bizim evde söyle bir sey vardır cicek mi alınacak mesela eve Ben alalım diyorsam ben gider alır öderdim, salondaki koltuk cıplak duruyor üstüne kırlent alalım dese annem babam sen kendin öde bir de ona mi para vericem derdi. Şampuanımı dis fırçamı diş macunumh ne gelirse aklınıza kendim alırdım. arabamın lastiklerini bile kendim ödemiştim daha 19 20 yasında falandım, ya da guzel bir montum yoktu annem dışarı cıkmadıgı zamanlar onun kürkünü giyiyordum montum yok dediğimde babam harçlık veriyorum sana onunla al derdi ama harçlık pek bir şeye de yetmezdi. Cok pahalı evlerde oturup cok pahalı arabalara biniyoruz ama ben gerçekten varlık içinde yokluk cektim, o yuzden paranın var olması bana bir sey ifade etmiyor, ben cebimde param yokken de x beyin kızıyım herkes önüme hazır ola geciyordu, kolumda rolex varken de yemek alacak param olmadığı zamanlar oluyordu. Kardeşim su an iyi para kazanıyor babam da veriyor ona mesela iyi bir geliri var ve ne zaman gitsem anneme yüzüme bakmaz sürekli yok hisse takibi yok su is bu is para kazanma pesınde. Tamam belki ileride herkesten cok zengin olacak cok rahat yaşayacak ama bu da bana göre bir sey degil. bana paramdan dolayı yaklaşacak ya da parasızlığımdan dolayı uzaklaşacak insanların saygısını da istemiyorum bana bir sey ifade etmiyor cunku. Bu düzende yasamak cok zor geliyor bana o yuzden, inanın yurtdışında okudum ben yüksek lisans doktora yaptım kac dil biliyorum eğitimim cok cok iyi ama çalışmıyorum su an, daha önce calıstım ıkı farklı is yerinde ama bu zihniyet benim psikolojimi cok bozdu ilaca başladım cok zor toparlandım. Para insanların ahlakını bozuyor onlar da gelip benim psikolojimi bozuyor :KK70:
Size üzüldüm varlık içinde yokluk çekmişsiniz.
O da aşırı işte, çocuğumun cebinde harçlık yok kabanı yok ben gidip ev için para biriktirmem. Bana çocuğumun hakkını yiyormuşum gibi gelir.
Her şeyin çoğu zarar.. Bir süreden sonra para hırsı oluyor bence.. Bir de bazı kişiler mal yarıştırır, ben bunu çok mantıksız buluyorum. Mesela sizin 1 eviniz var kiminin 2, kiminin 3 kiminin 5, 6,7 ...bu gider böyle.. Herkese yetişemeyiz. Tabi ki başını sokacak 1 ev, 1 yazlık ya da yayla evi lazım. olursa çok iyi olur. Ama sonrası biraz hırs oluyor.Mesela sizin küçükken içinizde neler ukte kalmıştır..çok üzücü..
Benim annemlerinde evi var ama sizinkiler kadar 3 5 tane değil.. Ama çok şükür eksik büyümedim. Çok harcayamadım ama montum da oldu, harçlığım da oldu aç kalmadım. Bu dengeyi kurmak önemli.. Ama tamamen savurmamak da lazım. Bu ülkede emeklilikten sonra asla ev alamazsın. Ne yapacaksan emekliliğe kadar olur. O yüzden denge önemli..
Umarım bir daha öyle yokluk çekmezsiniz..

İnsana koyan bu paraya satılması değil.
O kadar çalışırken bir kahveye verilecek paranın hesabının yapılması, çünkü o kahve birçok çalışanın yarım ya da saatlik iş bedeli.
Bir fincan kahveye bir saat çalışır mı yahu...
ben saat ucreti calisiyorum, yurtdisindayim. bir kahve icin 10 en fazla 15 dk calismam gerekiyor.

• Beğen
11500 lira giren evden kenara üç kuruş atamadiysaniz tabii ki ne ev sahibi olursunuz, ne araba.
Saçın, savurun paranızı. Neden yakınıyorsunuz ki??
Elime bundan çoook daha az para gecmesine rağmen her ay iki üç gram altın almazsam rahat etmez benim içim. Siz de maaşı alır almaz bir altın hesabına 3-5 gram altın atabilirsiniz...
Ya da benim onerim
Sadece 3 ay kemer sıkın ve kendinizi gerçekten bir harcama detoksuna alın. Kisabileceginiz her şeyden kısın, zaten pandemi de var, çok masraf yapacak şey yok... Bu 3 ayın sonunda da biriken parayla şehrin çok merkezi olmayan, gelişmeye yakın bir yerinden bir arsa alın. Arsa pahalli bir şey değil, ben zevkine bazen arsa siteleri geziyorum boş vaktimde😅😅 Trendyol gezmekten iyidir. Bak, burada 20 bine Fethiye'den müstakil Tapu satmislar mesela . gerçekten tahmin edilemeyecek kadar güzel parçalar çıkabiliyor 'ihtiyactan satilik' , özellikle miras zamanı, satıp kurtulmak istiyor insanlar.
Böyle bir yerden arsa alsan ve her ay seni hiç zorlamayacak kadar altın alsan, ya da kripto paralar var, ben çok anlamadığım için o ise hiç girmedim ama altinin yanında, bazı aylar için de sizi hiç zorlamayacak miktarda, birkaç bin liralık bir kripto para alsaniz , birkaç sene sonra hepsini satıp peşinat yapıp güzel bir ev için kredi cekebilirsiniz.
Yani, alanlar böyle mal mülk sahibi oluyor. Atadan dededen bir şey kalmamış size, belli ki 'varken ye,yokken kıs' genlerine sahipsiniz. Bu genleri sonraki nesillere aktarmayın da, en azından siz ileriki nesile bir şeyler bırakın , derim ben.
Yaaa gerçek mi acaba o arsa ben eşime de dedim 3 5 kenara atıyoruz onlarla arsa alalım hayatta o paralara olmaz dedi bende baktım yoktu fethiye için biraz imkansız bir rakam gibi geldi. Bu arada yorumlarınıza harfi harfine katılıyorum

• Beğen
Yahu millet asgari ücretle geçiniyor on bin lira gelire ağlıyorsunuz yapmayın ev alamıyorsanız sorun sizde gelirinizde değil
Konu sahibinin geliri 6500 tl. (Eşinin geliri) 123456 kere yazıldı. Konu sahibi ücretsiz izinde şu anlık maaşı yok..
Şu ana kadar en az 5 üye sizin gibi yazdı..konu neden okunmuyor, anlamadım.. :olamaz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X