Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Madem para konusunda sıkışık, seni neden çalıştırmıyor? Evlenince ne yiyecekmişsiniz?

Altin bilezik ne ya? Durup durup altin bilezik altin bilezik ? Okadar celiskili ki ogretmenlik meslegine dair bakisiniz..
Kaldi ki bu meslek bir acil durum kiti olarak gorulecek bir meslek degil ! Hani kendinize methiyeler duzmussunuz ya soyle ogretmenim,boyle ogretmenim diye.Heh iste ogretmenlik tutkusu gerekirse calisirim,bu benim altin bilezigim denilecek bir meslek degil.Siz cok yanlis anlamissiniz ogretmenligi.10 yil sonra calismaniz gerektiginde siz ayni yerde kalmayacaksiniz..Hele ki bransinizdan dolayi tercih sebebi olma ihtimaliniz daha da dusecek..Bunlari es geciyorsunuz cunku dedigim gibi bu meslege bakis aciniz celiskili ve yanlis.Etrafiniz en garanti meslek,istedigin zaman calisirsin,gerekmedikce calisma demistir ama oyle bir meslek degil bu.Ileride isler ters giderse ozele yapacaginiz basvuruda cv'nizde ne yazacak? 10 kusur yil onceki diploma notunuz sizi kurtarmacayak.Her ogretmenlik diplomasi olana kapilar acilmiyor artik.Herseyi ayrintili dusunmelisiniz.Sirtinizi kendiniz kendinize yaslamalisiniz.
Ben hem sinirleniyorum hem de uzuluyorum ya boyle olunca.Tazecik beyinler kendi calisip kendi parasini kazanma hazzini yasamasi gerektigi yerde el acip kocasi ise giderken para bekleyecek.Tercih iste..Cok uzucu...Bari emekliliginizi disardan odesin.Bunda israrci olun.Ev konusu da gerci aile sirketi buyuklerinden habersiz bir cöp alamayacak,size maasini soylememe sebeplerinden biri de bu.Buyukler onay verdikten sonra onlarin yardimiyla,sartlar olusunca alalim diyecekler.Siz kafaniza gore hadi ev alalim durumu olamayacak.Evlenecegin insan buyukler isten elini,etegini cekene kadar onlarin boyundurugu altinda.Genellikle aile sirketleri boyle..Dedigim gibi ileride bu disardan emeklilik primini dusunun siz.Simdi cook uzakmis gibi gorunuyor ama ilerisi icin bir maddi garantiniz olsun.Bu bir tavsiyedir.Sizin iyiliginiz icin.

Siz bana aslında cevap vermekten vazgeçip 'kerhen yazdığınız' iki cümleyi göndermiş olsanız da ben bu duruma takılmadan yine yorum yapacağım. Niyetinizi bilmediğim için alınganlık yapmayacağım.

Bizler yani size istemediğiniz şekilde yorum yapan üyeler, sizi tanımıyoruz, evet haklısınız işte tam da bu nedenle size bir garezimiz olamaz.
Olumsuz yorum sahipleri sizin kötülüğünü istemiyor.
Sadece genç bir arkadaşımıza olaylara farklı pencerelerden bakmasını hatırlatmaya çalışıyoruz.

Misal ben öğretim üyesi değilim, olmak gibi bir niyetim de yok. Yani benim kadromu size vermeyecekler, rakip değiliz.
Sadece bazı şeylerin her zaman düşündüğümüz gibi olmayabileceğini anlatmak istemiştim size.
Bunu niye sizi yargılamak olarak değerlendirdiniz? Onu anlayamadım.
Üslubuma ve kırıcı olmamaya gayret ettiğim için de şaşırdım.Belki direkt şahsıma değil olumsuz yorum yapanlara yazdınız,bilemiyorum.

Bu arada kendine güvenmek çok güzel bir haslettir özellikle iş yaşamında bir çok kapıyı açar.
Bununla birlikte özgüvenin fazlası bize hata yaptırır.
Hayat tecrübem bana gösterdi ki bizi ilerleten ve geliştiren şey eleştiriye açık olmak.
Cevap yorumlarınızı tekrar okursanız ne kadar çok savunmaya geçtiğinizi siz de görebilirsiniz.

Sorduğum soru dışında yorum yapılmış demişsiniz.
Burası bir forum ve derdini yazan üyelerin yorumlarının farklı noktalarına takılıp ona odaklanan insanlar olması doğal karşılanmalı diye düşünüyorum. Üstelik bazen bu yorumlar forumu okuyan başka üyeler için yararlı olabiliyor.

