• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En son 15 tl idi. Ama 1 ocak sonrası zam gelecekti sanırım 1 dilim kek 16 tlveya 17 tl olmuştur.. :KK61:

o zaman yaşasın evde yapılan yiyecekler

hem daha sağlıklı hem zevke göre çıkarıp ekleyebiliyoruz malzemeleri:)

eşinizin gereksiz alışverişleri var gibi görünüyor.
ama önce şunu sorayım kıyafet olarak üniforma giyiyo mu yoksa kendi alması mi gerekiyo?
ben memurum, kurumunda resmi kıyafet zorunluluğu olduğu için erkeklerin kıyafet masrafı çok oluyo. iyi bı takım almak zor ortalama dört beş takım alinsa bı sene anca idare ediyo onları zaten.

benim eşim de memur. ama polis olduğu için kıyafet sorunu yok. üniforma giyiyo ve üniforma direk bedelsiz veriliyo onlara. yazlık kışlık ayakkabı vs...

biz İstanbul'da yaşıyoruz. ben ücretsiz izinden döneli bir yıl oldu. çok zorlandık ama iyi ki ayrilmisim ücretsiz izne. tek maaş zor olmuştu bizim. çünkü tayin çıkar diye başka şehirden ev alıp kiraya vermiştik, üzerine yüksek kira ödüyoduk ve eşimin aldığı fazla para ben ücretsiz izne ayrılınca pat diye kesildi.

yani biz hesaplar yaparken çok daha başka hesaplar içinde kaldık.

şu an iki maaş alıyoruz, bı ev bı araba kredisi var. krediler 4.500 civarı tutuyo, 2.200 kreşe veriyoruz, 1850 kira veriyoruz, faturalar mutfak derken çok bişey kalmiyo açıkçası.

ama elden de borcumuz olduğu için olabildiğince ayırıp koymaya çalışıyorum kenara.
tüm bunların yanında bes hesaplarımıza da kesinti yapılıyo.
biz aylık faturalar ve besler içinde bı kredi kartı limiti belirledik. onun dışına tasmadan idare etmeye çalışıyoruz. en çok mutfağa gidiyo. herşeye ihtiyacim olmasına rağmen erteliyorum şu sıralar. bu yaz düze çıkıp herşeyi rayına koyabiliriz diye düşünüyorum.
öğle yemeğimi evden götürürüm. ya da iş yerinde yulafım kasem falan var süt yoğurt alıp hazırlarım, bazen dışardan yerim. yemek masrafın yok gibi bişey.

ev almayı düşünüyosaniz benim fikrim önce eşinizin harcama kısma durumunu incelemeniz gerekiyo.

sormak istediğiniz bişey varsa sorun. çok uzun yazmışım kusura bakmayın:)
çok güzel anlatmışsınız bizde tayin olma durumu 4 sene sonra olacak ama tayin zamanı satamazsak korkusu da var sonuçta birkaç hafta içinde hemen tayin oluyoruz o arada satılamazsa ne yapacağız korkuyorum

Bence ekstra yapılacak bir durum yoksa kuaföre az gidin. Mesela tümden saçınızı boyamanız gerekirse evde boyayın. Ben öyle yapıyorum hem aldığım boyalarda daha kaliteli oluyor. Tabi röfle, balyaj vs bunlar varsa illa ki gidiliyor. Kazıklama burada da çok var. Hele bize gelişi de bu diyolar ya ifrit oluyorum.. Tabi canım amme hizmeti yapıyorsun :işsiz:.. Tabi ki kar edecekler ama bazıları da tüketicileri çok sömürüyor. Hiç bir işveren dandik paralar kazanıyorsa o işyerini açık tutmaz..sanki bilmiyoruz..
rofle baylaj gibi islemler yaptırmadım hic ama kücüklügümden beri saclarım beyaz oldugu icin artık dipten beyaz uzuyor ve baya fazla o yuzden uc haftada bir boyatmam gerekiyor ve koyu renk oldugu icin daha 10. gunden itibaren belli oluyor, dipboyaya gidiyorum sadece yani bir de pedikür yaptırıyorum gitmisken, evde denedim gecen sene kuaförler kapandıgı donem ama cok zor oldu her yer battı yuzum gozum elim her yer boya oldu, evdeki kadına yaptırdım ama hosuma gitmedi o da evde rahat edemedim pek yani :( bir de kendim aldıgım boyalar normal iste koleston loreal ya da neyse markalar bilinen bir seyler almıstım ikinci seferden sonra cok döktü saclarımı, bir de ustune kolumdan yuzumden boya temizlemek icin kolonyayla derimi kazıdım resmen :KK1:

