Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Tavsiyeniz için teşekkür ederim bunu sizlerden önce düşünmüştük sigorta ödeme meselesini :) gerisine yorum yapmıyorum öğretmen olan benim 4 yıl okuyan benim, mesleğimi icraa eden benim bunun duygusu sorumluluğu bana ait . Öğretmenliği şu kişiler yapabilir bu kişiler yapamaz diye yazılı olmayan kurallar koymuşsunuz. Ve kafanızdaki öğretmene uymadığım için beni kötü bir öğretmen olarak nitelendiriyorsunuz. Ben çalışmadan önce de aynı bu dşüncelere sahiptim ve çalışırken de, belki- eğer çocuğunuz varsa- onun öğretmeni olsaydım benden çok memnun kalıp herkese tavsiye edicektiniz :) tanımadığım ve beni tanımayan bir insanın mesleğime bakış açım hakkındaki görüş ve önerileri kendi kurallarıyla beni yargılayıp durması beni ne üzer ne sevindirir ne de bana yol gösterir .yalnızca boşuna yorulursunuz

Kendinizi duygusal biri olarak mı yorumluyorsunuz? Sadecce merak ettim. eşinizden yana problem olmamasına rağmen neden çalışmak o zaman iyi bir fikir gelmedi belirtmemişsiniz. Burdaki bayanlara göre öğretmenlik aşkıyla yanıp tutuşmadığınız için mesleğinizi bıraktığınız için bu mesleği haketmiyorsunuz ve geriye dönmemeliisiniz çünkü iyi bir öğretmen olamayacaksınuz. Bunu mantıklı mı buluyorsunuz ? Mantıklı hiç bir görüşe atarım giderim yok açıkçası . Kendinizden güzel bir örnek vermişsiniz aynısını yaptım pişman oldum demişsiniz anlıyorum bu da bir ihtinal saygı duyuyorum.ama gereksizce ve hadsizce belki öğretmen bile olmayan bayanlardan öğretmen nasıl olunur dersi almak . Cevap ta vermeyebilirim fakat kimsenin öğretmenliğim sorgulamak haddine dsğil

Sizinle yazışmak çok keyifl :) öncelikle benim görüşüm sizinkinin aksine beni tanımayan bayanların objektif davranıp doğruyu göstereceği yönünde değil. Beni tanımayan ama kesinlikle iyiliğimi isteyen yorumlar bariz belli oluyor ve bir elin parmağını geçmez. Biz burda yazdığımız iki satır yorumdan ibaret değiliz. Kişiliğimi karakterimi vizyonumu düşüncelerimi bilmeden yazımdan aldıkları tek bir mesajla olur olmadık yorumlar yapılıyor. Eşi için çalışmayacakmış vah vah bu gençler çok kafasız beş parasız kalıp aldatılınca mesleğine dönersin bak bakalım o zaman yapabiliyor musun? Ben kendimi biliyorum ve o yorum sahipleri beni bilmiyor aslına bakarsanız pek de umursamıyor. herkes sadece kendi doğrusunun peşinde iyiliğimin istendiğine kimse beni inandıramaz :). Acımasızca olduğu kesin, farklı bir pencereden bu da kesin ama doğruluk konusunda ve kafamın bir yerinde yer etmesi konusunda gerek var mı tereddütlüyüm. Teknoloji sayesinde elimize gelen herşeyi yazabiliyoruz malumunuz. Burda hayatı olumsuz giden , başkalarının da kendi hayatındaki olumsuzlukların aynısını yaşamasını isteyen, belki imkanı olsa konu sahibiyle aynı fikirde olacağı bir konuda içten içe kıskandığı fakat imkansızlık sebebiyle (maddi bir konudan bahsetmiyorum) tam tersi bir fikri hırsla savunan çok insan vardır burda. Bana bu yüzden özellikle negatif elektrik aldığım iğnelemek niyetiyle yazldığına ve kesinlikle iyiliğim düşünülmediğine emin olduğum yorumları kaale almamak iyi olabilirdi ama hakkımı savunmak her zaman tercihimdir .

