• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Memursunuz işiniz garanti geliriniz güzel, birikim yapabilmeyi başarmanız gerekiyor ki eve giren paranın bereketi olsun. Eşim de ben de özel sektör çalışanıyız evliliğimiz 1. Yılını doldurmadan hem arabamızı hem evimizi aldık mantıklı adımlar atarak. Eşinizin de bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor malesef tek taraflı olacak bir iş değil.

Yüz gram kıymadan yemek yap, üste başa alma, tatil yok, sosyal aktivite yok, sinema tiyatro yok, kuaför yok alırsın tabii ev, villa da alırsın. Siz de işe girince ufaktan biriktirmeye başlayın Allah büyük, başka başka kapılar açılır belki bilinmez. Karamsar olmayın en azından güzel mesleğiniz var, özel sektör napsın.

Evi 5 sene önce aldınız. ve 125 bine..
Konu tarihi 2021 ve en anadolu şehrinde bile evler olmuş (iyi evler) 400 500 bin. Zaten büyük şehirleri hiç söylemiyorum, ev fiyatları şu an dudak uçuklatır.
Benim bir akrabamda 6 sene önce Mersinde 160 m2 3+1 ev aldı 220 bine.Ama o zaman taa 6 sene önceydi.
Bu ülke enflasyonist bir ülke..
Şimdi eviniz en az 500 bindir. 6.500 tl ile bu yıl o ev nasıl alınır???
Bakın ben 8 sene kirada oturdum. 6500 e şuan alınmaz ama 1 sene sonra birikim yaparlarsa alırlar kredi ile tabi... Hemen alsınlar demiyorum ama tutumlu olabilirler biraz. Ben topaktan aldım. 10 ayda bitti bitince 190 bin dedi. Şuan en az 350 bin ederi. Şuan olsa alamam.

• Beğen
Reactions: 000
Aynı durumdayız. Yaşadığım şehirde -eşimin memleketi- okullarımıza yakın ve nezih bir semtte oturuyoruz. 2+1 daireye 1800 lira kira veriyoruz. Ev almaya kalksak eli yüzü düzgün evler 700 binden başlıyor. Sıfır dairenin hayalini bile kuramıyorum, çünkü bir milyon burada. Bir mucize olsun diye bekliyorum. Biz de çok harcıyorduk, pandemiyle birlikte biriktirmeye başladık.

Siz sorunca bi düsündüm 4 yilda 200 bin biriktirmisim. Biriktirme cabasiyla degil aslinda. Cok da güzel gezdik, yedik, ictik. Benim esimin kendi isi ve 10 bin kazansa da yer 20 bin kazansa da.. Bazi insanlar para biriktiremiyor ne bulursa harciyor 🤷🏻‍♀️ Ben de tüm masraflari esime yaptirdim. Ev kirasi, aidat, faturalar, toplu alisverisler, tatiller falan hep ondaydi. Bu masraflara ortak olsaydim o asla para artiramazdi gelirinden. Ben sadece kendi kiyafet kozmetik harcamalarimi yapiyor kalanini biriktiriyordum. Evi de ben buldum pesinatimizi duyunca esim cok sasirdi 😂 5 yil oldu evi alali, 200 bin de kredi cektik esim ödüyor yine. Ben de memur kadar kazaniyorum asagi yukari. Esim sen beni en iyisi hep borca sok diyor 😂 Ama bunlar cocuktan önceydi tabi. Çocukla nasil olur bilemiyorum ama esiniz birikim yapamiyorsa siz ipleri elinize alin bence.

Bakın ben 8 sene kirada oturdum. 6500 e şuan alınmaz ama 1 sene sonra birikim yaparlarsa alırlar kredi ile tabi... Hemen alsınlar demiyorum ama tutumlu olabilirler biraz. Ben topaktan aldım. 10 ayda bitti bitince 190 bin dedi. Şuan en az 350 bin ederi. Şuan olsa alamam.
Birikim şart evet ona katılıyorum ama eve giren tek maaş 6500 ise, hem kira, hem çocuğun gereksinimleri hem yiyecek içecek hem gıda, fatura anca olsa olsa 500 tl birikir. Anca çift maaşla birikim yapabilirler. Çocuk olduktan sonra 6500 tl yetmez. Sadece bez ve mama 1000 tl.

