- 21 Ekim 2016
- 400
- 206
- 33
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
-
Ben yazicagimi yazdim, son mesajimi oku ablacim. Kendin bilirsin. Git evlen, cebinde 50tlden fazla parayla gezersen gel yuzume tukur. Bu adam sana para koklatmaz, etrafimdaki sizin tip evliliklerden biliyorum. Ister begen, ister begenme durum bu.
Son paragraf biraz yanlis olmus sanki, madem calismicaksin senin gibi egitimciler zaten dogal seleksiyonla elenmis olmuyor mu?
Bende celisen bir sey goremiyorum, afedersin bu adam ortalama geliri olan bir eleman olsaydi onun icin mesleginden feragat eder miydin? Adam calistirmam diyor, adam maddi konularda adam yerine koyup tenezzul etmiyor bile ama sen yazmissin ki kirada oturcakmisiz. Burdan bakinca adamin seni adam yerine koymamasi derdin degil ama para derdin gibi duruyor acikcasi. Ba tekrar yaziyorum, bu adam kadinlari insan gormuyor. Sen boyle bir hakareti kabuledeceksen, omurboyu bu kronun eline bakayim zengin olsun yeter diyeceksen git evlen. Ama evlenince daha da zonk olacaksin, kiralik ev ne ki yani, dedigim gibi kredi kartini alayim AVMde gezeyimm stili hayallarin varsa olmasin. Yok yani, etrafimdan biliyorum. Pesinen yazdim ister begen, ister begenme. Umarim tez zamanda aklini basina alirsin.
Şimdi ablacım nasılsa zengin kocaya kapağı attım çalışmam demişsin ama kirada oturmayı duyunca zonk olmuşsun.
Adamın ailesinin size ev alma zorunluluğu yok, kaldı ki senin ailen katkıda bulunmayacaksa bu insanlar keriz mi? Zaten yediğinin içtiğinin parasını hayatboyu ödeteceksin, gencecik insansın anladığım kadarıyla 20lerinin başlarındasın yani önümüzdeki 60yıl boyunca kendini adamın sütüne yıkmışsın gibi duruyor burdan bakınca.
Konuya geleyim adam madem parayı ben getiriyorum idaresini de ben yapıcam sen karışma kafasında. Sen ille de ben de bütceye karışcam dersen, katkın var mı ki konuşuyorsun derler adama. Sizin evliliğiniz adam ne getircekse pişirip yiceksin , azsa az çoksa çok gönlünden ne koparsa artık öyle olacak gibi duruyor. Kabulleneceksen evlen.
Bır baska mesele de calısmaya "izin" veren/vermeyen erkekler, kendilerini ne saniyorlarsa artik sen yarim akilli bir eksik eteksin, onun icin erkeginden izin alicaksin...bu kadar saygisiz hanzolarla evlenen kadinlarin hic kendilerine saygisi yok kusura bakmayin. En gerici ulke olan Suudi Arabistan'da bile kadinlarin araba kullanma izni var, ama sizin anayasal bir hakkinizi kullanma icin ben bilmem beyim bilir takilmaniz gerekiyor ya cok zavallica. Siz calismayin bence de sizin gibi tipler cocuk degil, cicek bile yetistirmesin.
Bana kalırsa sen önce kendi hayatını kur, kendi paranı bir kazan sonra git kiminle istersen onunla evlen daha iyi. Tercıhen bu herıfle de evlenme.
Çok afilli yazmışsın kendince haklısın ama atladığın şeyler var ve göremiyorsun.
Gelecek için sigortalı bir işte çalışman çok önemli. Boşanma olsun olmasın bu bir gerçek. Annelerimiz dizlerini dövüyor keşke ben de emekli olsaydım diye.
Yaşam tarzını belirlemek ve harcamalarını planlamak için maaşını bilmelisin eş adayının.
