Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Geç kaldınız 2 sene toplamda 40 küsür öğrenci yetiştirdim bile elenmeden:) "adam beni adam yerine koymuyor" olsa ya da evlenince daha çok "zonk" olsam bu "kro" beni aldatsa 50 tl ye ev geçindirsem çok memnun olurdunuz biliyorum ama ne desem boş size şimdi , benim ailem eğitimli insanlar , beni belki genç ve toy buluyorsunuz, fakat koskoca anne babam var başımda sizin kadar gerilmediler bu mevzuya. Hayatın söykediğiniz gibi ne getreceği hiç belli olmuyor. Önceden önlem almak şart. Önlemimi aldım, ister çalışırım dışarıda üretirim ister evimde üretirim. İster keyif yaparım artık gerisi bana kaldı fazla argo yrumlarınız için teşekkür ederim :)

Evlenmeden maaşlar bilinmeli. Gelir bilinmeliki gider ona göre planlansin. Kiralanacak evin bütçesi, mobilya fiyatı, düğün kına organizasyon, cart curt fatura ödemeleri planlanmali. Birden kendinizi borç havuzunda da bulabilirsiniz. Bir yerde gizli saklı varsa ben suphelenirdim. Biz evlenmeden 1 ay önce birbirimizin maaşını gelirini öğrendik. Giderleri hesapladik ayağımızı ona göre uzattık.

arkadasa katılıyorum agzına saglık

Teşekkürler yorumunuz için. Sigortam başlamıştı çalıştığım dönemde. Sevgilim ve ailesi de gurur duydu tebrik ettiler, sevgilimi de alıştırdım yani. Ama istemediği dönemlerde Sigortanı dışardan öderiz emekli maaşın olur diye konuşmuştu bir kez. Annesi ev hanımı örneğin ona da öyle yapmışlar. Bakalım evlilik niyetiyle giriyoruz bir yola belki evlendiğimde başlarım tekrar tamamen bana bağlı

bu forumda hiç bir zaman olumlu cevaplar yok görmedim de
ilişkinize sevdiğiniz adama güveniyorsanız buraya dikkate almayın,anladığım kadariyla yaşınızı da o kadar küçük değil
burdaki yazılanlar evliyi boşar bekarı evlendirmez
hayatta sarılcağın tek şey işin olur o zaman para da yalnızlığa çare değil

Benim babam da konuşmuyor ve iki sefer büyük borç çıktı, annem nereden çıkıyor bilmiyorum diyor. Babam falanca şey için çekince, ev harcamalarından büyüdü falan bir şeyler diyor ama yeterince açık değil, ketum davranıyor. Bir daha olursa annem kalp krizi geçirecek diye korkmuyor değilim, hep borç ödendi. Ev harcamalarıyla olduysa bile çok net şekilde açıklayıp kısalım edelim demeliydi, haber etmeliydi bence. Hoş ben de aralarındaki muhabbetleri çok bilmiyorum gördüğüm, anlatılanlar bunlar. Bence apaçık konuşulmalı bu durum, en azından ben dersimi bu şekilde aldım kendi ailemden. Gizli, saklı şeylerden nefret ederim zaten. Herkes her işi iyi yönetemiyor, kumar gibi bağımlılıkları da olabilir. Ben açık olunmasından yanayım.
Ha bu arada babam da almayın falan demez pek öyle, sakınmaz.

Son düzenleme:

Tutkuyla bağlı olmak çok istemekten geçmiyor mu. Benim de okul mcesi

Teşekkür ederm yorum için. Haklısınız ben de öyle düşünüyorum riskli konularda da asla konu açmam aslında burda . Herkes herşeyi rahatlıkla söyleyebiliyor. Maddiyat konuşmamak olumsuz brşey doğurur mu diye sormuştum aslında bir çoğu da evet cevabını verdi anladıığım örneklerden. Bunu dikkate alıcam Gerisini pek umursamıyorum mesleğimden maddiyatçılığıma kadar sevgilimin kıroluğundan adam yerine konmayışıma kadar ileri gidilebildiler. Şaşırtıcı. Yüksek lisans kolay değil dediler senin gibi öğretmen olmaz olsun dediler Bir de yorum beğenip ağzına sağlk vs yazıyorlar. En şaşırdığım Bu bayanların hepsi eğitimli ve kadının ekonomik özgürlüğünü savunuyorlar.?Eğitimlisinin üslubu yaklaşımı buysa eğitimsizleri düşünmek istemiyorum. Ya da belki bu değerler eğitime bakmıyor :) sevgiler size de

Çok üzüldüm annenizin durumuna . Babam da bizle hiç bir zaman iş para mevzularını konuşmadı ama annemle konuşmalarından duyardım en azından eşine bahsederdi yani. Ben de olması gerekenin bu olduğuna inanıyorum teşekkür ederim yorum için

