- 25 Eylül 2018
- 1.049
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
-
Benzer sorun sevgilimle benim aramda da var. Aramızda paranın lafı olmaz çalışmamı istemiyor seni çalıştırmam diyor para konusunda sıkışık olduğunda söylüyor çekinerek. Tanışmaya gelecekler işleri düzene sokayım geleceğiz dedi. Bende merak ettim ne yapacağını sonra ablasi söyledi maddiyatı sıkıntı ettiğini ağzını aradım sevgilimin bende bunu duyunca. Para konusunda ailene mahçup olmaktan korkuyorum dedi. Ailemin ne kadar maddiyata önem vermediğini söylesem de gurur yaptı anlamamakta ısrar ediyor. Fazla gururli erkeklerde durum sanırım bu. Benim sevgilim ben düzene sokucam işlerimi dedi büyük ihtimalle sizdede durum bu.
Ev geçindiremeyecek kadar kötü değil. Babamın durumu iyi olduğundan onun altında kalkmaktan korkuyor sadece. Birde bir kaç hafta işe gidemedi bu yüzden geriledi.Madem para konusunda sıkışık, seni neden çalıştırmıyor? Evlenince ne yiyecekmişsiniz?
Siz bana aslında cevap vermekten vazgeçip 'kerhen yazdığınız' iki cümleyi göndermiş olsanız da ben bu duruma takılmadan yine yorum yapacağım. Niyetinizi bilmediğim için alınganlık yapmayacağım.Size cevap vermekten vazgeçmiştim diğer hanımefendiye cevap yazıyordum o da üstte o şekilde kalmış istenmeden yollandı :) ben de okul öncesi mezunuyum bu arada. Dokuz eylülden mezunum okul öncesinde Günseli hoca çok meşhurdur türkiyede hatta dünyada duydunuz mu bilmiyorum. Onun öğrencisiyim. 2 arkadaşım farklı şehirlerde yükseklerini bitirip başladılar farklı üniversitelerde. Gün gelir bunu da dilersem elimden geldiği kadar çabalarım tabii nasipte varsa olur. Ama o zaman mesleğimde ilerlemek için seminerler eğitimler alabilirim bunlara kafamı yorabilirim.Aynı alanda olduğumuz için siz daha deneyimlisiniz bu konuda zorluğunu siz daha iyi biliyorsunuzdur.Kendine güvenmek burda çok yanlış anlaşılıyor ama maalesef güveniyorum. Yaşımdan olgun olduğumu söylerler genelde ama :) anlayamadığım sadece yol göstermekse niyet bu yadırgamalar önyargılar ötekileştirmeler beni tanımıyorken üstelik. Yapılan bu haksız yorumlar. Ayrıca soru bu bile değilken. Soru bambaşkaydı . Danıştığım konu bu değildi. En doğrusunu bildiğimi her zaman iddaa etmem özellikle de gerçekten bilmiyorsam. Ama bu denli hassas konularda kararı beni tanımayan ve asla tanımadığım insanlardın yaptığı yorumlardan yola çıkarak alacağımı düşünmek de biraz garip.
Nişanlım evlenme teklifi ettiği günün ertesinde açtı konuyu benim şu kadar kazancım var, sen ne kazanıyorsun, harcamalarımızı ne şekilde yaparız, hangi evde otururuz vs vs. hatta ben düğün için eşyalar için toplam 100 bin tl bütçe düşünüyorum dedi, o kadar konuştuk. sizin de artık konuşmanız gerek. sen aç konuyu, para ister gibi değil de, nasıl yaparız, nasıl bir bütçe düşünüyorsun ben de ona göre düğün davetli sayısı belirleyeyim vs gibi gir.
Çok haklısınız, hayattaki tek güvencemiz kendimiziz, inşallah gönlünüzce hayırlı bir işe sahip olursunuz.Dünyanın kaç çeşit halı var , insan ilk zamanlar anlayamiyor ama kariyer çok daha önde aslinda.
Ben de kpss ye hazirlanmadim bir bankada ise girdim bazı sorunlar nedeniyle ayrıldım ,su an 1 yaşında çocuğumla ders çalışmaya çalışıyorum aklım başıma geldi ama keşke bunu evlilikten önce yapsaydım diyorum o sebeple söyledim :)
moralinizi bozmak istemem ama bu tamamen nasıl birşey yapacağınızla alakalı. yemekli düğün fotoğrafı orkestrası 50 bin tl, evde yapılacak tadilat tamirat mutfak yenileme badana boya 15 bin tl, gelinlik ıvır zıvır 8 bin tl, 20 mobilya, 7 de balayı...100.000 mi? O kadar oluyor mu?