Kısacası genç meslektaşım benim asıl anlatmak istediğim şuydu:
Hayatımızı; çok seviyor da olsak da sadece bir erkeğe teslim etmeyelim, evlilik kararı almadan önce kişisel gelişimimize çok çok yatırım yapalım.
Evlenmeden önce ortak kurulacak hayatın maddi ve manevi yönlerini eş adayımızla ayrıntılı olarak konuşalım.
Elbette sürprizler her zaman olur.
İnancım gereği kader ve nasibi göz ardı edemem.
Bununla birlikte ben elimden geleni yapmaya çalışırım.

Son olarak burada alanında yüksek lisans da yapmış genç bir mühendis arkadaşımızın açtığı konulara fırsat bulursanız göz atın.
Eşi istemediği için mesleğini yapamayan bu arkadaşın yaşadıkları beni çok üzmüştü.
Aşık olarak evlendiği adamın içinden ataerkil bakış açısına sahip bir erkeğin çıkmasının şaşkınlığı ve çaresizliği içindeydi.
Nickini hatırlayamadım belki hatırlayıp yardımcı olan çıkar.

Elbette herkesin ilişki dinamiği farklıdır, siz eş adayınıza güvenmeseniz bu yola girmezsiniz ama olaylara farklı pencerelerden bakmanın da size zararı olmaz diye düşünüyorum.
Sevgiyle kalın.

Mesleğinizi elinize alın doğu istemiyorsanız da başka sabit bir iş bulun evlendikten sonra çalışın istemese de kendi ayağınızın üzerinde durun.

Şimdi gerek yok hallederiz der yarın bir gün her alacağınız şey için eşinize muhtaç olmak sizi de üzer.Evlilik her zaman çiçek böcek olmuyor kendinizi garantiye alın önce.

Rahat konuşması gerekir. Böyle olmaz..
Yani evlilikle ilgili senaryo konuşurken "maaşım bu kadar, şu kadarı mutfak, şu kadarı fatura desek bize bu kalır" gibi..

Bunun gururla alakası yok. Çalışmayacaksınız diye mi sizinle paylaşmaya gerek görmüyor acaba?
Aileden gördüyse demekki babası çok ketummuş..

Nişanlım evlenme teklifi ettiği günün ertesinde açtı konuyu benim şu kadar kazancım var, sen ne kazanıyorsun, harcamalarımızı ne şekilde yaparız, hangi evde otururuz vs vs. hatta ben düğün için eşyalar için toplam 100 bin tl bütçe düşünüyorum dedi, o kadar konuştuk. sizin de artık konuşmanız gerek. sen aç konuyu, para ister gibi değil de, nasıl yaparız, nasıl bir bütçe düşünüyorsun ben de ona göre düğün davetli sayısı belirleyeyim vs gibi gir.

100.000 mi? O kadar oluyor mu?

Çok haklısınız, hayattaki tek güvencemiz kendimiziz, inşallah gönlünüzce hayırlı bir işe sahip olursunuz.

100.000 mi? O kadar oluyor mu?
moralinizi bozmak istemem ama bu tamamen nasıl birşey yapacağınızla alakalı. yemekli düğün fotoğrafı orkestrası 50 bin tl, evde yapılacak tadilat tamirat mutfak yenileme badana boya 15 bin tl, gelinlik ıvır zıvır 8 bin tl, 20 mobilya, 7 de balayı...

ne yazık ki gerçekler böyle

Sevgilinizin bir benzeri benim eşim. Beraber çalışmamıza rağmen, para giriş çıkışını kendisi yapar, yanında değilsem bilmem ne geldi ne gitti. Keyfi hiçbir harcaması, kötü alışkanlığı yoktur. Ama insan kenarda ne kadar paramız var diye sormaktan rahatsız oluyor, hani bilelim ona göre harcayalım dimi, kendi haline bıraksam zaten anlatmaz, ne bileyim bu ay sıkışığız demez mesela, hep kendi çözmek ister, gurur meselesi mi yapıyor bu durumu anlamadım. Yıllardır beraberiz çözemedik bu mevzuyu, nasıl alışırsa öyle gidiyor sanırım, baştan beri böyleydi. Ve evet eşle bu durumları konuşamamak gerçekten çok rahatsız edici.