• Üzgünüm
Reactions: 000
Size bir şey alıyor mu?
Madem harcıyor, vazgeçmiyor size de alsın..evdesiniz diye almamazlık etmesin..
Evdeyseniz pijama çok giyiliyor..Size de 1 2 takım alabilir.
bu ay hırka aldı çocuğa oyuncak da çok alır bir robota 500 lira vermişti ne bileyim aktivite masası bisiklet bunlar da aldığı biraz fiystı fazla olan şeyler ama ben evde olduğum için çok bişey alınmıyor kızıma ne alırsa alsın onda gözüm yok tabi de o robotu kullanabilecek yaşta olması için en az 6 7 senesi var

evet ya orası resmen bataklık dun gece saat 3 bucukta kesme tahtası favorilerken yakaladım kendimi ne alaka yani
Yalnız değilsiniz.. :oops:
Ben bu alışverişi bir nebze azaltmak için bir taktik geliştirdim. Favorilere ürün atıyorum ve 3 gün bekliyorum zaten çoğu tükenmiş oluyor belki 1 veya 2si stokta kalıyor. Eğer çok istiyorsam birini seçiyorum..Tabi hiç almasam daha iyi.. tam önünü kesemedim maalesef..:(

eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum

her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek
7 bin alıyor 3 ü krediye gidiyor+bir çocuk +hamileyim allah bereketini versin

rofle baylaj gibi islemler yaptırmadım hic ama kücüklügümden beri saclarım beyaz oldugu icin artık dipten beyaz uzuyor ve baya fazla o yuzden uc haftada bir boyatmam gerekiyor ve koyu renk oldugu icin daha 10. gunden itibaren belli oluyor, dipboyaya gidiyorum sadece yani bir de pedikür yaptırıyorum gitmisken, evde denedim gecen sene kuaförler kapandıgı donem ama cok zor oldu her yer battı yuzum gozum elim her yer boya oldu, evdeki kadına yaptırdım ama hosuma gitmedi o da evde rahat edemedim pek yani :KK43: bir de kendim aldıgım boyalar normal iste koleston loreal ya da neyse markalar bilinen bir seyler almıstım ikinci seferden sonra cok döktü saclarımı, bir de ustune kolumdan yuzumden boya temizlemek icin kolonyayla derimi kazıdım resmen :KK1:
Anladım o zaman size zaruri.. Belki daha uygun fiyatlı bir kuaför bulabilirsiniz..
Önemli olan saçın boyanması.. Boyama 200 yerine 100 olur. Karda olursunuz.

Yalnız değilsiniz.. :oops:
Ben bu alışverişi bir nebze azaltmak için bir taktik geliştirdim. Favorilere ürün atıyorum ve 3 gün bekliyorum zaten çoğu tükenmiş oluyor belki 1 veya 2si stokta kalıyor. Eğer çok istiyorsam birini seçiyorum..Tabi hiç almasam daha iyi.. tam önünü kesemedim maalesef..:KK43:
ben de her ay bir tane keyfi bir sey alma hakkı verdim kendime, sampuan krem vs ihtiyaclarım dısında :KK49:

• Beğen
bu ay hırka aldı çocuğa oyuncak da çok alır bir robota 500 lira vermişti ne bileyim aktivite masası bisiklet bunlar da aldığı biraz fiystı fazla olan şeyler ama ben evde olduğum için çok bişey alınmıyor kızıma ne alırsa alsın onda gözüm yok tabi de o robotu kullanabilecek yaşta olması için en az 6 7 senesi var
Robot, çocuğunuz için ileride belki daha pahalanır diye almıştır. Çocuğunuz kullandıktan sonra ikinci el olarak satabilirsiniz..
Kullanmadığınız eşyaları satabileceğiniz uygulamalar var bende belki aynı şeyi kitaplarım için yapabilirim..