Beni tanımadığınızı söylüyorum sürekli ama yine yeri geldi belirteyim. Gereksiz bir özgüven taşıdığımı düşünüyor olabilirsiniz haliyle. Öyle bir örnek vermişsiniz. Altını doldurmayacak bir özgüven evet belki en tehlikelisidir. Peki sizler benim özgüvenimin altının dolu olup olmadığını ne kadar biliyor? Bu arada günlük hayatımda var olanı bile saklama eğilimimle ve alçakgönüllülüğümle tanınıyorum dersem belki bana inanmazsınız ancakDoğrusu bu. Hiç bir zaman başaramayacağım konuda ahkam kesmem bilmediğim konuda konuşmam yanılmaktan olduça korkarım aslında. Alçakgönüllülüğümü burda bana hırsla yorum yazan belki özgüvenli duruşumla rahatsızlık verdiğim bayanlara göstermek doğru değil fikrim bu.Burda öğretim görevlis olmayı manavdan domates alır gibi söylediğim konusunda haklısınız .ama kesinlikle kolay olmadığını tabii ki biliyorum. Mesleğin içindeyim çok yakın arkadaşlarımla bu süreci gördüm benden daha iyi bilen varsa büyük ihtimalle bizzat hazırlanmış öğretim görevlisi olmuş biri olabilir ancak. Demem o ki söylediğiniz ve düşünmediğimi düşündüğünüz bir çok konuyu zaten farkındayım. Hayatta hiç birşeyin kolay olmadığı inancındayım zaten. Bence istemek en zorudur.gerçekten isteyen insan zaten emek verir. Emek veripp de ulaşamıyorsan bu da dediğiniz gibi nasiptir ona da zaten kimsenin gücü yetmez. Mesleğime uuzun yıllar ara verip sonradan dönecek olan eğer bensem zaten zorluğunu yaşayacak olan benim. Bunu sizden daha fazla dert etmeliyim ya da düşünmelyim haliyle."sen çok biliyosun ama o öyle olmuyo cınım" tarzı yorumlar bu yüzden anlamsız. Bana düşünmediğim şeyleri katmıyor yani. Kaldı ki ben eğer kendimi düşünmüyorsam (ki hayatımda hiç bir zaman dıştan denetimli bir insan olmadım.örneğn birlerinin demesiye ders çalışmadım kendi sorumluluğumu kendim bildim her zaman ailem hep o zaten düşünmüştür planını yapmıştır dıygusal ya da keyfi davranmaz sorumlulğunu bilir diye bahseder benden) benim başımda bilinçli bir ailem var. Bana gerçekten iyiliğim için yol göstericek insan dolu çevremde.Burda mesleğimle igili akıbetimi tartışmak belki en son basamağı bile olamaz
Son olarak buna rağmen herkesin bir konuyu farklı bir noktadan ele alması gayet olağan,dediğniz gibi burası bir forum. İşin o kısmı bize düşmez kendi hayatını kendisi düşünüyordur diye düşünülmemesine de saygı duyuyorum. Maddiyatla ilgili konuşulmaması sorun olur mu? soruma Az önce bir mesaj geldi yine mesleğimle ilgili.ben aynı hatayı yaptım pişman oldum diyor. Bu da bir ihtimal saygı duydum kesinlikle kızmadım. Yani farklı açılardan ele alınsa bile vizyonumu sorgulamayan art niyetle haddi aşmadan yapılan tüm yorumlara ve eleştirilere açığım.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun...
Umarım hayat beklediklerinizi verir size...