Sizin olayda takıldığım nokta düğün. Her bir adımı farklı masraf, neye ne kadar bütçe ayırabileceğini bilmeden ev düzemezsiniz ki. O yüzden en azından düğün için ayırabileceği bütçeyi mutlaka konuşmalısınız. 3 bin TL’ye de koltuk var 10 bin TL’ye de. Düğün salonu, gelinlik vs içinde geçerli bu durum.

genelde böyle tipler ihaleyi karşı tarafa yükleyecekleri için bir punduna getirip yıkı verirler.çok konuşması da bir dert hiç konuşmaması da

erkekler para konusmayı sevmiyor malesef
keza benim eşimdede benzeri durum olmustu
başa gelmedikce görmeyip ögrenmeyebilirsin

Herkese nasıl süper öğretmen olduğunuzdan, isterseniz yıllar sonra dönüp yapabileceğinizden, altın bileziğim olsun yeter diye düşündüğünüzden bahsetmişsiniz. Maalesef reelde işler öyle olmuyor. Yaşayan biri olarak anlatayım size.
Bende öğretmenlik mezunuyum. Herkesin öğretmen lisesinden ek puanla yerleştiği yere sınavda türkiye derecesi yaparak onların ekpuanlı sıralamasınıda geçerek yerleşmiş, bölümümde Türkiyenin en yüksek puanlı üniversitesinden mezun bir öğretmenim. Bölümdeki hocalarımın çok sevdiği bir öğrenciydim, hala öyleyim. Mezun olup çalışmaya başladıktan sonra velilerinde çok sevdiği bir öğretmen oldum. İşten ayrılırken hangi kuruma gidiyorsunuz, peşinizden gelelim diyen çok velim oldu.
Ben ne yaptım evlendim eşimin işi nedeniyle y.dışına taşındık, benim kariyer yalan oldu. Şimdi yalan yok eşim bunu dayatmadı bana. Seçeneklerimizi konuşurken en mantıklısı olduğu için seçtik. Sonra çocuk oldu onu büyüttüm. Daha sonra bunalıma girince mesleki bir kursa gittim ( profosyonel bir kurs orta halli bir araba parası bayıldık). Şimdi kolumda iki altın bileziğimle evde takılıyorum. Eşimin geliri iyi öğretmenlikten kazandığımın 10 katından fazlası giriyor evimize. Ama birşeyler eksik bende. Siz sevgilinizden maddiyat konuşmuyor diye bahsetmişsiniz, benim eşimin maaşı ortak hesabımıza yatıyor. İstediğimi alır, gezerim. Şundan kısmam lazım demediğim bir hayatım var( zaten marka, kıyafet merakı olmayan bir insanım). Geçen konuşurken eşime senin için nelerden vazgeçmişim diye isyan ettim, ilk primde benim şahsi birikimim olarak birşeyler ayırmayı teklif etti. Peki dedim ama yetmiyor. Çünkü sorun sadece maddi değil. Şuana kadar bir tuhaflığını görmedim adamın, beni boşamaz gibi görünüyor ama ya ona birşey olursa diye kafamda kuruyorum şu sıralar( işte bunlar hep işsizlikten).
Çalışmaya başlayacağım. Kesin koydum kafama. Ya unuttuysam, ya eskisi gibi olmazsa diye düşünüyorum şimdi. O kadar yıl ara verdim. Ama deneyeceğim. Arkadaşlar sizi burada uyarırken iyiliğinizi düşünüyor, kızmayın, atarlanmayın. uç örnekler veren olmuştur belki size göre ama niyet iyi inanın. Çalışmayı bırakmayın. Ücretlide olsa, hobide olsa çalışın.
Pişman biri olarak yazıyorum bunları. Başkaları üzerine hayat kurmak çok mantıklı değil. Bakın şuana kadar hiç olumsuzluğunu yaşamamış biri olarak yazıyorum, hayat sadece yemek, içmek, gezmek, evlenmek, çocuk yapmak olarak ilerlemiyor. Kendini gerçekleştirmek çok önemli bir adım. O da başkaları üzerinden yapılmıyor.

Neyse ki evlenip barklandım. Piyasaya uzak olduğum için şaşırdım biraz sadece

Aklınıza,kaleminize sağlık.
Benim anlatmak istediğim de aslında buna benzer şeylerdi.
Bir üyeye olsun derdimi anlayabildiğime sevindim.
Dediğiniz gibi insan sadece para için çalışmaz.
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini öğretmen olduğuna göre konu sahibi de biliyordur mutlaka.
Kendini gerçekleştiremeyen insan isterse hanları hamamları olsun isterse dünyayı gezsin hep bir şeylerin eksikliğini hisseder.

Memur maaşını sormaya gerek yok ki, memurlar.nete girip, maaş kısmından kademe-derece olarak bakabilirsiniz. Hatta unvanını söylerseniz ben bile söylerim size.
Maas kismini az cok biliyorum aslinda memur oldugu icin. Ama genel anlamda ne kadar birikimi var dugunde dernekte neler yapabilirz bu konuda konuşmuyoruz konu hic bi sekilde oraya gelmiyor acilmiyor direk olarakta sormuyorum zaten

aile terapistleri evlenmeden is bolumu, maas,odeme, biriki gibi konularin evlenmeden once konuşulmasını tavsiye ediyor haberiniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…