Asosyal içine kapanığın tekiyim

Anaaaa kocamın ruh ikizi buldum vallaha

Aslında bazen en iyisi bu.
Çünkü insanoğlu elbet birgün yalnız bir başına kalıyor.
Hatta bazen kalabalıklar içinde yapayalnız hissedebiliyor.
Ama tabi bu hayatı yaşarken etrafında birilerinin olması, sevmek, paylaşmak gerek.
En azından birilerine aç kalbini.
Çünkü birgün bu hayata gözlerini kaparken "ne anladım ki bu hayattan?" diyeceğine, "sevdim, yaşadım, huzurluyum" dersin.

Cocukluguma dair bir sey hatirlamiyorum kazik yemis olabilirim.bilmiyorum

Anaaaa kocamın ruh ikizi buldum vallaha
Tamam bak bu garip oldu. Kendine ruh eşi arayanı gördüm de eşininkini bulanı ilk defa görüyorum.
Fakat belirteyim hep böyle değildim.
Çocuklukta bir travma geçirdim, atlattım derken berbat bir okul dönemi geldi çattı. Hayatım boyunca sövgü ile anacağım bir insancık öğretmenim oldu. Sonra başarısız bir aşık olma girişimi, kendini bulamama devresi. Ardından berbat bir iş tecrübesi, ondan sonra da yeniden okula dönme süreci. Şu an öğrenciyim, mükemmel X diye anılıyorum. Sırf düzen, tertip, başarı gibi konulara istinaden çok imrenen var.

Benimde cocuklugum dediginz gibi gecti ve nefret ettigim bir ogretmenim vardi. Berbat bir gönül iliskisi ve kotu arkadaslik.

demekki bu raddeye gelmenizi bir çok nedeni varmış. Bende kocamın çocukluğuna bir ineyim mi acep :_)

Benimde cocuklugum dediginz gibi gecti ve nefret ettigim bir ogretmenim vardi. Berbat bir gönül iliskisi ve kotu arkadaslik.
Zaten kimse durduk yere böyle bir yaşam stilini seçmez ki.
Ben sadece maskelerin altını görebilen, önce başkalarını değil kendini düşünen, realist bir insanım sadece. Erken uyananlardanım, hepsi bu.
Şimdi 3 kere çay içtik, iki eski sevgili muhabbeti yaptık ki bu muhabbetin yüzde yetmişini onun hezeyanları kapladı. Sonra muhabbetimiz kesildi, aradan 1 sene geçti ve numarası bile yokken birden arayıp benden büyük bir şey rica(!) ediyorsa bu insan beni kullanmak istiyordur. İyilik yap denize at derler de, ben bu durumda direkt denize atarım kimse kusura kalmasın.

Çocuklukta geçirdiğiniz travma neydi? Soruyorum cunku bende bir travma gecirmis olabilirim cocuklugumdan beri akrabalarimdan hoşlanmıyorum. Ve neden oldugunu da bilmiyorum

Yasanmisliklar tecrubedir.Bu da bizim tecrubemiz iste.

demekki bu raddeye gelmenizi bir çok nedeni varmış. Bende kocamın çocukluğuna bir ineyim mi acep :_)
Her insan pozitif doğar canım, zamanla azalır ne azalırsa. Bu dünyada her şeyin bir sebebi, bir de sonucu vardır. Birileri görmek istemiyor diye, bu onun olmadığı anlamına gelmez.

Çocuklukta geçirdiğiniz travma neydi? Soruyorum cunku bende bir travma gecirmis olabilirim cocuklugumdan beri akrabalarimdan hoşlanmıyorum. Ve neden oldugunu da bilmiyorum
Yok taciz gibi bir şey değil, öyle çok da dramatik sayılmaz. Akrabalarla alakalı falan da değil, şahsi bir şey.

Çok hoş.Gerçekten.Size çok imrendim.Hep böyle biri olmak istemişimdir şimdi biraz garip olacak ama.
Ne samimi ne soğuk.
Çünkü ben ya çok soğuğum ya da çok samimi.Mesela son bir kaç aydır insanlarla o kadar fazla samimiyet içine girmişim ki daha yeni yeni fark ediyorum.Whatsappa giresim kalmadı mesaj görmek istemiyorum.Okula gidince herkese günaydın deyip arada bir kaç kelime edip önüme bakmak istiyorum ama illaki bir kaç kişi gelip uzun uzun sohbet etmek istiyor.İnsanları da kıramıyorum ne yazık ki.Tamam arkadaşlık güzel de böylesini de çekemiyorum artık.Ben de genelde yalnız takılmayı severim ama kıvamında arkadaşlık da iyidir diye düşünüyorum.
Ne güzel hep böyle kalırsınız umarım bence sizinki gayet mantıklı.

Çok ilginç, ilk defa asosyallik konusunda bana imrenen çıktı
İşte soğuk sıcak olayını ben belirliyorum sizden farklı olarak. Eğer ben konuşmak istiyorsam olur, ama o saatte sırama oturup notlarımı düzenlemek istiyorsam o sohbet olmaz. Zaten ben o moda geçersem iletişime kapatmışımdır, dışarıdan anlaşılır.
Sosyal medya kullanmam, o dediğiniz uygulamayı ise açmıyorum bile. Atılan mesajların çoğuna dönmem. Canım isterse yazarım, ki çoğu zaman paketim yoktur çünkü fuzuli masraf, kullanmayacağım şeye neden para ödeyeyim?
Benle sadece anı yaşarsın, benim hakkımda olmayan herhangi bir konuda güzel sohbet ederim. Kendimi iyi ifade ettiğim için çoğunlukla iyi dinlendiğimi düşünüyorum. İyi günümdeysem herhangi bir konuda yardım da edebilirim. Ama bu hep olmaz, anlık gelişebilir. Olasılıklar, ihtimaller büyüleyicidir benim için
Fakat daha çok tek başıma yaptığım işlerde eğlenirim, güzel bir kitap, film çoğu kişiye değişilebilir. Ve son bir şey herkesten çok kendime güvenirim, zaten bir şeyi ben yapamadıysam başkasının çözme ihtimali zayıftır. Kendini kendinden başka birisi nasıl iyi bilsin ki ya, mantıklı olmak lazım.