Genel anlamda duygusal biri değilimdir.eşimin işi nedeniyle y.dışına taşındık yazmıştım. anadili ingilizce olan bir yer değildi. o yüzden yapamadım öğretmenliği. herkesin herşeyi sorgulayabildiği, yargılayabildiği bir forumdayız, takmayın böyle şeyleri. haddi olsun olmasın o bizi bağlamaz, boşverip geçin. burada kimse kimseye birşeyi ispatlamak zorunda değil bence.
açıkça yazayım hiç birzaman öğretmenlik aşkıyla yanıp tutuşan biri olmadım. okuması, iş bulması kolay bir meslek seçmek istedim. öğretmenlik uygundu. yanıp tutuşmam şart değil yeterince zekam ve kabiliyetim var. vicdani değerleri olan biriyim ve bunlar mesleğin temel taşları bana göre. öğrencilerime birşeyler katabiliyorum. bütün muhasebecilerden muhasebe aşkıyla yanıp tutuşması beklenmiyorsa öğretmenlerdende aşkla yanıp tutuşmaları beklenmeyebilir. öğretmenlerin vicdanlı, ahlaklı, mesleğe saygılı olması önemlidir bana göre.
ama çok önemli bir durum var uzak kaldığınızda her meslektekinden fazla köreliyorsunuz. o yüzden öğretmenlik altın bilezik gibi kola takılabilecek bir meslek olarak gelmiyor bana. çalışmaya başlayacağım yazdım ya şuan üniversitedeki gibi oturdum ders çalışıyorum, genel tekrar yapıp, güncel makalelere bakıyorum. boş kaldığım dönemde yabancı dil bilgimi ilerlettim, yabancı kaynaklarıda kılavuz olarak kullanabiliyorum artık. mezuniyetim çok iyi olmasına rağmen yardımcı öğretmen olarak çalışmak istiyorum. ben bilirim, yaparım edasıyla atılamam ortalığa. kendime bir süre vermeliyim. hem kendi başarım, hem öğrenciler için.

birde tekrar belirteyim bu süreçte ne maddi, ne manevi hiç bir zorluk yaşamadım. her konuda bana yardım eden, her koşulda yanımda olan bir eşim var. ama mutlu olmak sadece eş, aile, çocuk bağlamında olan birşey değil bana göre. kendim için birşeyler yapmalıyım hissi şuan içimdeki. kaç ülke gezdim, bir sürü deneyim yaşadım hayata dair, insanın kendi için yaptığı şeyler gerçekten benzersiz.

Boldladigim kisimdan bahsetmek istemistim ama konu sahibi ogretmenligine methiyeler dizmekten farkedemedi bunu :)
10 sene sonra geri dondugunuzde kimse diploma uzerindeki not ortalamasina bakmaz,kaldi ki 1 senelik dogum izninden donuste insan kendini gerilemis hissederken basvuracaginiz yerde tercih edilmezsiniz dedim.Bunu siz karar veriyorsunuz kimin ogretmen olup olmayacagina bagladi :) Aklima ogretmenligimin ilk yili geldi.Babam ki 35 yillik ogretmen karsisinda bir konuda ben de 1 yillik ogretmenim nolmus diye ahkam kesmeye calismistim.Ilk senelerin heyecanina veriyorum konu sahibinin bu ben oldum tavrini.
Neyse,en iyisini kendisi bilir.Sonradan pisman olmaz umarim verecegi kararda.