Belki de iş ciddiye bindiğinde daha açık olucak bu konularda hatta zaten olmak zorunda. Şimdi sevgililik dönemi ev geçindirme yok hayat kurma yok henüz . Bakalım nasıl olucak. Teşekkürler

Bir şeyi istemek,çok istemek,tutkuyla bağlı olmak birbirini takip eden aşamalardır ve aralarında nüans farkı vardır. Evet tutkuyla bağlı olmak çok istemekten geçer ama benim anlatmak istediğim zaten sizin bunu çok istemediğinizdi.
Üstelik size yaptığım yorumda sadece buna odaklanmanız da ilginç geldi oysa esas konu altta yazan paragraftaydı.
Ayrıca size yüksek lisans zor demedim akademisyen olmak kolay değil dedim.
Bunun sebebi de sizin sanki manavdan domates alıyormuş tavrıyla 'canım isterse 2 yıl yüksek lisans yapar akademisyen olurum' cümlenizdi.

Sanırım insan sizin yaşlarınızdayken her şeyin en doğrusunu bildiğini düşünüyor, gençlik böyle bir şey ne de olsa...
Her şey gönlünüzce olsun.

Son düzenleme:

O kadınlara ben de üzülüyorum. Ama bunun kendi emeğiyle başarılı olan meslek sahibi olan kadınların çalışıp çalışmamasıyla bir alakası yok sanırım. Eğitim çalışsak da çalışmasak da şart. Çalışıp insanlığa faydalı olmak hele ki böyle bir meslekte çok kutsal ve kşinin tercihi. Ama ev hanımı olucak sa daa kesinlikle eğtim almalı kadınlar. Çünkü hiç birşey olmayacaksa da anne olucak. Evlat yetiştiricek. Yetiştirdiği evlat büyüyecek belki topluma bela olacak. Kadın nerde olursa olsun cahil kalmamalı.

Size cevap vermekten vazgeçmiştim diğer hanımefendiye cevap yazıyordum o da üstte o şekilde kalmış istenmeden yollandı :) ben de okul öncesi mezunuyum bu arada. Dokuz eylülden mezunum okul öncesinde Günseli hoca çok meşhurdur türkiyede hatta dünyada duydunuz mu bilmiyorum. Onun öğrencisiyim. 2 arkadaşım farklı şehirlerde yükseklerini bitirip başladılar farklı üniversitelerde. Gün gelir bunu da dilersem elimden geldiği kadar çabalarım tabii nasipte varsa olur. Ama o zaman mesleğimde ilerlemek için seminerler eğitimler alabilirim bunlara kafamı yorabilirim.Aynı alanda olduğumuz için siz daha deneyimlisiniz bu konuda zorluğunu siz daha iyi biliyorsunuzdur.Kendine güvenmek burda çok yanlış anlaşılıyor ama maalesef güveniyorum. Yaşımdan olgun olduğumu söylerler genelde ama :) anlayamadığım sadece yol göstermekse niyet bu yadırgamalar önyargılar ötekileştirmeler beni tanımıyorken üstelik. Yapılan bu haksız yorumlar. Ayrıca soru bu bile değilken. Soru bambaşkaydı . Danıştığım konu bu değildi. En doğrusunu bildiğimi her zaman iddaa etmem özellikle de gerçekten bilmiyorsam. Ama bu denli hassas konularda kararı beni tanımayan ve asla tanımadığım insanlardın yaptığı yorumlardan yola çıkarak alacağımı düşünmek de biraz garip.

Şunu da eklemek istiyorum ben lisede sayısal öğrencisiydim. Okul öncesi, öğretmenlik vs kesinlikle planlarımda yoktu. Diyetisyenlik diş hekimliği istediğim bölümlerdi kendi şehrimde köklü üniversiteler var puanlar çok yüksek maalesf kaçırdım diyetisyenliği az farkla çok da emek vermedim lise yıllarımda açıkçası . Şehrimden ailemden uzakta okumak istemediğim için şehrimdeki seçenekleri değerlendirdim. Çcuk aşığı olduğum için ve karakterimi eskiden beri öğretmenliğe yakıştırdıkları için onun üzerine eğitim aldım stajlarda da mesleğimi sevdim alıştım. Fakat niyetim zaten en başından beri kendimi bu işe adamak değil altın bilezik mantığıyla okumaktı. Hatta mezun olduktan sonra bir daha mı hazırlansam diye düşündüm . Bu mesleğimi haketmediğim ya da beceremeyeceğim anlamına gelmiyor ki mütavazi olamayacağım bu konuda her girdiğim yerde takdir edildim 10 20 yıllık öğretmenlere örnek gösterildim müdürler tarafından çok şükür ki Allah utandırmadı emeklerimi boşa çıkarmadı çok emek verdim sabahlara kadar etkinlk hazırlıkları özel gün için fikirler öğrencilere daha fazla ne katabilirim n kadar faydalı olabilirim bununla geçti . Yani işimi hakkıyla yapmamak benim için haktır bu vebalin altına giremem. Vizyonum ve öğretmenliğimle ilgili olumsuz yorumları pek önemsemiyorum ama çok alakasaız olduğunu belirtmrk istiyorum. Kızdığınız bir kafa yapısı var farkındayım ama o ben değilim. Yorumlarda sadece maddiyat mevzusuyla ilgili fikir vermek isteyen olursa daha hora geçer boşuna yorulmamış olur :)