Sohbeti belirleyen taraf olmanız çok iyi ve bence imrenmek için başlı başına bir neden.Ben hiç böyle biri olamadım,sanırım fazla yumuşak davranıyorum.Neyse umarım yaptığım hatalardan azıcık ders çıkarıp daha farklı arkadaşlıklar kurabilirim ileride.

Nedenini bilmiyorum. Sadece kimsenin kimseyi sevemeyecegine insanlarin icinde bencil olduğuna inaniyorum. Ama nedeni yok neden böyle düşündüğümü bilmiyorum.

Insanlar ozunde zaten bencildir. Ozumuzde neler yok ki..Hamurumuzda var. Dosdogru degiliz hicbirimiz. Hic yalan konusmayanimiz var mi? Yok. Dogrularimizla yanlislarimizla birer bireyiz. Oncelikle bunun bilincinde olmak lazim. Kendi karakterinize dönüp baktiginizda da kotu huylarinizin oldugunu farkedeceksin cunku sen de tamamen iyimser degilsin. Ben de degilim, kimse degil. Bizde de varolan kotu huylari insanlarda bir kusur olarak gorme hakkina sahip miyiz sence?

Ben senin kadar pesimist olmamakla birlikte dusuncenin cikis noktasini anliyorum. Etrafina bir duvar ormussun ve o duvarlari indirdigin zaman kirilgan olmaktan yara almaktan korkuyorsun. Bu kotu bir durum degil. Fakat o duvarlardan iceri bir tutam gunes isigininda girisini engellememek lazim. Bazen bazi insanlara sans vermek lazim. O duvarlari tamamen yik demem asla. Ben de yikmadim cunku. Insanlari tanirken hepsinden her turlu kotulugu gorebilecegine dair ihtimalleri her zaman aklinin bir kosesinde bulundurman lazim. Boylelikle en kotu ihtimal kazik yedigin zaman bu seni sarsmaz.

Kim olursa olsun farketmez, mesafeli olmak lazim her zaman. Ama sevgi gerekli, sevmek gerekli. Hayatta birseyleri paylasmak gerekli. Bu insanlarin kim olduguna, onlari hayatina ne olcude dahil edecegine sen karar vereceksin. Kimseyle can ciger kuzu sarmasi olmana gerek yok. Dostluklardan korkuyorsan da, kucuk paylasimlarla baslayabilirsin. Bir gozlemle bakalim etrafindaki insanlari. Tavsiyem bu olabilir ancak :)

Ben tercihinizi hakli buldum.Insanlar hakkindaki tespitlerinizi de cok yerinde ve dogru buldum.Ne yazik ki herkesin icinde seytan var.En melekte bile var.
Michael Sikkofield okur musun?Kendisi de bu tercihi epey yogun sekilde yasayanlardan biridir.Okumani tavsiye ederim.Kendisinin bi lafi vardir."Dunyada iki cesit insan vardir.Kotuler ve eline firsat verilmemis mecburi iyiler" seklinde.Aynen katiliyorum.Ozellikle paraya tapilan bir devirde yasadigimiz icin bu durum cok goze batiyor.
Ben kendimce bir cozum buldum.Cok basit.Az insan var hayatimda.Arkadasa ihtiyac duyuyorum ancak hickimse ile arkadas olmak istemiyorum cunku baktigim anda "cikar" goruyorum.Sevilmeme dusuncesi kaynakli oldugunu sanmiyorum bunun.Insanlarin yapisini fazla anlamis olmanin dezavantaji diyebilirim.Neticede sen de bir insansin en temel ortak payda bu.Cikintilari en az olanlari yani beklentisi en az olanlari yaninda tutabilirsin.Baska turlu normal bi hayat yasanmasi cok zor.Ogrenci iken fazla zorluk cekmiyor olabilirsin ancak hayatinin calisma ve evlilik donemleri geldiginde skntiya girebilirsin.Ortak paydaya odaklanip onune bakmak cozume en yakin olandir diye dusunuyorum.

çok da iyi yapıyorsun..ne kadar çok güvenirsen birine o kadar sağlam kazık yiyorsun..il önce Allahtan ailen den ve kendine başkasına güvenme..

Sen küçükken çözmüşsün bu insanları. Ben son 2 yıldır insanların iyi olmadığını anladım. En yakın arkadaşım dediğinin bile yapmacık hareketlerini. Her gün bi arada oturup kalkan plan yapan insanların başkasını gördükleri dakka diğerinin dedikodusuna başlamaları. Her neyse bu Tarz olaylar soğutuyor insanlardan. Herkes aynı değildir lafı çok ama çok az kişi için geçerli bence. İnsanların geneli böyle. Ayrıca bu durumun herkes farkında olamıyor. Bazı insanların hisleri daha kuvvetli. Psikoloğa sorsan bu bir rahatsızlık der. Bence değil, bu hayatın gerçeği. Polyanacılık oynamaya gerek yok. Az, kaliteli insan = sorunsuz hayat. Özellikle hassas bir insansanız, kırılgansanız az insan en güzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…