Son düzenleme:
Anladım o zaman size zaruri.. Belki daha uygun fiyatlı bir kuaför bulabilirsiniz..
Önemli olan saçın boyanması.. Boyama 200 yerine 100 olur. Karda olursunuz.
dipboya pedikür kaş 500 tl, bazen denk geliyor annemle gidiyoruz o zaman o ödüyor :D o zaman kara geciyorum gercekten

çok güzel anlatmışsınız bizde tayin olma durumu 4 sene sonra olacak ama tayin zamanı satamazsak korkusu da var sonuçta birkaç hafta içinde hemen tayin oluyoruz o arada satılamazsa ne yapacağız korkuyorum

o zaman sizin için en iyisi şu an tek maasla geçinmeye çalışmak.
ücretsiz izin dönüşü kreş bakıcı parası olur zaten.

borcunuz da olur muhtemelen:) bizim çok borcumuz vardı. biraz düzene girince bakarsınız duruma göre.
en kötü ihtimalle kendi maasinizdan bı kısmı birikime ayirirsiniz.

şark görevi mi peki tayin. kalıcı olarak bı yere mi yerleşeceksiniz.

biz mesela kendimizi zorlasak ev alırdık İstanbul'dan hatta baktık geçen yaz. ama uzun yıllar kendimizi krediye borca faize bağlamak istemedik.
kredilerimiz arka arkaya bitecek iki sene içinde.

bence biraz rahat olun. ücretsiz izinde kendinizi yipratacak borçlar altına sokmayin kendinizi. benden tavsiye olsun size.

sonra en kötü ihtimalle araba alırsınız. borcu bitince satar peşinat yapar ev alırsınız. biraz düzene girince yine araba alırsınız.

dert etmeyin daha yolun başındayız.

• Beğen
ben de her ay bir tane keyfi bir sey alma hakkı verdim kendime, sampuan krem vs ihtiyaclarım dısında :KK49:
Doğru bir davranış..
Burada yazan çoğu üyeye şu konuda katılıyorum..Bazı şeyleri frenlemeden birikim olmaz.
İstek kategorisindeki ihtiyaçları frenlemek lazım.
Çünkü istekler sınırsız oluyor..

dipboya pedikür kaş 500 tl, bazen denk geliyor annemle gidiyoruz o zaman o ödüyor :KK70: o zaman kara geciyorum gercekten
Anneler candır:)
Anladığım kadarı ile annenizin durumu ortalama üstü.. Annenize çok külfet olmaz..Arada içinden geliyorsa neden olmasın.. :KK66:

her ay bir mont ya da bir bot ya da ne biliyim canta alınmaz bence ama kücük ihtiyaclar oluyor her zaman ya da oylesine dolasmaya cıkıyorsun avm ye indirim o bu ay sunu da alayım bu da lazım olur derken gidiyor farkında olmadan
Ben yapmıyorum da garip geldi o yüzden. Bir şey almam gerekmiyorsa avm gezme alışkanlığım da yok, ondan belki de.

Doğru bir davranış..
Burada yazan çoğu üyeye şu konuda katılıyorum..Bazı şeyleri frenlemeden birikim olmaz.
İstek kategorisindeki ihtiyaçları frenlemek lazım.
Çünkü istekler sınırsız oluyor..
aynen, benim cok sevdigim bir söz var, her istedigini yersen her istedigini giyemezsin, bir de bundan türettigim bir söz; her istedigini alırsan, her istedigini alamazsın :(

• Beğen
Ben yapmıyorum da garip geldi o yüzden. Bir şey almam gerekmiyorsa avm gezme alışkanlığım da yok, ondan belki de.
benim annem öyle, nereeyse her gun gider avm ye, yani bir de market orada kuru temizleme orada kuaför orada olunca, gidiyoruz illa ki, gidince annem üc bes magaza gezeyim der her gun de mutlaka elinde bir zara torbası hm torbası olur yani eve gelirken. sonuc: evin bir odasını kıyafetleri kullanıyor :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X