Yerinde olsam ücretli öğretmenliğe sızlanmadan devam eder, eşimin ailesine ve eşime kendi ayaklarımın üzerinde durduğumu gösterirdim. Bu sırada gelir gider dengesini de görmüş olurdum. Yaşam biçimimiz ve sosyal hayata yaklaşımımız aynı ise; maddi olarak çok iyiysek çocuk sahibi olduğumda çalışma hayatıma ara verirdim. En başta hayatınızı kimseye teslim etmeyin.
Çok genç bir arkadaşımızsınız sizi kırıp üzmek istemem.
Bununla birlikte fikrimi de belirtmek isterim,belki dikkate alırsınız.
Akademik kariyer yapmak sadece çok istemekle olmuyor.
Akademik kariyer yapanlar çoğunlukla bu işe tutkuyla bağlı olanlardan çıkıyor,çünkü fiziksel olarak da mental olarak da çok yorucu bir süreç.
Hocalarla olan ilişki ve iletişim de nerdeyse bu kapıyı açan anahtar.
Lisansım okul öncesi yüksek lisansım PDR.
Okul öncesinden önce başka bir lisans programından terkim.
Meslekte oğlum için ara verdiğim 3 yılı çıkarırsam 18.yılım.
Çok şey görüp tecrübe ettim.
Not ortalaması 3,90 olup öğretim üyeliğine kabul edilmeyen meslektaşlarımı da gördüm.
Üstelik siz bırakın akademik kariyer yapmayı mezun olduğunuz mesleği bile 'eş adayınız istemiyor' diye yapmakta kararsızsınız.
Şu zamanlar sizin eş adayınızın maddi durumu ve kirada oturma-ev alma vb konular yerine;
Kendimi nasıl daha fazla geliştirebilirim?
Mesleğimle ilgili farklı yaklaşımları, dünyanın farklı ülkelerinde inceleyebilir miyim?
Hangi ek sertifika programına başvursam?
Atanmak bana uygun değilse çalışmam için hangi özel okul daha uygun?
Diye düşüneceğiniz zamanlar...
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
bu forumda hiç bir zaman olumlu cevaplar yok görmedim de
ilişkinize sevdiğiniz adama güveniyorsanız buraya dikkate almayın,anladığım kadariyla yaşınızı da o kadar küçük değil
burdaki yazılanlar evliyi boşar bekarı evlendirmez
hayatta sarılcağın tek şey işin olur o zaman para da yalnızlığa çare değil
Benim babam da konuşmuyor ve iki sefer büyük borç çıktı, annem nereden çıkıyor bilmiyorum diyor. Babam falanca şey için çekince, ev harcamalarından büyüdü falan bir şeyler diyor ama yeterince açık değil, ketum davranıyor. Bir daha olursa annem kalp krizi geçirecek diye korkmuyor değilim, hep borç ödendi. Ev harcamalarıyla olduysa bile çok net şekilde açıklayıp kısalım edelim demeliydi, haber etmeliydi bence. Hoş ben de aralarındaki muhabbetleri çok bilmiyorum gördüğüm, anlatılanlar bunlar. Bence apaçık konuşulmalı bu durum, en azından ben dersimi bu şekilde aldım kendi ailemden. Gizli, saklı şeylerden nefret ederim zaten. Herkes her işi iyi yönetemiyor, kumar gibi bağımlılıkları da olabilir. Ben açık olunmasından yanayım.
Ha bu arada babam da almayın falan demez pek öyle, sakınmaz.
Evlenmeden maaşlar bilinmeli. Gelir bilinmeliki gider ona göre planlansin. Kiralanacak evin bütçesi, mobilya fiyatı, düğün kına organizasyon, cart curt fatura ödemeleri planlanmali. Birden kendinizi borç havuzunda da bulabilirsiniz. Bir yerde gizli saklı varsa ben suphelenirdim. Biz evlenmeden 1 ay önce birbirimizin maaşını gelirini öğrendik. Giderleri hesapladik ayağımızı ona göre uzattık.