Yüz gram kıymadan yemek yap, üste başa alma, tatil yok, sosyal aktivite yok, sinema tiyatro yok, kuaför yok alırsın tabii ev, villa da alırsın. Siz de işe girince ufaktan biriktirmeye başlayın Allah büyük, başka başka kapılar açılır belki bilinmez. Karamsar olmayın en azından güzel mesleğiniz var, özel sektör napsın.
Bu lafınız bana ise gerçekten nerden biliyor sunuz böyle yaptığımı?
Pandemiden önce gayet aktif bir hayatım vardı. Sinema tiyatro gezme, kitap kütüphane.
Lütfen herkesi ayni kefeye koymayın.
Ben ne şartlarda aldığımı yazdım zaten.

Memursunuz işiniz garanti geliriniz güzel, birikim yapabilmeyi başarmanız gerekiyor ki eve giren paranın bereketi olsun. Eşim de ben de özel sektör çalışanıyız evliliğimiz 1. Yılını doldurmadan hem arabamızı hem evimizi aldık mantıklı adımlar atarak. Eşinizin de bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor malesef tek taraflı olacak bir iş değil.
Nasıl yaptınız? Ne kadarlık bir gelirle?

Bu gençlerdeki evlenir evlenmez ev alma hevesini anlayamıyorum.
İlle de heves ediyorsanız masrafları kısacaksınız.
Evimiz, arabalarımız olduğu halde ben aylık harcama dosyası tutuyorum excelde.
Bir de harcayalım kalanı biriktiririz mantığıyla para birikmez.
Maaşı alınca birikimini ayırırsın kalanı yetirmeye çalışırsın.
Bebeğiniz biraz büyüyüp, siz de işe döndüğünüzde mali anlamda rahatlarsınız.

Birikim şart evet ona katılıyorum ama eve giren tek maaş 6500 ise, hem kira, hem çocuğun gereksinimleri hem yiyecek içecek hem gıda, fatura anca olsa olsa 500 tl birikir. Anca çift maaşla birikim yapabilirler. Çocuk olduktan sonra 6500 tl yetmez. Sadece bez ve mama 1000 tl.
Bende oğlum küçükken beze ve mamaya çok paralar döktüm. Hatta gidip toptancı dan alırdık....
Herkes bir şekilde zorluklardan geçiyor

• Beğen
Reactions: 000
Nasıl yaptınız? Ne kadarlık bir gelirle?
önce arabamızı aldık kredi çekerek onu öderken daha sonra konut faizleri düşünce düğündeki birikimimizi hemen bozdurduk bir kısmı ile aracın borcunu kapadık toplu ödediğimiz için orda bi karımız oldu zaten faiz ödememiş olduk fazladan. Elimizde kalan 100 bin tl yi de peşinat yaptık 160 bin kredi çektik ve şuan onu ödüyoruz.

Biz de 10 kusur seneden sonra yeni ev sahibi olduk çok şükür. Geliriniz gayet iyi ama seçim sizin. Ya istediğiniz gibi yiyip içip gezip kirada oturacaksiniz ki illa ev alma zorunluluğunuz yok. Ya da biraz dişinizi sıkıp ilerde sizin ve cocuklariniz için ev sahibi olacaksınız. İkisi aynı anda olmaz aylık bin lira kıyafet mesela lükse giriyor. Birikim yapayım derseniz de olmaz. Önce borca gireceksiniz sonra kalanı harcayacaksiniz borç olunca mecbur ödeniyor kendinizi ona göre ayarliyorsunuz.

Bende oğlum küçükken beze ve mamaya çok paralar döktüm. Hatta gidip toptancı dan alırdık....
Herkes bir şekilde zorluklardan geçiyor
Evet maalesef. Benim çocuğum yok ama olan kuzenlerimden tüyoları aldım.
Çocuğum olursa internetten toplu bez, mama alacağım. tek tek çok daha pahalıya geliyormuş.
Ama gene de pahalı.. ona da yapacak bir şey yok..
Zaten zorunlu mal demek, ülkemizde o ürüne astronomik zamlar demek..