Eşim ticaret ile uğraşıyor, aile işi. Eşim evlenelim dediğinde benim ortaya koyabileceğim çok bir bütcem yoktu ( memurum). Bir sene erteleyip dediğimde sen dert etme ben hallederim, sorun yok vb dedi.

Tabi ben yine elimden geldiği kadar birikim yapmaya çalıştım (20 22 bin TL civarı). Ev alışverişi konusunda bazı şeyleri alırken kartım dolu birkaç gün sonra alalım felan dediğinde aldım karşıma konuştum. Çok birşey biriktiremediğimi ama elimden geleni yaptığımı ve bazı ürünleri alıp, ödeyebilrceğimi ifade ettim.
O zamana kadar aramızda hiç para muhabbeti geçmemişti. Benim kartımı kullandık sorun olmadı. Mobilya vb alırken ben daha uygun modellere bakarken eşim daha pahalı şeyleri begendi, alalım dedi ortak karar ile aldık.

Düğünden sonra yine karşıma alıp ikimizin maaşını ayırmadan havuz sistemi yapmayı ev giderlerine ve ikimize ayrı ayrı eşit bütçe ayırmamız gerektiğini, böylece çok harcamak bile hesabımızı bilebileceğimizi anlattım. Bi r iki gün birşey demedi sonrasında dene meye karar verdik ve benim önerdiğim ekonomik sistem ile bir yıldır devam ediyoruz. Yatırım yaptık, maaşım krediye gidiyor ama kendimi çok rahat hissediyorum çünkü benim istediğimi yapabileceğim bir bütcem var, her ay hesabımda..

Aynı yaştayız. Bence nişanda karışmayın ama eşya vb muhabbetinde konuşun, ona zaman tanıyarak bu konuyu netleştirin. İş olarak da eski ögrencilerinizin referansıyla evinizin bir odasını kamera sistemli bir kreşe çevirebilir, kendi çocuğunuz olana kadar, çok az, makul ücretle 3 4 çocuğa gün saat belirleyerek eğitim verebilirsiniz. Hem canınız sıkılmaz, hem sevdiğiniz işi yaparsınız hemde azda olsa kendi emeğiniz olur. :)

Ne güzel bir fikirmiş o ilk defa duyuyorum işle ilgili önerinizi :) araştırıcam mutlaka.Nişan zamanı zaten bize ait herşey ,belki bunlar konuşulmaz ama ben ev eşyaları alınırken sorun çıkmasından çekindiğimden daha doğrusu rahat olabilmek adına konuşup aramızdaki şu perdeyi kaldırmayı ve planımı netleştirmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi. Teşekkürler yorumunuz için:)

Ara ara siz yinede batarsakta çıkarsak beraberiz mesajını vermeye çalış. Nişan için bütcenden bahset, nasıl yapalım nişanımızı sonuçta ikimizin nişanı tarzı konuş, sen ne istersin bak seçeneklerimiz bunlar elimizdeki bütçe bu tarzı sıkmadan hafif hafif yolunu yapabilirsin bence :)

Bir ciddiye binsin deniycem söylediklerinizi ince ince işlemek lazım benim yaptıklarım hep bariz belli oluyor utanıyorum sonra gerek varmıydı bu konuşmaya diye :)Allah utandırmasın bu yola girenleri

Benzer sorun sevgilimle benim aramda da var. Aramızda paranın lafı olmaz çalışmamı istemiyor seni çalıştırmam diyor para konusunda sıkışık olduğunda söylüyor çekinerek. Tanışmaya gelecekler işleri düzene sokayım geleceğiz dedi. Bende merak ettim ne yapacağını sonra ablasi söyledi maddiyatı sıkıntı ettiğini ağzını aradım sevgilimin bende bunu duyunca. Para konusunda ailene mahçup olmaktan korkuyorum dedi. Ailemin ne kadar maddiyata önem vermediğini söylesem de gurur yaptı anlamamakta ısrar ediyor. Fazla gururli erkeklerde durum sanırım bu. Benim sevgilim ben düzene sokucam işlerimi dedi büyük ihtimalle sizdede durum bu.

Çoğu erkek için para zaten gurur meselesi , bir de sizin standartlarınızın altında kalıyorsa ona da takıyor olabilir. Böylesi onlar için de zor hayatı birleştiriyoruz sonuçta tüm yükü omuzlarında hissedecekler biraz genişletmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…