moralinizi bozmak istemem ama bu tamamen nasıl birşey yapacağınızla alakalı. yemekli düğün fotoğrafı orkestrası 50 bin tl, evde yapılacak tadilat tamirat mutfak yenileme badana boya 15 bin tl, gelinlik ıvır zıvır 8 bin tl, 20 mobilya, 7 de balayı...
ne yazık ki gerçekler böyle
Aklınıza,kaleminize sağlık.Herkese nasıl süper öğretmen olduğunuzdan, isterseniz yıllar sonra dönüp yapabileceğinizden, altın bileziğim olsun yeter diye düşündüğünüzden bahsetmişsiniz. Maalesef reelde işler öyle olmuyor. Yaşayan biri olarak anlatayım size.
Bende öğretmenlik mezunuyum. Herkesin öğretmen lisesinden ek puanla yerleştiği yere sınavda türkiye derecesi yaparak onların ekpuanlı sıralamasınıda geçerek yerleşmiş, bölümümde Türkiyenin en yüksek puanlı üniversitesinden mezun bir öğretmenim. Bölümdeki hocalarımın çok sevdiği bir öğrenciydim, hala öyleyim. Mezun olup çalışmaya başladıktan sonra velilerinde çok sevdiği bir öğretmen oldum. İşten ayrılırken hangi kuruma gidiyorsunuz, peşinizden gelelim diyen çok velim oldu.
Ben ne yaptım evlendim eşimin işi nedeniyle y.dışına taşındık, benim kariyer yalan oldu. Şimdi yalan yok eşim bunu dayatmadı bana. Seçeneklerimizi konuşurken en mantıklısı olduğu için seçtik. Sonra çocuk oldu onu büyüttüm. Daha sonra bunalıma girince mesleki bir kursa gittim ( profosyonel bir kurs orta halli bir araba parası bayıldık). Şimdi kolumda iki altın bileziğimle evde takılıyorum. Eşimin geliri iyi öğretmenlikten kazandığımın 10 katından fazlası giriyor evimize. Ama birşeyler eksik bende. Siz sevgilinizden maddiyat konuşmuyor diye bahsetmişsiniz, benim eşimin maaşı ortak hesabımıza yatıyor. İstediğimi alır, gezerim. Şundan kısmam lazım demediğim bir hayatım var( zaten marka, kıyafet merakı olmayan bir insanım). Geçen konuşurken eşime senin için nelerden vazgeçmişim diye isyan ettim, ilk primde benim şahsi birikimim olarak birşeyler ayırmayı teklif etti. Peki dedim ama yetmiyor. Çünkü sorun sadece maddi değil. Şuana kadar bir tuhaflığını görmedim adamın, beni boşamaz gibi görünüyor ama ya ona birşey olursa diye kafamda kuruyorum şu sıralar( işte bunlar hep işsizlikten).
Çalışmaya başlayacağım. Kesin koydum kafama. Ya unuttuysam, ya eskisi gibi olmazsa diye düşünüyorum şimdi. O kadar yıl ara verdim. Ama deneyeceğim. Arkadaşlar sizi burada uyarırken iyiliğinizi düşünüyor, kızmayın, atarlanmayın. uç örnekler veren olmuştur belki size göre ama niyet iyi inanın. Çalışmayı bırakmayın. Ücretlide olsa, hobide olsa çalışın.
Pişman biri olarak yazıyorum bunları. Başkaları üzerine hayat kurmak çok mantıklı değil. Bakın şuana kadar hiç olumsuzluğunu yaşamamış biri olarak yazıyorum, hayat sadece yemek, içmek, gezmek, evlenmek, çocuk yapmak olarak ilerlemiyor. Kendini gerçekleştirmek çok önemli bir adım. O da başkaları üzerinden yapılmıyor.
sizin konunuza geçiyorum. orda konuşalım bu başlığı meşgul etmeyeyim :)Neyse ki evlenip barklandım. Piyasaya uzak olduğum için şaşırdım biraz sadece
Maas kismini az cok biliyorum aslinda memur oldugu icin. Ama genel anlamda ne kadar birikimi var dugunde dernekte neler yapabilirz bu konuda konuşmuyoruz konu hic bi sekilde oraya gelmiyor acilmiyor direk olarakta sormuyorum zatenMemur maaşını sormaya gerek yok ki, memurlar.nete girip, maaş kısmından kademe-derece olarak bakabilirsiniz. Hatta unvanını söylerseniz ben bile söylerim size.
Çok teşekkür ederimÇok haklısınız, hayattaki tek güvencemiz kendimiziz, inşallah gönlünüzce hayırlı bir işe sahip olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?