“Eşimin işinin ayrıntısını, maaşını bilmem, karışmam. İhtiyaçlarımı karşılıyor nasılsa.” düşüncesi de, çalışmak için eşi ikna etmeyi “görev” olarak görmek de bana göre şeyler değil. Hatta bunları kendime saygısızlık sayarım. Eşim uzmanlık alanım olmayan konularda bile fikrimi alır, danışır. Bu -bence- bana olan saygısından ve fikirlerime olan güveninden kaynaklanıyor.
Maddiyatı önemsemediğinizi söylemişsiniz ama bence önemsiyorsunuz. Evlenince koşullarınızın ne olacağını bilmek de hakkınız. Ama eş adayınızın çalışmanıza ve maddi konulara ilişkin bu tutumunu kabul ettiğiniz müddetçe pek söz hakkınız olabilecek gibi görünmüyor.
Bir de her eğitimli insan çalışacak diye bir kural yok ama ben o kadar okuyup sonra da eşleri/sevgilileri istemediği için çalışmayanları görünce çok üzülüyorum. Yanlış anlaşılmasın, bu seçimi yapan kadınlara değil, okuma imkanı bulamayıp okuyamayan, belki az puan farkıyla kontenjanlara giremeyen kadınlara üzülüyorum.
Size cevap vermekten vazgeçmiştim diğer hanımefendiye cevap yazıyordum o da üstte o şekilde kalmış istenmeden yollandı :) ben de okul öncesi mezunuyum bu arada. Dokuz eylülden mezunum okul öncesinde Günseli hoca çok meşhurdur türkiyede hatta dünyada duydunuz mu bilmiyorum. Onun öğrencisiyim. 2 arkadaşım farklı şehirlerde yükseklerini bitirip başladılar farklı üniversitelerde. Gün gelir bunu da dilersem elimden geldiği kadar çabalarım tabii nasipte varsa olur. Ama o zaman mesleğimde ilerlemek için seminerler eğitimler alabilirim bunlara kafamı yorabilirim.Aynı alanda olduğumuz için siz daha deneyimlisiniz bu konuda zorluğunu siz daha iyi biliyorsunuzdur.Kendine güvenmek burda çok yanlış anlaşılıyor ama maalesef güveniyorum. Yaşımdan olgun olduğumu söylerler genelde ama :) anlayamadığım sadece yol göstermekse niyet bu yadırgamalar önyargılar ötekileştirmeler beni tanımıyorken üstelik. Yapılan bu haksız yorumlar. Ayrıca soru bu bile değilken. Soru bambaşkaydı . Danıştığım konu bu değildi. En doğrusunu bildiğimi her zaman iddaa etmem özellikle de gerçekten bilmiyorsam. Ama bu denli hassas konularda kararı beni tanımayan ve asla tanımadığım insanlardın yaptığı yorumlardan yola çıkarak alacağımı düşünmek de biraz garip.Bir şeyi istemek,çok istemek,tutkuyla bağlı olmak birbirini takip eden aşamalardır ve aralarında nüans farkı vardır.
Üstelik size yaptığım yorumda sadece buna odaklanmanız bana ilginç geldi oysa esas konu altta yazan paragraftaydı.p
Sanırım insan sizin yaşlarınızdayken her şeyin en doğrusunu bildiğini düşünüyor, gençlik böyle bir şey ne de olsa...
Her şey gönlünüzce olsun.
Eşim ticaret ile uğraşıyor, aile işi. Eşim evlenelim dediğinde benim ortaya koyabileceğim çok bir bütcem yoktu ( memurum). Bir sene erteleyip dediğimde sen dert etme ben hallederim, sorun yok vb dedi.
Tabi ben yine elimden geldiği kadar birikim yapmaya çalıştım (20 22 bin TL civarı). Ev alışverişi konusunda bazı şeyleri alırken kartım dolu birkaç gün sonra alalım felan dediğinde aldım karşıma konuştum. Çok birşey biriktiremediğimi ama elimden geleni yaptığımı ve bazı ürünleri alıp, ödeyebilrceğimi ifade ettim.