Yazdıysanız kusura bakmayın ama yine atladım sanırım mezun olduktan sonra çalışmış mıydınız ve kaç yıl ? Körelme konusunda size katılıyorum her meslek için geçerli olduğu gibi. Sadece okul öncesi; biraz fiziksel olarak dinç olmayı,efor sarfetmeyi, hep güleryüzlü ve dinamik olmayı gerektirdiği için yaş ilerleyince belki bu mümkün olmayabiliyor. mezun olduktan sonra yüksek yapmaya karar vermiştim en başta , bu yüzden 1 yıl çalışmadm, daha sonra bunun mutlaka şehir dışında gerçekleşeceğini öğrendiğim için bundan vazgeçip ücretliye başvurdum. Zaten öncesinde deneyimim yoktu , okulda verilen teorik bilgiler sınıfın içine girdiğinizde yani iş pratiğe döküldüğünde çok yanınızda olamıyor. Lise deseniz tüm arkadaşlarım meslek çıkışlıyken ben anadolu lisesinde sayısal öğrencisiydim. Yani benim için oldukça zordu.biraz içgüdüsel (dediğniz gibi vicdan) biraz teorik ve çoğunlukla de deneyim diyorum ben. 2 yıl staj görmüş olmak yardımcı olmuştu kolay adapte olmuştum yaşım gereği de. İletişimim zaten iyidir . Beni de özellerde yardımcı olarak almak istediler deneyimim olmadığı için ilk yıl.Ben de söz konusu çocuk sormluluğu ve dahası can sorumluluğu olduğu için böyle bir deneyimsizlikle kendime güvenip de tek olucam diyememiştim gereksiz bir özgüven yapmadım yani orda da :) .Fakat sonra özelle mesafe sorunu yaşadık yaşadığım yere uzaktı mecbur damdan düşer gibi tek bir yardımcı olmadan (şartları oldukça kötüydü) sınıf mevcudu 25 olan bir sınıfta ücretliye başladım .yarı dönemden başladığım sınıf ilk dönem 3 öğretmen değiştirmişti. Yavrular kötü durumdaydı sınıfta inanılmaz şiddet vardı kuralın k si yoktu birçoğu seneye 1.sınıfa başlayacaktı ancak hiç bir kazanım kavram yoktu öğrenilmiş.veliler deseniz birbirne girmiş okul bahçesinde saç baş kavgalar önceki öğretmenlerin üstüne yürümeler .. çocuklarda velilerin anlattığına göre ilk dönem yaşanan olumsuzlukların izleri var.yaşım o zaman 22 ve dış görünüşüm 17:) öğretmen bu mu diye bana bakıyorlar ben de öyle deneyimsizim ki öğretmen ben miyim gerçrkten diyorum içimden. Ama şükür ki çok emek verdim altından kalktım. Dönem sonunda ağlayarak ayrıldık hem velilerimden hem çocuklarımdan. her zaman veliler kötü şansımızı iyiye çevirdiniz iyi ki sizi tanıdık diye bana minnetlerini sunarak uğurladılar beni. Bunları neden anlattım 2 sebebi var. 1.si dediğiniz gibi şuanda çalışmamamın kötü bir öğretmen olduğum anlanna gelmediği. 2.si ise bu anlattıklarım da benim için hiç kolay olmamıştı. Eve ağlayarak geldiğim oldu ya da sabahlara kadar etkinlik hazırlıkları yaptığım.Tıpkı uzun yıllar mesleğ bırakıp geri dönersem kolay olmayacağı gibi. Belki daha da zor olucak. ama başa gelen çekiliyor . Yok çileymiş gibi tanımlamak doğru olmadı. Herşeyin altından kalkabilyorsun istedkten sonra. Mutlaka insandan insana bu istek ve arzular değişebilir. Sizin tercihniz zamanla bu olmuş ve bana bir örnek oldunuz teşekkür ederim benimle paylaştığınız için. Benim isteklerim zamanla nasıl şekillenir yaşayıp göreceğim.

1 sene sonra başladığımda bile kimse diploma notuma bakmadı zaten o konu yüksek lisans ve öğretim görevlisi olmakla ilgili yorumumdu. :) Ben oldum tavrında değilim. Sizin sen olmazsın tavrınıza binaen bu şekilde davranıyorum . Şuanda çalışmak istemiyorsun demek ki senden öğretmen olmaz tavırlarına binaen. Yaşadığım zorlukları bildiğim gibi yaşayacağım zorlukların da farkındayım teşekkürler

Anladık çok iyi öğretmensiniz:))) Birazdan yaptığınız projeleri vs da anlatırsınız ki sizden yararlanilsin değil mi? Ama arkadaşin dediği o kadar farklı bir şey ki. Anlamıyor musunuz , anlamazlıliga mi geliyorsunuz bilmiyorum. Dememiş ki öğretmen şöyle olur veya şöyle olmaz. Öğretmenlik altın bilezik değildir demiş. Ve evet sonuna kadar haklı. Şimdi diyelim eşinizle birden boşanma asamasina geldiniz ve evde bile durmak istemiyorsunuz gururunuzdan, ha diyince gideyim iş bulayım diye bir şey olmaz diyor. Hadi buldun kendini gecindirecek kadar kazanman en az 3 yıl sürer o da iyi ihtimal. Yoksa kimse size kötü öğretmen demiyor. Yılların da öğretmeniyim kimseye şöyle iyiyim böyle iyiyim demedim. Ki burda bana yazdığım bazı yorumlardan dolayı nasıl öğretmensiniz siz vs diyenler oldu. Kendimi boşa yordum biliyorum ama siz anlamak istemezseniz belki bi anlayan bulunur.

