artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.
ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.
mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.