O zamana kadar aramızda hiç para muhabbeti geçmemişti. Benim kartımı kullandık sorun olmadı. Mobilya vb alırken ben daha uygun modellere bakarken eşim daha pahalı şeyleri begendi, alalım dedi ortak karar ile aldık.
Düğünden sonra yine karşıma alıp ikimizin maaşını ayırmadan havuz sistemi yapmayı ev giderlerine ve ikimize ayrı ayrı eşit bütçe ayırmamız gerektiğini, böylece çok harcamak bile hesabımızı bilebileceğimizi anlattım. Bi r iki gün birşey demedi sonrasında dene meye karar verdik ve benim önerdiğim ekonomik sistem ile bir yıldır devam ediyoruz. Yatırım yaptık, maaşım krediye gidiyor ama kendimi çok rahat hissediyorum çünkü benim istediğimi yapabileceğim bir bütcem var, her ay hesabımda..
Aynı yaştayız. Bence nişanda karışmayın ama eşya vb muhabbetinde konuşun, ona zaman tanıyarak bu konuyu netleştirin. İş olarak da eski ögrencilerinizin referansıyla evinizin bir odasını kamera sistemli bir kreşe çevirebilir, kendi çocuğunuz olana kadar, çok az, makul ücretle 3 4 çocuğa gün saat belirleyerek eğitim verebilirsiniz. Hem canınız sıkılmaz, hem sevdiğiniz işi yaparsınız hemde azda olsa kendi emeğiniz olur. :)
Ara ara siz yinede batarsakta çıkarsak beraberiz mesajını vermeye çalış. Nişan için bütcenden bahset, nasıl yapalım nişanımızı sonuçta ikimizin nişanı tarzı konuş, sen ne istersin bak seçeneklerimiz bunlar elimizdeki bütçe bu tarzı sıkmadan hafif hafif yolunu yapabilirsin bence :)Ne güzel bir fikirmiş o ilk defa duyuyorum işle ilgili önerinizi :) araştırıcam mutlaka.Nişan zamanı zaten bize ait herşey ,belki bunlar konuşulmaz ama ben ev eşyaları alınırken sorun çıkmasından çekindiğimden daha doğrusu rahat olabilmek adına konuşup aramızdaki şu perdeyi kaldırmayı ve planımı netleştirmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi. Teşekkürler yorumunuz için:)
Ara ara siz yinede batarsakta çıkarsak beraberiz mesajını vermeye çalış. Nişan için bütcenden bahset, nasıl yapalım nişanımızı sonuçta ikimizin nişanı tarzı konuş, sen ne istersin bak seçeneklerimiz bunlar elimizdeki bütçe bu tarzı sıkmadan hafif hafif yolunu yapabilirsin bence :)
Benzer sorun sevgilimle benim aramda da var. Aramızda paranın lafı olmaz çalışmamı istemiyor seni çalıştırmam diyor para konusunda sıkışık olduğunda söylüyor çekinerek. Tanışmaya gelecekler işleri düzene sokayım geleceğiz dedi. Bende merak ettim ne yapacağını sonra ablasi söyledi maddiyatı sıkıntı ettiğini ağzını aradım sevgilimin bende bunu duyunca. Para konusunda ailene mahçup olmaktan korkuyorum dedi. Ailemin ne kadar maddiyata önem vermediğini söylesem de gurur yaptı anlamamakta ısrar ediyor. Fazla gururli erkeklerde durum sanırım bu. Benim sevgilim ben düzene sokucam işlerimi dedi büyük ihtimalle sizdede durum bu.
Kesinlikle katılıyorum.Çoğu erkek için para zaten gurur meselesi , bir de sizin standartlarınızın altında kalıyorsa ona da takıyor olabilir. Böylesi onlar için de zor hayatı birleştiriyoruz sonuçta tüm yükü omuzlarında hissedecekler biraz genişletmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?