Senden olmaz demiyorum.Geri dondugunde o ilk tazeligin,diriliginin olmayacagini,birseylerin eksik olacagini soyluyorum.Su karsilikli konusmayi sanki seni ezmek,seni,ogretmenligini kucumsemekmis gibi algiliyorsun ama oyle degil.Uzuluyorum gencecik,piril piril,donanimli,okumus bir genc kadinin yuvamin huzuru onemli,esim calismani tercih etmiyorum dedi kararina saygi gostermeliyim,cocugumla kendim ilgilenmeliyim demesi ve kariyerini bir imzayla çöpe atmasi beni uzuyor sadece.

Şimdi ücretli yaparken mi oldu bunlar? Yarım dönem.

Hanımefendi az önce bir örnekle yazdı biri. Uzun süre çalışmadım geri dönüyorum ve gerçekten çok zor dedi. Herkes zorluğunu söylüyor da ben kolay olduğunu mu iddaa ediyorum?. kesinlikle zor. Ama başarırım diyerek kendine güvenmek ,basitmiş gibi görüyorum diye algılandı heralde.Yine de geri dönüyor yine de istemiş ve yine de başarıcak. Bunu anlamama gerek yok bunu zaten biliyorum. Başıma birşey gelir ya da az önceki bayan gibi hiç birşey gelmez de kendim çalışmak isterim yine dönerim. Bu kimi bağlar açıklamasını kime yapmak zorundayım pardon? Burda bazılarının beni ikna etmeye çalıştığı zor olduğu değil bu mesleği haketmediğim, keşke öğretmen olmasaymışım kötü bir öğretmen olduğum va va.. Nasıl kimse kötü öğretmen demiyor ya hu şaka mı yapıyorsunuz? Yok aşkıyla yanıp tutuşmuyormuşum yok bilmem neymiş .Az önceki bayan da mesleğini eşiyle evlenip yurtdışına gittiği içinyapamamış ve sen haketmiyorsun senden olmaz çook zr naptın sen dönemezsin artık dönme sakın mı diyecekler yani. Tepkim yalnızca buna kendimi açıklama çabam da budur. Kimseye durup dururken öğretmenliğim hakkında konuşmadum konu zatten bambaşka . Bu konuyu buraya getiren de o yorum sahipleridir. Kendimi açıklamamdan rahatsız oluyorsanız okumayınız konuyu.

Ben onları okumadım sonra yazmışlardır.size kötü öğretmen diyeni de görmedim. Biri size öyle dedi diye o kadar iyiyim diye anlatmaya gerek yok. Dedim ya bana da dediler. Donemezsiniz de demedi kimse. Hadi zor duruma düştüm çalışayım artık diyince hemen iş bulunmaz, bulunsa da maaşı asgari ya da biraz üstü olur. Onla da yeni ev kurulmaz. Her mesleği olan ama yapmayan insan bilir bunu. Ben iyiyim kendime guveniyorumluk iş değil ki bu. Çünkü sadece bizim elimizde olan bir şey degil araya işverenler giriyor. Olay onlara da baya bağlı. İş aramaya gittiğinizde de yarım dönem ücretli yaparken şöyle iyiydim diye anlatırsaniz sadece gulerler. Böyle bir şey değil çünkü. Ve aslında okumamam gerek belki haklısınız ama şu altin bilezik kısmına baya takıldım napayım. Mesela buraya 100 tane konu açan 18 yaşında bu sene sınava girecek biri var. Bu konuyu okusa tamamen yanlış düşünebilir. Çünkü daha ne olacağına bile tam karar vermiş değil. Çoğu kişinin anlattığı bu. Altın bilezik böyle bir şey değil olamaz da...