Evi 5 sene önce aldınız. ve 125 bine..
Konu tarihi 2021 ve en anadolu şehrinde bile evler olmuş (iyi evler) 400 500 bin. Zaten büyük şehirleri hiç söylemiyorum, ev fiyatları şu an dudak uçuklatır.
Benim bir akrabamda 6 sene önce Mersinde 160 m2 3+1 ev aldı 220 bine.Ama o zaman taa 6 sene önceydi.
Bu ülke enflasyonist bir ülke..
Şimdi eviniz en az 500 bindir. 6.500 tl ile bu yıl o ev nasıl alınır???
Küçük şehirlerde veya ilçelerde gerçekten 5 6 yıl önce topraktan m2 başı bin bin beş yüz liraya ev satılıyordu
Arkadaşlarım 150 m2 evleri acayip cazip fiyatlara almışlardı

Şu an için 150 m2 eV alamayabilir konu sahibi ama hiç ev alamayacakları bir gelirleri yok bana göre
Bu zamana kadar ne araba ne ev şeklinde hiçbir birikimleri, yatırımları olmaması daha ilginç hatta
Biriktirme beklentileri olduğu için söylüyorum bunu tabi

önce arabamızı aldık kredi çekerek onu öderken daha sonra konut faizleri düşünce düğündeki birikimimizi hemen bozdurduk bir kısmı ile aracın borcunu kapadık toplu ödediğimiz için orda bi karımız oldu zaten faiz ödememiş olduk fazladan. Elimizde kalan 100 bin tl yi de peşinat yaptık 160 bin kredi çektik ve şuan onu ödüyoruz.
Acaba ne kadarlık ev aldınız?
260 bin mi?
260 binse o ödenir. Bende 500 600 binlik ev sandım..
(Maalesef İstanbulda oturuyorum)

Evi 2015 te topraktan 125 bine aldık. 90 bin nakitimz vardı.birikim bilezik vs. 40 bin kredi çektik. Aylık 1080 olan kredimizi 2 senede bitirdik.
Sizin nakit dediğiniz altın vs...aile desteği , epey de varmış , çok az kredi çekmişsiniz o yüzden zorlanmamissiniz zaten, ama konu sahibinin böyle bir lüksü yok, çocukla 6500 gelirle kirada aile desteği olmadan birikim yapmak ev almak mümkün değil artık

Küçük şehirlerde veya ilçelerde gerçekten 5 6 yıl önce topraktan m2 başı bin bin beş yüz liraya ev satılıyordu
Arkadaşlarım 150 m2 evleri acayip cazip fiyatlara almışlardı

Şu an için 150 m2 eV alamayabilir konu sahibi ama hiç ev alamayacakları bir gelirleri yok bana göre
Bu zamana kadar ne araba ne ev şeklinde hiçbir birikimleri, yatırımları olmaması daha ilginç hatta
Biriktirme beklentileri olduğu için söylüyorum bunu tabi
Hemen çocukları olmuş..Ve düğün borçlarını takılan tüm para, altınla ödemişler.
Sanırım aileler yardım edememiş.
Bir de 11 bin gelirleri sadece 3 aymış. Sonra 6500 tlye düşmüşler.
Bence biriktirememeleri normal..

Evet Anadolu'da evler gene uygun.. Şu an olsun 300 bin 400 bin.
İstanbula göre gene uygun..
En kötü köyde arsa vs alırsın.. ileride ev yaptırırsın..veya yayla evi alabilirsin.
Keşke anadoluda yaşasaydım:KK43:

Bu lafınız bana ise gerçekten nerden biliyor sunuz böyle yaptığımı?
Pandemiden önce gayet aktif bir hayatım vardı. Sinema tiyatro gezme, kitap kütüphane.
Lütfen herkesi ayni kefeye koymayın.
Ben ne şartlarda aldığımı yazdım zaten.

Hayır size değil, konunun tamamını okumadım zaten yani her üye ne yazmış bilmiyorum. Bütün maddiyatla ilgili konularda aynı tartışma döner ona ithafen yazdım.

Sizin nakit dediğiniz altın vs...aile desteği , epey varmış çok az kredi çekmişsiniz o yüzden zorlanmamissiniz zaten, ama konu sahibinin böyle bir lüksü yok, çocukla 6500 gelirle kirada aile desteği olmadan birikim yapmak ev almak mümkün değil artık
Aile desteği neredeyse yoktu... Ama dedim ya topraktan almak benim avantajı m di
10 ay da ev bitti ve 190 bin dedi direk...
6500 le şu zamana olmaz zaten ama 2 maaşlı olduktan sonra zor değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X