Eşimin kararına saygı göstermeliyim bu yüzden çalışmıyorum dediğimi hatırlamıyorum. Çalışmama tercihi tamamen bana ait çünkü şuanda evli değilim ve yine çalışmıyorum. Bir imzayla kariyerimi "çöpe" atıcak bir zihniyetim olsaydı büyük ihtimalle okumayı da seçmezdim. Kaldı ki sevgilim şuanda çalıştığımda da benimle gurur duymuş destek olmuş bir insan alışık olmadığı halde. Yani yine onunla ilgisi yok :) onun görüşünü belirtmiş olmam burdaki hatam olabilir. tek anlamadığım şu. Aile kurumunu öncelik tutarak oldukça saygı göstermenin , çocuklarımı kendimin büyütmek istememin eğitimsizlik , belki yobazlık , hatta bir hata olarak algılanması.? Okuduğum ve bir eğitimci olduğum için bu fikrime şaşırıyor ve üzülüyorsunuz ben de buna şddetle karşı çıkıyorum . Bu tamamen bir tercihtir. Kaldı ki bunu savunan psikologlar profesörler de var. Herkes olmayı istediği yerr aittir. Benim pplanım hedeflerim yalnızca beni ilgilendirir ve üzüleccek bir durum değildir

Yarım dönem ücretli örneğim ilk deneyimim. Bu yüzden bende özeldir.Yaşadığım zorluğu anlattım neyini beğenmedğnzi de annlayamadım. Verilen tepkilere nasıl cevap vermem gerektiği konusunda verdiğiniz öneri için sağolun. Deneyeceğim.gençlere örnek olacak çok çirkin ve saçma konular da açılıyor. Sevgilimde kalıcam anneme ne yalan söyleyeym? Evli bir adamdan hoşlanıyorum napmalıyım? Sevgilimden hamile miyim sizcre korkuyorum? Bunlar olunca kişinin kendi tercihi dye yorum yapılıyor hiç de yadırganmıyor. Çok gereksiz bir duyar oldu bu bu yüzden. Bu da benim fikrim Fikrimi çikin ve yanlış bulmuyorum. Çalışmak isteyen kimsenin burda beni okuyup da ben en iyisi çalışmiyim diceğini de sanmıyorum. İşe gireceğim yerde konuşmama gerek yok icraat en önemlisi. Burda konuştuklarım haksız ve haddi aşan yorumlara cevaptır. Rahatsız olmanıza şaşkınım çünkü sizle aramızda bir diyalog geçmemişti. Yurdum insanı her zaman alçakgönüllü sever kendine güvenen insandan da hiç haz etmez. Haklısınız haketmiyorum keşke öğretmen olmasaysım dediğiniz gibi mi diyetiydim :)

*diyeydim :)

Eee iş bulmaya gittiğinizde önce sizi alacaklar ki icraat gösterebilin. Almaları için de cv gerek. Onda da böyle şeyler yazmaz. Çalıştığınız yerler varsa projeleriniz özellikle ödüllü projeniz vs yazar.icraat sonraki iş. Ben sizin öğretmen olmanizdan ya da calismak istememenizden de rahatsız olmadım. Kişisel tercih. Rahatsız eden altın bilezik kısmı ve olay sanki tek sizle ilgili gibi anlatmanız. Sanki okulu açıp oraya işveren olacak gibi konuşmaniz. Kendine güvenen insanları da severim niye sevmeyim ama bunun altı dolu olmalı. Ama artık anlatmaktan yoruldum. Tamam altın bilezik, bir gün bir şekilde çalışmak isterseniz veya zorunda kalırsanız tüm kapılar size açılacak.

İçim şişti :) Tüm kapılar açılacak gibi bir şey hangi mesajımda söylemişim. Yazdığım cevapları hangi mesajlara karşılık yazdığımı incelerseniz derdimi anlarsınız. Hiç bir şey okumadan yorum yapıyorsunuz burda tek rahatsız olduğunuz iyi öğretmenim demem.Ücretli öğretmenliğin asgeri ücret bile olmadığını bu sebeple sonsuza kadar hayat idame ettirmek için yeterli olmadığını söylediğimde ( ki buna siz de katıldınız az önce düşük bir ücret diye)para beğenmediğim mesleğe yakışmadığım ve para için bu mesleği yapmak niyetinde olduğum konusunda suçlandım , keşke öğretmen olmasaymışsınız dendi. Ben de sevilen bir öğretmen olduğumdan ve bunların paralel olmadığınsdan bahsettim . sadece öğretmenliğimle ilgili "överek"konuştuğum için bu çıkarımı yapıp (heryerin kollarını açıp beni beklediği) bana tabiri caizse gıcık olan sizsiniz :) ama o mesajlara tabii haklısınız olmaz olsun benim gibisi diye cevap verecek değildim. Ben özgüvenli bir cevap verince bu kez o işler öyle olmuyor dendi. E ben zor olduğunu söylüyorum ve kabul ediyorum zaten?. Yüksek lisans konusunda söylediğim gibi.Araya uzun yıllar girince zor olacağının da farkındayım. Zaten uzun yıllar sonra eğer ki başıma kötü birşey gelir de bu sebeple çalışırsam gidip özelde ya da ücretli tercih etmem. Ya kpss için ya da öğretim görevlisi olmak içinçabalarım .Ama tekrar ediyorum bu karar hayatımda çok hızlı değişebilir. . Zorluğu knusunda uyarılar için elli kere teşekkür ettim katıldığımı söyledim. Gerisi benim fikrim ve hayatım.Daha neyin inadındasınız. Arkadaşım başka bir bölüm okurken yarıda bıraktı 3 senedir tıp fakütesine hazırlanıyor yeni girdi. Mezun olduğunda 30 yaşı geçicek. Herkes zor dedi yapamazsın dedi . Üniversite yıllarımda sıra arkadaşım 45 yaşında bir polisti. Kendne güvenen insan olmazları oldurabiliyor. Bunlar uç örnekler ama kimsenin moralini bozmaya da gerek yok beni tanımıyorsunuz güvenimin altı boş mu dolu mu bilmiyorsunuz. Projem yok bilim kadını değilim ama çabalayacağım bölümler proje gerektiren bölümler değil.çevrenizde tuttuğunu koparan bu kesin altından girer üstünden çıkar halleder dediğiniz insanlar yok mu ? Belki onlardan biriyim?herşey mahvolucak bu kro seni aldatır adam yerine koymuyor demedi deme pişman olucaksın aldatılınca hiç biryere de alınmıcaksın kalakalcaksın yorumları yaptılar Allah aşkına :) onlara verdiğim cevap sizleri rahatsız etmesin mümkünse. Altın bilezik konusunda diretmiyorum bu sadece benim olaya bakış açım. Bu bölüme başlarken aklımdan geçen buydu sizinle paylaşmak istedim. .Belki başka bir sayısal bölümle üni okumaya tekrar karar verrim o zaman aktif olarak çalışırım. Hayat bu beli olmaz

Elbetteki ev hanımlarının da eğitimli olması çok önemli ama sadece ev sorumlulukları almak için üniversite mezunu olmak şart değil. Keşke tüm kadınlar eğitim alabilse ve topluma daha fazla katkı sağlayabilse. Ama ikisi arasında tercih yapacak olsam işgücüne katkı sağlayacak, ekonomik özgürlüğünü önemseyecek olanın eğitim almasını seçerdim ben. Türkan Saylan’ın çok sevdiğim bir sözü vardır; Eğitimli her kadının Türkiye Cumhuriyetine borcu vardır diye. Ama saygı duyarım tabi, herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.
Ayrıca, her ne kadar sonraki mesajlarda kendi isteğinizle çalışmadığını söyleseniz de, aslında mesleğinizi ne kadar sevdiğiniz de, üzerinizdeki manevi baskı da hissediliyor. Bir kadının çalışmak için birilerini ikna etmek zorunda olması bana göre baskıdır. Ama her insanın fıtratı da farklıdır, bir şey diyemem. Size mutluluklar dileyebilirim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…